Rozhodnutie na celý život

9. mar 2023

Ahojte pisem anonymne pretože nechcem aby ma niekto spoznal keďže tu mám pár známych a švagrinu..
Ide o to že mám tu najlepšiu rodinu akú som mohla mať super muža ktorá miluje aj ja jeho a 3 deti ktoré sú krásne zdravé a nič nám nechýba..
Ale vždy je nejaké ale..
4 dieťa ktoré ešte nieje na svete no stále je čas sa rozhodnúť ide o to že pre mňa mať ho je hotový zázrak ale viem ako tym stazim náš život manžel na tretej kolaji keďže naše 2 ročne je náročné práca od rána do večera aby sme mali všetko čo potrejeme taký ten manželský život dvoch mladých ľudí je naozaj na ďalšej kolaji a to už sme si mysleli že konečne budeme mať čas aj na nás keďže malý ide o rok do škôlky ja do práce teda mala som..znovu nabehnúť na systém pracovný..
A teraz toto už pri našom treťom som mala náročné obdobie kde ani naše staršie deti nemali toľko pozornosti koľko chceli odomna nebolo možné v noci nespat a cez deň byť fresh a vždy pre každého tu..manžel tiež noc nespal plus práca..čiže 4te dieťa a všetci na vedľajšej kolaji naše plány s domom a všetko znovu nedohľadne..nejde o to ze by sme treli biedu a nemali dosť na uzivenie práve naopak máme sa dobre až nadštandardne no potrebujeme väčšie bývanie máme 3 izbak a pokiaľ nebudem naspäť v práci tak šanca na väčšie bývanie je o pár rokov odložená..ja mám v hlave taký mix myšlienok viem ze ak porodim tak nikto nebude šťastný len ja a povýšim svoje nad potreby inych..chápete niekto co tým myslím? Môj muž má nenúti ísť na potrat ale cítim ze by to najradšej vyslovil..táto situácia ma ubíja ..je tu niekto kto si presiel týmto či niecim podobným a chape ma..hejty si nechajte hľadám podporu radu..hocičo..len nech sa niekm pohnem a nebudem mat výčitky ze som uprednostnila srdce pred rozumom na úkor svojej rodiny..veľmi ťažké to aj vysvetliť..hľadám radu ak si týmto niekto prešiel..a

ariannazara
9. mar 2023

Prepáč za úprimnosť ale obdivujem každého kto v dnešnej dobe vie mat 4 deti.

11mirka22
9. mar 2023

Ja ti k tomu napíšem len toľko... Pri splodeni dieťaťa ste boli dvaja... Teda sa neobvinuj za to, že donosenim dieťaťa uspokojis iba svoju potrebu. Ste rodina, prijali ste 3 deti, prijmite aj to 4 té. Áno, možno to oddiali vaše plány, áno všetci na chvíľu prídete o svoj komfort. Prijať ďalšie dieťa zvládne rodina ľahšie, ako zmieriť sa so stratou jedného... Asi to tak malo byť.

tehulka2011
9. mar 2023

No ked uz si tehotna, tak je trocha neskoro nad tym spekulovat, uz si ho nechajte, prinajhorsom adopcia

anjelok
9. mar 2023

Srdce pred rozumom? Snad zivot pred smrtou...u vas nie su ziadne dovody, len komfort. Nevedela by si s tym zit...ani jeden z vas...vycitky do smrti.

tmtm
9. mar 2023

@tehulka2011 🤦🏻‍♀️

nnnuuunnn
9. mar 2023

Zabiť svoje dieťa? A prečo práve toto stvrte? Prečo nie prvé alebo druhé, tretie? Možno pôjdeš na potrat a ďalšiemu dieťatu sa niečo stane, zrazu budú zo štyroch, len dve...

loliku
9. mar 2023

A co chces robit? Pises ze pre teba ho je mat zazrak, tak co ine ti ostava ako donosit ho? Ved keby ides na potrat by si si to vycitala do konca zivota. Stale by si nato myslela. Nehnevaj sa ale preco by si myslela naseba? sama si si to dieta nesplodila, tak mal tvoj muz predtym uvazovat a pozivat ochranu on alebo ty, teraz je uz neskoro. A myslis hlavne na ten maly zivot. Toto strachovanie sa je prirodzene, necudujem sa ze mas s muzom vela otazok, myslienok.... skus to riesit dodatocne nejakou opatrovatelkou na par hodin? Porodis a najmladsie bude uz v skolke a budes mat trochu viac casu na babo ...Podla mna to zvladnete, lebo budete musiet, starsie deti budu samostatnejsie, ono je toteraz pre teba nepredstavitelne ale sa to "uprace" najdete si v tom system uvidis

lukina20
9. mar 2023

na jednej strane nechapem, ako niekto v tejto dobre vie/ dokaze/ chce mat 4 deti... na druhej strane tato otazka mat ci nemat dalsie dieta mala byt medzi vami na stole skor nez ste s prepacenim liezli do postele.... teraz je uz trosku neskoro lebo zase chapem aj teba, ze kebyze na ten potrat ides asi by si mala vycitky, ktorych by si sa nezbavila.... a tym, ze netriete uplne biedu tak asi ani adopcia u vas nepripada v uvahu....
co mam kamosky a maju 3 dieta hovoria, ze uz vedia co a ako, nie su take vystresovane ako pri prvych dvoch a tym padom aj to sestonedelie a vsetko okolo je take viac v pohodicke...
asi za mna najlepsia moznost je teda ano mat to stvrte dieta, ale neostat plne tri roky s nim doma, ale mozno v roku event v roku a pol ho dat do jasliciek aty utekaj do prace zarabat, nech si teda mozete dovolit aj ten vacsi byt a nech su aj manzel a zvysne tri deticky spokojne... asi lepsi kompromis z tejto situacie nevidim

zuzka1117
9. mar 2023

Podľa mňa už neskoro rozmýšľaš.

mikadooo
9. mar 2023

Zbytočne sama seba bičuješ. Menšie sú v tomto veľmi tvárne, príjmu realitu bez akýchkoľvek predsudkov, ako by to malo byť lepšie a určite neriešia, o čo všetko prichádzajú, atď. Zapoj ich do výberu mena, výbavičky, ber ich ako parťákov a pomocníkov a budú sa ešte aj na malého súrodenca tešiť. Manžel pravdepodobne tiež nerieši, proste pristúpil k tomu racionálne, bude dieťa, bodka. Ja mám teda deti len tri a mala som takéto výčitky pri prvej, a potom som si povedala, že načo je toto dobré. Som najlepšia mama aká viem byť a načo sa mám týrať tým, že by som mohla byť ešte lepšia, keby xyz vecí sa stalo/nestalo.

viky173
9. mar 2023

uz teraz sa tlacite v 3 izbaku piati, nemas cas na deti, na manzela, nevychadza Vam vacsie byvanie, kedze si doma a splodite stvrte? a teraz sa pytas, co dalej? to si neviete davat pozor? ved ked otehotniet nechcem, tak pouzijem aj 2 ochrany, len aby som neotehotnela...
ked pojdes na potrat, tak si to budes vycitat cely zivot, som si tym ista, kedze Ta to nahlodava, ked si ho nechas, budes stastnejsia, ale za podmienok ake uz ani teraz nie su dobre...

lilly2303
9. mar 2023

Ahoj, ja síce čakám 3, ale tiež už bolo neplanovane a doma sme v čase zistenia mali 11 mesačného drobca. Manžel nechcel aby som si ho dala zobrať, ale ja áno ( v tej chvíli som to tak cítila). Tak teda nechal rozhodnutie na mňa. Vybavila som všetky veci k prerušeniu, pobalila veci a išla do nemocnice. Nakoniec som z tade zdrhla, nedokázala by som s tým žiť, každý deň by som myslela len na to ako by asi ten drobec vyzeral, aký by bol. Hlavne pri pohľade na moje dve detičky by mi to určite bolo hrozne ľúto. Dnes viem že som urobila to najlepšieho rozhodnutie na svete, viem že to bude ťažké starať sa o dve malé detičky, ale verím že to zvládneme. Držím ti palce aby si sa správne rozhodla, nech sa už rozhodneš akokoľvek.Hlavne si všetko dobre premysli, je to na celý život.

lalenka33
9. mar 2023

Píše sa rok 2023 počula si už o antikoncepcii, kondóme, Pharmatexe? Všeobecne o ochrane? Sama vnímaš situáciu u Vás doma, náročnosť dieťaťa, stiesnené priestory, ale sexujete kludne bez ochrany a potom sa pýtaš, čo teraz? Fakt nechápem tomuto trendu najprv sexovať a potom rozmýšlať. Denne minimálne 1 takáto téma na MK. Sme ľudia, nie zvieratá, ktoré konajú pudovo. Do riti ženy rozmýšlajte už tým, čo máte v hlave a nie medzi nohami. Nie som proti potratom, ale nechápem, že niekto sexuje bez ochrany a potom rozmýšla nad potratom. Sexujem bez ochrany vtedy, keď si môzem dovoliť ďalšie dieťa.

anos18
10. mar 2023

Baby, prečo ste také protivne? Počuli ste aj o tom, že antikoncepcia by mohla zlyhat? Čo je 100 percentné? Nič. Iba nemať sexuálny život

kepassa
10. mar 2023

Kamoska chcela iba 1 dieta a uzivala hormonalnu antikoncepciu 4 r po sebe a ku koncu otehotnela...tabletky pritom brala zodpovedne. Ani nevedela, ze je tehotna 2 mesiace. Nechapala akoby mohla byt. Stat sa moze vsetko. Ak by sa aj nechranili, tak je to ich vec. Premudrete s radami do zivota vieme byt vsetky. Osobne mam tri deti. Citim, ze je to moje kapacitne maximum. Hlavne cas, kt. venujeme max detom. Kruzky. Ucenie...a tiez, ze mame trojizbovy byt. Uz teraz by bolo super mat 4ku. So 4 detmi to budete musiet casom poriesit. Tiez sa uz citim stara na nuno a tehotenstvo a porod samotny uz si fakt neprosim 😁 (klop klop nech to aj tak ostane) a to deti zboznujem..Lenze u Teba je to ine...dietatko je uz na ceste. Neviem si predstavit zit s pocitom, ze ja som ho prave odcudzila k...no...este nic nie je iste. Tiez som mala zial dvakrat potrat missed a biochemicke. Priroda mi to tak zariadila a to sme tehotenstva planovali. Tak to nechajte na prirodu. Je ine ked sa stane a ine ked to vykonas sama. Mozno je to teraz pre Teba nemysliteľné a nepredstaviteľné ale suhlasim s nazorom vyssie, je ine lahsie jedno prijat ako o jedno prist....drzim prsty. Kym netrpite nudzou, hladom, tak casom sa to utrasie a najdu sa sposoby, ktorymi si zabezpecite vacsi rodinny komfort

titla
10. mar 2023

Z toho co si napisala, tak biedu netriete. Ano, pridete o cast konfortu, par rokov budete mat stiesnenejsie podmienky, ale kym su deti male, nevnimaju to tak. Nepotrebuju este svoj priestor, svoje sukromie. Tahaju sa za rodicmi.
Takze nemas co naspekulovat, uz sa len zmierit so situaciou. Z toho co pises by si sa s UPT asi nikdy nezmierila a v konecnom dosledku by to na Tvoje manzelstvo mohlo mat horsi dopad ako 4-te dieta. Ale po porode by som mozno na tvojom mieste zvazila sterilizaciu (ci uz Teba alebo u muza).

lujza123
10. mar 2023

Rozhodnutie je na tebe. Zas si nemyslím ze každá žena ľutuje UPT az do smrti, mam dve kamošky co boli a ani jedna to neľutuje. Ale teda záleží od povahy, niekto je skôr praktik - mysli na finančnú stránku, niekto romantik - ťuťu ňuňu bábätko...
A asi je to ľahšie ked rozhodnutie príde hneď, ten 5 ty týždeň tehotenstva, v 12 tom keď už cítiť príznaky je to asi úplne iné.

Zas 4 deti v 3 izbovom byte nič moc, hlavne keď začnu rast. Auto bude treba nejaké väčšie.
Odkedy nám dcéru v puberte tak vidím veci a rodičovstvo trochu inak ako keď bola malička. Popravde nám co robit aby som ju zabezpečila a obdivujem viacdetne rodiny s priemernými platmi ako toto dávajú. Kým bola malička pohoda, teraz? Kazdy rok niečo - notebook je dnes nutnosť v škole, bicykel už dospelácky tak lepší aby vydržal, strojček na zuby - 2000 € 😬 k tomu bežne výdavky, mobil, vreckové, oblečenie, v lete tábor , ladničku to vypapka celu za dva dni od nákupu, pôjde na strednú, na vysokú, vodicak.....
Mesačne len jej škola - obedy, pomôcky, krúžok stojí 80 eur - pri 4 deťoch len škola 320 ufff

Žena (bohužiaľ) je vždy zodpovedná za deti, sú na jej pleciach, mala by ich mat toľko koľko sama dokáže zvládnuť - finančne, mentálne.
Chlap dnes super otec, zajtra môže odísť. Môže sa mu niečo stať. Nikdy nevieš.

osky
10. mar 2023

vždy je nejaké ale..
4 dieťa ktoré ešte nieje na svete no stále je čas sa rozhodnúť

Ked som toto precitala,myslela som,ze len uvazujete o 4.dietati.
Z nasledneho textu vyplyva,ze vlastne uz tehotna si
Cize myslis to vazne,ze je CAS ROZHODNUT SA?????
A potom napises,ze je to zazrak a blablabla....

To dieta tu uz je,rozhodovat die Sa mali pred pocatim.
A ak to muzovi teraz vadi,mal uvazovat uz pri sexovani.
Ci?
Ty by si bola nadalej stastna,aj tvoja rodina,ak by di podstupila potrat?

floki1994
10. mar 2023

Autorka a dokazala by si so sebou zit kebyze to urobis? Ze trom detickam si dala sancu a tomu stvrtemu nie? Si si vedoma ze mozes mat z toho dozivotne vycitky a depresie? Ja by som to nedokazala 🤔 stale nikde nie je napisane ze musis byt na materskej 3 roky..mozes porodit a po pol roku ist do prace a babatko do jasli (nie jasle nie su najvacsie zlo ako si niektore zeny myslia..obcas nie je na vyber) aby si pomohla financne a mohli ste riesit vacsie byvanie...ono sa to vzdy da nejako vymysliet len si s muzom treba sadnut a hladat tie riesenia a nie lahsiu cestu...a prosim ta bud ty alebo muz zvazte sterilizaciu ked uz dalsie dietatko nechcete lebo o rok tu mozes pisat znova ze sa pritrafilo..drzim palce 🙂

viky173
10. mar 2023

@anos18 jasne, kazda antikoncepcia moze zlyhat, preto treba davat vacsi pozor, ak nechce priviest dalsie dieta do takej biednej situacie aku maju... pise, ze nema cas ani na starsie deti, nieto este na manzela, samozrejme jej to neprajem, ale stat sa moze kadeco a co ak nakoniec zostane na 4 deti, pricom nezvlada uz 3, sama?
ja napr. tiez nechcem urcite dieta a to sme na tom stokrat lepsie ako autorka, zaroven viem, ze na potrat by som dobrovolne nikdy nesla, keby uz teda otehotniem, tak beriem aj tabletky a zaroven fungujeme na prerusovanej alebo s kondomom, ak uz aj napriek tomuto by som otehotnela, co neverim, tak by som to brala ako zazrak 😀

80jana
10. mar 2023

Pre manžela to bol možno len šok, ak to nečakal. Tehotenstvo trvá 9 mesiacov. Určite to príjme a bude sa tešiť. Len mu daj čas. Dieťa je dar, zázrak života. Pokiaľ niečo robíš pre iných z lásky, neberieš to ako obetu. Čas letí veľmi rýchlo. Detičky ti odrastú a to, čo im teraz dáš, čo do nich vložíš sa ti 100násobne vráti. Život je dar. Ten najväčší. Držím palce, nech sa rozhodneš správne. A akokoľvek sa rozhodneš, bude to tak dobré. Lebo nič sa nám nedeje len tak. Všetko, čo nám príde do cesty, je kôli niečomu. Má vyšši zmysel. Pre naše dobro. Aj keď sa nám to vtedy práve tak nejavý. Nezúfaj moja. Bude to dobré.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beatinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
momo2022
10. mar 2023

Ako ti môžme my pomôcť?... Je absolútne bezpredmetné či je nejaké rozhodnutie správne alebo nesprávne. Sú len rozhodnutia, kt.vedu nejakou ďalšou cestou a za tú cestu musíme niesť zodpovednosť. Nech sa akokoľvek rozhodneš treba zvážiť všetky možnosti a riešenia a vybrať kt.je momentálne najlepšie.taktiez si treba sadnúť s manželom a sa porozprávať čo chce on a ako to cíti a ako to je u teba. mali by ste sa spoločne rozhodnúť. A nech sa rozhodnete akokoľvek potom to už neriešiť a hlavne si navzájom nevyčítat toto rozhodnutie. Držím palceky!

petedea
10. mar 2023

@momo2022 Pripadnu vrazdu vlastneho dietata, nazyvat momentalne najlepsim riesenim, je akoze dost scestne.
Pretoze, mozete potraty ospravedlnovat, ako chcete, to vsak nic nemeni na tom ze je to vrazda.

ivangeline
10. mar 2023

Coskoro rodim 4x. Nikdy to nebude ako pred detmi. xD A cas si vies zariadit aj tak,aby ste ho mali s manzelom spolocny a bez deti,len to musia chciet obe strany!

ckocka
10. mar 2023

@petedea nemala by som problém s potratom ak by taká situácia nastala. Ak ty chceš hovoriť vražda, tak dobre, s takou vraždou nemám problém. Menia tie slová niečo - tvoj alebo moj postoj?

diaszoky
10. mar 2023

Pisala si aj vcera ze? Nezakladaj duplicitne temy

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz