Ahojte, je tu jedno vec, ktora ma trapi uz roky. Stale som si hovorila nechaj to tak je to ok ako to je, predsa su na to dovody. Mna a uz aj manzela stve ako jeho rodicia nic nemaju v ociach len manzelovu sestra. Len jej treba pomoct, zadlzit sa kvoli tomu ale synovi netreba nic vsak on je silny, pracovity a aj ja som sikovna. Ano vsetko co mame sme dosiahli len z nasho docinenia. Ked bolo ale treba pomoct nebolo to mozne lebo sestra to potrebuje viac. Ok prekusli sme to a slo sa dalej. Ale vadi mi neskutocne uprednostnovanie vnucat. Ma len jedneho chlapca (3 roky) a ja mam par (2 roky a 6 mesiacov). Ked sa dostavaju hracky a ine blbosti stale toho dostane viac. A najviac ma dozrala dnesna navsteva. Sli nam davat peniaze na vianoce, ze mame kupit detom co potrebuju. Tak synovcovi supli 100 € a pre nase dve deti dali 50 €. Tak ked uz davam pred kazdym peniaze tak aspon narovnako nie ? Ked su u nas na navsteve len synovec je taky uzasny a toto vie a hento vie a nase si ani nevsimaju. Manzel im stale pomaha kde sa len da a ja tak isto. Neviem pride mi to smutne .. hlavne neviem ako detom v buducnosti toto vysvetlim...
...zas všetko len o peniazoch....a Tvoji rodičia??.. možno pchaju viac do Tvojich detí,ako do deti svojích zatov 🤷🤷dvojročným je u prdele, že dostali 50 a ostatní 100.. čo im chces vysvetľovať a odteraz už štvať proti starým rodičom
Môžeš byť pyšná, že Ťa chvália, aká si šikovná 😋..
ano je to nefer… ja by som prestala pomahat, jednoducho sa na nieco vyhovorila, nemate cas, deti su chore, slusne a diplomaticky a takisto by bolo fajn keby sa s nimi porozpraval muz a na rovinu….
kašli na to... viem o čom píšeš, ja som ako dieťa sa napočúvala až až čo všetko dokáže moja sesternica....
vieš ako to chodí - dcéra je bližšie ako nevesta. .... 😉
@veronika33 nie stale len medzi sebou si povieme, len dnes sme sa dojali asi obidvaja. Ked sme to riesili pred par rokmi este deti neboli tak nam povedali, ze mi to nepotrebujeme ale svagrina je v zlej situacii. A my sme potrebovali surne pomoct ale ok zabudlo sa. Teraz uz nie je ale podporuju ju ako keby bola stale.
@miskakyska ne nasi nepchaju peniaze, oni uz neziju. Ano som rada, ze to beru .. ja sa bojim aby to nebolo tak v buducnosti takto. Vo vsetkom chapes
My to mame tak isto, svokrovci preferuju muzovho brata a jeho deti, im daju ovela drahsie darceky, nosia im varene jedlo, nakupuju potraviny, veci pre deti, a nam dokopy nic, vsak mame dost penazi, ze nas stalo kopec usilia kym sme sa dopracovali, tam kde sme teraz uz nevidia, u nas je este ten problem ze my byvame 250 km daleko a oni vedla seba vo vedlajsich dedinach. Zo zaciatku ma to velmi trapilo, aj muza, aj to hovoril rodicom aj vycital, ale nemalo to ziadny efekt, akurat sa pohadali a citili ukrivdeni. Takze teraz uz neriesim, proste to tak je, upozornili sme ich na to, ale neuvedomia sa aj tak, nemam to ako ovplyvnit, aj keby som sa na hlavu postavila....ale nemam taky uprimny vstah so svagrinou, lebo mi to predsa len vadi
..tak to mi je ľúto, prepáč
Presne toto som zazivala ja ako dieta od straych rodicov..z otcovek strany to bolo ovela horsie...ked prisla starka ku nam tak,stale ako deti sme pocuvali co druhemu vnukovi kupila a nam dala na mikulasa sacok orechov...alebo prisla s jednym keksom (boli sme 3ja) ze na rozdelte si...na nase narodeniny ani neprisla ale namiesto toho sme pocuvali aku tortu vnukovi upiekla...velmi nam to ublizovalo aj teraz mam slzy v ociach ked si nato spomeniem...byt na tvojom mieste tak uz len kvoli detom by som k jej daru pridala rovnako ako dava inemu vnucatu...to iste robila aj mama
Stale budes len nevesta!!Dcera je dcera.U nas je to tiez tak.Svokra ozenila syna,a tym to haslo.Dcery ma 2,stare dievky a tie dotuje ci uz jedlom,ci peniazni.Nikdy si na to nezvyknem a stale ma to bude trapit!
Vies ono to tak je ze vdy je jeden dobry a jeden sprosty.ked je chudatko maminka tak su chudatka aj deti a treba im viac a viac a viac..kasli na peniaze bud hrda na svojho muza a to co mate spolu zw stw od nikoho noc nepotrebivali.svagrinu to dobehne ked sa svokrovci pominu.. Mozno je babka farboslepa a pomylila.si bankovky.Su horsie problemy na svete.podakuj za tu 50ku
Prekusni to hlava hore a chod dalej.
Svagrinu neries.
Pozri sa je to tak ako to je ...tak jej dopraj aj jej deťom a aj tebe bude dopriate
Nedokážeš to zmeniť a zbytočne v sebe zivis hnev a akoby závisť
Máte sa dobre, ste zdraví, manžel stojí pri tebe, ste ochotný, pomáhate vynahradí sa Vám to inde
Každý máme chyby, Každý máme krivdy
Hanba by ma fackovala riešiť, kto koľko komu dá, či za koľko kúpi darčeky. Rodina, nerodina, každý máme bližšie k niekomu a nie je nikoho povinnosť prispievať. Ako sa hovorí, darovanému koňovi na zuby nepozeraj.
Financie či inú materiálnu pomoc by som neriešila. Slušne by som sa porozprávala, len v otázke nevhodného chovania sa k dieťaťu, keby už ono samotné mohlo pociťovať uprednostňovanie iných detí. Ale ani pozornosť si nemožno vynútiť. Môžete sa slušne v kľude o tom s rodičmi porozprávať. Ale je skutočne len ich vec, komu a ako budú prispievať.
Daj im to prečítať prosim ta,nech nikomu peniaze nepchaju a urobia si paradnu dovolenku,boli už trebárs v Egypte? Tam je aj teraz teplo.
Lebo možno si odtrhaju od úst a ešte sú poohovarani na nete.Je len na nich koľko Komu dajú.Mam dve vnúčatá od dvoch dcér,aj sa snažím aby mali darčeky narovnako,ale aby niekto zazeral,že ten druhý dostal viac? Je to moje rozhodnutie Komu koľko dám a viem prečo.Mozno im ta dcéra okná umýva a ty si to nikdy neurobila...napríklad.
je to nefer najma ak to daju takto pred obomi proste neakceptovatelne ja by som im to vratila a na vianoce kupila kalkulacku ze nech si zopakuju nasobilku
neznasam nespravodlivost ale teda mal by sa porozpravat s nimi tvoj muz ich syn a pripadne teda ponizit to pomahabie voci nim na 1/4 tak ako oni ponizuju voci svojim vnucatam
Ak sa stretávate len preto že zato niečo chceš, je to naozaj smutné. Sú to ich peniaze a nikde nie je napísané, že ich musia deliť medzi niekoho rovným dielom. Je to ich rozhodnutie. Nechápem čo chceš deťom vysvetľovať? Že babka a dedko vás majú menej radi lebo inému dieťaťu dávajú viac peňazí?? Bežne meriaš lásku peniazmi?? Je to smutné v akej vypočitavej dobe žijeme.
Z vlastnej skúsenosti..nezmenis to. Odcudzite sa preto..lebo sa vám krivdi .
Pokiaľ sa opýtas, že prečo tie rozdiely? Tak ti povie, že ona to potrebuje viac. Aj za mňa by mali dávať rovnako, ale majú svoje dôvody
@elizabet173 Tak keď niekto potrebuje merať lásku či blízkosť balíčkami cukríkov, ok. Nikdy, ale naozaj nikdy som neriešila, koľko môj otec dal ktorému dieťaťu. Bola som vďačná za každé jeho pohladenie toho môjho.
A že svokrovci sa o moje deti nezaujímajú? Ich smola.
Nie, nárokovala som si na peniaze mojich rodičov, nenarokujem si na peniaze mojej svokry.
Deti vyrastú a časom aj ich bude mrzieť že prečo dostanú polovicu a ďalší viac. Keby aspoň nedávali pred Vami ale tak aby ste nevedeli. Aby sa v budúcnu deti trápili nad tým, či ich nemajú rovnako radi je nezmysel.
A nezamenili len obalku s peniazmi? Vtedy by to vychádzalo.
@abbey1 no bohuzial, oni vnucata nepolaskaju, neobimu, nepochvalia a este pred nasimi ocami stale to len jedno uprednostnuju ... Ja nechcem peniaze ani materialne veci, ja chcem normalnych dedkovcov kedze odomna nemaju uz nic. Ano je to strasny pocit ked tak citelne deti odstrkuju a davaju na javo nezaujem
@weronika171717 nie bohuzial, vytiahli bez obalky a davali to detom do ruk
nezmenis to a deti to vnimat budu ja chapem ze ide o celkovy pristup nie len o hmotne veci mali sme to rovnako aj my ako deti a aj z pohladu vnucat
ja by som im ale povedala ked to davali ze ci sa nepomylili 😂 alebo by som im to rovno vratila
casom to deti budu vnimat a ked budu v puberte uz zaujem o nich mat nebudu lebo proste vycitia ze su zo strany straych rodicov len trpene na rozdiel od preferovaneho vnucata
@animus no stretavam sa lebo chcem babku a dedka. Odomna nemaju:( cely zivot sme im pomahali, stavali dom pre nich, vyvarala som pre nich. Ja neviem chcem tak vela aby mali radi svoje vnucata rovnakym dielom. Ani za to im nestojime ...
Toto su veci, ktore ty nezmenis, mozete im to povedat, ze vidite, ze je to ine, ale tam to zacina aj konci, oni musia chciet to zmenit, snazit sa dat rovnako pozornosti aj jednym aj druhym.
@elizabet173 Smutné je, keď tam láska a záujem zo strany starých rodičov nie je. S tým úplne súhlasím.
Ale skutočne mi príde také pod úroveň riešiť kto komu a za čo dá. Veď tie peniaze sú len papieriky s relatívnou hodnotou a hlavne pre deti.
U autorky však zjavne ide o celkový nezáujem z ich strany. A tam si nepomôže nič, len to ignorovať a deťom zabezpečiť dostatok lásky, pozornosti od ľudí, ktorí ten záujem majú.
To sa nedá čítať ! Ja nechcem byť asi svokra .
povedal im to manžel, ako sa správajú, ako to vnímate a vidíte?