Rozchod s dokonalým človekom

meilai
12. aug 2017

Pred 7rokmi som si zacala so zenatym muzom. Ano,teraz ma odsudite,ale bolo to akoby sme boli pre seba stvoreni. On sa zenil velmi skoro,kvoli tomu ze manzelka otehotnela. V case ked sme sa spoznali,jeho syn mal 13rokov. Nejdem rozoberat co nasledovalo, bolo to velmi zlozite,nemohol sa hned rozviest kvoli scenam manzelky,ktora proti nemu huckala syna...peniazom,atd.skratka sa rozviedli az minuly rok,po chlapcovej 18ke,hoci maly vedel ze ma vztah so mnou,dokonca otca nakoniec kryl pred hysterickou matkou... Nas vztah tym vsetkym ale velmi utrpel,boli hadky,'milosrdne lzi', v casoch ked nevedel kam s konopi,ublizil aj mne. Vo mne rastol hnev... smutok,citila som sa miestami ako handra... nevedeli sme sa vzdy porozpravat,veci vyriesit,za tych 5rokov sme mali naozaj moznost byt spolu tu a tam zo dva dni parkrat do roka. Medzitym pred 4rokmi som zacala pracovat viac v zahranici,kde som stretla velmi dobreho cloveka, ona sa do mna aj zamiloval,no ja spatne teraz vidim ze s mojej strany to bolo len z akejsi unavenosti zo zloziteho vztahu,ze som sa nakoniec s nim dala dokopy. Povedala som si ze pojdem na veci s rozumom,dost bolo cakania na zenateho,ktoreho sice lubim ale v podstate sa len trapim. A tak sme s tym novym spoli zacali byvat,su to uz 3roky, je to sialene,taky navonok dokonaly vztah,takmer sa nehadame,ale sme od zaciatku ako manzelia po 20rokoch. Zadovazili sme si dve macky,tak sme taka divna sporiadana 'polorodinka'. On je velmi mierny,sporiadany,starostlivy,spolahlivy,niet mu co vytknut...jednoducho dokonaly 。 Ale ja som sa do neho dodnes nezamilovala,sex s nim mi takmer nic nehovori, a vyhybam sa mu, a on dokonca toleruje i to. Neviem co som si myslela,ze to casom nejak 'pride', a ze je dolezitejsia dovera, harmonia,nez sialena zalubenost. Ale teraz som tu a mna to stale taha k predoslemu,ktory sa medzicasom rozviedol,komunikujeme,aj sa pohadame, aj nas to k sebe sialene taha... uz aj vie ze kvoli nasim turbulenciam vo vztahu som si nasla iny kludny,nudny vztah,ale aj tak akoby obaja vieme ze mame byt spolu. Neviem ako to mojmu terajsiemu povedat,jeho rodina ma pozna,beru nas ako manzelov,... neviem ako sa odstahovat zo dna na den. Asi rozumom by som si mala vybrat jeho,ale neni to fer ked ho nemilujem a zrejme som ho nikdy nemilovala,no na druhej strane neviem ako zvladnem odist a vediet ze sa trapi,lebo to viem ze sa bude.😢 Nemozem tu predsa ostat preto,ze je to 'istota', ze viem ze on robi a urobi vsetko pre mna... prosim poradte,a .nehovorte mi ze som krava,to viem aj sama😂

livka_
12. aug 2017

Vyber si istotu a kludny vztah. Ked to stratis bude ti to v zivote chybat. Zivot je o klude. Hadky s vasnou za to nestoja hoci ta to taha...

katusikkk
12. aug 2017

K tomu len tolko.Nasleduj svoje srdce.
To ze pravidlo nejako "kaze" zit v laske,klude a porozumeni neznamena,ze tak je to spravne,lebo to vyhovuje ostatnym.
Ja som adrenalinovy clovek a keby som nemala partnera ktory toleruje aka som,tak nemam ziadneho.Sice mas teraz klud,ale nemas pocit,ze zomieras za ziva??😒

oldman50plus
12. aug 2017

@meilai Teraz nechcem byť hnusný ale je časť žien, ktoré si idealizujú práve ten vzťah v ktorom nežijú, a vlastnosti ktoré má ten momentálny sa stávajú menej dôležitejšími ako tie ktoré má ten iný.
Podľa mňa nebudeš spokojná nech si vyberieš ktorúkoľvek možnosť. Totiž v prípade že to druhé je jednoznačne tá správna voľba ani by ťa nenapadlo pýtať iných.
V každom vzťahu budú problémy a ty budeš vzdychať za tým druhým ...
My chlapi to máme jednoduchšie, je jedna podstatná vlastnosť na základe ktorej sa rozhodneme, len veľmi zriedka sa stane že by bol výber v tejto podstatnej vlastnosti tak vyrovnaný že sa nevieme rozhodnúť ani po dôkladnejšom testovaní 😉

bonovka
12. aug 2017

@meilai ono cely "problem" je v tom,ze ste s tym "starym" zacali nieco,co zostalo nedokoncene.a vacsina ludi ma potrebu veci dokoncit.inymi slovami,vzdy Ta to tam bude tahat,kym na vlastnej kozi nevyskusas vec uzavriet,v Tvojom pripade zrejme tym,ze skusite plnohodnotny vztah.len ked sa dokazete hadat uz teraz,kym ani spolu nie ste,tiez mi to nepride ako sialena zamilovanost..ale chapem,ze Ta to taha..skus..a mozno sama prides na to,ze to tiez nie je to "ono" a ze si ocakavala od toho viac,nez dostanes..a mozno nie..mozno je to to prave orechove..skor sa ale priklanam k tomu,ze ked uz teraz riesite spory,hadky a nezhody,vycitky..tak sa to odzrkadli aj vo vztahu samotnom..
Udrzat vztah s niekym (Tvojim terajsim) cisto z praktickych dovodov mi pride nie len povrchne,ale aj ubijajuce pre obe strany,pokial mate nejake tie city.lebo zrejme aj on uz vycitil,ze nieco nie je ok,mozno je flegmatik,ktoremu je to vlastne ukradnute,ale z Teba nemam pocit,ze by si takto dokazala dlhodobo fungovat bez toho,aby si riesila,ze nie si stastna ani spokojna..tu mi to skor pripada tak,ze potrebujes uzavriet obidva tieto "vztahy" a ist dalej..nie nadarmo sa hovori,ze kde sa dvaja biju.. ;) nikdy nie je len cierna alebo biela..moznosti je vela..zvaz tak,aby bola dobra pre Teba..na to,co povedia ini,sa vykasli..vedela si to spravit,ked si sa davala dokopy so zenatym,tak to neries ani ked budes opustat slobodneho..to nemyslim v zlom..ale proste to velakrat tak funguje,ze to,co chceme my,je nieco uplne ine,nez od nas ocakava okolie..riadit sa tym,co chcu druhi,znamena takmer nikdy nedosiahnut to,co chceme my..je to Tvoj zivot..pozri sa na to aj z inej stranky..zostavat s niekym z lutosti alebo preto,ze to jeho rodina uz takto vypocitala a povazuje Vas za manzelov,mi nepride ako charitativny cin roka..neukracujes tym len seba,ale aj jeho..mozno s inou by bol aj on stastnejsi,nie len Ty spokojnejsia s inym..

meilai
autor
12. aug 2017

presne taky pocit mam,ako ziva mrtvola. a ako nevdacna svina zaroven. snazim sa tak rozmyslat,ze v zivote je dolezity klud... ale zijeme tak mechanicky,netesim sa domov, a nerobim ho stastnym,hoci on je 'spokojny'...
ono aj keby to s tym druhym nevyslo- co si uvedomujem ze vobec nemusi, niekedy si hovorim ze radsej byt sama, ako takto. aj ked o 10rokov to mozem lutovat,mam 32, niet uz casu na hluposti ...😀

pillipilli
12. aug 2017

@meilai odpovedala si si v predposlednej vete sama... Nemate deti,ste spolu kratko a ked vies ,ze to nefunguje a ani nikdy nebude tak naco sa takto trapit???
Normalne si s nim sadni a porozpravajte sa. Vysvetli mu ze ta tento vztah nenaplna a bla bla...
Ste mladi ,kazdi z vas si vie najst este toho spravneho partnera. A dam ti radu do zivota: Tym ,ze nechces ublizovat druhemu ,najviac ublizis len samej sebe a zbytocne veci skomplikujes este viac..

meilai
autor
12. aug 2017

@oldman50plus a aka je to ta podstatna vlastnost? skusim sa nato pozriet chlapskymi ocami,lebo tiez si myslim ze ten zensky je hodne hlupo zlozity 🙂

meilai
autor
12. aug 2017

@bonovka je to pravda ze ma to taha aj preto ze v skutocnosti vlastne neviem ake by to s tym druhym naozaj bolo. hoci skor tipujem ze to asi nevyjde,no i napriek tomu,to ako zijem teraz neni fer. zostat s tym dokonalym,len aby som nakoniec nezostala sama...

katusikkk
12. aug 2017

@meilai ja som bola sama do 38.Co som sa ja navyvadzala.Teraz mam vztah asi 8 mesiacov a stale vyvadzam hluposti.Jednoducho taka som a nebudem sa menit,lebo som stara koza s blbymi navykmi ktoru nikto nezmeni.
Su typy zien ako ja ktore potrebuju v zivote chaos a pocit,ze sa nieco deje.Mna by zabijala predstava byt s niekym s kym sa zastavil cas.
A hovorit mam 32 rokov??A co??Nech mam aj sto.Ide o moj zivot a moje stastie.😉

vejula
12. aug 2017

@meilai v prvom rade by som sa troška krotila s rečami o hysterickej manželke. Zrejme si vôbec neuvedomuješ, že práve ona bola tá čo bola v práve byť hysterická. Ty si spávala s jej manželom, s otcom ich dieťaťa a neviem čo si od nej čakala, aka reakcia podvedenej ženy by bola podla teba vhodna. Takže troška sebareflexie. Druhá vec, s kým byť. Tak tu ti my neporadíme, pretože každá sme inak nastavená. Za seba ti poviem, že ja som schopná skôr tolerovať občasné turbulencie, ako nudu, bez iskry a vášne. Mala som možnosť byť s takým človek, ktorý bol dobrý, šikovný, ako fakt moc fajn človek, ale ked mi niečo hovoril, tak som zaspávala a po par minutach som zistila, že neviem čo hovorí, lebo som ho nepočávala. A ani som to s ním nezačala. S mužom sa sem tam povadime, sme obaja také akčnejšie prchkejšie povahy, takže občas mame veselo, ale aj po 10 rokoch je tam iskra a chemia proste funguje a pre mna je toto dôležitejšie ako nekonfliktný, pokojný, ale nudný vzťah bez iskry. Ale su ludia, ktorí si vybrali taký život a su v nom šťastný. Tak si to rozober sama v hlave

bonovka
12. aug 2017

@meilai nezostanes sama..uprimne si myslim,ze sice nebudes ani s dokonalym a ani s tym druhym..ale v mori je este vela ryb. ;) dories sotuaciu,ktora ziada riesenie teraz..ostatne sa ukaze casom. ;)

diuska86
12. aug 2017

Podla mna je lepsie zit 'turbulentne' ako nezit, ak mi rozumies. Nemate deti nemusis sa uhanat za pokojnym nudnym zivotom. Ved si mlada baba preboha.zi, uzivaj si. Ked to nevyjde s byvalym este stale mas dost casu najst novu znamost ktora ti ucaruje. Ine by bolo kebyze mas na krku 3 deti, vtedy by som bola opatrnejsia

meilai
autor
12. aug 2017

@vejula jasne,ja sa neobhajujem,ten vztah bol davno z rozkalde skor nez ja som prisla na scenu...'hystericka'som pouzila preto,lebo boli chvile ked sa vyhrazala ze ublizi sebe,jemu a dokonca synovi ak s nou neostane. a pod tymto tlakom chodil s nou k psychiatrovi, musel sa tvarit ze so mnou uz vobec neni v kontakte,celu vec natahovala zakerne,a nakoniec si ONA nasla druheho aspon 2roky skor nez sa rozviedli...😀 teraz uz vsetci vedia ze to hrala.aj jej vlestny syn. ale tuto cast nechcem rozoberat,uz to nie je teraz klucove.

meilai
autor
12. aug 2017

@katusikkk tiez som bola taka ako ty,asi aj som este vnutri, teraz fakt citim ze som stratila iskru. plus to ze v mojej rodine vsetky sesternice davno vydate, kazda po dve deti... , jedna z nich uz dokonca v rozvodovom konani😀 len ja som pre nich akasi opozdena 'stara dievka' ,ze sa neviem rozkyvat a zahniezdit 😅

katarinapekna
12. aug 2017

Svoj kľud a odpovede na nnejasné otázky okolo chlapov nájdeš vtedy,keď prestanes riešiť chlapov a začneš riesit seba a venovať sa len sebe! Možno za pár rokov si budes klepat po cčele,načo si to vôbec riešila,bez chlapov je všetko krajsie a jednoduchsie.

danulkaja1
12. aug 2017

myslim,že je to celé o tebe..nie o tých mužoch..svoje postoje si vytvárame sami...ale úplne ťa chápem...v tvojom veku som sa rozhodovala podobne,viac ma ťahala taká tá iskra,chémia..s priateľom sme sa x krát pohádalai,veľa krát skoro rozišli..ale stále nás to ťahalo k sebe...dnes sme už rozvedení..tým nechcem povedať,že som vtedy urobila chybu,jednoducho tak sa to stalo..dnes mám 40 a na veci sa pozerám úplne inak.Hladám práve ten klud,harmóniu a pokoj.Prednedávnom som spoznala dvoch mužov..pri jednom totálna chémia hneď od začiatku..ale človek absolútne nevhodný pre mňa do života..úplne iné hodnoty,štýl života..a potom niekto,pri ktorom na začiatku nebola žiadna chémia,v podstate to ani nebol môj typ,čo sa týka vzhladu..ale velmi som is ho vážila ako človeka,cítila som pri ňom absolútny pokoj..taký balzam na dušu.Chcela som to ale vzdať,stále mi tam niečo chýbalo,taká tá iskra..kamarát mi rdail,aby osm vydržala,že to príde..a ono to naozaj prišlo..nikdy by som tomu predtám neverila..ale pri tom ako mi bolo pri ňom dobre,prišla aj iskra,aj vášeň...a dokonca sa mi začal veľmi páčiť aj ako muž.Ale ako píšem,bude to asi aj vekom a tým turbulentným vzťahom,ktorý som prežila.Bola som už z neho unavená.V každom prípade držím palce🙂

katusikkk
12. aug 2017

@meilai
O mne si to tiez vsetci myslia.Moji mladsi surodenci maju deti.Ja tak plavam proti prudu.Riesim veci kratko,ale sladko 🤗
Hlavne nech sa nieco deje .

meilai
autor
12. aug 2017

@katarinapekna pravda,vzdy to tak dopada ze nieco velmi riesim a za par rokov si klepem po cele... ale zas mam obavu,pripadam si tentoraz ako na prvej dolezitej krizovatke,ktora ma moze doviest k tomu ze budem zit nudne, alebo v 'talianskom' vztahu,alebo sama. a ze by som to mala dobre zvazit,ale kurnik ja som totalne nerozhodna uz😠

meilai
autor
12. aug 2017

@danulkaja1 ano,asi som prilis mlada aby som si vazila co mam. keby som mala 40,urcite by som sa lahsie 'zmierila'. a presne sa bojim ze si to budem vycitat ak teraz odidem.tiez mi poradili ze prave tento clovek bude pre mna ten pravu, cakam 3 roky a iskra nikde.☹

danulkaja1
12. aug 2017

@meilai tak ak neprišla za tri roky..ais už nepríde..vieš ono je to veľa krát naozaj o nás,nie o tých druhých...veľa rozmýšľaš..a táto diskusia ti ěste viac domotá hlavu..každý ti bude radiť inak..myslím,že by si sa viac mala zamerať na seba,hkavne sa snažiť aktívne využívať svoj čas,pretože ak má človek veľa času,zvyčajne veľa premýšľa..a to nám ženám nerobí dobre😁

meilai
autor
12. aug 2017

@danulkaja1 ved prave, nasla som si este dalsiu pracu,aby som sa v nej zahrabala, cele dni nie som doma, a vecer pridem unavena,ale aj tak sa neoklamem,ze veci nie su ok...

lenadka
12. aug 2017

@meilai za mňa teda ani jeden z nich, terajší ťa nepriťahuje a bývalý s tým to bude peklo po čase, ani nie tak dlhom. Ten osudový sa ešte niekde nové, len "čaká" kým ukončíš to staré.

deti95060810
12. aug 2017

ak si už troška v rokoch - máš viac ako 33 +, tak potom by som stavila na istotu. zostala by som pri terajšom partnerovi. A ešte snažila by som sa s ním o dieťa - to by malo priniesť do vzťahu nový vietor...😉

meilai
autor
12. aug 2017

@deti95060810 mam obavy 'osviezovat' vztah dietatom.nato treba mat sex, a to je to k comu som sa uz 2 mesiace ani neodhodlala,a nie je to prvy krat,takyto dlhy interval bez sexu...🙄😒 to by asi nebolo riesenie.

lilka5566
12. aug 2017

Ja som tiež zazila niečo podobné,je dobrý,mily,urobí všetko čo ti vidí na ociach...ale čo z toho 🙂 asi sme podobné typy,potrebujeme takých tých "zlých" chlapcov 🙂 my sa teda celkom často ,ani nie hádame,ofucime nebavíme spolu,no zas viem že keď sme udobreni je nam spolu fajn
Ja nedokážem byť stále dobrá a mila občas potrebujem vypustiť paru 🙂 a zas žiť s niekým len kvôli nejakej istote by som nevydržala,k životu treba aj trochu lásky,občas sa potulit,poobijmat a počuť pekné slová ale aj ich cítiť 😄😄

deti95060810
12. aug 2017

no ak to je takto že ani sex tak to potom radšej od neho preč.... zaujímalo by ma ako to berie tvoj partner...tiež sa mu nechce, je homosexuál? alebo chodí do bordelu, či to vyhovuje aj jemu? Netrápi ho to? Lebo môj nevie vydržať keď mám niekoľko dní menzes....a to tiež nemáme 20 r. a deti máme plný dom....🙂

danulkaja1
12. aug 2017

@meilai ak nefunguje sex už teraz,čo potom..ak by ste mali deti..vlastne si sama postupne odpovedáš.Neboj,život v tvojom veku nekončí,možno si takto zatváraš dvere pred niekým,koho môžeš stretnúť.Všetko je v hlave.

meilai
autor
12. aug 2017

@lilka5566 tak nejak, ten moj predosly nie je ziaden odlud, my sme sa hadali najma kvoli jeho nerozvedenosti,sposobovalo to abnormalne situacie,ale to je dnes uz vyriesene. presne tak,pochytime sa, vzplanie to ale potom je to zas ok. sme take typy... znie to hrozne,ale v mojom sucasnom vztahu mi chyba aj obcasna vymena nazorov, hadka,udobrenie... s nim sa to neda pretoze jednoducho vzdy vsetko robi spravne. pripadam si pri nom svojou nedokonalostou ako hrozna osoba 😀

meilai
autor
12. aug 2017

@deti95060810 nie homosexual,trapi ho to. lenze je nadpriemerne tolerantny,ono su aj chlapi co sa vedia ovladat,tiez sa divim ze az takto,ale... a do bordelu? obcas si hovorim,kiezby,kiezby aj on mal aspon nejaku slabost 😂

deti95060810
12. aug 2017

@lilka5566 no ja som skúsila aj taký typ chlapa čo by za mńa aj dýchal a aj toho takého zlého čo sa pohyboval na hrane zákona...
ten prvý mi po čase išiel na nervy - kde som sa pohla tam sa objavil aj on, nič iné netrepal len o svadbe - hoc ja som bola ešte neplnoletá, no skrátka išiel mi na nervy....
druhý bol iný typ, za začiatku som ho milovala - kým mi jednu netresol, ale ako chlap stál za hriech - super výzor, ale v hlave veľké nič.... Po čase som nato prišla že toto tiež nie je pre mňa....tiež ma sledoval, robil peklo po rozchode....
Ani po rokoch ich nemusím - jednoducho nič zlé im neprajem, ale v kontakte nemusím byť s nimi.....unamused: