Dobrý večer, milé maminky!
Neviem na koho sa obrátiť na začiatok, tak píšem sem. Nakoľko ste si mnohé možno prežili podobnými skúsenosťami... Ďakujem vopred za každý radu 🙂
S partnerom sme sa po dlhým rokoch rozišli. Máme 2 deti, syna 10 a dcéru 5. Zatiaľ bývame v tom istom dome, máme ho v spoluvlastníctve a hypotéka je na ňom kde obaja figurujeme ako dlžníci... hypotéka sa platí z môjho účtu...
Partner odtiaľto nechce odísť, robí naprieky ☹ a ja moc tiež nemám na výber...
Rada by som vedela, ako postupovať ak to chcem riešiť súdnou cestou a ako to funguje, komu pridelia dom...
Ďakujem
@meganjuly porozmýšľaj, aký bol dovod na váš rozchod a skus sa s nim nejako porozprávať. Úplne všetko je o komunikacii, ktora v poslednom case uz nie je bežná. Keď spolu máte deti, tak ste sa museli mať veľmi radi. A toľké roky zahodit len tak. Hm neviem no. Rozprávajte sa vela spolu, komunikujte o hocicom 🙂 zaujimaj sa o neho, a co deti???? Myslite aj na ne ..
@anulienka26 ahoj. dakujem ale nedá sa inak. Veľakrát som chcela riešiť s ním ale bolo mu to jedno. Hádky na dennom poriadku - takmer... naposledy mu uplne prepínalo, 2 týždne mi vykrikoval samé škaredé veci a ked som povedala dosť odchádzam, tak ma fackal pred vlastnými deťmi - ani neviem koľkokrát... veľakrát ubližoval psychicky a párkrát aj fyzicky - facka... takto sa muž nemá správať k žene ☹ a duplom pred vlastnými deťmi
@anulienka26 ona neziada radu ci sa ma alebo nema rozist, potrebuje vediet ako s byvanim. Mozno by si mohla respektovat ucel diskusie, a nie spytovat svedomie zakladatelky - nevies co je za tym.
@meganjuly prepáč mi, to som nevedela. Beriem späť.
Dobrý deň maminky... dlho som sa neozvala samé problémy... budem rada, ak mi ešte pomôžete...
Našla som si podnájom v rovnakej dedine ale všetko sa skomplikovalo... ex robí stále problémy... nechce pristúpiť na striedavú starostlivosť a ja nemám s kým nechať deti... ubližil mi fyzicky zase... volala som aj políciu. 10 dní má zakázané chodiť do spoločnej domácnosti...
avšak nemám s kým nechať deti ked budem v práci a prácu potrebujem, lebo inak sa môžem rozlúčiť aj s podnájmom... :-/
aké mám možnosti ak už som to vzdala všetko... ide on proti mne tak ho chcem pripraviť o všetko? aj o dom aj deti... nechcela som byť tá zlá ale nedáva mi na výber...
nejaké príklady ako napísať papier na súd by mi veľmi pomohli... 🙂 ďakujem krásne...
@meganjuly https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/problem-s-hypotekou-po-rozchode-s-priatelom/