Ahojte, som tu viac-menej nová a hľadám radu v ťažkej životnej situácii:
Mám 30 rokov a práve som sa rozišla s priateľom, s ktorým sme boli spolu 4 roky. Dôvody by som tu nerada rozoberala, snažili sme sa to veľakrát pozliepať, ale nejde to...
Cítim sa strašne, je mi smutno, neviem, ako to mám prekonať a ako sa cez to dostať. Väčšina známych má svoje rodiny, rozprávajú o deťoch a ja som sama... Cítim sa menejcenne, neviem sa na nič sústrediť, navyše sa bojím, že si už nikoho vhodného nestretnem, keďže všetci chlapi sú už ženatí alebo zadaní. Veľmi túžim po vlastnej rodine :(
Je tu niekto, kto si tým prešiel? Ako ste to riešili? Ďakujem za všetky rady!
@nikki20 neboooj ja poznam par co sa rozisli po 14 rokoch randenia obaja cca 38 rocni. takze v pohode to das neboj
@majka99999 On mal 29, bolo odo mna o 1rok mladsi.
rozviedla som sa ked som mala 28. Terajsieho manzela som stretla ako 32rocna.
@obsadenemeno Och, tak to je povzbudzujuce. Zda sa, ze ty zijes v UK, nasla si si Anglicana?
Ja som môjho muža stretla v 35ke, dovtedy som bola slobodná...
Zůstala jsem sama ve 28 po desetiletém vztahu (manželství čtyři roky). Dva roky jsem se hledala, randila, zoufale jsem se bála, že už nebudu mít rodinu, zkoušela všechno možné. Po dvou letech jsem potkala přes seznamku skvělého chlapa, hned jsme se k sobě nastěhovali, po půl roce jsem plánované otěhotněla na první pokus a teď po třech letech jsme se vzali a čekáme druhýho prcka. Diky bohu za rozchod a že to všechno takhle dopadlo!!! Jsem neskutečně šťastná ❤️! Neboj, dobří chlapi existují. Teď si dej chvíli čas, odtruchli si to, dej se do kupy, dokud s tím nebudeš srovnána, do nového vztahu se nepouštěj. Ono to přijde!
Ja som tiez rozvedena s dvoma detmi. Terajsieho som nasla ako 30 rocna a on mal 36. (Slobodny, bezdetny.) Vela krat si povieme zo srandy ze sme si ostali. 😂 samozrejme ze to tak nieje. 😁
@nikki20 nie je povodom anglican, aj ked uz teraz ma britsky pas. Zije v UK 20 rokov.
Ja som tym presla a moja kmaratka ako cez kopirak. Do polroka tehotna ;) vydata a spokojna. (A to bol rozchod pre mna veelmi smutny...) Nezufaj, este budes prekvapena.
Ja som sa rozisla v 27rokoch po10 rokoch vztahu. Uz sa to nedalo nijako zlepit a nakoniec to bolo dobre rozhodnutie. Teraz mam 30.. Partnera a babo.. Ktore nechce zaspat.
@nikki20 moja kľud niekedy také rozhodnutia sú tie naj ja som sa rozišla tesne pred 30 našla v 36a bolo to to naj čo ma postretlo oplatilo sa som svojmu ex dokonca vďačná. Vydrž ono to príde všetko uvidíš
Tak ako vsetky pišu...vsetko pride len nesmies sa uzavriet.ja som tiez prezila rozchod po 4r.Najprv som bola zufala.neskor som randila no a nakoniec mi do cesty prisiel moj manzel.lepsie sa mi nemohlo stat.a to sa rozvadzal a mal jedno dieta (jeho ex uz zila s inym a v tom case tehotna). Momentalne sa aj my snazime rozsirit nasu rodinku,bohuzial sa nedari..ale nezufam pretoze ak by sa aj nepodarilo tak jeho dcera mi to vynahradza,mame ju v striedavke od zaciatku.Sme uz krasnych 7 rokov spolu a 3 ako manzelia.Vydrz a ono to pride.pozitivne mysli a DAJ HLAVU HORE
prosím ťa buď rada, máš volnosť, môžeš si robiť čo chceš, však ak to nefungovalo tak je to lepšie.... chlapa nájdeš hoc kde...keď už našla suseda s 3 deťmi - a každé od iného , tak už nájde ozaj každý...😉
Mne pomohla a veľmi kniha Šlabikár šťastia 1,2,3 pochopis tym viac veci ako si voebc vieš predstaviť. Prídeš na ine myslienky a pochopis, preco sa ti stalo to co sa ti stalo 🙂
Ja som v 26 ovdovela a nechcela som uz nikdy nikoho stretnut.. Neskor som uz aj chcela, ale nejako to neslo, stale som narazala na tych "nepravych". Tiez som mala pocit, ze poriadny chlap po 30 neexistuje. Mojho teraz uz manzela som stretla ako 33rocna v praci, slobodneho, bezdetneho, uzasneho chlapa. Mame krasne dietatko a ja verim, ze toho spravneho chlapa pre seba stretnes bez ohladu na vek.. Dolezite su okolnosti, castokrat nahoda, ci osud.. Zivot je skutocne nevyspytatelny!
@deti95060810 😂
Rozchod v 30tke po 11 rocnom vztahu (so spolocnou hypotekou) bolo moje najlepsie zivotne rozhodnutie!!!! Teraz stastne vydata, aj s uzasnym syncekom.... Nevies, kde sa mozno tiez prave rozviedol/ rozisiel ten tvoj PRAVY, aby ta nasiel!
@nikki20 Ahoj, 30 rokov nie je nic. Fakt nic. Nie je nic horsie ako zistat s niekym ako z nudze cnost, lebo ved si uz “nikohonenajdem” . Ja som sa rozisla v 33.rokoch s mojim byvalym, po 6 rokoch (ovela skor som mala), cca o tristvrte roka som stretla mojho terajsieho manzela a cakame prve babo koncom roka. Sme velmi stastni. Najhorsie je si davat nejake konkretne vekove ciele, ze v tom a v tom veku byt vydata, vtedy mat babo atd. A porovnavat sa so znamymi. Si naozaj este velmi mlada a rozisli ste sa kvoli urcitym veciam a urcite po dlhej uvahe. Hlavu hore, vsetko bude super 🙂
Poznám takých ako ty. Niektorí sa ani nerozišli, len boli proste stále sami. Najprv depkovali. Nenávideli sa. Chystali sa na doživotný single život. A keď tej negatívnej energie bolo už asi aj na nich príliš veľa, postupne sa začali meniť. Prijali svoj život taký ako je. Otvorili dvere novým možnostiam. Snažili sa veci robiť tak, aby boli aj pri tej samotke šťastný. No a keďže spokojní ľudia sú pre druhých atraktívnejší, čochvíľa jedna zmena pritiahla zmenu druhú..... a zrazu sa im do života priplietol aj niekto ďalší.
Je v poriadku, že sa teraz cítiš smutná. Chápem, že ani okolie ti k radosti veľmi nepridáva. Len tie dobré veci niekedy nechajú na seba dlhšie čakať. Uvoľni sa. Daj tomu čas. Aj chvíľa samotky vie byť prospešná 🙂
@zuzinapipina Ahoj, dakujem za tip, asi si to pojdem kupit 🙂
@lintu
@ingelika78 Dakujem, velmi ste mi pomohli! 🙂
Nezufaj, ja som sa rozisla po takej dlhej znamoti ked som mala 24. Manzela som stretla ked som mala 34, do roka sme uz spolu zili a v 37 sme sa vzali, mame krasneho, sikovneho synceka. Ani v tvojom pripade nie je nic stratene. daj sa dokopy, vytesni nevydareny vztah a daj sancu niecomu novemu 🙂
@nikki20 ak ste sa rozišli, tak to asi tak malo byť. 4 roky je dosť na len randenie - to sa vraví, buď sa zoberte alebo rozíďte. Určite narazíš na iného a možno lepšieho, nič nie je stratené. U žien však po tej 30-tke hrozí jedna vec - že Ťa začne hnať príroda do detí a vtedy žena akoby spanikári a zoberie aj čerta, len nech nejaký je.
@nikki20 ja som sa s byvalym rozisla (teda on ma opustil kvoli inej ktora mu o 9 mes porodila dieta)ked som mala 27.prezivala som to,lebo tiez myslienky, ze som stara atd.mali sme sa brat, oklamal ma, napoziciaval si peniaze, bol to grazel ktory za nic nestal. po case ked som sa stretavala s jeho kolegami ktorych som aj ja tak okrajovo poznala som sa podozvedala veci take ze sa mi obracal zaludok.ale toto nieje prispevok o nom, nezasluzi si to. asi po roku "hladania" ked som si znovu zacala vazit samu seba a znova som zila plnohodnotny zivot som stretla svojho uz manzela-je uzasny, laskavy, starostlivy. minuly rok som zistila ze ma lubi ked som ochorela a tak pekne sa o mna staral a robi to dodnes.ked si predstavim ze by som mala byt v tom hroznom vztahu s byvalym a prisla by som o svojho muza tak....ani nechcem mysliet ze co.skratka vdaka bohu za rozchod, lebo stale ked nieco skonci zakonite prichadza nieco nove...caka ta tvoj idealny, uzasny, ktory tiez mozno nemal stastie v laske. este dodam ze som toho svojho stretla ked mal 33...kazdy vravi ze ak je mu po 30tke slobodny tak s nim nieje nieco v poriadku, ale doba posunula nase vztahy a uz to netreba vidiet tak tragicky. hlavu hore. ON pride ale teraz si v obdobi rekonvalescencie, musis sa uplne vyliecit zo stareho vztahu a az potom mozes zacat novy...
Nehladaj vzťah, trosku si oddychni začni chodiť do fitka, ku kozmeticke, sustred sa na prácu. Ja som mala koniec vzťahu po 4,5roku a ešte deň pred narodeninami. A bolo my ľúto a všetko naraz, ale začala som sa venovať sebe a po 3 mes. Prišiel už teraz môj manžel. A ani som neplánovala vzťah nič srandy sme si robili cez chat a prislo to samo 😘
@nikki20 kolko mal priatel? Ak nad 30, tak vidis, minimalne 1 chlap je nezadany. Urcite ich je viac. Ja som mojho muza stretla par mesiacov po 30ke. Je o 4 roky starsi. Teraz mam 38 a 2 deti. Vzdy je sanca, ze niekoho stretnes, aj ked toho kvalitneho materialu je uz menej. 🙂