Rozkazujú mi vo všetkom

zdenkakelemanova
10. júl 2022

Pekný večer. Opíšem vám v skratkosti moju situáciu.
Mám 2 ročného chlapčeka. Bývame v dome s priateľovou mamou a jeho babkou.
Do nedávna mi bolo stále rozkazované zo strany svokry aj priateľovej baby ohľadom môjho malého.
( Rozkazovali vo všetkom. Kedy ísť s malým vonku čo mu obliecť kedy s ním ísť ku lekárky a čo mu dať jesť a proste také veci čo mne sa nepáčilo ) viac krát sme sa pre to pohádali ale o pár dní zas a znova rozkazovanie. Priateľ chodí do práce takže on to veľmi nevnímal. Ale časom aj on im vysvetľoval že nemôžu takto rozkazovať. Na malého som nemohla ani trošku skričať ani nič. Preto malého správanie je úplne za všetko plač všetko musí mať dovolené, trošku sa buchol už všetci pri ňom a z ruky na ruky a tak. Z toho všetkého už som mala také nervy že som vyhrkla na svokru aj na babu že proste to je môj syn ja si ho chcem vychovávať.
Od toho dňa sa všetko zmeníli aj v dobrom lebo malý mi už pomaly začína meniť správanie trošku už je iný. Ale aj v zlom svokra sa zdula od toho dňa ja som tá najhoršia. Malého mi nepostraži ak potrebujem ísť k lekárke. Do mojej izby nevojde keď som v izbe ja. Neozýva sa aj keď ja sa normálne správa ako pred tým akurát s malým už som zmenila režim. Neviem ako ďalej lebo proste psychicky už nemám náladu na nič a nebyť tu ani pár sekúnd ale priateľ mi vždy vraví že musíme vydržať a že si z nich nemám robiť nič. Ja len sa chcem vás spýtať ako by ste sa správali vy? Ďakujem a prepáčte ža gramatiku

karhu
10. júl 2022

odstahujte sa do svojho inak prides o nervy a o zdravie

zdenkakelemanova
autor
10. júl 2022

@karhu
Nie sú na to momentálne financie a k našim ak by sme išli priateľ by mal viac ako 100 km do práce
Už riadne rozmýšľam že nechám priateľa a sa rozideme lebo tá moja psychika už to nezvláda

anjelicek26
10. júl 2022

Ked sa starali a chceli pomoct bolo zle, ked sa teraz nestaraju a nepomozu, je tiez zle... proste ked zijes v ich dome, tak si vyskakuj len do tej vysky, tak to vzdy bolo a bude... takze zhanaj garzonku a chodte prec... male dieta viac nepotrebuje, ale vy neskutocne potrebujete sukromie... pokazite si takto natrvalo vztahy a maly babku a prababku moze zboznovat a urcite tam bude rad chodit, ked to ty ako mama ustojis s graciou... a momentalne to vyzera, ze ti s toho uz dobre zapaluje... muz to iste, stale robi rozhodcu ci mas pravdu ty, ci jeho mama...to dobre nebude... sadni si s muzom a dohodnite sa, co a ako... a rozijst sa s milujuceho vztahu a synovi raz vysvetlovat, ze ste sa rozisli, lebo ty si sa hadala s babkou, ci mu mas dat sveter ci krupicu na veceru, to vazne? To snad mu neurobis. Ani sebe, samej ti myslis bude lahsie vsetko? Doma ti tvoja mama ked sa prestahujes nebude kafrat do vychovy? Bude... a hodne... len to teraz este nevies...

karhu
10. júl 2022

@zdenkakelemanova urcite by sa nasiel sposob ako to poriesit, treba sa poradit s priatelom..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
10. júl 2022

to je čaro spoločného bývania 2-3 generácii...😉

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
10. júl 2022

@zdenkakelemanova
Ja by som bola vdacna ze priatelova mamina (nie svokra, ty nemas svokru, kedze si este slobodna) nam vobec umoznila u nich byvat aj s dietatom.
Je to dost radikalne obmedzovanie pre starsiu generaciu a nie je to ani pre nich jednoduche.
Pri byvani viacerych generacii musia ludia robit niekedy dost narocne kompromisy, a kedze ty si v znacnej nevyhode (mas len priatela, byvas u cudzich), tak vacsinu veci si odskaces ty sama.

Ak mate s priatelom vazny vztah a uvazujete nad spolocnou bucunostou, cim skor sa osamostatnit. Ty taktiez do prace, uz nemas babatko, a proste najst si 2 izbovy bytik.

zdenkakelemanova
autor
10. júl 2022

@zmrzlinka2021 toto už je dosť vážny vzťah. Ale ja len že neviem kto by bol ticho na mojo mieste keďže nákupy platenie elektrina a podobne všetko je na mne a na priateľovi . A tiež keď to je moje dieťa tak neviem ktorá matka by dovolila dať výchovu na priateľovu mamu. Ja nevravím nech poradí ja si poradiť dám ale vo všetkom aby mi rozkazovali tak to už je asi veľa.

annamalaga
10. júl 2022

Najprv ste mali mať faru a až potom Maru. Kebyže nejdete hneď do bábätka a pracujete na odkladanie na hypo, máš po probléme. Ich dom, ich pravidla!!! Ty si môžeš v tom dome vieš čo. Tvoja tam nieje ani kľučka na dverách.

zdenkakelemanova
autor
10. júl 2022

@annamalaga to neznamená že ak je ich dom tak je ich aj moje dieťa

annamalaga
10. júl 2022

@zdenkakelemanova ale bývaš u nich. Chod do 500€ nájmu máš pokoj. Si myslíš , že ich zmeníš. Kebyže chcú, tak ta vyšmaria na ulicu , žiaľ taká je realita. A ta je krutá.

anjelicek26
10. júl 2022

@zdenkakelemanova je to ich vnuca pre pana... dieta, ktore ziije v ich dome, pod ich strechou, samozrejme, ze sa zapajaju, venuju, vyjadria svoj nazor, potechu, pohorsenie, poradia... myslis, ze ta situacia mat v dome vas je pre nich jednoducha? Ziadne sukromie, ziaden klud na stare kolena, ale vrestiace babatko ci pobehujuce mini dieta, vsade hracky, haraburdy a zdutu nevestu, ktora je stale s niecim nespokojna... clovek sa na to malokedy pozrie s druhej strany, ale treba to... TY to mozes zmenit - odstahovat sa s muzom - oni to srdce vyhodit syna s vnukom (a bonusom nevesty) na ulicu nikdy mat nebudu... mladi maju byvat sami, nepotrebujete skutocne 250m2 na tri poschodia aby ste boli stastny...staci vam jednoizbak... a vztahy sa zlepsia...

zmrzlinka2021
10. júl 2022

@zdenkakelemanova
Vies, realne je to ich dom, ich domacnost a na vas s priatelom sa pozeraju ako "na deti". Vy to nezmenite, nezmenite ich, prave preto mlady par ma fungovat vo vlastnej domacnosti.

Skuste s piratelom hladat riesenia ako sa osamostatnit. Vobec neries ich spravanie, ries vasu bytovu otazku.

0silvia0
11. júl 2022

@zdenkakelemanova ides si stale svoje a nevies sa na to pozriet z inej perspektivy. Poviem ti, ze ja osobne by som tiez neskakala od radosti, keby mi syn priviedol do mojho domu priatelku s dietatom. Cudzi element, narokujuci si na respekt. Davas aj ty respekt starsej generacii? Zalezi vela aj od tvojej komunikacie smerom k priatelovej matke a babke. Slusne, jasne, strucne. Dakujem, teraz pomoc nepotrebujem, ale dakujem, ze sa zaujimate. Toto si poriesime s vasim synom, mate dost svojich starosti. Nie ze tam po sebe hulakate, oduvate sa a urazate...

mandzula
11. júl 2022

To je "caro" spolocneho byvania. Riesenim je odchod do svojho. Mas pravdu aj ty, ze nemaju automaticky pravo zasahovat ti do vychovy, musis vsak prijat fakt, ze je tazko stareho psa naucit novym kuskom a este v jeho pelechu. Priatel sa ta zastal, to je velke plus, takze popracujte na odchode, tam vidim cestu.

nurielka
11. júl 2022

Kto chce vyskakovať, nech ide do svojho bývania. Samozrejme, že sa budú starať do výchovy keď bývate u nich. Čudujem sa, že ty chceš nechat priateľa, aby si mala ok psychiku. A čo on s tým? Nemiluješ ho? Nechápem načo potom bývas u svokry. Veď ty máš prioritne problém so svokrou a babkou, nie s muzom. Vybavte si ten jednoizbak, veľa mladých rodín tak byva hlavne kvôli tomu, že nechcú počúvať kecy k výchove a potom idú do väčšieho. Hod reč s mužom, inak potom je toto len sťažovanie a žiadna rada tu pre teba nie je platná.

nepic
11. júl 2022

@annamalaga
Alebo by mali aj faru,aj záhradu,aj auto a niekoľkokrát na dovolenke a potom by sa tu riešil duch na teste a plodné dni a nedarí sa a keď sa to konečne podarí na šiesty pokus v štyridsiatke,tak zas sa dieťa narodí nie zdravé a podobne. Každý má v živote iné priority,niekto majetkové a niekto zdravé deti a šťastné manželstvo.

kormino
11. júl 2022

@nepic nie,to čo si vymenovala nemusia mať.Mali by mať usporiadaný vzťah t.j byť manželia,keď majú dieťa.,alebo aspoň vysporiadané bývanie.Nechapem tento trend,20 ročne dievčatá sa nasťahujú k frajerom a potom riešia akože svokru a dokonca ešte aj babku na fórach.Nad tým nerozmýšľajú ,že "svokra",ktorá má okolo 50 a babka 70+,chcú mať svoj kľud .Nemusia mať dieťa v štyridsiatke.,ale ani v dvadsiatke bez akéhokoľvek zázemia.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandzula
11. júl 2022

@zoro9836 nie je vsak rada ako rada. Rozlisujme medzi vyziadanymi a nanutenymi. A rozhodne by som nepovedala, ze predchadzajuce generacie maju nejaky extra patent na vychovu.

kormino
11. júl 2022

@mandzula v tomto prípade sú nevyžiadane rady len problém naoko.Tu sú generačné problémy,ktoré sa nedajú riešiť ináč ako odstahovanim.Ja mám tiež malého vnucika a tiež niekedy dám nevyžiadanu radu🤣,ale mladí bývajú sami,tak si robia čo chcú a nie sú žiadne trenice

lubkavargova1
11. júl 2022

no tak to je zaujimave mlada dama...ale platite lebo urcite padla dohoda ze mozete tam byvat, ale budete platit. To je korektna dohoda..len ked sa pokazia vztahy, tak vtedy prichadzaju taketo vycitky....
No nech sa mlady pan rozhybe a idete do podnajmu...inak mna pobavila veta, ze vojde do "tvojej" izby..prepisala nejaky podiel v dome na teba alebo na dieta? Tak naozaj tam ti nepatri nic, ani klucka...to je proste fakt.
A ked vas napadne nieco tam prerabat alebo kupovat, tak si vzdy spomen, ze na koho je dom..tie sladke reci "dom bude vas ked nas dochovate"..."a dom bude vas ked umrieme"....no nebude....
Pokial nemas nic na ostemplovanom papieri tak nic tam nebude tvoje...resp ani nebude, bude to tvojho priatela. A nakolko by nadobudol dedictsvo pred manzelstvo, po manzelstve pri rozvode, ani tak nemas narok na nic....ako sa vravi, s holou funou si prisla s holou funou odides....

mandzula
11. júl 2022

@kormino ved jasne, mladi maju byvat sami, to nie je o com. Ale ked uz je situacia, aka je, musia si aj starsie generacie uvedomit, ze nemaju patent na rozum. Mne moja mama povedala, ze ona svoje deti vychovavala uz davno, nevie, ako je to teraz, takze pomoze, ked bude moct, ale rypat sa mi do vychovy nebude, a to byvame od seba 5 metrov. Mala som mnou napriklad odkonzultovane kazde jedlo, sladkost, hracku. Konflikt teda nebol ani jeden. Zato exsvokra, ta mala reci ako koza bobkov a ten spominany patent na vychovu a potom aj tie vztahy podla toho vyzerali.

annamalaga
11. júl 2022

@nepic nie. Mladi majú bývať sami. A basta. Žiadne spoločne bývanie. Ona v tom dome nemá nič. Môže držať hubu a krok. Jedine. Žiaľ. Priateľovi by malo záležať, aby rodina mala vlastne bývanie. Jemu je to ale očividne jedno.

nepic
11. júl 2022

@annamalaga
Veď ja som tiež toho názoru že majú bývať oddelene. Ja som to skúšal-byvanie u svokrovcov,ale nevydržalo to ani rok a radšej sa rozísť skôr a v dobrom ako keď už bude neskoro. A ja som to riešil nájomným bývaním,ja nie som zástanca hypoték a potom tu riešiť koľko stojí zmrzlina a ako všetko zdraželo a ako zvládajú platiť hypotéku.
Ja som skôr reagoval na to čo mala a nemala a hypotéku a vlastné bývanie,ako jej každý hovorí ako to zle urobila a len oni to majú v živote najlepšie upratané. A pritom ešte nemajú nič vyhrané. Mor prísť choroba,úraz,úmrtie,hoci čo. Za 12 rokov na zachránke som všeličo zažil. Ono dobre sa serie s plnej riti,ale skús sa vysrať z prázdnej. A sú tu aj taký ľudia,ktorý naozaj nič nedostali,ešte aj školu,cestu do školy a vodičský si platili zo svojho.
Ale to že manželia majú byť spolu samu,za tým si stojím tiež.

kormino
11. júl 2022

@nepic práve preto,čo si vymenovala,že sa môže stať úraz,choroba ,smrť by sa mali deti rodiť do manželstva a nie priateľom.a k tomu nájomnému bývaniu len toľko,že aj to si musíš zaplatiť tak isto ako hypotéku.Nemusis si brať hypotéku na vilu v okolí Bratislavy,sú aj iné možnosti,menší byt ,starší dom,ale splácas svoje a raz to deti zdedia.

nepic
11. júl 2022

@kormino
Ale áno,aj s tým súhlasím,že deti sa majú rodiť do manželstva,do normálnej rodiny a nie kadejaké vzťahy a lgbt a podobne. Aj ja som mal sobáš v kostole,ale nie preto že sa mi to tak páči alebo že to je pekne,ale preto že som veriaci a pokladám to za normálne a samozrejmé.
Ale aj za tým si stojím,že hypotéka,vlastné bývanie a betónový plot a neviem čo ešte nie je povinnosť mať v živote. Ja radšej deťom doprajem iné.
Aj moja manželka zdedila polovicu domu v ktorom býva opitý starý mládenec a v 25 rokov nebola pri mori,nebola v zoologickej a podobne. Ale mali chalupu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz