Rozdiel medzi deťmi a vnúčatami

19. nov 2022

Určite nie som jediná kto takúto situácia zažíva,no neviem pochopiť ako môžu rodičia robiť rozdiely medzi deťmi a potom medzi vnúčatami.Preco jedno ľúbia a ostatné vôbec?Prečo jedným pomáhajú a ostatným nie?Svokrovci majú 2 deti,starší je môj manžel.Hovori že ako dieťaťu nevenovali sa mu rodičia,mali radi len jeho mladšieho brata.Brat má dcéru,my máme dcéru a chlapčeka.No svokrovcov zaujíma len prvorodena vnučka.O moje deti nemá záujem.Pravda svagrovci bývajú v jednom meste ako svokrovci a každý víkend,aj cez týždeň veľakrát,aj cele prázdniny,cez choroby dcéru dajú svokre strážiť.Alebo nemajú na ňu náladu a supnu babke.Nepaci sa mi to samozrejme.Mojim deťom sa svokrovci nevenujú.Nejde mi o stráženie ale venovať sa vnúčatám svoj čas.Byvali sme u svokrovcov pokiaľ sme stavali dom,viem ako to u nich chodí.My bývame sto km od nich.Nenavstevuju nás,keby sme ja s manželom k nim nešli alebo nezavolali im,ony nás nekontaktuju.Moje deti ich skoro nepoznajú,nemajú na ne čas,lebo všetok čas venujú prvej vnučke.Hovorila som svokre neraz že mohli by aj s mojimi deťmi tráviť neaky čas,no svokra že my sme šikovný,my nepotrebujeme pomoc.Ze svagrovci sú mladý,pracujú.My tak isto pracujeme,len keď niečo treba vybavím si to sama.Prosila som aj o pomoc,o stráženie,ale odbili nás.Svagrovci ako vidím skôr využívajú že babke dať dieťa a ony si užívajú.Idu na zábavu,idú na nákupy,barskam a babka stráži a venuje sa vnučke.Trapi má to lebo tým pádom moje deti sú ukrátené o vzťah s babkou a dedkom.Moji rodičia už nežijú.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kormino
19. nov 2022

Ahoj,môžem ti povedať ,že u nás nešlo o stráženie.Delili sa majetky jeden všetko druhy nič.Take,že pomoc s niečím ,alebo pozvanie na obed atď.nepoznam,a to mám 52 rokov.Nie je to príjemné ,ale čo už.Sama mám len jedno dieťa,ale keby som mala aj päť rozdiely by som nerobila,viem aké to je vyrastať v takejto rodine.

mikadooo
19. nov 2022

Čo je viem prečo? Neriešila by som to nejak extra. Ich vec, že si domrvia vzťahy s vnúčatami 🤷. Prečo by som sa ja mala kvôli tomu po večeroch trápiť... Akurát si to zapamätám, že ja takáto veru nebudem (snáď) a hotovo.

katkine_terapie
19. nov 2022

Autorka: Práve dnes som k tomu pisala clanok. Skus pozriet na mojom profile. Mozno je to u vas tento pripad.

andrejka1974
19. nov 2022

Toto nezmenia môžeš sa snažiť ako kolvek ,keď nemajú záujem tak ho mať nebudú u nás je to tak že moji rodičia bývajú od nás 10 minut svokrovcov 20 minut na pešo ,moji rodičia mávali moje deti často skoro každý víkend proste si ich pýtali chodili pre nich do škôlky do školy nemuseli nikdy ,ale oni ich chceli svokrovci ak ich mali za rok možno jeden víkend bolo asi veľa nemali záujem nikdy a nemali záujem ani o ďalšie vnúčatá mužovej sestry proste sa takto správali všetkým vnúčatám a teraz tiež žiadny záujem a to sú starší synovia už dospelí

autor
20. nov 2022

Manželovi je ľúto,že keď už jemu sa nevenovali rodičia,myslel že aspoň vnúčatám budú.A nič,nevenujú sa ani im.Je nahnevaný na rodičov aj na brata.

hrasocek12
7. aug 2024

Ja presne toto zažívam dlho . Ale vieš čo treba sa nad tým povzniesť. V dnešnej dobe vzťah babka ,dedko a vnúča nie je dôležitý. Dôležité je len to ,aby si sa venovala deťom . Od nikoho nič nečakaj a ozvi sa len sem tam ,ako sa majú . Na nič sa nesťažuj,nič s nimi nezdieľaj zo svojho života. Pretože ty ich nezmeníš a oni si už vybrali 🤗 niekedy je lepšie vzťahy pustiť a uvoľniť sa ako držať to nasilu 🤗 ja som sa dlhé roky snažila všetko držať pokope až som nato doplatila zdravím. Už sa zaujímam len o manžela a dcéru. Nikto iný ma netrápi a žijeme si svoj sen ♥️ rozdiely vždy boli aj budú ,pretože vždy jedno dieťa ostane blízko rodičom a sú s ním stále v kontakte ,kým druhé je dobrodružnejšie a odíde ,ale rodičia to nevnímajú ,že majú šikovné dieťa ale skôr to berú že ich nepotrebuje ..je to zvláštne ale nezmeníme to 🤗 na už neriešim či svokrovci prídu alebo nie ,či sa zaujímajú alebo nie 🤗 venujem svoj drahocenný čas ľuďom ,ktorým záleží mne a ktorí mi to aj opätujú 🤗 zameraj sa na tie správne vzťahy vo svojom okolí a aj svokrovci nejavia záujem o tvoje deti ,nechaj ich ísť si svojou vlastnou cestou . Vzťah ktorý si nevybudovali s tvojimi deťmi ,bude trápiť ich a nie teba. Oni babku a dedka nepotrebujú ,lebo tu pre nich nie sú . Oni potrebujú otca a matku ♥️ tí sú tu pre nich vždy ♥️

hrasocek12
7. aug 2024

Nemali vzťah s tvojím mužom ,nebudú mať ani s tvojimi deťmi 😔 je to tak 😔