Rozhovor... hádka... bitka

somzla
9. dec 2009

Asi tak rok mame s manzelom problem s riesenim nezhod. Su to rozne malickosti, naozaj nic zlozite, ani vazne...problem je v tom, ze pocas tych rozhovorov sa on dostava do polohy /moj nazor, on to vidi urcite inak/ neomylneho, ktory sa nesnazi dopracovat k nejakemu kompromisu, ale ak ja poviem napriklad, ze by mohol odkladat tanier ked doje do umyvacky, tak on vytiahne hned na mna nieco podobne...pripadne zacne s invektivami typu aka som krava, ze mi j..., a ci so mnou mlatia hormony...co sa ma dotkne, asi ako kazdej zeny a takto sa to stupnuje, az som sa parkrat - asi 2 - nezdrzala a dala mu facku, ktoru mi on, samozrejme vratil. Facku som dostala aj v den, ked mi zomrela stara mama, za to, ze som bola ...uz neviem ako to presne povedal, ale ze som nebola dost duchom pritomna...ale povedal mi to tak zase, ze som sa nezdrzala a s placom mu buchla po chrbte a teda schytala som facku. Tyzden pred synovymi narodeninami, som mala na nohe modrinu na pol lytka, nemohla som si dat ani kratke nohavice...bola hnusna ta modrina...zase vysledok nejakeho "rozhovoru", pocas ktoreho mi este aj roztrhol retiazku, ked ma chytil pod krk....ked to takto pisem, tak sa mi to zda hrozne...dnes mam zase ranu na hnohe od vcera...CHcem, aby ste brali do uvahy ze toto je moj pohlad na vec...on ma vidi ako provokaterku, ktora sa chce hadat, vcera sme sa rozpravali o nejakej prestavbe v byte na co mi povedal, ze on sa s nejakou ucitelkou /to ako so svojou manzelkou, teda so mnou/ nebude o tom bavit ☹
Mame dve deti, navonok vyzerame ako normalni manzelia...ale nie je to tak...robim zle, ja viem, ze sa necham vytocit tak, ze ho buchnem...ale tak tazko sa pocuva, ked povie, ze s "nejakou ucitelkou"-...ved ja som ta, ktorej slubil lasku, uctu a vernost...porodila som mu dve deti...hm...nedokazem od neho odist kvoli detom...kvoli rodine...deti nic netusia, pred nimi sa nehadame....len mi je tazko zit s tym, ked vidim, ze si ma nevazi, tvrdi, ze ma miluje, ale je ta nas alaska nejaka divna ☹

janka5861
9. dec 2009

Hlavne je divne to ,ze sa bijete .... v tom pripade si podla mna nevazite jeden druheho. Hadaju sa v kazdej rodine ,ale to otlkanie nie je prirodzeny prejav vyjadrenia nazorov.

blumchen
9. dec 2009

Chybu vidim na oboch stranach. Na jeho strane, ze nepripusti iny nazor, len jeho vlastny, a v hadke to vyostrí az do situacie, kedy vybuchnes, napriek tomu ze ta pozna, a moze predpokladat tvoju reakciu. Cim ta ponizi.
Na tvojej strane je chyba histerie, kedy sa nechas vyprovokovat az takej miery, ze ho v zufalstve buchnes. Skus sa ovladnut, napriek tomu ako ta jeho poznamky vytocia, a dotknu sa Ta!
Pokus sa po vyjadreni jeho nazoru nevyjadrit ten svoj, opät opacny v takej miere, ako doteraz.
Ked sa nebudete hadat, sadnite si, a vysvetlite si, ze otlkanie nie je v poriadku!
Dohodnite sa, ako to chcete riesit a predchadzat tomu. Kazdy z vas by mal povedat, ako ku tomu pozitivne prispeje, nie len - ked nebudes provokovat, nestane sa to.

greta24
9. dec 2009

Nemiluje ta - je to agresivny hulvat !

dadulka19
9. dec 2009

somzla(inak,už tvoj nick je hrozný,to si fakt o sebe nesmieš myslieť),mala by si sa začať mať rada a neostávať s ním kvôli deťom.Myslíš,že ony sa ti po rokoch poďakujú,že si s mužom ostala?Skôr ti vyhodia na oči,prečo si s ním ostala a stala sa z teba troska.Lebo to ťa zrejme čaká.Tak rýchlosťou strely preč od toho hulváta a začať žiť normálny živoť bez bitiek a urážok.Lebo toto fakt do vzťahu nepatrí.Inak,ja fakt neznášam,ak žena povie..necxhcem sa rozvádzať kvôli deťom.Veď práve kvôli deťom by žena,ak je v podobnej situácii,mala konať smerom von z takého života.Nečakaj,kým sa začne takto chovať aj k deťom.A to,že deti niesú prítomné hádok,neznamená,že tým netrpia.Deti sú veľmi vnímavé a všímavé a určite vidia,že ich mamina nie je o.k.A deti si zaslúžia spokojnú a šťastnú maminu.Mysli hlavne na ne.Držím palce , začni si veriť mať sa rada 🙂 .

martinex
9. dec 2009

Somzla nehnevaj sa na mna,ale podla mna je to kreten a nechat sa od neho mlatit je to njahorsie co mozes spravit... co myslis,ako to bude pokracovat? teraz mlati teba...neviem ake mate stare deti,ale co ked siahne aj na nich? lebo ho tiez vytocia!?!... tak ako pise blumchen,sadnite si a porozpravajte sa o tom...nie kricat a hadat sa,ale konvezrovat a skusit najst riesenie... mozno skusit manzelsku poradnu,ci len sedenie u psychologa...

nikollette
9. dec 2009

Aby ti to zakaždým vracal. Fuj...

diddi
9. dec 2009

on ta udrie vzdy druhy?...akoze ti to vrati?...alebo aj zacne a bitkou?

bubba
9. dec 2009

aby ste sa jeden druheho bili...fuj...akoze ale ako znela otazka?co chce vediet?

ja by som sa teda nedokazala znizit k tomu aby som udrela mojho partnera....

mywiel
9. dec 2009

Divné sa nechat vyprovokovat tak ze niekoho buchnes a nie to este partnera, to ze ti to on vrati tak isto svadci len o prizemnosti, mali by ste si vstupit do svedomia obaja a zacat sa spravat ako dospeli ludia a to, ze deti nic netusia tomu never, deti vycitia viac ako si myslime. Mali by ste zajst za psychologom a poradit sa ako kanalizovat vasu agresivitu. To ze niekoho udries, aku reakciu na to potom cakas? Naucte sa riesit problémy v klude, ublizovanim si nic nedosiahnete a nikdy nic nedoriesite.

macka01
10. dec 2009

nehnevaj sa,ale čo vy dvaja ešte robíte vedľa seba?Nie ste schopní spolu komunikovať,predsa základ dobreho vzťahu nie je len dobrý sex alebo spoločné deti ale vzájomná komunikácia,ktorá sa ale nesmie končiť bitkou,ale dohodou,kde budete obaja spokojní,tohoočividne nie ste schopní 😖

kacenqa
10. dec 2009

tak ja sa tej kocky musim zastat....ked som bola mladsia (x-nast az 20dsat cca), dokazal ma moj brat vytocit takym nehoraznym sposobom, ze som nanho vytiahla aj hokejku ci noz, zobrala som mamine 5cm drevaky a dupala nimi jak slon v snahe podupat mu po nohach...a x dalsich prikladov, ktore tu nebudem pisat, lebo si ich uz ani nepamatam, ale bolo to takmer na dennom poriadku....to si neviete asi predstavit, ktore ste to nezazili. su proste typy ludi, co vedia neskutocnym sposobom provokovat, ale fakt neskutocnym sposobom, ze nech uz spravite ci poviete cokolvek, dobre to nedopadne....nastastie, my sme z toho vyrastli a neviem si predstavit, ze by som sa takto spravala k muzovi, zas on je totaaaal flegmo

spoluzitie s takymto clovekom musi byt hrozne. nech sa snazis akokolvek, drzis sa, vravis si v duchu - nenechaj sa vyprovokovat - niekde vnutri teba sa to hromadi az to prekroci neunosnu hranicu a potom sa to z teba derie a ty si uz nedokazes pomoct a vtedy sa uz neovladas....

suhlasim s tym, ze to treba riesit. odporucila by som kocke sedenia u psychologa, nech sa nauci zvladat tuto agresivitu, to uplne nezavisle, nech to spravi pre seba.... ale zaroven by som neostavala v takom vztahu, alebo chcela aj od manzela nech na nejake sedenia ide a pracuje na sebe aj on a ak nemieni, tak adios...

diddi
10. dec 2009

ibaze brata si nevyberas!

bets
10. dec 2009

skuste si v klude sadnut a dohodnut si nanovo pravidla komunikacie. povedzte si, co komu vadi na komunikacii toho druheho a skuste to zmenit. povedz mu, ze ti to takto nesedi a nechces zit v takom vztahu. ak nebude vola z jednej alebo druhej strany nieco zmenit, tak to pojde len k horsiemu... a potom si zacat ujasnovat co dalej, ci udrziavat takyto vztah.
ja som velmi citliva na invektiva smerujuce voci mne, hned ked k tomu dojde tak davam jasne najavo, ze takto ja odmietam komunikovat... snazim sa to riesit hned v zaciatkoch, netuzim dospiet do stadia, ked mi muz v hadke povie ze som krava a pod. aj ked z ust vyleti cokolvek, naucili sme sa vzajomne sa tymito vyhlaseniami neurazat. aj ked z cias mladosti som mala v slovniku ty deb.il, id.iot a pod, postupne som sa naucila ovladat a nepouzivat tieto vyrazy a rovnako to vyzadujem aj od ostatnych... moj muz ma v slovniku aj horsie vyrazy, ktore nech si nechava v robote, ked uz ani ludia na urovni manazmentu niekedy nedokazu slusne komunikovat.

inkinka
10. dec 2009

bets, suhlasim s tebou, treba to riesit hned na zaciatku, potom sa to uz len nabaluje ako snehova gula, co sa kotula dole kopcom.
Somzla, musis sa naucit ovladat, ved s cudzimi ludmi to vies, nie? Mala som takeho sefa, inteligentneho, vzdelaneho, ale nie mudreho, ktory za kazdu hlupost skaredo nadaval podriadenym a nikto ho neudrel. Ked tam chceli ostat pracovat, museli sa vediet ovladnut. Ked to bolo nad ich sily, odisli. Tieto dve moznosti mas na vyber aj Ty.

bets
10. dec 2009

inkinka, a to sa nikto neozval?
ja som mala sefku, ktora prisla z Rakuska a myslela si, ze je neviem aka hviezda. tiez strasne nadavala, raz na vianocnom vecierku jej jedna kolegyna (dost sa pripila) nechutne vynadala... ludia okolo to dost riesili a mila fin.riaditelka si musela vstupit do seba a prestat s tymi najhorsimi vulgarizmami... ale aj tak sa s nou nedalo vydrzat. a ona na to, vsak ona je zvyknuta na taku komunikaciu, ze u nich to nikomu nepride ako nenormalne... musela sa vsak prisposobit.

henikav1
10. dec 2009

ja si myslim, ze vo vztahu je to viac menej o tom, kolko das, tolko dostanes. Das viac lasky, viac sa ti vrati, das do vztahu nasilie, aj to sa ti vrati len nasilim.
Je to detinske a uplne pod uroven znizovat sa k fyzickemu nasiliu, teda mna by osobne nikdy nenapadlo niekoho udriet preto, ze ma vytocil. Bitkou riesia konflikty slabe povahy, ktore nemaju rozumne argumenty na diskusiu. Vsetko sa totiz da vydiskutovat a bitkou sa nic nevyriesi, nasilie provokuje len dalsie nasilie

inkinka
10. dec 2009

bets, nikto. Bol to konatel firmy. Ale takto nadaval len tym, s ktorymi si tykal, ale verejne 😠 Neovladal sa, lebo si myslel, ze nemusi. S obchodnymi partnermi to bolo ine. O tom to je - ked musis, tak vies.
Inac som prekvapena, zeby v Rakusku bol taky standard komunikacie ako pises 😕 to by bolo dost zle. A este - naucila si sa od nej nejake nove nemecke slova 😉 , alebo to zvladala po slovensky, alebo in english ?

macka01
10. dec 2009

súrodenecká rivalita je ine ako partnerské nezhody.To by som neporovnavala.A inač sa spravame ako násť roční a inač ked sme už v manželstve.Mala by nám pribudnúť zodpovednosť.Na manžela by som položila ruku asi vtedy,keby som si ho nemala za čo vážiť,ináč si to neviem predstaviť.To by malo platiť aj naopak,jasne.A žiť s niekym,koho si nevážim si neviem dosť dobre predstaviť.Nevim,či máte deti,ale oni pozorujú a opakujú a to by sa ti asi nepáčilo. 😢

enilora
10. dec 2009

somzla
my s mužom žijeme ako pes a mačka boli časy keď sme sa vadili cez celý byt ako šibnutý .Teraz máme fázy ticha tj už sa ani nevadíme.No ver tomu že keď sme sa hádali ako divý presne som vedela do kedy možem vykrikovať a vytáčať ho aby my neplesol...ale to by bolo to posledné.(keď som už nevedela čo zo zlosťou kopla som do tedy...noha ma síce bolela ale ulavilo sa mi 🙂 )
Radila by som ti krotiť svoju zlosť,dohodnúť sa s mužom že nech sa bude diať čokolvek nebudete sa mlátiť.Je na tebe aby si vás udržala na uzde.
Neviem si predstaviť akú traumu možu mať s toho vaše deti.My keď sme sa s mužom len hádali syna to velmi ranilo.držím palce

kacenqa
10. dec 2009

baby vy ste to nepochopili.....je to uplne jedno ci to je surodenec ci sef ci partner....proste ide o to ze existuju typy ludi vyslovene provokateri a na druhu stranu zas ludia co to nedokazu zvladnut. zial, ked sa tato kombinacia dostane do partnerskeho vztahu, je to vrazedne. brata si sice mozno nevyberiem, ale tiez som s nim musela koexistovat v jednej domacnosti a tiez je to ista forma partnerskeho vztahu

ja nepisem, ze je to OK, iba ze dokazem pochopit, preco reaguje tak, ako reaguje. a ze niekto, kto taku situaciu nezazil, si nevie predstavit, ze ten clovek je uz proste tak zahnany do kuta, ze to inak ten stres spracovat v tom okamziku nevie. preto som aj odporucila, aby si nasla nejakeho psychologa, s ktorym by sa o tom porozpravala a hladala v sebe priciny toho spravania, resp. naucila sa to spravanie spracovat inym sposobom. zaroven je vsak potrebne, aby na svojom spravani zapracoval aj manzel....pretoze ak sa o nej vyjadruje ako o 'nejakej ucitelke', ak poklada za nieco nenormalne taku praobycajnu vec, ako odlozit po sebe tanier do umyvacky, ze za to treba zene vynadat do jeb.. krav, svedci to o tom, ze voci nej nema ziadnu uctu a ak si ju nevazi, tazko s nou bude komunikovat na urovni

ja sa inak obavam, ze tuto vztah na zachranu bez odbornej pomoci na oboch stranach moc nema. pretoze aj keby sa somzla zmenila, prestala by riesit konflikty uderom, neovplyvni to podla mna spravanie jej muza voci nej a robit niekomu handru, to clovek mozno dokaze chvilu bez toho, aby ho to zacalo vnutorne zrat. a ked z toho bude vnutorne nestastna, ako dlho bude trvat, kym znova vklzne do zauzitych schem riesenia konfliktov?

nie je celkom pravda, ze dostanes tolko, kolko das. ak mas zauzity isty model spravania z rodiny (dajme tomu ze manzelov otec sa podobne spraval k svojej zene - nemusi sa tym mysliet trebars len ten slovnik, ale aj to, ci si po sebe odlozil tanier, ked vsatl od stola, alebo odlozil nohavice po prihode z prace a proste taketo drobnosti, ktore kazdy jeden prebera do svojho spravania) tak sa moze somzla snazit kolko chce, davat lasky, slusnosti, taktu na kila a aj tak sa jej muz k nej bude spravat ako k handre...

cairka
10. dec 2009

mne na to nesedí jedna vec, somzla, ty mu dáš obyčajnú facku a on ťa zmastí tak, že máš modriny??????? 😨 v tom prípade utekaj aj s deťmi 😖 ( citácia z prvého príspevku : "na nohe modrinu na pol lytka, nemohla som si dat ani kratke nohavice...bola hnusna ta modrina...zase vysledok nejakeho "rozhovoru", pocas ktoreho mi este aj roztrhol retiazku, ked ma chytil pod krk.... ")

správanie tvojho muža je domáce násilie, už ťa tak zdeptal, že ho obhajuješ a vinu vidíš len v sebe 🤐
netvrdím, že si bez viny, ale na toto nemá právo.

titkovamiriam
10. dec 2009

no zasa tema kde ma uzivatelka len jeden prispevok 😲

henikav1
10. dec 2009

titkovamiriam
mas velmi dobry postreh, normalne sa cudujem ze niekto ma cas na taketo zabavky 😉

bets
10. dec 2009

inkinka,
nemyslim si, ze to je v Rakusku bezny standard, to len ona bola na omyle. celkovo bola trochu ujeta... ked som prisla, uz sa krotila, ale do 3 mesiacoch som bola prec z firmy... a nadavala v anglictine a prve slovenske slova, ktore sa ucila boli nadavky, vyraz drz hubu bol z tych miernejsich...

inkinka
10. dec 2009

bets,
je to mimo temy, ale je to zaujimavy pripad, bolo by zaujimave vediet, ci sa tak spravala aj v Rakusku. Tipujem ze nie...

claudinka
12. dec 2009

tak toto sa mi vobec nepaci.. urcite by som sa rozviedla.. 😎

paola.o1
14. dec 2009

inkinka, ked to bola rakusanka tak v rakusku sa spravala urcite inak, ako ked prisla ku nam `do vychodnej europy` a vobec niesi mimo temy, lebo tato tema je o nicom. Niekomu sa zda ze na konovi je malo tem, tak si nejaku (medzi nami dost trapnu) vymyslel a prihodil...

nika251
15. dec 2009

Ahoj. Neda mi nereagovat. My sa s muzom dokazeme povadit a nemusime sa ani bit 😝 . Ale aby som sa ja odvazila mu vytat- je jasne, ze by som ocakavala, ze mi to vrati. Nikde nie je napisane, ze ak zena fackuje svojho muza, ze ten jej to nevrati. Nikto nie je povinny nechat sa otlkat. Ale pri dvoch dospelych, inteligentnych ludoch by to nemalo zajst az do takejto roviny. Taketo spravanie je bezne medzi alkoholikmi atd. Nie medzi rodicmi s malym dietatom. Aky priklad dostane to dieta? Matka je mozno trochu histerka, otec si neudrzi ruku, nedokaze pripustit nazor svojej manzelky. My ked sa povadime, urcite to povedie ku kompromisu. Netvrdim, obcas treba hadkou vycistit vzduch, ale bitka- urcite nie. Ani z jednej strany. Ten kto sa respektuje, ten sa neodvazi buchnut partnera. Nie je to potrebne.

ani3012
15. dec 2009

nika a ty kde sa túlaš? 😉 😀

bets
15. dec 2009

a ked uz sme dost mimo temy, tak ma napadlo, ze aj muz mal v prvej praci sefa Rakusana, avsak dlhodobo zijuceho na Slovensku. Ten inak ani nevedel rozpravat ako vulgarne, denne vystriedal dva milenky, spravanim totalny hulvat a primitiv. ale na druhej strane, to bol clovek vysoko inteligentny, mal neuskutocne analyticke myslenie, viedol firmu. ale bezne svojim asistentkam hovoril, zavolajte mi toho ko. XY, kde ja ta pi. XY a raz bol moj muz svedkom neskutocneho trapasu, ked krici z kancelarie - zavolajte mi toho ko. XY a pritom islo o doleziteho klienta, ktory zhodou okolnosti uz stal za dverami...
vtedy aj pre mojho muza bolo bezne, ze pouzival vulgarne vyrazy, cela firma tym bola nakazena. syn bol este babatko a dokolecka som mu opakovala, ze si nezelam, aby to maly raz po nom zopakoval, vela krat som sa na neho za to hnevala, ale po rokoch si nejako vstupil do svedomia a tieto vyrazy vyradil zo slovnika, aspon doma. ale nikdy si nedovolil tymto vyrazom oznacit mna, ci uz priamo alebo nepriamo.