Ahojte mamičky,bývame v RD,na tom istom pozemku bývajú v samostatnom dome aj svokrovci,mám 2,5 dcéru,ich prvá vnučka,keď sa narodila,svokor hneď zahlásil,že to sa neráta,lebo to je iba vnučka.Nikdy sa o ňu nejako netrhali,svokor za ňou nebol nikdy,svokra 2x,podotýkam bývame na jednom dvore.BOLA ju 2x kocikovat,z toho raz mi ju doniesla opitá,ani si nechcem predstaviť,čo sa mohlo stať,2 raz o 2 hodiny neskôr,bola malá ešte na mlieku.odvtedy,t.j.1,5 žiaden záujem.Svokra sa vyjadrila,že sme ju stále upozorňovali,že čo robiť s malou a tak.pritom len jej priateľ povedal,že bola opitá a že nech sa nehnevá.Potom,keď ju bola kocikovat ten druhý raz.ako 8 mesačnú,jej napchala do ruk orieskovu čokoládu,a keď som ju upoZornila,že mala také ešte neje,tak som bola zlá.To je ti čo jej vadilo,nikdy som jej nič iné nepovedala.Tak odvtedy Na ňu kašle.Ja som tam chodila aj s priateľom na kavu,aj cez týždeň,aj hocikedy,aby sa udržiavali kontakty,vtedy sa malej povenovala,ale ona k nám vôbec nepríde,pritom som ju asi 30x volala,nechcem s ňou mať zle vzťahy,pred pol
rokom sa k nim domov pristahovala jej dcéra aj s vnukom,a ja keď vidím,ako nonstop s ním,dokonca svagrina nastúpila do prace a nechala malého na krkoch svokra,to má až tak nestve,ale ako vidím,že sú s ním stále na dvore,a našu si ani nevšimnu,až keď naozaj mala ide za nimi,tak potom ju tam pretrtpia.Tak mi to príde.Ja som sa minulý týždeň zatala,že už tam chodiť nebudem,veď aj oni vedia,kde bývame,tak som za
Sprostu,vy by ste to ako riešili,strašne má to štve,kvôli malej,že na nu takto seru,a venujú sa iba vnucikovi.ako by ste to riešili,resp.riešili by ste to?
ja sice dieta nemam ale so svokrovcami sa nerozpravam uz 3roky a vyhovuje mi to. svagrova tiez sa snimi nerozprava, jej deti vidia tiez len asi 3x doroka a svagrova by ani nedovolila castejsie. naposledy ked jej tam nechala decka na pol hodinku aj s otcom tak uz cestou domou jej blynkali. nechcela ani vediet radsej co im ponatlacovala do ust. takze verdikt: bud rada ze sa o nu nezaujimaju, aj ked to boli,, ale aspon si kludna ze ju nekocikuje nejaky opilec.
@veronika1402 Ty máš priateľa a svokru? 🙂
stvat ta to stve, ale nezmenis to. mas svoj zivot a tvoja dcera tiez. Jednoducho ju naucis vyrastat bez starych rodicov. Oni si to sami asi neuvedomuju, ale vybrali si taku cestu a vela s tym neurobis.
Ja mam dvoch synov svgrina jedneho. Kym zila svokra vzdy cez vikend sa zastavili cestou zo zahrady. Aspon na chvilku. Svokra uz nie je. A svokor sa nezastavi. Kedze ma rocneho vnuka chodieva za nim.
Raz sme sa rozpravali ze preco nejde byvat do rodicovskeho domu. Je To par kilometrov od nas. Ze nie a jeden dovod bol aj to ze vsetci su v bratislave. Nas si akosi nevsimol. Najmensieho vnuka ospevuje ake to je genialne a uzasne dieta a moje akurat tak upozornuje a vidno ze mu lezu na nervy.
Ale to nie je tak,že by bola alkoholička,len vtedy jej nejako ušlo,mne je to ľúto,najmä kvôli malej,aj tá jej hovorila,ze nech príde, že jej ukáže bábiky,vždy jej to sľúbi,a nikdy nepríde,už som jej minule ah povedala,že teta čakali sme vás,a vy ste neprišli,tak to zahovorila,svagrinu financujú,starajú sa jej o malého a my sme úplne odpísaní,nikdy sme spolu nemali nejaký konflikt,som z toho pako,a môj priateľ to vôbec nerieši,on je celé dní v praci,ale ja už ani nemám chuť ist s malou na dvor,keď je to tu takto,furt sa tváriť milo a mať radosť,keď si ju všimnú až potom keď sa mala k nim doslova napcha:(
@romana19 keď o nej hovorím.že je to svokra,keď sa s ňou bavím,volám ju teta🙂
tak chod von ked tam, niesu oni, teraz bud prezmenu ty taka chladna a uvidis. ale nevtieraj sa, ked su to chuji tak su chuji... oni to raz olutuju ale vtedy moznou uz bude neskoro...
Ja by som ich aj ignorovala,ale je mi to hlúpe,a ešte keď ich mala zbadá,tak chce ísť za babinou,tak tá si ju "nadšene" na chvilu vezme,čo mám malej zakázať? To by už bolo úplne divne,a vidím to na malej,že jej je luto,keď malého idú kocikovat,a ju len pozdravian a idú ďalej:(
Neriesila by som a malej by som vysvetlila ze zial babina nema na nu cas al. zaujem ked.bude vacsia to pochopi a ked sa.babina spamata bude neskoro....
@sweetzu rada by som to tak riešila,len ako to vysvetliť tej mojej malej mudrej hlavičke,kt.to už vníma:(
a aky nazor ma Tvoj priatel???Je na Tvojej strane??
@veronika1402 prepáč, ak si niekto neodpustí alkohol za bieleho dňa pri malom dieťati, tak asi má problém... ak by to bolo deci vínka u susedov, tak si to nikto nevšimne, ale ak si priateľ všimol, že mala vypité, tak asi tých deci vína bolo viac... a ja osobne som na takéto veci háklivá...
malej vysvetli, že babinka slúbila ale asi zabudla a pokús sa ju niečím zaujať aby na to nemyslela.. ja ťa chápem, že ti je z toho smutno, ale žiaľ, ich nezmeníš, zmeniť môžeš len svoj postoj k tejto veci...
@dankaa78 !on to vníma,veľmi dobre,je si toho vedomý,a keď som mu už aj vyčítala,že nech sa opýta,čo je vo veci,tak on sa to nepýta,on sa nevie so svojimi rodičmi takto na rovinu baviť,ob tam chodí normálne,ale jednoducho,toto je u nich tabu,oni to neriešia,on tiež,asi som jediná,kt.to serie,nie serie to aj jeho,ale ani ústa neotvori:(
tak to je smutne..a mrzi ma to co sa deje🙂 Asi Ti poradim chran svoje dieta.Ja by som po tom vsetkom dieta do jej ruk uz nezverila.drz sa !
@veronika1402 ignorovala by som ich, takýchto starých rodičov tvoja dcérka naozaj nepotrebuje. Na dvore sa zdržuj čo najmenej, dcérka už nie je bábätko, takže s ňou už môžeš ísť kdekolvek. A čo tvoji rodičia? Veď tvoja dcérka nemá len túto jednu babku a dedka. A že je to "len" vnučka? Veď raz to bude "len" dedko, o ktorého sa tvoja dcéra ani neobzrie. Láska sa vynútiť nedá, kto jej koľko zaseje, toľko zožne.
@sissy27 asi mas pravdu,bOLA vtedy u známej na návšteve,a určite tam toho padlo viac:( svokra nie je zlá,ale keď ju niečo štve,tak to takto raz za 3 mesiace prezezenie,u nich je veľa problémov,svagrina sa tam nasťahovali lebo má fin.problémy,aj s malým,všetci sú tam nervózni,a tak:( ale asi máte pravdu,babinu nebudem ociernovat,ani som to nikdy nerobila,a mala si určite urobí názor sama časom,škoda:(
@veronika1402 to je jej dcera, ty nie si ani nevesta, len synova priatelka, co by sice normalne nemuselo vadit, ale to vies kazdy sme ini. To aby ta mala rovnako rada ako svoju dceru si asi nevynutis, kasli na to, neries 😉 No a vnucatka tiez, zial, nemozes si narokovat lasku nasilu. Nepripustaj si to, ked nie je vyslovene hnusna a priecna, tak to este nie je zle
@timea7 moji rodičia ju zbožňuju,bývame tiež v tej istej dedine,takže z tejto strany nie je problém,a viete čo je najlepšie,keď sme tam chodili na kavu,aby teda mala vedela,že má aj druhých starých rodičov,tak svokor vždy podrypol,že konečne sme aj prišli,že malú schovavame!! A keď ja na to už podráždene,že tiež vedia,kde bývame,a to že on nema záujem i vnučku,nie je môj problém,ale jeho, tak tam hovoril,že si bude teda pre malú chodiť každy deň,a ja že ok,že budem rada,už je tomu rok,a doteraz neprišiel ani raz🙂 už mi je to vtipné,no ideme k druhým starým rodičom,tam sme vítaní🙂
Tiez to tak vidim ze ona je jej dcera, ty si skoro nevesta, teda zatial " len" priatelka jej syna. Niektori ludia si na tieto formality potrpia a dcera je vzdy dcera. Ale co sa deti tyka tak ma to prekvapuje, predsa male dieta si musi ziskat babku ci deda, este ked byvate tak blizko. Ved kolko vztahov sa napravilo vdaka detom, ze stari rodicia nedokazali ignorovat vnucatka. Divna bude ta tvoja svokra. Trapilo by to aj mna asi. Teraz je este tvoja dcerka malicka tak to nevnima ale ked bude vacsia tak neviem, teraz to vadi len tebe a potom si to vsimne aj ona. Odstahovat sa a mat svaty pokoj! 😉
@henikav hej,asi to tak bude,ja som nikdy nebazila po tom,aby mňa mala rada,len som myslela,že vnúčatá sú na rovnakej priečke,ale ani tak to asi nefunguje,diky moc baby,budem sa musieť zariadiť a byť silná🙂
@veronika1402 Vyčkaj času......uvidiš, ked budu svokrovci starí a budú mať 70 a viac, budu sa Vám ešte prosiť, aby ste vobec na tu kavu prisli. A uvidis, aj Tvoju dceru si budu pýtat a dožadovať sa. Ale ako si zariadili, tak budú mať.......Ži si s malou svoj život, chodievajte hocikam, ved aktivit je vela, maš super vlastých rodicov, tak si aspon toto váž.
@mia18112 veď to,som rada aspoň za mojich rodičov,aj priateľ sa tam už pomaly lepšie cíti ako u ssvojich,hej,som si toho vedomá,že budeme aj my dobrý,lebo svagrina sem prišla iba dočasne,len asi už z mojej strany nebude ani iniciatíva ani záujem🙂 nechcem byť zlá,ale už sa teším🙂
Tvoja malá vôbec nepotrebuje, aby ju mala rada opitá babička :( Ani ty nepotrebuješ opitú svokru. Toľko.
@veronika1402 popravde? bola by som neskutocne rada, ze osoba co mi donesie moje dieta naspat ako opita.....ci kojenca o 2 hodiny neskor bez vaznejsej priciny.....ze takato osoba moje dieta uz viac nekocikuje 🙂 a nepodiela sa na jeho starostlivosti.
nerozumiem....na jednej strane hovoris ako nezodpovedne sa k malej chova....na druhej strane ti hrozne vadi, ze s malou netravi vela casu....nechapem....preco? trosku dost si to odporuje.
bud tie priklady boli zvelicene a svokra az taka nezodpovedna nie je....alebo taka nezodpovedna je a ty len z akehosi divneho principu vyzadujes rovnost vnucat.
@veronika1402 ....tak dcere asi nevadi orieskova cokolada ani ozrata mama...hlavne ked sa babka venuje a ona ma od decka pokoj 😀
@tykat ja som nebola ozrata,treba čítať,a vôbec mi nejde o to,aby som mala od nej pokoj,ale to je jedno.
@katarinamarkova to sa stalo,keď s ňou bola sama,proste asi zlý deň,nehovorím,že bola na mol,ale bolo vidieť,keď sme boli u nej,na návšteve,tak bola normálna,starostlivá,ken ide o to,že iba keď sme prišli mi,nikde som nenapísala,že je alkoholička,len som napísala o tom jednom incidente,proste, len má mrzí,že sama za ňou nikdy nepríde,
@veronika1402 Bohužiaľ toto neovplyvníš a viem o čom hovorím. Tak ako oni sa správajú k tebe správaj sa aj ty.. Malá to pochopí neskôr keď bude väčšia potom zas bude svokra chcieť ale už bude neskoro..
Moja mama ma moju prvú dcéru tutu mutu oblubenu no 2 dcerku neznesie a ona na to prišla aj sama aj ked šla k babine spat išla tam z takým nadšením darmo som jej vravela že babina je taká. Nepochopila až teraz ked vyrastla a už mi tam vôbec nechce ist no teraz by ju aj moja mama brala,ale ona jednoducho nechce..
Hm,ďakujem,neviem či ich mám začať jednoducho akceptovať,a na dvore pozdraviť,a neriešit,alebo sa snažiť aspoň baviť,doteraz som sa snažila aspoň o akú takú komunikáciu,či im povedať na rovinu,čo má serie,alebo sa na to jednoducho vykašľat,ale to budem za sfuknutu kravu a nikto pravdepodobne nepochopí,o čo tu ide:(
@veronika1402 neriešila by som... vzťahy a city sú niečo, čo sa nedá vynútiť... a ak má svokra problém s alkoholom, tak už vôbec by som sa netrhala o nejaké venovanie sa dieťaťu...