Rozprávame sa o bábätku a priateľ sa nevie rozhodnúť

21. feb 2024

Dobry den, s priatelom sa rozpravame o babatku. Zhodli sme sa obaja, ze uz by sme chceli ale priatel sa stale nevie odhodlat. Stale sa boji, co ak nebudeme mat peniaze a nebudeme vediet dat dietatu co potrebujeme. Byvame vo vlastnom, obaja mame dlhodobo prácu a viem, ze s financiami problem nebude. Stale sa o tom rozpravame, diskutujeme a riesime rozne veci okolo toho ale ja uz len cakam na to jeho konecne slovo, ze ano. Uz som zufala, lebo on vie ze chce ale stale sa nevie odhodlat. Neviete ako mu viac dohovorit, ze podme to skusit?Dakujem

deti95060810
21. feb 2024

koľko rokov má partner...lebo mi príde že už aj 30 + a je stále spokojný a jednoducho navyknutý na svoj pohodlný život.

barbora0308
21. feb 2024

Ak byvate vo vlastnom, mate obaja stabilnu pracu, nemate dlzoby a pod....tak nechapem jeho argument, skor mi to pride, ako vyhovorka.

anjelicek26
21. feb 2024

Dohovoriť asi ťažko, ten pocit musí u neho vnútorne dozrieť... a to nevynutis žiadnymi logickým argumentami,ze by sa už patrilo a podmienky finančné mate dobre.. ešte to tak necíti,daj mu ešte trochu času a netlač....ono to prijde zo dňa na deň... ty už môžeš vyhodiť antikoncepciu,začať brat vitamíny a povedať mu,že rozhodnutie nechávas na ňom,pokiaľ nebude mať istotu,nech si dáva kondom. Bez vycitiek..

cimage
21. feb 2024

Nebudete vediet dat dietatu vsetko co potrebuje? Dieta potrebuje vas a vasu lasku, ostatne sa vyriesi. Nesmies na neho tlacit, este nie je pripraveny. Keby bol, tak ide do toho a nevymysla vyhovorky.

autor
21. feb 2024

@deti95060810 partner bude mar tento rok 30. myslim si, ze sa boji spravit ten prvy krok, kedze nikto z jeho partie este nema dieta. potom tomu ale nerozumiem, pretoze on prisiel prvy s touto myslienkou.

autor
21. feb 2024

@anjelicek26 antikoncepciu neberiem. fungujeme bez akejkovek ochrany. ja som mala pocit, ze to v nom dozrelo, on prisiel prvy s touto myslienkou. neviem preco zrazu takato zmena

alickapusinka
21. feb 2024

Aby si nedopadla ako moja kamarátka všetko mali zázemie peniaze naťahoval ju muž až naveľa naveľa z neho vyšlo že deti mať nechce. Zmierila sa s tým povedal dobre. Až tu zrazu moja kamarátka mala skoro 41 rokov. A ON si zmyslel že chce dieťa pre kamarátku už bolo neskoro. ON už mal tiež dosť rokov a vieš čo našiel si mladú s mojou kamarátkou sa rozviedol. Oženil sa druhý krát a má 2 deti ON. Moja kamarátka žiadne.

simciatko1
21. feb 2024

U nás to bolo tiež tak, komunikovali sme, tvrdil, že nie je pripravený - vravím mu, na to nikdy nebudeš pripravený. to ťa všetko život naučí. a sam o par mesiacov, zmenil nazor. oni su trosku spomalenci pohodlní, bud im pomaly dopína alebo su tak pohodlne lenivy ze nechcu nic menit. Budem drzat palce, aby to dopadlo ako v mojom pripade, a ze to nebudu len vyhovorky donekonecna

janickacrazy
21. feb 2024

Skús naňho prestať tlačiť, vôbec sa o tom nerozprávajte, aspoň 2 mesiace mu daj s touto témou pokoj. Potom sa ho opýtaj, či teda už sa rozhodol alebo máš ísť poprosiť suseda alebo poštára. A svadbu nechystáte? Či aj tam je taký nerozhodný?

autor
21. feb 2024

@alickapusinka on deti chce, tuto otazku mame uz vyriešenú.

crazy_cat_lady
21. feb 2024

@autorka tak asi ich az tak nechce, ked sa vyhovara na financie. samozrejme, clovek nemoze vediet, aka bude jeho financna situacia o par mesiacov/rokov, ale keby sa ludia toho drzali, tak to dieta nebudu mat nikdy..

autor
21. feb 2024

@janickacrazy ja som praveze tu temu uz uplne vypustila, on obcas nadhodi nejaku poznamku o tom. o svadbe sme sa nebavili, to nie je pre nas az taka dolezita tema. kazdopadne, ak to nevyjde, skusim toho postara 😁

mabenn
21. feb 2024

ja si presne pamatam ten bod, ked sme uz boli rozhodnuti, pripraveni, ale...chvilu ta odvaha sa zberala..totiz clovek si nikdy nemoze byt na 100% isty a pripraveny, a kto to tak ma, klame sam seba...pokial naozaj vam nic nebrani, tak ide len o tu odvahu a jeden z vas ju potrebuje nadobudnut, staci ze to budes ty...my sme sa povzbudzovali myslienkou, ze "ved ajtak to nevyjde na prvykrat" a rok je dlhy...no ale vyslo :D a potom uz nebolo cesty spat :D ale asi vies, co tym chcem celym povedat...proste ta neistota je ok, ale odhodlanie musi raz prestrelit

alickapusinka
21. feb 2024

no keby chcel tak by už asi ste mali ja som TI napísal príklad zo života. Ak by chcel už by ste dieťa mali ako Ti písala prispievateľka tu že to sú iba výhovorky že v skutočnosti ani nemusí chcieť. Len asi stále to otváraš tak chce mať pokoj preto to hovorí. Vždy musíš mať na pamäti že chlap môže aj ak bude mať 60 rokov ale my ženy len určitý čas a potom môže byť neskoro. Ak by deti s tebou chcel už by ste ich mali ale ak otáľa a špekuluje tak nebudete mať nikdy .Je to môj názor .To sú tvoje slova síce TI povedal deti chcem a však kedy ak by mal 20 rokov pochopím píšeš prácu mame bývanie mame financie mame tak niekde je asi chyba a niektorí chlapi sú pohodlní majú radi svoj kľud pokoj. To že TI to povedal že deti chce ešte neznamená že ich aj v skutočnosti chce.

amelie2017
21. feb 2024

Bude mat len 30. To este u chlapa nie je vek, kedy by uz po dietati nejak tuzil a mal pocit, ze uz. Vacsinu chlapov co poznam, sa na to citili az tak 2 - 3 roky po 30.

barbora0308
21. feb 2024

@alickapusinka to sa aj zle citalo...strasne svinstvo ☹️

0kristina0
21. feb 2024

Priatelovi povedz, ze ak takto bude rozmyslat stale, tak to dieta mat nikdy nebudete.

kvetka404
21. feb 2024

Mala som takého, čo "chcel, ale ešte nie teraz", po 5 rokoch čakania na "jeho správny čas" som to skončila. Teraz mám najlepšieho muža pod slnkom vedľa seba a problémy s plodnosťou, snažíme sa už nejaky čas bez výsledku, chodíme po vyšetreniach. Tak rozhodutie je na tebe koľko času venuješ čakaniu.

alickapusinka
21. feb 2024

@barbora0308 no čo narobíš toto je život. Veru máš pravdu keby mne toto urobil muž v živote by som ho už nechcela vidieť.

zmrzlinka2021
21. feb 2024

Ak neriešite manželstvo, určite nemaj takto dieťa. Je to veľmi rizikové

sidicek
21. feb 2024

@barbora0308 áno ale ona hlúpa, zea ním zostávala ak dieťa chcela.

vanilkovazmrzka
21. feb 2024

No, z rozpravania deti nevznikaju 🙂

lenkakravcova
23. feb 2024

Možno to dieťa chce, ale nie s tebou.
Ak by chcel s tebou, vzal by si ťa v prvom rade za manželku a potom by ste sa snažili pracovať na potomkovi. On len tak rozpráva, aby si čakala.. kým si nenájde niečo lepšie 😃

lilitela
23. feb 2024

Asi je dobre ze k tomu pristupuje zodpovedne. Mozno sa neciti zrely na to. Strach ma mozno kvoli niecomu z minulosti. Spytaj sa ho, ci si mysli, ci o dva roky bude vhodnejsia situacia a preco? Budete mat viac penazi? Alebo je to o niecom inom? Lebo teraz zase mate dost energie, aj zdravie.

bororka
23. feb 2024

Ja ho chápem. Totiž minimálne 2,5r bude väčšinu financovať on.
Môj muž to riešil rovnako sám so sebou. On chcel mať vyššiu finančnú rezervu, keby bolo keby.

Ja som spravila v exceli tabuľku, predbežných príjmov a výdavkov na tie 3 roky (či už všetko čo bude potrebné pre dieťa, ale aj pre náš komfort).
Akože fakt som si dala záležať 😃
Boli tam aj možnosti, keby sme museli riešiť iné bývanie, resp.zmenu jeho práce a rôzne variácie.
Toto uistilo oboch, žeby sme to mali zvládnuť.

Ja som však musela ísť na umelé a nevedeli sme či sa podarí 1.alebo ako dlho budeme bojovať. Teda keď som dovŕšila 35, dala som si zistiť hormonalny profil a akú mám rezervu vajíčok. A tadaaaa, hraničnú 😃 Teda sme sa porozprávali, že nie je načo čakať a ideme do toho( aj tak proces trval rok).

Nakoniec som zistila, že spoločných financií podľa mňa máme nadštandardne (nechvalim sa, len v jeho očiach to bolo málo, v mojich luxus) a za 6m končím dovolenku a neminuli sme ani 1€ z rezervy a ešte sme ju dokázali navýšiť.

Niekedy stačí poznať jeho obavy, pochopiť a ukázať možnosti. A ten profil si daj zistiť aj ty. Nech máš istotu, že máš dostatok času ❤️
Prajem len to dobré 🙂

dsc
23. feb 2024

Mne skôr znie, že je veľmi zodpovedný a správne vystrašený. Aj má byť prečo, ale financie to nie sú. ☺️ Minimálne zo začiatku deti nie sú až taký extrémny náklad, hlavne ak plánuješ kojiť. Všetko sa dá zohnať za rozumný peniaz tu v bazári. Psychicky a fyzicky to je masaker a veľká skúška vzťahu, ale verím, že to zmáknete! Partnerovi vysvetli jednu vec - myslí si, že ak budete mať malé akčné mimčo, bude s ním vládať tým lepšie, čím bude starší? ☺️ A to, že sa obáva, je v podstate rozumný prístup, ale zvládli to páry v podstatne náročnejšej situácii. Pooodstatne!

dsc
23. feb 2024

A ešte jedna dôležitá vec - neviem, ako to robili za starých čias, že boli vkuse všetky tehotné, ale v mojom okolí - vrátane mňa - sme všetci bábätká odkladali, ale ono to nefungovalo tak, že oki, tak teraz je čas a bum, bábo na ceste. Poznám páry čo im to trvalo aj zo 3 roky.

kisha769
23. feb 2024

Mala som rovnaký problém... Furt iba co ak nebudú peniaze, atď rovnako sme na tom boli, že som ho dokopala a mame dve deti... Musíš použiť správne argumenty, jasne už je pohodlny chlap tvoj, vysvetlila som to skrz zdravotný stav, za prvé ze ja nemladnem a čím skôr tým lepšie pre tehotenstvo, za druhé nepodarí sa väčšinou hneď na prvý šup, takže nech neostala nemladneme, za tretie to snaženie sa mu páčilo 😅, za štvrté to vstavanie a starostlivosť o malé po 30 je čím ďalej horšie ten prvý rok treba mať proste energiu a pevne nervy, držím palce nech už skusate
...
Inak na prvom sme "makali" pol roka mala som 29 druhé prišlo až po dvoch zamlcanych potratoch sa podarilo.... Takže treba myslieť na to ze to nie je len zasunúť a o 9 mesiacov sme rodičia

44janica44
23. feb 2024

Kamoška tiež takého mala...deti, zasnuby a svadba budú keď bude bývanie, peniaze, ešte toto ešte tamto....10 rokov ju naťahoval keď mala 34 rokov sa s ním rozisla - za 10 rokov sa neodhodlal ju ani poziadat o ruku...

zuzi0911
23. feb 2024

Uprimne? Keby mam mat deti až keď som pripravená /ny tak nemám ani jedno . Vždy budú aj plusy aj mínusy. Vždy sa môže vselico stať. Jednoducho ak chcem deti a mam kde bývať,peniaze tak ísť do toho . Na dieťa sa pripraviť aj tak nedá. Takže chcem ,nechcem .....