Chcem sa s vami podeliť o svoj príbeh a spýtať sa čo si o tom myslíte. Pred niekoľkými rokmi som na pracovnom stretnutí stretla muža, ktorý ma na prvý pohľad nezaujal a ani som o ňom nerozmýšľala. O rok sme sa stretli znovu a pracovné stretnutie sa zmenilo na príjemný kamarátsky rozhovor. Veľmi sme si rozumeli. Také bolo aj nasledujúce stretnutie o ďalších pár mesiacov. Šarmantný, charizmatický so zmyslom pre humor. Vtedy som si povedala, že takého muža by som chcela. Predpokladala som, že taký dokonalý muž musí byť určite ženatý alebo mať vážny vzťah. Bol však sám. Po poslednom stretnutí mi večer poslal sms a poďakoval sa za príjemné pracovné stretnutie. Začali sme si písať. O niekoľko dní sme sa opäť stretli tentokrát mimo práce. Ja som v tom čase žila s priateľom v dávno nefungujúcom vzťahu s vážnymi problémami, čo sme si obaja uvedomovali, ale ani jeden z nás nemal odvahu ho ukončiť. Pozvanie na mimopracovné stretnutie s obchodným partnerom som prijala skôr zo zvedavosti. Strávili sme spolu celé popoludnie a večer. Neskutočne sme si sadli. Domov k priateľovi som sa vracala s plačom, plačom nad životom akým som žila. Za jediné popoludnie som pochopila, že žiť sa dá aj inak, bez neustálych urážok a ponižovania zo strany partnera. Večer som si ľahla do postele s pocitom, aký som nikdy nezažila. Že som stretla toho pravého. Začali sme sa stretávať a ja som sa zaľúbila po uši. Nechcela som vodiť oboch za nos, preto som po niekoľkých dňoch ukončila dlhoročný vzťah, opustila domov, ktorý sme si vybudovali. Mala som pocit, že som stretla skutočné šťastie.A bolo mi jedno, čo všetko som stratila rozchodom po dlhoročnom vzťahu. Nový vzťah veľmi rýchlo naberal na obrátkach. Plánovali sme si budúcnosť. Bývali sme spolu. Mali sme spoločné názory na život, na budúcnosť, rozumeli sme si vo všetkom a náš intímny život bol priam závideniahodný. Obaja sme sa zhodli na tom, že sme nič podobné nikdy nezažili. Musela som sa štípať chvíľami, aby som sa presvedčila, že to nie je len sen. Po niekoľkých mesiacoch však prišiel deň, keď bol priateľ veľmi smutný a po dvoch hodinách som z neho vymámila, že náš dokonalý vzťah chce ukončiť. Povedal mi to v záchvatoch plaču. Sám nevedel dôvod, povedal, že sa s tým trápil a že má pocit, že nedokázal prejsť od veľkého zaľúbenia k láske. Strávili sme spolu noc, povedal mi, že ho priťahujem tak ako ešte nikdy žiadna žena. Na druhý deň sme sa lúčili znovu v záchvatoch plaču. Nikdy nezabudnem na jeho pohľad, keď ma odprevádzal a pozeral sa ako odchádzam. Nechápala som, bolo to také zvláštne. Aby chlap, ktorý sa rozíde so ženou skoro celú noc preplakal a smutne pozeral ako odchádzam. Mala som pocit, že prežívam vlastnú smrť. Nebola som schopná to akceptovať. Ľudia sa rozchádzajú pretože sa hádajú, nerozumejú si, podvádzajú sa...Bola som zúfalá a do mailu som mu vyliala svoje srdce. Po niekoľkých dňoch som ho požiadala o stretnutie. Držala som si odstup, on však nakoniec tú bariéru zlomil, objal ma, povedal mi, že ma má strašné rád. Skončilo to v posteli. Myslela som si, že to bolo naposledy a viac sa nebude chcieť stretnúť. Ozval sa však už o 4 dni, pozval ma na víkend k sebe. Odvtedy sme spolu každý víkend, celý týždeň si píšeme, smejeme sa...Neodvážila som sa však načať rozhovor ohľadom nášho vzťahu. Nechcela som na neho tlačiť, chcela som, aby sa to samé vyvíjalo.Tri mesiace od "rozchodu" takto fungujeme. Prosím vás, čo si o tom myslíte? Čo sa mohlo stať, že zrazu vzťah ukončil a napriek tomu so mnou ďalej trávi víkendy a celý týždeň so mnou aktívne komunikuje?
@margaretka19 to sa musíš spýtať jeho, čo sa stalo ...
@margaretka19 ja neviem, čo čakáš? áno, je mu s tebou fajn, keď má zrovna náladu, chuť, čas a nemá nič lepšie na programe, ale viazať sa proste nechce... v duchu hesla načo budem kupovať celú kravu keď chcem pohár mlieka... to je celé, nič viac nič menej... on stanovil podmienky, ty ich buď prijmeš alebo nie... netvrdím, že časom to nemôže prerásť do spoločného života takého "se vším všudy", ale aktuálna situácia je aká je...
@margaretka19 bože z duše nenávidím takýchto chlapov 😒 . Záchvaty plaču , citové výlevy, smutné psie oči ..nožik sa mi otvára v o vrecku , romantické a nič nehovoriace kecy... mala by som dojem že žijem so ženou v mužskom tele.
Ja som vždy od takýchto mužov odchádzala. Nájdi si niekoho iného .
@margaretka19 partnerstvo je o rovnocennom vztahu, ty tahas za kratsi koniec, je si vedomy tvojej zavislsoti a robi si s tebou co chce, jasne plac a podobne hluposti zaberaju, no kolko je takych hercov, keby ta mal skutocne tak rad, tak sa chova normalne a neudrzujete taky nevztah...zase chces travit roky v nefunkcnom partnerstve? nic dobre toto nemoze priniest....
@margaretka19 netusim, preco to vtedy ukoncil, ale tato melodrama ta postavila do ulohy "hlupane" (prepac za vyraz). Ja by som na neho aj zatlacila, ze co to malo znamenat a asi by som s nim netravila kazdy vikend. Bud trochu nedostupnejsia a uvidis kam sa to samo vyvinie. Co si on vlastne ma o tebe mysliet? ze najprv ta dobre "uvari" , aky mate super vztah, potom ta posle so slzami prec, potom ta zase zavola a ty pekne prides a ani sa nebudes vrtat v tom divadielku. No jedine len to, ze s tebou moze pekne cvicit.
Tato situacia naznacuje, ze nieco podobne sa moze opakovat aj v buducnosti. Vies, niektori chlapi su majstrami v reciach, ktore zeny proste chcu pocut (s tebou mi je najlepsie na svete a podobne), ale niekedy je to len namotavka. Teraz viac uvazuj rozumom ako citmi, bud opatrna. Citovo labilny muz tiez nie je vyhra.
@margaretka19 Opýtaj sa ho to narovinu, možno len potrebuje kamošku s výhodami...
Ďakujem za odpovede, pri niektorých som sa aspoň trochu zasmiala 🙂 Samozrejme ja si uvedomujem, v akej som pozícii a že ťahám za kratší koniec. Nikdy by som neverila, že by som raz dopustila takúto situáciu, ale láska žiaľ niekedy núti ľudí k zúfalým činom.
@margaretka19 myslím, že tu odpoveď nenájdeš, mala by si sa spýtať jeho a trvať na odpovedi, nie mu hneď vletieť do náručia a byť hotová z jeho hereckých výkonov hodných telenovely 😝 Normálny, zrelý muž, ktorý nieje ani trošku ženatý a ani trošku zadaný sa takto nespráva. Takto si pre neho príliš ľahkou korisťou a on si to zrejme vychutnáva....zrejme by si to nedokázala, ale čo tak o mesiac, dva sa srdcervúco s ním rozísť? Asi by mu padla sánka....
@margaretka19 toto, čo prežívaš, nie je láska, len slepá zamilovanosť...ale vraj to trvá max dva roky 😀
Ťažko povedať. Pokiaľ ťa netlačí vek alebo čokoľvek iné, prečo to nenechať spontánne plynúť? Možno je to typ, čo si nesie so sebou nejaké ťažšie veci z detstva a takto sa to reflektuje (jeden môj bývalý sa vždy rozchádzal, keď mal pocit, že naša láska hory neprenáša, lebo u rodičov videl, ako spolu zostali napriek tomu, že už sa nemali radi). Alebo je to precitlivelý typ, ktoré prežíva takéto citové up and downy. A možno mu predtým len "prdlo v bedni", bla bla bla... to nikdy nevieš, ak to neskúsiš ďalej. Chalan ti inak nijako neubližuje, je ti s ním úžasne, ako ti s nikým ešte nebolo a vieš, že najhoršie je prežiť šedivý život, aký si viedla po boku bývalého. Tak tomu nechaj čas, sebavedomá a normálna mi prídeš dosť, aby si v momente, kedy by bolo jasné, že je to slepá ulička, sama aktívne vycúvala. Ale tlačiť teraz na neho a chcieť nejaké záruky ako to nevrhujú niektoré baby, to by som zutekala aj ja 🙂
Pred pár dňami tu bola taká podobná téma, o chlapovi, ktorý sa tváril, že buduje vzťah, tiež taký "citlivý" typ, smoklil, keď mu baba konečne vyznala lásku, a po tom vyznaní ho ukončil zo dňa na deň s podobne idiotským odôvodonením.
Nie je toto jeho dvojča?
Súhlasím s @maminuska , z precitlivelého chlapa nič dobré nekuká. Večne urevaná žena - zlé, večne urevaný chlap - hotové peklo.
PS: " smutne pozeral ako odchádzam" - lopatou po hlave jemu, tak buď chcem mať vzťah a potom nemusím robiť psie oči, a druhú lopatou tebe, že si mu tou lopatou nielenže nedala hneď vtedy, ale ani potom, keď zas dokvitol.
myslím si o tom to, že ťa dostal presne, kam chcel.... vyhovuje mu nezáväzný víkendový vzťah.. ehm sex? ... je jasné, že akonáhle sa pokúsiš načať tému trvalého zväzku, tvoj drahý vycúva... podľa mňa je skôr vynikajúci herec a manipulátor, nie úžasný a precitlivelý muž 😒
ak ti to tak vyhovuje, pokojne s ním buď naďalej, ale ak ty očakávaš viac, mala by si vycúvať... toto nie je perspektíva
toť tá téma s ďalším "citlivým"
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/necakany-rozchod-2/
Dievčatá ..tak ale ruku na srdce, chceli by ste doma muža s večne sa ligotajúcou slzou v oku , ktorá je vždy na pokraji spadnutia, pri každej citlivej udalosti dostáva záchvaty plaču , hádže psie oči ? Toto sa dnes považuje za citlivosť ? Nie je náhodou citlivosťou muža empatia k žene , jej problémom ?
Skutočne radšej budem zbierať ponožky a slipy okolo postele po mojom mužovi (za čo by som ho občas prizabila ) ako mu utierať sople spod nosa a slzy z očí a čičíkať ho . Za 8 rokov čo som so svojim manželom som ho videla mať slzy v očiach len keď sa mu narodili deti . A teda sme toho preskákali tiež dosť.
Ja takýchto mužov považujem za labilných , manipulatívnych a neschopných normálneho života.
@margaretka19 nechcem ta sklamat, ale nie je z teba az tak paf ako (asi) bol predtym.
Pises po par mesiacoch.... To je kolko?
Prvotna nekriticka zamilovanost trva pol roka az dva roky max.
U neho to opadlo proste prv. Plac - nuz mal aspon vycitky svedomia a nechcel byt za svinu, ze uz ta proste nemiluje a bol by rad, keby si to aj ty prestala povazovat za zavazny vztah. A trapilo ho aj to, ze budes smutna. Nestastna. Zas asi az taka svina nie je. Ale to neznamena, ze s tebou ostane, ked uz nema pocit ze si pani prava pre neho. Co sa da robit, mala si pochopit, ze ked sa les rube, triesky lietaju. Co si pochopila a odisla.
A stav sa, ze ked si zasla za roh, pustil slzu z toho, ze je koniec, ale nenormalne mu odlahlo, ze si prec a slo to vsetko bez problemov.
Kazdopadne mal aspon tolko pudu sebazachovy, co ty nemas, ze ked si uvedomil, ze taha za kratsi koniec, zamilovanost opadla a zo vztahu sa vyvliekol. To sa o tebe povedat neda, ty ochcotne za kratsi koniec tahas v nadeji, ze si ho zas pritiahnes.
On si spocital dve a dve a preco nemat po ruke babu, s ktorou si rozumie na urovni zabavy, ktora sa s nim rada vyspi (vsak sex s nou bol fajn), ale ochotne dodrzuje nepisanu dohodu, ze si od toho nic neslubuje a k nicomu ho tym nezavazuje. Kamoska s vyhodami.
Keby ta chcel, je s tebou. Nadalej byvate spolu (kolke pary ani nemaju tak ukazkovy vztah, aky ste mali vy, ale spolu su. A nie je to pre "z nudze cnost"). Keby to bolo o tom, ze si musel len uvedomit, co stratil, robil by vsetko preto, aby si sa vratila a zas sa kazde rano zobudzala pri nom.
On to nerobi.
Pusti dojemnu slzu, urobi dojemnu scenu, ale ... Zas len ty tam, on tu, medzi vami bezpecna hranica, aby si nemohla povedat, ze si si nieco slubovala.
Takze si space filler. Vypln toho casu, kym pride pani prava.
Aktualne si najlepsia po ruke. Otestovana, takze vie do coho ide. Si ako auto, ktore mas dva roky a uz snivas o lepsom modeli, ale jazdi fajn, si nan zvyknuta, a nez si kupis nove, svoju sluzbu ti urobi.
Nehovorim, ze casom este si neuvedomi, ze cakal na modre z neba na zlatom podnose (teda na pani pravu dokonalu, lebo ty si bola fajn, ale on veril, ze pride este nieco lepsie a obaval sa zahatat si cestu vztahom s tebou) a nevidel, co mal cely cas pod nosom (teba).
Ale...
Ty sa obzeraj okolo seba dalej.
Necakaj na tento scenar, ze sa este uvedomi. Nestracaj cas. Je dost mozne, ze ked naznacis, ze je tu iny muz, zrazu sa zmobilizuje (na styl "svadba mojho najlepsieho priatela"). Ale vtedy dobre prehodnot, ci sa fakt uvedomil, alebo je to z trucu maleho decka, ze "toto je moja hracka a aj keby mala sto rokov lezat v kute, nikto iny sa s nou hrat nebude". Takze len co hrozba ineho muza opadne, zas ti citlivo vysvetli, ze s tebou nemoze byt.
Vztah ma byt o rovnovahe. A mudry clovek, ked citi, ze taha za kratsi koniec, tak bud to aspon neda partnerovi najavo, lebo tym sa dostava do zavislej pozicie (a je uz iba na mudrosti dominantneho partnera, ze to nezneuzije. Co sa stava malokedy), alebo urobi vsetko preto, aby sa z tej pozicie dostal.
Len co vztah sklzne do stavu, dlhsi koiniec-kratsi koniec, je zle. Ty si teraz na kratsom konci. Nemas "vztah" v rukach, neriadis ho, ty cakas a dufas. Riadi ho on.
Nemusis to skoncit, utat, vymazat ho. len to zatial prestan vnimat ako vztah. A neinvestuj do toho tolko. Neuviaz sa na cakanie, ze co tym mysli, co asi chce, ci potrebuje cas a priestor. Nezakryvaj si oci uvahami, ze ak by ma naozaj nemiloval, tak nebude mi pisat, vyhladavat kontakt, atd.
Ak by ta miloval, nebude sa chovat takto.
Vezmi vztah do ruk tym, ze ho nechaj nech sa on snazi. Ak ta fakt chce, bude sa snazit. Cim viac budes nedostupnejsia, tym viac. Aj k sebe ta zas nastahuje, len aby si s nim bola. Ak si space filler, najde si inu lahsie dostupnu vypchavku a teba postupne prestane kontaktovat.
A pozor na to, ze sa bude snazit len kym bude neistota. A potom zas bude vztah-nevztah. Toto by ti mal urobit uz len raz v zivote a ani potoky slz a zachvaty placu by ta nemali dotiahnut spat.
Ostatne, uz malu ukazku toho, ze ked sa obava, ze aj ty by si ho mohla odsunut (nielen on teba), si uz mala, ked inicioval stretnuite a tvoj "odpor zlomil", ked si sa tvarila odmietavo. Tu namahu si dal. Ale kam to viedlo?
@margaretka19 Verim, ze pre teba nadej na pokracovanie tohto vztahu je tym coho sa drzis. Podla mna to ale skor vyzera na to ze si uvedomila ze ta nelubi len ta ma rad a je s tebou dobry sex. Takto ja vnimam to vase znovustretavanie.
Uz len to ze si nie si ista na com si nie je dobry signal. Keby ti na tom stretnuti povedal nieco v zmysle "urobil som chybu, vratme sa k sebe, lubim ta, prepac mi" tak okej, kazdy mozeme mat obcas obdobie kedy nam proste hrabne (hoci riesit hned rozchod mi pride uz trochu moc). Podotykam ze taketo obdobie ak mal tak malo byt naozaj den dva, potom stretko a urovnanie.
Co robit? Urcite sa ho opytaj na com si. To ze sa opytas sa nic v jeho srdci nezmeni - ak ta lubi a chce s tebou byt len si neuvedomil ze ti to treba aj jasne povedat tak sa to dozvies. Ak ta ma len ako kamosku s vyhodami tiez sa to dozvies - to su tie recicky typu ako je on zmateny, nevie co chce, ma ta rad ale na vztah sa neciti...pripadne "nemusime to riesit, nekazme si to pekne" to v preklade znamena "si fajn na sex a kym to nebudeme riesit budem mat s kym sexovat".
Inak on ti vlastne povedal ze nepresiel z fazy zamilovanosti do fazy lasky. To znamena ze ta ma rad ale nelubi ta. A v tom je rozdiel. Nehladaj za tym nic co tam nie je.
Ber tento vztah ako velmi nutne nakopnutie aby si odisla od predchadzajuceho vztahu.
si jeho matrac....si mu dobra do postele,nechce zavazky,nic.je na tebe ci ti to staci....zahral teatralne divadielko,slzy,plac- je to magor,ktory ta manipuluje,je si tebou isty,taha za nos a robi z teba totalnu prcu...popravde si na smiech ty,on je maco,ktoremu padas k noham a este si z toho paf.kopla by som ho do guli debila
zhoď už tie ružové okuliare,kopni ho do zadku a nájdi si normálneho MUŽA,nie cintľavku s hereckým talentom,ktorá sama nevie čo chce 😠
a spať s ním a 3 mesiace sa neodvážiť začať rozhovor o vás dvoch? lebo keby si sa opýtala ako to s vami myslí,tak čo? nedajbože sa milosťpán urazí a nepomiluje ťa? to nemáš kúska hrdosti? bléééé
@margaretka19 ....nechaj ho tak a hladaj dalej
ja som bola po prvykrat yalubena do takeho niecoho=ideal...vo vsetkom...aaaaale=nevedel sa super hlboko zalubit
aaale nechcel ma stratit=ja sprosta(bohuzial,musela som taku charakteristiku samej seba pouzit 😉 ) som mu davala cas,lebo ho chcel...lebo sa zalubi
jeden den bol do mna zalubeny,nadherne vyjadrenia lasky...vecer po rande mi uz s placom volal,ze asi to nie je ono...ze nech budem jeho sestra,kt.nikdy nemal.....a ze on ma ma strasne rad...a o par dni opat zvrat....a oapt som bola sestricka 😝
nastastie som mala dost zdraveho rozumu a po par mesiacoch to skoncila....najvacsia sranda bola,ked ja som sa stiahla(bolelo to,ale tak co uz) a on mi vypisoval sms,ako mu chybam...ako ma svoju "sestricku"rad..a bla,bla,bla....ked som sa neozyvala,tak ma odrazu lubil...a na stretku,na kt.som sa nechala nahovorit som uz opat bola sestra,ALE s tym,ze on mi da sancu 😀 😀 😀 😀
dakujem Bohu,ze som mala dost rozumu a aj ked to bolelo,nechala to tak....jeho to este drzalo....dokonca,chodil ma tajne obzerat este neskor do prace...uz aj mozno manzelku mal....
som rada,lebo teraz mam manzela,kt.nie je dokonaly...ale je uzasny otec a uzasny manzel...a nemenila by som ani na sekundu
@maminuska presne ako pises-nie je pre muza ponizujuce plakat..akurat je dolezita ta situacia,pri kt.place
necitala som diskusiu, ale kasli na toho zzensteleho hnupa
ach baby, baby, to ešte pre vás žiaden chlap neplakal? či to len ja som taká mrcha? 😀 😀 😀
@margaretka19 A inak to ma v hlave v poriadku?
@margaretka19 moze to teoreticky dopadnut aj akoze "dobre", cize vrati sa a uz neodide... teoreticky... neratala by som s tym na 100%, ani na 80%... Vies, byvate oddelene, nevies, co robi ked nie je prave s tebou a mozno mu to tak vyhovuje. A chlapske slzy a psie oci -- ach jaaaaaj... z toho nebud namakko, to nic neznamena, nic pozitivne, skor naopak (napriklad je to mozno v skutocnosti slaboch, ziadny chlap). Poznam pribeh o jednom slziacom chlapovi, len strucne - je to o chlapovi, ktory slzy a psie oci hadzal striedavo na manzelku a milenku, podla situacie a toho, ako sa prave vyspal (raz tvrdil manzelke, ze nemoze uplne prerusit kontakt s milenkou , potom zase milenke, ze nemoze opustit zenu a deti, slzy vsade aj pred jednou aj pred druhou).... obom klamal, obe boli hlupe a dufali v neviemco, ked je taky citlivy a myslela si kazda, ze ju predsa nemoze naozaj opustit, ked pri tom place, a hadze dlhe uslzene pohlady a rozprava, ake je super baba, ze urcite sa nakoniec vrati (samozrejme, ani jedna nevedela, ze aj pre tou druhou je taky smutny, citlivy a roni potoky slz)... este raz - SLZY U MUZA NIC POZITIVNE NEZNAMENAJU (v danej situacii, akou je odchod od partnera)
Ešte som nestretla takýto typ chlapa. A to som už mala kadejakých blbcov. Ja by som už mala od neho odstup. A poriadny. ale tam píšeš, že ste spolu už bývali a potom ďálej ako ťa odprevádzal keď si odchádzala. A ozval sa o 4 dni. To si sa kde tak rýchlo odsťahovala. Z večera do rána si nášla podnájom? Mala si šťastie. už keby som bývala od neho preč, tak s ním pretrhnem všetky kontakty, zavriem dvere na 3 zámky a spálim všetky mosty.... A to si ešte gratuluj že nemáte spolu zo 3 deti. To by si plakala aj ty spolu s ním..... Aj keď asi každý nad inou vecou.
@maria1989 ale plakal - ale nieze si kopacky dal sam a este k tomu dojemne teatro by urobil 😀
@margaretka19 herec je to..chlap, ktoremu by si za nieco stala nebude ukoncovat vztah a koncit take veci v posteli..evidentne je niekde inde problem..bud vztah ma (vid to, ze sa stretavate cez vikendy, neozve sa 4 dni a a podobne) alebo ta ma na sex tak akurat..jedno nevylucuje druhe..
este k zalezitosti - ked som bola mladsia, co uz bolo hodne davno:D..som tiez podobne ukoncovala vztahy s podobnymi rozpravkami - ty si najlepsi chalan, chyba je vo mne..
a suhlasil s janinah...mesiace s niekym spavas a nie si schopna sa s nim rozpravat? to je aky vztah?
No však sex. Ten môže je asi fajn, aj ked si uz s tebou asi nemá co povedat