Ahojte, chcela by som sa s vami podeliť o moju skúsenosť a názor, aj keď trochu z opačného konca. Čítam tu rôzne životné príbehy, možno to raz nejakej žene pomôže... Môj otec je alkoholik a naši sa (chvalabohu) rozviedli keď som bola ešte v puberte (alkohol skrývaný po byte kade-tade, milenky, doma hrozné cirkusy, nervák, manipulátor, dlhy..). Za mlada to bol chlap pekný, vtipný, šarmantný, vždy vedel ako pôsobiť na ženy, a očividne mu niečo z toho stále zostalo. Inak mi nejde do hlavy, ako je možné že si stále dokáže nájsť nejakú normálnu, slušnú, pracujúcu ženu, väčšinou tiež rozvedenú, s deťmi. Ako ho poznám, tak to vyzerá asi takto: Chlap zo začiatku vtipný, šarmantný, pozorný, urobí pre ňu všetko možné, pomôže zo všetkým.. Neviem, či si tá žena nevšimne, že máva stále trochu vypité, možno to vie skrývať. Obalamutí ju na sladké rečičky, verím tomu že sa jej zdá ako úžasný chlap, nasťahuje si ho k sebe do bytu. Chápem, že sa nedá pravá tvár človeka odhaliť hneď, chcela by som týmto len upozorniť ženy, aby boli trochu opatrnejšie a neverili hneď všetkému čo tí chlapi vravia. Baby, ak sa s tým chlapom vlastné deti nechcú stretávať, ako mu môžete uveriť kecy že ich niekto "nahuckal" proti nemu, či už bývalá žena alebo ktokoľvek iný z jej rodiny? Ako by to asi tak bolo možné? Fakt si myslíte že by sa deti vykašľali na vlastného otca len tak, pre nič za nič? Asi nie... Aj keby mi neviemčo kto povedal, je to predsa stále môj otec.. Ako veľmi asi musí otec ublížiť vlastným deťom, že s ním nechcú mať nič spoločné ? Rozmýšľajte a buďte opatrné pri takých chlapoch.
Ja som jediná s ním bola v kontakte ešte ako-tak, občas sme si poslali mail, párkrát do roka mi zavolal (a ja som párkrát aj zdvihla), raz-dva krát za rok sme sa stretli... Posledné roky som sa s ním nestretávala, a tu prichádza to prečo sem píšem. S poslednou partnerkou žil u nej byte (mala tam aj dvoch skoro dospelých synov) asi tak 2-3 roky, a asi nie bezdôvodne ho teraz vykopla tak že odišiel s jednou taškou vecí, nedvíha mu telefón a po veci si môže prísť len tak že mu ich odovzdá jej syn. To viem len preto, že som vo veľmi slabej chvíľke súhlasila s tým že sa s ním stretnem (mám vážne chorú mamku...), ani nemá význam písať že teraz sa nasťahoval do rovnakej časti kde bývam a vyvoláva mi zrazu každý druhý deň... Ľutujem že som mu vôbec dvihla telefón, lebo to stretnutie bola jedna katastrofa.
Rozmýšľam však, ako je možné, že tej žene neprišlo počas tých 2-3 rokov divné že nikdy nevidela jeho deti? Že sa s nimi nestretáva? Verím tomu že jej hovoril ako si "píšeme maily", určite so mnou niekedy telefonoval naschvál pred ňou aby počula že si voláme, a samé zlatko mojko a neviemčo (a veď ona nemohla počuť že ja na také veci nereagujem, že som trebárs odmeraná), stačilo že on je veselý ako sme si super pokecali.. Sú to moje domnienky, ale proste poznám ho, taký je. Ako že mu toto tá baba zhltla ???
Mne je tak ľúto tej ženy, a všetkých ďalších ktoré môže ešte oblbnúť (či už on, alebo jemu podobní chlapi), že som to sem proste musela napísať. Jasné, nie každý prípad je taký, a nie každý je alkoholik, ale majte oči a uši otvorené a rozum na plné obrátky...
Lebo stále viac veríme a vidíme to dobré...........Lebo sme ľudia omylní, slabí, veriaci v šťastné konce. 🙂
Tiez poznam zopar podobných pripadov a tiez sa zamyslam nad tym, cim ti otrasni chlapi (casto aj skaredi, ale plna huba sladkých reci) dokazu obalamutit tolko zien. Preco tie zeny chcu pocuvat tie dristy, na ktore som ja totalne alergicka? Podla mna im od detstva chybali prejavy lasky a preto teraz zbastia vsetko, co im kto naserviruje - aj divadielko, aj do neba volajuce klamstva...akykolvek zaujem ich urobi stastnymi aspon na chvilu. Tam vitazia podla mna neuspokojene potreby z detstva a bývalých vztahov nad racionalnym usudkom 😒
@seahorse27 Ja veľmi na priamu úmernosť potrieb z detstva a naivity neverím, aj keď vieme, aké vedia byť veci individuálne. Napr. pre mňa osobne sú vzťahy s rodičmi a partnermi na úplne odlišnej úrovni, ak mám pocit, že mi otec niečo dlží, naozaj neočakávam, že to dostanem od potenciálneho partnera, proste som od obidvoch vždy očakávala niečo úplne iné. Ale možno muži sú ozaj v citoch rezervovanejší a zameraní na iné vzťahové aspekty (inak vnímajú sexualitu a napríklad slovné vyjadrenia citov), no a žene môžu emocionálne prejavy vo vzťahu veľmi chýbať, preto ak sa konečne objaví niekto, kto sa zdá byť otvorenejší... Iba sa tak zamýšľam. No od žien po rozvode a pôrodoch by človek očakával väčšiu obozretnosť, to je fakt.
@nela1916 Ahojte 🙂 aj mňa to napadlo, že by som sa rada spýtala tej poslednej ženy, čo jej všetko natáral že s ním vydržala tak dlho, ale nepoznám ju a neviem ani jej priezvisko. Asi by to bolo aj dosť divné, že "dobrý deň, ja som jeho dcéra, zaujíma ma prečo ste s ním boli" 🙂 Istým spôsobom si viem predstaviť, že žena ktorá sa veľmi sklamala vo vzťahu, je sama, a zrazu príde taký vtipný šarmantný chlap a tak... Ale že nevidí tie varovné signály? Dva-tri roky ?? Veď to musí byť jasné za pár mesiacov preboha.. No je to zvláštne. A viete čo mi povedal, keď sme sa teraz stretli? Že tí jej synovia boli obaja sprostí, že jej to aj povedal že sú sprostí jak... Čumela som na neho ako puk a povedala mu že sa ani nečudujem že ho vyhodila 😀 katastrofa, proste katastrofaaa
@nela1916 ty si to vieš racionálne zdôvodniť a zamýšľam sa nad tým...asi ti to nesposobuje nepríjemne pocity. Ja to tak tiež mam, ale mala som v globále bezproblémové detstvo. Čudovala by si sa, koľko naozaj inteligentných žien sa nad touto spojitostou ani raz nezamysli. Dôvodom je to, ze je to pre nie dosť bolestivé, ale na nevedomej úrovni si to nesú do partnerských vzťahov. Netvrdím, ze to je priama úmera s naivitou, ale urcite chyby robia ženy opakovane a su suvis s detstvom, modelmi rodičov a vzťahmi k nim to podľa mna ma. Druha kategória su potom naozaj jednoduché ženy, ktoré si nevedia zrátať dve s dve a prehliadajú varovne signály.
@malykonik ja aj meno dotyčnej co chodi s mojim ex viem, aj by som ju uchranila zbytočnému plytvaniu časom s ním ale asi aj ona potrebuje zažiť to čo mňa zobudilo... Na každého raz príde 🙂
@seahorse27 No... Voči tomu sa nedá namietať, iba mi je paušalizácia tak trochu proti srsti. Ja viem presne pomenovať aj vymenovať problémy z detstva a predsa mám pocit, že to z nejakého dôvodu môj vzťah s mužmi neovplyvnilo, možno preto, lebo som so žiadnym neskončila v manželstve a k striktne rodinným problémom sme sa ani nedopracovali, vždy to padlo na úplne odlišných veciach, s akými som vo vlastnej rodine ani neprišla do kontaktu. Jasné, to som ja a nechcem to pripisovať niekomu inému iba... Neviem to vysvetliť, iba si myslím, že to môže byť komplikovanejšie, tá chýbajúca láska z minulosti je pre mňa naozaj slabý argument, resp. chápem ju ako jeden z mnohých faktorov, ak teda v hre nie je spomínaná jednoduchosť a vzťahová otupenosť, akú v súčasnosti u ľudí vnímam.
@malykonik Jasné, to bola len taká úvaha, pre prípad, že by sa ti s niektorou podarilo zapriazť viac ako hodinový rozhovor. 🙂 Mňa by teda taká odpoveď veľmi zaujímala. No povedala by som, že ty máš už na alkoholikov taký čuch, že by si nejakého rozoznala snáď po troch vetách, ja mám taký čuch na pretvárku a neúprimnosť, resp. manipulátorstvo, a potom sa len čudujeme, prečo im to tí ľudia hlcú aj s háčikmi. 🙂 Obávam sa, že s rozhodnutiami druhých asi môžeme urobiť len málo.
@nela1916 tiež to beriem ako jeden z faktorov...nie ako jediný možný 😉
@seahorse27 Ja tiež súhlasím s tým, že u veľa žien môže problémové detstvo spôsobiť takéto neskoršie problémy, ja som po ich rozvode pár rokov tak potrebovala cítiť lásku, že som ju videla skoro v každom chlapcovi, ale to som bola ešte dieťa.. Mám kamošku, tiež mala komplikovaný vzťah s otcom ktorý na ňu kašle (dokonca sa súdili o výživné), a doteraz sa nedokáže dostať do vzťahu s mužom, tak veľmi sa bojí niekomu dôverovať. Takže možno toto... alebo fakt potom tá "jednoduchosť" či otupenosť.. neviem.. hádam bude ten môj príbeh aspoň pre niekoho ako výstraha. A to otec nie je žiadny mlaďas, má už 55, a vidíte. Keď sme boli deti, mal jednu milenku rozvedenú s deťmi, chodil s nimi na výlety (kde ich tak raz videla náhodou moja mama, chudina) a tá žena ani nevedela že on je ženatý 😔
@malykonik Ahoj. Totot je veľmi zaujimava tema. Viem presne o akom cloveku pises - tato muzska povaha, to je nevysvetlitelne nieco. Moj expriateľ s ktorým som teraz chodila bol presne taká povaha. Zo vztahu do vztahu, mileniek mal neurekom, vkuse klamal a ked mu klamstva nevychadzali tak bol nervozny a zurivy.... Este ze ja som uplne inej povahy. Ked som sa sním chcela rozíst lebo uz som mala dost jeho povahy a nevery, tak bol milucky, aj darceky nosil, sluboval hory doly, druhy pokus mojho rozidenia sa sním skoncilo romantickým vikendom v Prahe a tretí pokus vo Videni. A stvrtý pokus - to uz vlastne nebol ani pokus, ale videla som ruka v ruke ako ide z kina s nejakou slecnou. 😀 😀 😀 😀 a co viem vsetky jeho ex co mal podvadzal, a dokonca tahal aj niekolko vztahov naraz a vsetko to zosnoval tak aby ani jedna o tej druhej nevedela. Vzdy mal na vsetko nejaku odpoved.....
No ale stale vravim, kazdemu sa vzdy vsetko ci uz je to dobre alebo zle raz vrati 🙂 🙂 🙂
No o co ide? Hlavne o to, ze taky chlapy nemaju charakter uz davnejsie a my zeny hlupucke a naivne a hlavne co chceme zazit lasku uverime kazdej sprostosti co nam nakecaju...staci kyticka, nejaka somarinka a uz vnom vidime toho najlepsieho chlapa na svete...samozrejme aj moj ex bol taky a aj je...on je rozvedeny, a pako som ho ja vykopla tak si nasiel dalsiu u ktorej potrebuje byvat. On si proste aj keby chcel nenajde byvanie. Peniaze ma...takze v tom to neni problem...ale bude cielavedomov tvrdit ze nema, ze radsej bude na obecnom urade v Dargove ako bezdomovec...nejaky cas sa prizivoval na rodicoch...samozrejme akonahle mu sadla na lep daslia zena tak sa jej chytil ako kliest..tka je tiez komplikovane, lebo aj tamtu chlap kopol do riti a ma na krku deti...ze vlastne deti toho chlapa radsej vymazali zo zivota a este aj na FB maju meno po matke..je no comment..k nemu sa nehlasia...ale samozrejme statusy plne idealnej rodinky atd...mne sa otvorili oci...a mozno mate pocit, ze mam koment plny nenavisti...no ano, lebo mi ublizil a ja nie som typ zeny co odpusta a zabuda...niesom panbozko...ja tvrdim ze kazdemu sa raz vrati aj dobre a aj zle...mam urcite dokumenty, ktore keby som zverejnila, tak ho potopim a aj ih velku lasku...ale uz mi je to suma fuk...oni sa potopia aj sami...len mi je luto tej zienky...ale kazdy sa musi sam popalit...
Momentalne si uzivam slobodu a pri chlapoch som maximalne vyberava a uz narocna...za toto mu mocno dakujem...ale co uz 😀 😀
Môže to byť i to, že ak je žena mladá a dovtedy na takého majstra pretvárky nenatrafila, tak nemá s čím porovnávať a tým pádom u nej žiadne výstražné svetielko nebliká. Pochopí až neskôr.
@majkapatko ja tvrdim, ze som bola mlada a sprosta...takze urcitym sposobom mas pravdu 😀
Ja neviem, mám skvelého manžela, ale ide o to, že som už raz písala, žena je krk a manžel hlava, ide o to, že vlastne všetko riešite spolu ale žena udáva podtón no ten manžel si myslí že on
@evkakorcek Ahoj, tiež si hovorím, že každému sa raz všetko vráti. Keď sa môžem spýtať, o tom že mal vždy veľa mileniek, si vedela aj pred tým ? Alebo až po čase si sa to dozvedela ? Niektorých chlapov by mali označkovať, že "bacha na neho" 🙂
@malykonik Ja som nevedela ze je suknickár, inak by som si sním nezacala, to som sa dozvedala postupne 😀 😀
@maminuska To fakt ? Hmm toto ma ani nenapadlo. Ale tak, že jej ani nevadí že on sa vôbec nestretáva s vlastnými deťmi, ani na sviatky, nič ? Kebyže nemala záujem sa s nami stretnúť tak akože ok (aj keď mi to príde fakt divné), ale ani jej netrkne že má dve dospelé deti a žiadny kontakt s nimi? Veď to nie je normálne, mne osobne by sa rozsvietila kontrola v hlave, že tu asi niečo nebude v poriadku
@malykonik ja ti to poviem z vlastnej skúsenosti .. niekedy druhá ... x tá partnerka je rada že otec nemá žiadny kontakt s deťmi , a vôbec ju netrápi že jej manželovi ( partnerovi ) jeho vlastné deti nezdvihnú telefón , že sa s nimi nestretáva, nedáva deťom žiadne darčeky a to ani na sviatky a ani na narodeniny.
Niektoré iné ženy to delia na život ich partnera predtým ( to bolo ) a teraz ...to som JA a žiadne cudzie elementy tu nechcem ..tými cudzími elementami sa myslia JEHO DETI. Deti keďže sa otec o nich keď boli deťmi vôbec nezaujímal a x rokov ich nevidel mu potom ani telefón nezdvihnú a jej to tak vyhovuje. Máš tu x tém ..neznášam jeho deti , vadia mi deti manžela.
@malykonik nie je to normalne, ale vidiet to v rodinach coraz viac a mnohi nemaju zaujem s tym ani nic robit co je este smutnejsie
@malykonik Ahoj!
Ďakujem za veľmi zaujímavú skúsenosť. Pri čítaní mi napadlo niečo neurčité o povrchnosti, naivite a slniečkároch a vôbec sa to nečítalo dobre. Naozaj sa ženy zdajú byť náchylné uveriť každému presladenému prejavu (tiež som si tým prešla, ale to bolo ešte pred tridsiatkou), no na druhej strane my napadá, či partnerky tvojho otca nie sú z tej zúfalej kategórie, žijjúcej podľa hesla "radšej chlap -hovado, ako samota". Možno by mohlo byť zaujímavé s niektorou sa stretnúť a opýtať sa jej, čo za charizma ju k tvojmu otcovi pritiahla.