Rozdelenie prác

28. nov 2022

Pekný deň prajem. Ani neviem prečo tu píšem, asi mám potrebu sa niekomu vyrozprávať, alebo si nechať poradiť od niekoho kto to ma tiež takto. Mám manžela, je skvelý otec, aj navarí, aj uprace. Nevníma povinnosti ako mužské a ženské. Netreba sa o neho starať. Problém je v tom, že manžel sa velmi nestará o dom. Myslím take veci, čo napríklad vyžadujú údržbu, opravu a podobne. A ja mám už pocit, že sa nám dom rozpadá pred ocami. Ja sa snažím robiť niektoré veci ale proste ako žena nedokážem urobiť všetko. Nevadí mi to, že to musím robiť. Ved aj on vari, perie, čo sa normálne považuje za ženské prace. Ale čo s tým, čo nedokážem? Najať si niekoho? Len som na materskej a tiež si nemôžem na všetko volať nejakú službu lebo to nie je lacné. Neviem čo robiť, ako to riešiť. Máte tiež niekto takého manžela? Ako to riešite? Viete, čím viac rokov od prerábky ubieha, tým sa to viac hromadí. Manžel iba mávne rukou, ale ved pred 10 rokmi sme prerabali, to je ešte dobre. Pokazené veci, zničené veci, mam pocit, že to na mna už všetko padá. Necítim sa doma dobre.

majlo1234
28. nov 2022

Vyskusaj mu to takto povedat a vysvetlit. My s muzom mame tiez rozdielne pohlady na to, co treba spravit, ale vieme sa dohodnut a ak sa da, spravime to spolu. Ja mu pomozem s vecami, s ktorymi nemam tolko skusenosti(zahrada napriklad) a on mne zas s vecami, o ktorych nic nevie(zaclony, umyvanie okien). Co sa tyka oprav, tie robi vacsinou sam, ale celkovo ak nieco potrebujes a nevies to spravit, opytaj sa ho, ci s tym viete pohnut spolocne a najdite riesenie

kitycat
28. nov 2022

Tak je rozdiel ci tie veci nevie opravit alebo nechce opravit.

Ktora moznost to je? Ze nevie, ked sluzbu volat?
Tak hodit rec a nutne opravit?

autor
28. nov 2022

@majlo1234 nejako podobne to mame aj my. Ale ja si musím dávkovat čo od neho chcem lebo keď je toho veľa tak sa zatne a ma aj zlu náladu. On je ochotný možno raz do mesiaca niečo urobiť ale to nestačí, kopi sa to. Ja sa snažím učiť sa za pochodu ale tiež nedokážem všetko. Problém je tiež že on by to vedel urobiť ale nechce sa mu alebo neviem.

autor
28. nov 2022

@kitycat niečo nevie ale skôr sa mu nechce.

majlo1234
28. nov 2022

Vies, ono je to aj rozdielny pohlad na svet. Moj muz napriklad MILUJE upratovat skrine. Parkrat rocne vsetko vytiahne a preorganizuje v celom dome. Ale ak by to pytal mna, tiez to nespravim, lwbo sa mi nechce a mevidim v tom zmysel. On mozno nevidi zmysel v tom, co od neho chces, popripade je to zly cas/je unaveny/robi akurat nieco ine. Velakrat je to o spravnom nacasovani prosby a dobrej konstelacii hviezd 😃 proste aj muzi su len ludia, ine by bolo keby nerpbil nic a lezal doma hore ritou. Sama si ho poznas, vyskusaj prist s nejakou taktikou. Zaroven ti uplne rozumiem, mna tiez vie vytocit ten moj, ked mu veci, ktore od neho chcem, trvaju milion rokov

tenerifka
28. nov 2022

tak mu nechaj deti na starost a pusti sa do toho sama, mozno sa prebudi, a ak s tym nevies pohnut ani ty, tak mu len oznamit, nech zavola zahradnika/instalatera/maliara....atd. a ak to neurobi, oznam mu, ze ho zavolas ty, to bude prekvapko, najlepsie, ked bude aj manzo vtedy doma.
Moj muz je napriklad uplne technicke nemehlo, nikdy nemal pc, pouziva sice mobil aj internet v ñom, ale ak mu vyskoci nejake upozornenie, smrt v ociach a nevie co s tym. Takze davno som sa naucila, ze taketo veci robim iba ja, novu telku spojazdñujem ja, rovnako ako pracku ci studujem navody na vsetko mozne. Obidvaja pracujeme na plny uvazok a ked mame volno, tiez sa nam nechce robit velmi okolo domu,na vycistenie zahrady volame zahradnika, mame pomoc aj na otrocke upratovanie domu, ale male veci ako vycistit bazen ci poliat kvety robime obaja, je jedno kto a kedy, takisto nas bavi varit (kto vari, tak aj upratuje kuchyñu).
Ja som schopna vylozit nohy, vypytat pohar vina a pozerat v tv videa, zatial co on vytahuje umyvacku, ziadny z nas s tym nema problem, ale tak sme manzelmi 23 rokov a postupne sme sa zladili

malacibulka
28. nov 2022

Isto su tie veci pokazene a uplne znicene, ked vravi, ze su este dobre?

viestta
28. nov 2022

Ked nechce on, zjednaj si majstra na opravy. Ked uvidi kolko to stoji, mozno sa spamata. Ale iste je, ze niektori muzi veci vnimaju inac ako zeny. Ocapkana stena je este v poriadku, pretoze predstava co obnasa malovanie im nahana hrozu. Zasekavajuci sa suflik este stale sluzu, tak preco s nim nieco robit?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
28. nov 2022

O aké veci konkrétne sa jedná? Je to naozaj až také zlé? Lebo možno to len ty tak vidíš, keď manžel povie, že pred 10 rokmi ste to prerábali a je to ešte dobré. Skús dať nejaké príklady. (Píšem to preto, že mám známu, ktorá má tiež tento pocit, že je už nevyhnutne nutné prerobiť napríklad kuchyňu, pritom kuchyňa má možno tých spomínaných 10 rokov a nič jej nechýba. Čiže možno máte len s manželom rozdielny pohľad. A možno nie, preto by som bola rada, keby si napísala, o čo ide.)