Rozdelenie úloh v spoločnej domácnosti so svokrovcami

kikuska872
30. jan 2021

Ahoj mamičky,
Chcela by som sa opýta, tie ktoré žijete v spoločnej domácnosti so svokrovcami ako máte (ak vôbec máte) ozdelené úlohy. Mám na mysli ( Varenie,upratovanie atď)
Ďakujem za vaše odpovede 🤗

babydesire
30. jan 2021

Odpoviem,neda mi to... ☺️ My nezijeme u rodicov,chvalabohu,rozdelenie uloh (domacich povinnosti) nemozne si myslim,,vyrastala som vtom...a dve zeny v domacnosti (mama a dcera, svokra a nevesta...) je ako bojove pole s jednym tankom,,to podla mna nejde,ak niesu dve kuchyne a dve kupelne - pre zeny a dve spalne, dve garaze/dielne a dva zachody - pre muzov 😅

andreatytler
31. jan 2021

@babydesire Bojove pole s jednym tankom... 😂😂😂to je pekfektne vystihnute.

babydesire
31. jan 2021

@andreatytler no vazne 😉🙃😂,,uz si videla aby sa babka a dcerka/nevesta dohodli kto bude varit,kedy bude varit,co bude varit ?a pekne vklude...tak to tazko...aj ked sa svokra nakoniec pre vek a zdr.problemy stiahne z bojoveho pola,stale je to jej pole a jej tank (kuchyna napriklad) a dcera/nevesta je pod neustslym dohladom/kritikou/obcasnym zasahovanim... 😳

elizabet173
31. jan 2021

@kikuska872
@babydesire ale ide to, zazila som, ale to musi byt svokra anjelom ako ta moja. Nic sme nemali rozdelene, normalne sme sa dohodli ako mama s dospelou dcerou. Svoju spalnu si kazdy upratoval sam, spolocne priestory som sa snazila ja, na vareni sme sa dohodli, podla toho ktora kedy isla do prace. Nebyvali sme tam roky, ale bolo mi tam s nou fajn, rada na to spominam, ako sme sa pri vareni nasmiali, kym som isla pozberat pradlo do zahrady, ona uvarila kavu a bola som jej nesmierne vdacna, ze nerobila rozdiel medzi dcerou a synmi, takze ziadna praca v domacnosti nebola nikomu cudzia. Jej muz, teda moj svokor nemal pred takmer tridsiatimi rokmi problem s umytim riadu, okien, naplnenim zakusku, nechapem, ako mozu teraz zeny tolerovat muza, ktory preziva zivot zvaleny pred TV s mobilom v ruke

kikuska872
autor
31. jan 2021

@babydesire práve preto sa pýtam lebo už vážne neviem čo robiť aby boli obe strany spokojné... Ale ako tak vidím a počujem tak asi nikdy, en v tichosti čakať kým dostaviame dom 😪😪

elizabet173
31. jan 2021

@kikuska872 mate to este na dlho? By som dala do obytneho stavu kuchynu, kupelnu, WC a jednu izbu a porucala by som sa

kikuska872
autor
31. jan 2021

@elizabet173 tak do budúcich vianoc budeme určite vo svojom ...

elizabet173
31. jan 2021

@kikuska872 tak to uz nie je daleko, mozno to bude aj skor, nemusi byt vsetko hotove, len aby sa byvat dalo. To uz vydrzis aj s dykou v chrbte 🙂.

buxus24
1. feb 2021

Neviem ako si chces rozdelovat ulohy.Ja som bola dobra nevesta kym som robila co svokra chcela.Ked som odmietla posluchat,doteraz namna nema svokra pekne slovo.
Odstahovali sme sa a mam klud.
Uz nikdy by som s nou v spolocnej domacnosti nebola

charlottha
1. feb 2021

my sme tiez tak byvali ale vsetko bolo na dohode, zvacsa si vsetko robila ona a ked potrebovala pomoct tak povedala, co je treba

babydesire
1. feb 2021

@elizabet173 jej ano vsak vies cest vynimkam 😉😉😉 mas teda stastie,,ale nobi tak s vekom prijdu aj tie prve spory,,, lebo nikto nieje iba supeeer, ale je fajn ze vam to pekne islo... Ja skor byvat samostatne,kazdy potrebuje svoju domacnost a svoje zvyky a pravidla a hlavne, tak dolezite vztahy ako ma clovek s rodicmi treba udrziavat pekne ako sa da 🙂 co ide (u vacsiny) lahsie ak byvaju kazdy inde

babydesire
1. feb 2021

@kikuska872 ano, to musis uz len vydrzat 😳 A potom bude lepsie..moj muz stale bedaka,ze sme mohli radsej dva tri roky u nasich byvat kym si poriadne(!) prerobime dom..razne NIE NIKDY..max mesiac ..a potom radsej v maringotke.. sme dom narychlo zobytnili a dnes riadne pomaly prerabame a byvame s dvomi malymi detmi...nieje to vohvieco ale dalsi stres nepotrebujem.dakujem.mojich rodicov lubim ale uz mam knecne svoju domacnost a je to tak dobre...aj moja mama ma toho dost so svokrou sktorou byva a svagrovcami (dochodcami) za humnom

elizabet173
2. feb 2021

@babydesire my sme u svokry nebyvali dlho, len kym sme zohnali a prerobili byt, ja som tiez za to, aby mladi byvali sami. No ona je taka uzasna stale, zboznuje ju aj druha nevesta