Rozdielne názory manželov

11. máj 2022

Ahojte..
Myslite,ze dokaze manzelstvo normalne fungovat,ak maju manzelia rozdielne nazory-politicke,ekologicke..?Sme spolu v stastnom manzelstve s tromi detmi uz 15rokov,ale ako prisla korona,mojmu muzovi preplo.Stal sa typickym konspiratorom a celkovo antisystemovo zmyslajuci clovek.To sme este vedeli nejak fungovat,aj ked sa nedal ockovat a odmietal nosit rusko.Ale teraz,ako je vojna na ukrajine,je to s nim coraz horsie.Je prorusky,cita iba a len media ktore podporuju proruske zmyslanie,ak mam pustene trebars co i len Expres radio,vypina ho,vsade podla neho klamu.Neveri nicomu co ide proti Rusku,nadava na nasu vladu,prezidentku,EU,USA..A najnovsie uz spochybnuje aj to,co doteraz povazoval za pravdu-klimaticke zmeny su tiez podla neho vysledkom len nejakej skupiny ludi ktora chce vyhubit ludstvo..Dokonca zacina verit chemtrails 😞 Mam strach..co s nasim vztahom bude..Je to sikovny chlap,vela toho vie urobit,v robote je uspesny a je to naozaj dobry otec aj manzel..Ale ja nedokazem otocit svoj nazor len kvoli zachovaniu kludu v rodine…Snazim sa tymto temam vyhybat,ale mam pocit ze coraz viac tem musime ignorovat,lebo stupnuju napatie medzi nami 😕 Neviem,co s nami,s nasim vztahom..Ako ho zachovat?

gelifil
11. máj 2022

A čakáš od neho, že otočí on svoj??

melanta
11. máj 2022

Ja si osobne myslím, že korona odhalila množstvo skutočných charakterov a pravdu o ľuďoch. Takže ľudia, ktorí sa po korone zmenili, sa nezmenili. Len konečne ukázali svoje skutočné JA. Ak by to tak bolo, tak s mužom nič neurobíš. Toto je proste on. A buď to akceptuješ alebo nie.

0silvia0
11. máj 2022

Len sa dohodnut, ze nebudete preberat tieto temy. Tu sa nic ine poradit neda.

anjelicek26
11. máj 2022

Nuz toto je tazko, ked sa dvaja nezhodnu v takychto nazoroch a jeden alebo druhy ma potrebu to stale pitvat, diskutovat a tahat toho cloveka na svoju stranu... my sa s muzom zhodneme - ale aj tak mi obe tieto temy idu na nervy a nehodlam sa o nich doma bavit, mame kopu inych rodinnych tem, ktore treba prebrat omnoho urgentnejsie ako nejake temy, na ktore nema nasa domaca diskusia ziaden vplyv... Najneskor v bode, ked ti deti pojdu do 7-8-9tej triedy a zacnu si uvedomovat, ake diametralne odlisne nazory im tlaci otec do hlavy - vtedy nastane v tom vztahu zlom ci chces alebo nechces. Momentalne by som sa posnazila doma o tychto temach nebavit, povedat ze ok, mas svoj nazor, v poriadku, ale ries si to s niekym inym, ja sa nejdem hadat a dokazovat ti, ze to tak nie je.

karhu
11. máj 2022

..mozno by pomohlo keby sa sustredil na nieco ine..vnuca nehrozi? psa mate? postavit chatku na zahradke..nejak ho zabavit, zaujat, nech netravi cas konspirovanim..lebo podla mna to robi z nudy

nelinka888
11. máj 2022

Áno môže, otázne je to, že ako sa vlastne manželia navzájom chápu a že si tieto rozdielne názory nevykrikujú. I keď ako viem že pokiaľ má niekto v rámci vzťahu absolútne odlišný názor v takých tých dôležitých veciach, môže to byť časom problém.

panelacikova
11. máj 2022

Mne osobne by to vadilo. Keby aspoň držal ústa, tak áno, dá sa s ním žiť aj napriek rozdielnym názorom. Ale že ti robí to, čo robí..... vypína rádio alebo TV, lebo klamú, to je úplne cez čiaru. asi by ma porazilo. nepomôže ti nič, len s ním hodiť reč v zmysle, že ti to proste prekáža, nech si nechá svoje názory pre seba alebo pre chlapov v krčme, tam nech to preberú, že ty nemáš záujem preberať tieto veci doma s ním (aj v záujme zdravého vývinu detí, ktorým neprispievajú vaše nezhody či hádky pre totálne kraviny, ktoré nezmení ani jeden z vás). držím palce, ale je mi ťa úprimne ľúto.

tayla
11. máj 2022

V prvom rade sa ukludni, ešte stále nie je jasné, ktorý názor je ten správny, aj keď je jasný nátlak na spoločnosť, aby uvažovala tak, ako sa vrchnosti hodí. Nič nie je len tak... 🤭😂🤣

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
11. máj 2022

Su rozdiely a rozdiely. Ale s pakom by som zit nemohla. Partnerstvo tvori aj rovnaky pohlad na svet, na kulturu, na vychovu deti, politiku, hodnoty, moralku.... To su vsetko temy, ktore s manzelom denne rozoberame. Neviem si predstavit, ze by som musela pocuvat primitivne reci ruskeho trolla.
Aj ked niektore temy zredukujes, o com sa budete cele dni rozpravat? Vidim, ze jeho to zasiahlo vo viacerych temach. To sa teraz prestanete rozpravat? Nemusite sa vo vsetkom zhodnut, to ani nahodou, ale ta hlavna linia by mala zostat.

liljana
11. máj 2022

Neviem zit s tak vypatlanym partnerom, co si nevie vlastnym rozumom overit fakty a naleti na kazdy hoax. Na partnera sa mas vediet spolahnut a nie, mate mat podobne myslenie. A nie ze ho prvy (zly) okoloiduci opije rozkom. Ako sa na takeho mozes spolahnut? Plus nulova empatia voci obetiam vojny. Pre mna absolutne nie, dokonca dovod na rozchod. Iritovala by kazdy den ta jeho sprostost. Vy ale mate deti, musis asi vydrzat ...
Vacsinou tito ludia idu zaradom to iste: Slota, Meciar, Fico, verime nacistom(Kotleba), obdobie antivaxer, obdobie stale verime nacistom (Kotleba), ale uz sme za Rusko a proti fasizmu ...

panelacikova
11. máj 2022

@tayla myslím si, že každý pochopil zmysel tejto témy, len ty nie. autorka sa nepýta, ktorý názor je správny, ale či sa dá žiť s človekom, ktorý jej v rámci svojich názorov robí to, čo jej robí... ak si tu prišla aj ty konšpirovať, tak verím, že tu bude dosť inteligentných diskutujúcich, ktorí sa nenechajú zatiahnuť do zbytočných výmen názorov

panelacikova
11. máj 2022

@liljana no práve.... 3 deti.... ja sa zamýšľam, kde bola autorka doteraz? neexistuje, že niekto zrazu zmení názor, lebo covid, akože fakt nie. buď je už dlhodobo človek priradený k určitej názorovej skupine alebo nie. to by mu muselo vážne prepnúť. a neviem, ja som mala vždy partnerov takých, s ktorými sme sa v rámci názoru na politiku napríklad dokonale zhodli, hoci sme sa o nej prakticky ani nebavili. mňa totiž nebaví debata o politike, ale už teda keď je, tak je zhoda a pokoj. ale človek nemení svoje politické presvedčenie zo dňa na deň. on (jej manžel) musel už dlhodobo inklinovať k určitej politickej strane, skupine. ak jej toto nevadilo, prečo zrazu iné veci? veď tieto názory idú viac-menej v línii v rámci konkrétnych politických skupín-strán.. jedine, že sa teraz o tom začali viac baviť, lebo boli za uplynulé roky viac zatvorení doma?

tayla
11. máj 2022

@panelacikova nie nie, ona naznačuje, že sa mu v hlave prevrátilo, ale on sa pravdepodobne iba prebudil 🤭😂🤣 to ona ešte tvrdo spí, žiadne konšpirácie. Prečo vo všetkom, pre vás inom, hľadáte a vidíte konšpirácie? Pred kovidom sa tomu hovorilo diskusia, právo mať iný názor. Teraz má človek držať hubu a zaliezť do diery.

luccija
11. máj 2022

@panelacikova možno mu "preplo", až cez koronu.Bol vystavený tlaku a psychicky to nezvládol.Nevedela by som s ním žiť, alebo nech ide k psychiatrovi aj, keď určite je presvedčený, že to nepotrebuje

liljana
11. máj 2022

@panelacikova Uz by mal vylozene kufre pred dverami. Psychicky by sa taky clovek a jeho bludy nazbierane na pochybnych weboch kazdy den dlhodobo nedali ustat. Ani keby clovek chcel, co ale nechce.

lujziana44
11. máj 2022

Osobne si nemyslím, že by mu len covid otvoril oči. Názory na tieto témy sú rôzne a možno len vidí, čo sa začalo u nás na Slovensku robiť a ako po pravde sa mu ani nečudujem, že ho to začalo štvať

maranta_leuconeura
11. máj 2022

Nevydrzala by som s takym clovekom, ja som racionalny kriticky zmyslajuci clovek. Pri ockovani som este respektovala kazdeho rozhodnutie dat sa ci nedat, ale aj nezaockovani ludia v mojom okoli boli natolko pri zmysloch, ze sa (a mna) chranili aspon tym ruskom. Ak by to tak nebolo, musela by som sa im (zialbohu ci chvalabohu?) vyhybat. Nastastie vojnu na Ukrajine vnimame vsetci v mojej bubline rovnako-ako rusku agresiu voci suverennemu statu.
Najviac by ma ale hnevalo, ze sa to prenesie na deti a oni budu z toho zmatene, jeden rodic tvrdi to, dalsi to 🤔 ved sa urcite pytaju, chcu byt v centre diania, ako im to vysvetlujete? Ako zabezpecite vychovu, ked sa nezhodnete? Rozostvat deti, aby sa pridali na stranu jedneho alebo druheho rodica je asi to najhorsie.

martinmmartin
11. máj 2022

Mozno by ti pomohlo pochopit ze o co presne sa mu deje. Tieto "alternativne" teorie maju za ulohu pritiahnut velmi specifickeho "divaka" a tak na tom jednoducho zarabat. Cim viac ludi klika na servere tym viac reklamy zobrazuju a niekomu ide cash...
.co z toho tito divaci ale ziskavaju?
Prvy krat v zivote pocit ze su nieco viac, ze su vynimocni lebo iba oni vedia pravdu. Cely zivot hrali niekde druhe husle a iba sa museli pozerat ako iny ludia zvladaju krajsi zivot ( peniaze hocico) ako oni a cely zivot sa takyto clovek citi druhorady.
Teraz si predstav ze do takejto depky ( o ktorej ani netusis ze ju mas ale zijes s nou cely zivot) pride nieco co ti da okamzite pocitit ze ty mas zrazu na viac, ty mas informacie ako to naozaj je, vsetci ostatni su zatemneni ina ty nie.Daju ti picitit ze nie ty robis cely zivot chybne zivotne rozhodnutia ale tvoja depka je vysledkom medzigalaktickeho sprisahania a nie ty si blbec co si moze sam za svoje problemy.
No kekup to.

Tieto servery predavaju pocit vynimocnosti a elitatstva ludim co ho nikdy nezazili a je to ako droga. A preto budu robit nemozne aby si tento pocit udrzali.

Cesta z tohoto kolotoca je velmi tazka , jediny smer ako z tohho von je dodat takemuto clovekovi pocit vynimocnosti inak, nech ho nemusi hladat tam kde mu ho podstrkuju pod nos.....to ke ale velmi tazke

ckocka
11. máj 2022

@tayla Neschopnosť nájsť, vidieť a spracovať dostupné informácie nie je iný názor. Je to obyčajná hlúposť.

liljana
11. máj 2022

Vacsinou konspiraciam "podlahnu" menej vzdelani a psychicky slabsie povahy. Na buduce vstupia medzi Svedkov Jehovovych, alebo niecoho podobneho, kde im slubia vystup na nebesia a zacnu odvlacat majetok z domu, aby mali na vstupne poplatky?

ndrag
11. máj 2022

No nezavidim ti teda, mne staci tie hluposti sem tam citat a uz mam dost. Nie to este pri niekotm takom zit :(. My mame s muzom tiez odlisne nazory, ale su to len hluposti typu, ze on chce vecer pozerat ekonomicke spravodajstvo a ja nejaku prisprostastu reality show. A neverim, ze len teraz sa zmenil, tito ludia sa vacsinou riadia nazormi v case ako ovce po lobotomii...

matabb73
11. máj 2022

Ja by som s ním žiť nedokázala. Od partnera očakávam racionálne myslenie aj preto, aby sme tak vychovali deti. Teraz veri týmto hoaxom a čo to bude bude nabudúce? Že vás unesú mimozemšťania? Preháňam, ale možné je všeličo. Mne u môjho bývalého vadil aj iný politický názor a to sme to doma veľmi neriešili. Alebo, že veci radšej vyhodil ako daroval. Alebo, že nechcel separovať. Pre niekoho možno blbosti, pre mňa podstatné veci. Ty sa nemáš prečo meniť; ty neveríš hoaxom. Neviem ti poradiť čo s mužom. My sme sa nakoniec rozviedli, lebo vo veľa veciach sme si nerozumeli. A to som sa to snažila udržať cez 20 rokov, aby deti vyrastali v kompletnej rodine. Teraz som konečne v živote spokojná, lebo nemusím riešiť či môžem povedať svoj názor a či kvôli tomu nevznikne hádka.

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominidi
11. máj 2022

Ja by som s takym clovekom toez fungovat nemohla. Tito ludia tym doslova ziju, namiesto normalneho zivota s rodinou cele dni citaju “overene clanky” a zahlcuju tym svoje okolie. Tiez som musela postupne preriedit okruh svojich znamych pretoze ak ma clovek s ledva ukoncenym 3 rocnym oborom masiar/udenar ide presviedcat, ze on jediny je inteligent lebo to cele odhalil, tak jednoducho akakolvek dalsia diskusia je len stratou casu.
Nezavidim ti, nastastie mam partnera s ktorym sa aj v tychto otazkach zhodneme, v opacnom pripade by som v tak negativnom prostredi fungovat nevedela.

h2
11. máj 2022

Na mňa keď niekto vytiahne názory, ktoré sú podľa mňa úplne mimo a na tom človeku mi záleží, tak poviem, že to nechcem preberať, poďme sa radšej rozprávať o niečom inom. Ale neviem, či je toto dlhodobo možné v manželstve. Hlavne, keď je to typ, ktorý vypína rádio a veľmi tie svoje názory presadzuje.

terezka1947
11. máj 2022

Ja nejako neverím,že odrazu ho "preplo".
Myslím,že ste museli mat rozdielny pohľad na mnoho veci už predtým. Prip.ste sa potom poriadne nepoznali,kotolňa mnoho ľudí "donútila" byť viac spolu akinecne začali zisťovať,koho majú vedľa seba. Buď tie vzťahy túžila,alebo ich pochovala.

laurita285
11. máj 2022

Lol, išla by som do prdele od takého človeka, načo ti je takýto mentálny výplach?

danyelia
11. máj 2022

Ahoj, jednoducho sa treba naučiť rešpektovať aj iný názor na svet a veci okolo nás, ja zase nechápem ľudí, ktorí sú skalopevne presvedčení, že len ten ich pohľad na vec je ten správny, nepozrú sa ani kúsok doľava, ani kúsok doprava, klapky na očiach...Veď nech si každý myslí, čo chce, toto už mi príde fakt choré, nasilu meniť niekoho názor. Ale to je tá dnešná spoločnosť - máš iný názor, ako sa patrí, si dezolát. On si ale na druhú stranu môže myslieť to isté o Tebe, že nerozumie Tvojim názorom. Ja by som iný názor môjho muža rešpektovala a doma zbytočné témy nerozoberala. Ale ak Ti to tak strašne vadí, že si ochotná kvôli názoru na koronu a vojnu rozbiť rodinu s troma deťmi, tak to urob, čo iné Ti poradiť 🤷‍♀️

katkati
11. máj 2022

Mne by stačilo, keby obhajoval Putina a to vojnové zlo a utrpenie čo spôsobuje a pre mňa by to nebol dobrý človek. Nevážila by som si ho, necítila by som sa pri ňom dobre. Hovoríš, že je veľmi dobrý otec. Aké hodnoty odovzdá takýto človek svojim deťom? Neporadila som ti, ale ľudia s takýmito správaním a názormi môže byť zodpovedný v práci, spoľahlivý manžel a otec, veselý spoločník pre kamarátov atď., ale vnútro nepustí, charakter OK tam nie je,