Ahojte prišla som si pre názor nestranných ľudí, keďže momentálne mám taký guláš v hlave,že vôbec neviem čo by bolo lepšie rozhodnutie. Opíšem zhruba situáciu. Som vydatá 3roky,s manželom máme jedno dieťa,a jedno mám s predchádzajúceho vzťahu. S manželom by bolo všetko v pohode ale od začiatku bývame u svokry,s čím som nesúhlasila ale napokon ma presvedčil že na začiatok to bude najlepšie. No už to trvá 3roky a ja už nevládzem. Do istého času som si myslela že mám super svokru,ale posledný rok to je už extrém. Večne rýpe,len chyby hľadá vo mne, nič jej nie je dosť dobré,intriguje medzi mnou a manželom, vymýšľa si. A čo je najhoršie muž jej to vždy zožere, začiatkom týždňa vyvolala takú hádku, že som zbalila deti a išla k mamine. Muž bol pritom ale tváril sa akoby sa ho to netýkalo,a potom sa zastal svojej matky ako vždy. A ja už mám dosť, proste cítim že nechcem byť vo vzťahu ked som ako piate koleso u vozu. Mám pocit že ja súčasťou rodiny nie som, nezastane sa ma, mamička je vždy svätá. Ako som odišla,na druhý deň priznal že áno jeho mama fakt spravila zbytočný cirkus,ale aj tak chce aby sme sa vrátili a všetko bolo ako doteraz. Ale ja to cítim už ako stratu času. Proste len som a trpím,a myslím na to že ja nemám pri sebe chlapa. A prosím ja viem že najväčšia chyba bola sa tam nasťahovať, nemusíte mi to pripomínať. Budem rada za každý názor. Ďakujem
@gejb dala som ultimátum už veľa krát, vždy povedal že áno ide s nami,ale nakoniec z toho vycúval. Včera nám doniesol nejaké veci. Spýtala som sa ho že či mám s ním rátať do budúcna, povedal že áno,ale vzápätí milión výhovoriek prečo to nepôjde. Takže už mám dosť. Finančné by som to utiahla, síce začiatok by bol ťažší ale nebojím sa toho že by som to nezvládla.
a čo chceš? Odísť do detskej izbičky a byť na krku mamine či ako si to predstavuješ? Už jedno dieťa si mala, kde si bývala? Najprv si bola na starosti u tvojej maminy a teraz u svokry a kde je tvoja zodpovednosť za tvoje deti? Možno má svokra pravdu a máš plno chýb. Mne už toto príde divné, že 2 deti máš a ideš z tvojej detskej izbičky do jeho detskej izbičky
Ahoj, traja na manželstvo sú veľa. Skús muža presvedčiť, aby ste si našli iné bývanie ako so svokrou. Skúste to zobrať ako reštart vášho vzťahu, novú šancu pre vašu rodinu. Nám sa to podarilo, takže áno, dá sa to. Držím ti palce 🍀
ty si v celom vzťahu evidentne tá tretia... šla by som od toho. Mrzí ma to. Takto si ti to určite nepredstavovala.
daj mu cas do vianoc.. bud najde podnajom alebo rozvod.. dovtedy ostan u mamy ak mozes... a ak sa nerozhybe ber novy rok ako novy zaciatok a bez neho
@sasa1310 s prvým dieťaťom som nebývala u maminy, našla som našťastie hneď byt na prenájom, no bol to malý byt takže keď som sa dala dokopy s mužom tam sme zostať nemohli. A u maminy sme len dočasne,pracujem mám niečo aj nasporené čiže som tu len kým nájdem niečo vhodné.
Nie, nerozviedla by som sa. Okrem vas dvoch su vo vasom vztahu dve deti. Odsťahovala by som sa do podnájmu (nie k rodičom) a cakala, ako sa k tej situacii postaví manžel.
vidíš, ja by som bez vlastného bývania druhé dieťa nemala. Ani s manželom. Ale to som ja.
Mňa by zaujímalo aké chyby ti vyčíta svokra. Možno aj toto
Tak,keď máš nasporené a pracuješ tak choď do podnájmu a muž môže ísť za vami a konečne sa môžte osamostatniť.Ak nepôjde,nechaj ho tak
@sasa1310 toto nikdy nespomenula pretože aj ona má 3deti od dvoch mužov. Takže toto jej neprekážala lebo si týmto aj ona prešla. Skôr také že nič som nerobila správne lebo som to robila inak ako ona,do všetkého mi rozprávala,ako vešiam prádlo,ako sa starám o deti,a najmä rada počúvala o čom sa bavíme s manželom potom sa starala do toho a ešte to aj roznášala po rodine. Napríklad bola som u lekára, niečo mi zistili,povedala som to iba manželovi o dva dni to vedela celá rodina,a manžel jej nič nepovedal o tom.
@sasa1310 o mesiac bude mať syn 3roky,a pracujem už rok a pól.
Tvoja svokra je rozvedená?
nie, nemyslela som to, že staršie dieťa je z prvého vzťahu. Celkovo tvoj postoj k zodpovednosti.
mozno skusit partnersku poradnu? aby aj on pochopil danu situaciu? mne to pride ze je zamamickovany a akosi si neuvedomuje ze on zalozil dalsiu rodinu a tu predoslu musi do urcitej miery posunut vedla. jasne mama je mama ale je dospely, splodil dieta a ma zenu o ktorych sa treba starat, uz to nie je len o mame. A urcite by som zo zaciatku sla k mame a riesila byvanie. ziadne navraty k svokre.tam to razne utni a nepovol aby si sa k nej vratila-dostanes sa do zacarovaneho kruhu.
Och akokeby si rozpravala o tej mojej, 2 mesiace sme byvali pod jednou strechou, potom som s placom balila veci a prec.nastastie po 2 tyzdnoch u nasich sme zohnali podnajom. ten moj pochopil ze s jeho mamou nemozeme byt pod jednou strechou
@hugoboss1923 áno je
Nájdi nájom, presťahuj sa tam a potom ho nechaj nech príde za tebou.
Čo iné?
Myslím že nejaké "od do" ultimátum bude len na škodu. A vrátiť sa tam tiež nie je úplne rozumné. Skús pozrieť nájmy. Majetky zariaď. A potom uvidíš. Buď sa oň pridá alebo nie. Ak nie tak potom po 6mes rieš rozvod. Dovtedy to nehroť. Možno si sám potrebuje uvedomiť na čom mu záleží a ako by mal žiť dospelý samostatný človek.
"Napríklad bola som u lekára, niečo mi zistili,povedala som to iba manželovi o dva dni to vedela celá rodina,a manžel jej nič nepovedal o tom."
tak potom je hlavnou tlčhubou a mamičkiným obrúskom na riť práve tvoj muž, prepáč... ak ty si o svojich problémoch povedala iba jemu a zrazu o tom vedeli všetci, snáď je jasné, že matke to pustil on. prečo? lebo vy nie ste správna a zohratá dvojka. on je matkin cecok a ním aj ostane. no a ty máš smolu nad smolu...
mimochodom, než ste čakali dieťa, respektíve než ste sa zobrali, ty si nevidela žiaden varovný príznak? akože.... keby si predtým nemala dieťa alebo vzťah, alebo bola mladá, pochopím. ale človek s nejakými skúsenosťami a nejakým odžitým životom.. ty si si vážne nevšimla varovné príznaky? ani jeden?
a čo ďalej? to, čo ti radia. nájdi si podnájom. daj mu na vedomie, že naňho čakáte nanajvýš dva mesiace. ak sa mu neuráči, tak áno, rozveď sa, lebo takto za pár rokov prídeš o nervy. a ak manželík aj pricupká, stanov ihneď jasné pravidlá, koľkokrát a kedy bude návšteva u jeho matky. a to nielen ty a deti, ale aj on sám. lebo hovno ti bude z takého muža, čo mu budeš variť, prať, obslúžiš ho v posteli a on sa každý deň "zastaví" u mamičky.
Osobne si myslím, že váš vzťah nemá význam. nikdy to nebude zdravý vzťah.
Aj ja by som to spravila tak, že by som si našla nejaký nájom a manžela postavila pred hotovú vec - že nech sa rozhodne či bude žiť s vami alebo so svojou mamičkou. K svokre by som sa nevrátila za nič na svete, už len kvôli svojej hrdosti.
Pekny vecer, urcite ist minimalne do podnajmu a nasledne zacat riesit vlastne byvanie. A to co najskor. Naozaj ste sami zodpovedni za svoj zivot a byvanie. Nie mama, nie svokra. Svokra ma plny narok na vlastne sukromie v tom veku, je to jej byt. A to ze sa sprava ako sa sprava? Uz davno ste mali riesit byvanie. Vlastne. Ano, nie je to lacne, nie je to jednoduche. My sme dostali hypoteku pocas toho ako som bola na materskej. Urcite by som sa hned nerozchadzala. Skor mala vazny pohovor s muzom o hypoteke a zodpovednosti za vlastnu strechu nad hlavou pre svoje deti a rodinu. A samozrejme sa podakovala babkam za nie lacnu pomoc.
Hľadaj prácu,podnajom a odchod. On nech si vyberie, co mu je prednejsie. Mama je mama, ale jeho žena si ty. Slovo rozvod by som nesklonovala, oznamila mu termín stahovania,že takto ro ďalej nejde a zvyšok je už na nom..