Rozchod a súd s priateľom - som nešťastná

janynyna
12. feb 2021

Ahojte baby. Pred časom som sem písala, že chcem odísť od priateľa. Mame spolu 2,5 ročného synčeka. Tak som aj odišla. On je s robote pracuje turnusovo. Dovod odchodu bol, že na malého mal skoro stále nervy. A bodka všetkého, že mu začalo vadiť, že malý veľa papa normálne sa na mňa pohneval, keď som mu kúpila v obchode rohlik. Riešim teraz zverenie do osobnej starostlivosti s s pravnikom. Len problém nastal v tom, že jeho sestra mi teraz vypisuje, že som si určite niekoho nasla. Ako som to mohla spraviť a pod. Co nie je pravda. Ako by ste na to reagovali.

erickatt
12. feb 2021

@janynyna ignor. Uplne. Ziadne utocne sms, nic. A keby sa ti vyhrazaju, nemaz to

janynyna
autor
12. feb 2021

@erickatt nie ja mam všetko uložené. Ona mi vypisuje, že odopierat synovi otca. Ale ten je u 4 týždeň mimo domova a nenapísal žiadnu sms ako sa ma malý.

3009
12. feb 2021

@janynyna Ignorovať všetkých. Výhražné sms nemazať a použiť v prípade potreby.

sima338
12. feb 2021

Ahoj, ja som právnička, z toho, čo čítam mu dieťa dovolia pravidelne vídať na základe rozhodnutia súdu, čiže napr. každý druhý víkend a raz do týždňa, to je individuálne a rôzne. Podľa toho sa bude musieť riadiť a dodržiavať to. Čo sa týka správ, nemaž ich, aj keď v najhoršom by boli dohľadatelné aj vymazané správy, ale to nerob.

kika52621
12. feb 2021

@janynyna môj laický názor je, že ty nikomu nič nezakazuješ ved je už 4 tyžden preč a svagrinej by som neodpisovala čo je ju do toho???

hulica
12. feb 2021

ignorovala by som , všetko si ukladaj, každú jednu správu, možno sa ti niekedy zídu, no vôbec by som na to nereagovala, mohla by si si s tým skôr ublížiť

janynyna
autor
12. feb 2021

@sima338 ona mi píše, že ma nárok vidieť malého ale priateľ za 4 týždne není schopný sa na malého opýtať ako sa ma.

anjelicek26
12. feb 2021

@janynyna tak jej zavolaj a povedz, ze ci ho chce vidiet ona - ked ti stale pise. Ze ked ano, kludne moze dojst maleho pozriet. Ale ze jej brat nema zaujem, neozyva sa, neriesi to. A je to jeho dieta, nie svagrinej. Normalne sa porozpravajte, ze to s jej bratom neklape, rodicia ostavate a urcite najdete spolocne riesenie. Ale ze jej sa to proste priamo netyka a nie je jeho hovorca. A hlavne ostat v klude.

janynyna
autor
12. feb 2021

Ja som vlastne od neho odišla už druhý krát. Prvá krát som odišla keď malého zbil. Chvalabohu mam kam ísť. Vtady mi povedal, že keď bude chcieť tak na vyjebe z bytu.

slniecko66
12. feb 2021

@janynyna Ako ho zbil? Preco?

janynyna
autor
12. feb 2021

Normálne mu stiahol plienku a dal mu na rit. Neviem prečo nebola som pri tom. Len malý veľmi plakal. Ale už nevládzem žiť vo vzťahu kde sa bojím dat malému len mandarínku aby sa so mnou nehľadal, že veľa papa.

malva123
12. feb 2021

@janynyna nereaguj,je to sestra priatela- co ty s nou mas?-pokial nie ste super kamosky-A hlad si seba...dieta potrebuje otca..ak sa jeho vlastny spamata,nebran mu dieta vidat...ale tak aby to neublizovalo nikomu.Po rokoch sa aj tvoje dieta opyta..ako to bolo...a nebude cela pravda iba to co mu povies ty.Drz sa.

malva123
12. feb 2021

@janynyna hmm,velmi smutne...velmi.

janynyna
autor
12. feb 2021

Dievčatá mne jeho brata 5 ročná dcéra povedala, že ho bije. A neverím, že by si to také dieta vymyslelo.

kulumulu123
12. feb 2021

@janynyna je normálny že veľa papa?? On žije na pridelenom 1 rožku denne a každý druhý deň tanier polievky k tomu ci ako?? Prepáč ale nechápem zmysel celého tohoto o čo tu alebo jemu vlastne ide?

domka555
12. feb 2021

Mne manžel od ktorého som odišla tiež také vypisuje. Klasika. Nereaguj absolútne na to

jancazvalova
12. feb 2021

Nereagovala by som na tie spravy, toto je vec teba a tvojho byvaleho priatela a nie jeho sestry. Takze neodpisuj a ukladaj si vsetky spravy.

danulicek
12. feb 2021

nereagovať na žiadne výčitky. vo vzťahu ste boli vy dvaja a nech sa vaše problémy dotknú akokoľvek jeho rodiny, sú to stále vaše problémy... a nech sa aj na hlavu postavia.

ale jedna vec z mojej skúsenosti, pretože mám doma 5-ročného syna a aj starší mal rovnaké obdobie. Všetko, čo povie, treba deliť aspoň tromi a zvlášť, keď vidí, že tá informácia ma prekvapila alebo nejakým spôsobom vo mne vyvolala reakciu. A možno malá dostala po riti a preniesla to aj na vaše dieťatko v rámci "teórie". Takže určite by som to na jednej strane nezľahčovala, ale na druhej strane by som sa na tú informáciu neupínala, ak si tam nebola a nevidela to 🙂

mogaa
12. feb 2021

@janynyna veci že ho bije alebo že ti vyčíta že mu dávaš veľa jesť sa len veľmi ťažko dokazujú.....vždy je to tvrdenie proti tvrdeniu....no rieš zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti a výživné a styk otca s dieťaťom - ten sa obvykle stanovuje na každý druhý víkend + delia sa sviatky a prázdniny napr.jedny Vianoce u teba , druhé u otca....otec má povinnosti ale aj práva ako otec dieťaťa......dať dieťaťu na riť by som nenazvala bitie, robí to veľa rodičov, osobne si myslím že račej jedna po zadku ako vkuse ziapať na dieťa ktoré ja tak neposlúchne lebo má rodiča "na háku"......

veromia
12. feb 2021

@mogaa ...veru, tiez sa treba pozriet na tu druhu stranu. Co sa Ti partner snazi povedat tym, ze ziarli na vase spolocne dieta ?

prabinka
12. feb 2021

Podľa mňa ti chce len zle. Presne tak, niekedy si dieťa len takú tú výchovnú zaslúži, keď už sa s ním proste nedá, no to nie je týranie. Si vezmite aká bola výchova tak 10/20 rokov dozadu. Koľko krát sme my dostali po zadku a nikomu to vôbec neprišlo divné

fiafia
12. feb 2021

Dobrý debil. Malému decku po holej? Zakazovať jesť? 😡 Švagriná nech sa stará o seba. Sms ukladat

cacianka
12. feb 2021

Takže k veci- napísala si v zadaní, ze ti začala vypisovať ex partnerova sestra, povazujes to v texte za hlavny problem na ktory sa pytas a co s tým.
Ked chces a mate dobre vztahy tak si s nou pokecaj.
Ale ak ta to obtazuje, je vtierava a nema sa co starať, tak nepomôže len ignorovať.
Raz a slušne dôrazne jej napíš mejl/list v štýle ze ona sa nemá starať do čoho ju nič. Nie je tvoja matka ani sestra, nie je tvoja rodina ani priateľka, ty robíš čo uznáš za vhodné pre teba a tvoje dieťa, vychovavas ho poriadne, staras sa primerane jeho veku, venujes mu všetok svoj čas a sily.
A ako žiješ ty a co robíš vo svojom súkromí ju do toho prd makovy. Aj keby si mala 10 frajerov a dieta krmila s 5 druhov ovocia.
Neželáš si kontaktovanie od nej, ak neprestane, budes to považovať za obťažovanie, prenasledovanie a podniknes právne kroky na svoju obranu. Potom ju všade blokni, a ignoruj.
Inspiruj sa

janynyna
autor
12. feb 2021

Baby ja viem, že jednu výchovu po zadku niekedy treba. Ale dieťaťu co nemá ešte ani dva roky? A že veľa papa? Kriste ved je to dieťa vo vývine. V marci bude mať 2,5 roka a ma 13 kg. Tak to nie je hádam veľa.

cacianka
12. feb 2021

@janynyna otecko sa boji ze ho vyžerie a jemu nič nezostane.bude chudak starý dospely hladný.
Pokiaľ malému dávaš jesť vyváženú stravu, starý nech je ticho

makova333
12. feb 2021

@prabinka ze to nikomu neprislo divne, je smutne, a nema to byt brane ako ok. Vela deti si z takehoto detstva nieslo traumy. A to nehovorim o asocialnych rodinach. Islo o "slusne" rodiny. Ale vychovne po zadku, tvari, hlave, remen, varecha boli vychovny prostriedok. A tie deti sa ani nemali ako branit lebo taketo spravanie bolo taky isty standard ako fajcenie na uradoch ci v kancelariach. Dnes by sme to urcite netolerovali. A bolo by dobre netolerovat akekolvek fyzicke nasilie.

makova333
12. feb 2021

@janynyna nie netraba ziadnu vychovnu. A k tvojmu problemu. Preco riesis co ti pise exfrajerova sestra? Smer navrh na zverenie (neodkladne opatrenie) a riesit ex cez SPODaSK.

janynyna
autor
12. feb 2021

Ja sa ho snažím vychovavat bez výchovných. Ja som nikdy bita nebola od rodičov. A myslím, že ma vychovali slušne. Dokonca ani nevedeli čo je u mňa puberta.

kika52621
12. feb 2021

To, že ti povie 5 ročná, že ju doma bijú tak vieš to môže byť aj nemusí byť pravda môj malý občas dostane na zadok ozaj raz za čas rozumej tak raz za pol roka ale žiadne silne facky..... ma 5 rokov a niekedy riadne vystrci rožky a priznám sa mne prasknu nervy lebo keď mu 100x poviem aby šiel do postele, že ráno vstáva do škôlky a on beha a skace po izbe tak áno dám mu po sto upozorneniach na zadok a keby si sa ho spýtala tak ti povie, že maminka ho bije.... Ja z toho idem do kolien lebo fakt ho nebijeme toto sa stane raz za pol roka a keby to povedal cudzej osobe tak si myslí, že ho bijeme každý deň. Ale neviem nepoznám ich.
A zakazovať dieťaťu jest??? Keď bol môj malý ešte malý a šli sme do obchodu rohlik bola prvá vec co mal v ruke na malom teda nešetríme ani na jedle ani na ničom učíme ho aby si to vážil ale zakazovať mu jedlo to je choré. A je jedno ci je vo vyvine alebo nie. Tvoj ex nech nezere.

mogaa
12. feb 2021

@janynyna tak 2,5ročné dieťa jedna na zadok ak neposlúcha naozaj nezabije, nech si o tom už myslíš čo chceš.....k tomu že mu nechce dať jesť, ono vieš to zrejme od toho 2,5ročného dieťaťa, vždy záleží na okolnostiach.....naša tiež nie vždy dostane jesť a nie, nehladuje ale proste nebudem jej dávať blbosti ak viem že o chvíľu bude obed.......rovnako ak viem že spapala celú večeru a chce ešte jogurt lebo sú tam lentilky tak tiež ho nedostane, lebo sa práve najedla.....nebudem predsa dieťaťu dávať lebo oči by ešte jedli a v noci nebude spať lebo ho bude bolieť bruško......takže to že mu nechce dať jesť lebo veľa je, tiež nemusí byť tak že dieťa je hladné....