Rozísť sa?

30. jún 2022

Ahojte, idem si k vám po radu.

Zijem s priateľom 3roky. Za tie 3 roky sme sa o budúcnosti rozprávali veľa krát, vzdy s nešťastným koncom voči mne.
(Svadba tak možno o 10 rokov, lebo je len papier a on ho nepotrebuje bla bla bla ) deti nevie, spolocny majetok ani vo sne, vraj. Chce kupit dom. Len on sam.. samozrejme že chce, aby som tam s ním zila ale ja sa neviem citit ako “doma” ani v jeho byte, keďže aj jeho rodina dava jasne najavo, že ten byt je len jeho (máš to tu pekne, peknu komodu si si kupil.. )
A vztah nám tiež nejak extremne nefunguje,.. rozhodla som sa s ním rozist. No po každom rozhovore si to rozmyslím. Vzdy mi povie že ma strasne lubi, že som prenho všetko a že nevie, čo robí zle. Že sa vzdy snažil o to, aby som bola stastna a že nevie slovami opisat, čo ku mne citi. Bohužiaľ ma vzdy “prehovorí” potom dva tyzdne seka dobrotu (venuje sa mi, pobozká ma, ideme von..) a potom je zase všetko v starych koľajách. Inak je voči mne dibry, len nie sme kompatibilný v tom, kto koľko lasky a v akej forme potrebuje. Myslite, že to ma ešte šancu? Najhoršie je rozist sa s niekym, koho clovek este lubi 😣

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
30. jún 2022

Jezisi, s takýmto chlapom stracas 3 roky. Zbal sa a chod preč

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
30. jún 2022

Ja by som zisla z kratsej cesty, ale ty sa musis rozhodnut sama. Mozes s nim byt a zatoven si zatial viest slobodny zivot ako on, zober si hypoteku, ries si karieru. Lebo toto aj tak vztah nie je, je to len take aktualne spoluzitie, ked sa rozchadzate v nazoroch na buducnost. Btw, necakaj, ze svadbou prides lahko k majetkom, napr. tomu aktualnemu bytu priatela, to takto nefunguje, ale rozumiem, ze by su chcela kupit nieco spolocne, vziat si spolu hypoteku a byt mu moze pokojne ostat..

martinajurkechova
30. jún 2022

Po desiatich rokoch si povieš, že to bol zabitý čas a mohla si mať už rodinu s niekým iným. Asi tak ☹️

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amiaja
30. jún 2022

Skonci to, strata casu.. zachvilu to preboli a stretnes niekoho kto to vsetko s tebou bude chciet a potom uvidis ten rozdiel..

autor
30. jún 2022

@dadis vôbec mi o majetok nejde. Nemam problem si kupit byt sama, mám nasetrene peniaze a dobrý príjem. Skôr som chcela zit v dome ktorý je “náš” a je to náš domov, nie predmetom statusu v spoločnosti ..

autor
30. jún 2022

@miriam11 veď práve, tiež si myslim že ak by ma miloval tak by mu to bolo minimálne jedno. Nie? Veď ak je to preňho len papier, nič viac, tak ho podpise .. z lasky pre mna😂

drzaopica
30. jún 2022

Naco ho nutis do svadby?kup si svoj byt a s nim dom.Tiez nie som za spolocny majetok.ostatne si rozhodni ty, kolko mate rokov ci vobec dieta chce?
Mozno sa musis rozbehnut ty a nenechat ho urcovat ako sa bude uberat tvoj zivot

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
30. jún 2022

Nie, muzi sa dnes prilis nechcu zenit. Dovod najdes tu. https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/dostava-zena-pri-rozvode-polovicu-zo-vsetkeho/#post-85060822
Ak chces svadbu, musis hladat dalej, ale bude to mozno dlhe hladanie, kym najdes niekoho s rovnakym nazorom na svadbu.

nyusika
30. jún 2022

ked je sobas len o papieri, moze mu byt teda uplne jedno, ze ten papier ma...odpoved pre vsetkych, co sa ohanaju tym, preco sa nechcu zenit/vydavat

som zvedava, kolki by sa tewda ozenili, ved im moze byt uplne jedno, ci ten papier maju, alebo nemaju

joesvk
30. jún 2022

Nevie, čo robí zle... Vie, čo ti vadí...Vie, čo robí....
Lenže vyzerá to, že ťa vždy vie ukecať, tak pochybujem, že to dáš na rozchod. Ale pre tvoje skutočné dobro, by som ti želala rozchod. A potom vzťah s niekým, s kým budeš rovnocenným partnerom.

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
komplikovana
30. jún 2022

Vo vztahu rozhoduju dvaja spolocne. Ty nepises nic take, vsetky jeho rozhodnutia su len jeho a o nom. Ma ta skor ako doplnok. Ak su svatba a deti pre teba vo vztahu dolezite, a on ich nechce, asi vies co treba urobit. Len musis byt razna a v rozhodnuti zotrvat. To, ze ta miluje nestaci iba hovorit.

lenkakravcova
30. jún 2022

Kecá kecá a kecá a skutok utiekol.

Ak by ta skutočne miloval, tak ako píše a chcel by aby si bola šťastná, tak by nemal s podpisom toho nepodstatne ho papieru taky problém.
Nechce sa viazať, lebo chce mať možnosť sa s tebou jednoducho rozísť. Bez svadby je to vždy jednoduchšie. A bez deti ešte viac.
Čiže keď nechce deti, nechce svadbu, nechce majetok s tebou tak vlastne chce len sex. A keď nájde lepšiu, tak ta vymení. Šikovne to ma vymyslene. A ty mu to žerieš.

zdenkastanka
30. jún 2022

Uz vcera bolo neskoro... vôbec nezdielate rovnake názory .stracas len cas. A vidiet ze vobec nie je chlap na vztah rodinu... ked nechce mat nic spolocne. Len mysli na zadne vratka.

janetinka27
30. jún 2022

kazdy z vas ma inu predstavu o zivote, ktorej sa nechce vzdat. ak sa rozchadzate v pohlade na buducnost, potom ako ju chcete budovat spolocne

babina_33
30. jún 2022

Mala by si si stat za svojim a uz sa k nemu nevratit. Vie presne ako ta zlomit k tomu, aby si si to rozmyslela a zas sa k nemu vratila. Sam sa nesnazi nic zmenit, tak podla mna proste len stracas cas

nurielka
30. jún 2022

Tak keď chce svoj dom, kúp si svoj byt, a nech chodí na návštevy. Toto je budovanie spoločného života? Veď ten chlap nič nechce s tebou zdielat, najradšej aby mal zadné vrátka bez záväzkov, aby mohol zdupkat ak sa ocitne prvý vážny problém. To aj jeho rodičia sú tak nastavený? Matka nemá nič, a otec je napísaný na všetkom? Čudný vzťah..nehrnula by som sa do života s ním a určite by som sa nenasackovala k nemu do jeho domu. Aby ti nedajboze pri každej hádke nevykrikoval, že tam je všetko jeho a ty máš holý.

jaskolka
30. jún 2022

Nechce svadbu, deti nijake spoločne záväzky, tak čo vlastne chce? Chodiť na kavicky s frajerkou do 80tky?
Toto význam nemá
Ako píšeš, nechodíte sa k sebe, skôr či neskôr pôjdete od seba. Zbytočne strácas čas, on chce proste "žiť a užívať si". Ok, to je jeho vec ale na to potrebuje aj partnerku, čo rovnako je naladená. Ty to nie si očividne podľa toho, čo píšeš. Takže normálne kľudne si dajte rozchod a každý žite svoj život

hviera81
30. jún 2022

povedala by som mu ze ok, nechce sa zenit, este to nie je koniec sveta. povedala som by som, ze ale ja chcem tiez nejaku nehnutelnost, lebo mas nasetrene, a na ucte peniaze stracaju sakra na hodnote, tak ich investujes. kup si byt, zober hypo a kym ho vymalujes, zariadis, stale mas moznost rozhodnut sa co dalej. povedz mu, ze ti vadi, ze to je jeho byt, a hlavne ze jeho rodina to zdoraznuje, ze sa citis menej, tak si kupis svoje. lebo chces, lebo je vhodna doba (ok, vhodna uz bola, ale lepsia uz asi nebude). a ze nemas problem sa tam ani nastahovat.
aj moj sa bal deti, teda nejavil velky zaujem (na projekt dieta povedal "no tak dobre") a teraz je krpec jeho vsetko. vacsinou chlapi si to az pri svojom akosi uvedomia.
a boji sa zodpovednost, ale to vela chlapov.
svadbu sme nemali, ja som uz tiez stratila akosi zaujem. ono som sa na to pozrela z pohladu, ze ano vsetko je spolocne - je to pre mna tiez dobre? (btw vacsinou nechce svadbu ten, kto ma vyssi prijem, ako tam bol ten link na ten rozvod - tak ano, ten kto ma vyssi prijem, ten straca viac pri rozvode a teda priznajme si, polovica manzelstiev konci rozvodom)
je to na tebe. takeho ktory bude tlieskat a skakat od radosti pri slove svadba a spolocna buducnost - neviem ci najdes

hviera81
30. jún 2022

jaj a nepises kolko mas vlastne rokov.

autor
30. jún 2022

@hviera81 príjem mame rovnaký. Jedine v čom je rozdiel je, že on ma svoj byt a ja nie.

andrejkap123
30. jún 2022

Kup si svoj byt ale hlavne treba mat spolocne ciele. Ci chcete obaja deti alebo nie, ci chcete svadbu alebo nie. Daju sa niekde robit kompromisy ale v tomto asi nie.

babina_33
30. jún 2022

@andrejkap123 asi tak nejak

janetinka27
30. jún 2022

nechce sa rozist, lebo nechce zostat sam. radsej bude nutit nejaku zenu, aby mu vyhovela a aby sa prisposobila, akoby mal hladat zenu, s ktorou budu mat rovnake nazory na buducnost