Roky navštevujem svokrovcov a rodičov raz za mesiac na pár hodín

13. aug 2022

Svokrovcov a rodičov raz za mesiac na pár hodín..moji rodičia to chápu no horšie vzťahy sú preto so svokrovcami čo majú ešte zastaralé zvyky.. všetci pokope deti .
Mne to môže byť úplne jedno len muž je stále s nimi v kontakte a niekedy mám pocit že vedia o nás a moc ..

zuzanaa239
13. aug 2022

Napr. ja som tiež v kontakte viac so svojimi rodičmi, svokrovci byvaju ďalej, manzel pracuje v zahraničí a ja ich nejak nenastevujem bez neho, niekedy prídu oni na návštevu niekedy ideme my tam s dcérou, raz za mesiac cca. Im sa to zdá tiez určite malo, určite mi to majú za zle, ale nie som typ, čo rad vysedáva u druhých. Doma sme najradšej, navarím ,upeciem podľa seba a našich chuti,mame aktivity podľa seba a svojich potrieb. Brat ohľady ma druhých, že to by sa robilo tak alebo tak sa zbláznim a v kuse prispôsobujem nejaký očakávaniam čoby sa malo/ nemalo/ patrilo…
Keď manzel chce udržiavať nejaký výraznejší kontakt, tak skúste spolu tam chodiť nejak to nastaviť.A keď je manzel typ čo mamke všetko vešia na nos, už sa s tym len zmieriť… pochybujem, že sa tohoto neduhu zbaví.Skúste mu povedat, že vám sa to nepáči ak majú taký prehľad o vašich súkromných veciach.

domi4545
13. aug 2022

Pre mňa je rodina na prvom mieste a do nej patrí okrem muža a detí aj moja a jeho najbližšia rodina čo sú z môjho pohľadu súrodenci a rodičia nás oboch. Neviem si predstaviť stretnúť sa s nimi iba raz za mesiac. Najmä keď si človek uvedomuje, že tu nebudú večne a žiaden čas strávený "aktivitami" mi nie je vzácnejší ako čas strávený s rodinou, takže ja toto nechápem a nečudujem sa tvojej svokre, že je z toho nešťastná ak Vás vidí tak málo. Každopádne je to môj pohľad a chápem, že iní to tak nemusia mať.

autor
13. aug 2022

@domi4545 ja zas viem pochopiť keď niekto udrziava vzťahy tak a keď niekto nie .
Syna vidava skoro stále a myslím že mňa toľko zas nemusí 😄niesom jej dcéra takže asi tak. Oni majú dosť ešte deti a rodiny okolo seba .
Ja som aj tak naučená z našej rodiny tak inak

luccija
13. aug 2022

To Ti nevadi vidiet rodicov 12x rocne?vies si predstavit, ze tak budes raz vidiet svoje dieta?Ak nie ste daleko samozrejme...

zuzanaa239
13. aug 2022

@luccija mne vôbec to nevadi a ja na tom ani nevidim nič take zvláštne, že nejaký vrúcny vzťah nie je so svokrovcami ako s rodičmi, nemusis udržiavať niečo za každú cenu, prečo, že to tak majú susedia alebo zvysok rodiny….

luccija
13. aug 2022

@zuzanaa239 je nepisem o svokrovcoch, ale rodicoch.To, co robia susedia ma nezaujima, ale neviem si predstavit vidiet rodicov raz mesacne.

miadi
13. aug 2022

Takze tebe to je jedno len sa vlastne stazujes na muza ze je moc v kontakte s rodicmi . . A brani ti byt viac v kontakte s tvojimi ?

katkami123
14. aug 2022

@luccija
A to oni nemôžu prísť? Keď nechcú a ma stále iba ona chodiť, no tak sa uvidia 12x ročne. Čo sú oni kráľovská rodina, ze sa im treba pchať do zadku a behať za nimi? Však čo už majú stari ľudia take na dôchodku na robote?

evica17
14. aug 2022

Rob ako ti vyhovuje. Keď chcú vás vidieť,nech prídu oni častejšie, ak nie,nech si zvyknú na to ako chcete a vyhovuje vám.

luccija
14. aug 2022

@katkami123 co si podrazdena?tak nech chodia svokrovci k nim a sedia tam cely den mne je to lauter fuk🙂Mozno im chce svokra navarit, pohostit, mat deti, vnucata spolu nevidim im do hlavy.
Autiorke evidentne vyhovuje si porobit doma ako pise navarit, napiect a nejake rodinne stretka nepotrebuje...ved kazdy nech zije ako chce, ale teda nech toleruje, ze muz tam chce chodit viac

katkami123
14. aug 2022

@luccija
Nepáči sa mi, ze podáš vetu - “ To Ti nevadi vidiet rodicov 12x rocne?” veď to nestojí iba na nej, nie? Keby ona neprišla, tak koľko krát by sa videli? 0? Ja som mala podobný problém so svokrovcami, oni sedeli doma na gauči a len sa ľutovali ako sa nudia a ja som s malými deťmi lietala a stále bolo nedobre. Až som si povedala dosť. Keď je stále nedobre, tak nebude nič. A zrazu sa aj oni o rok naučili cestu ku nám.

luccija
14. aug 2022

@katkami123 tak moze nasledovat sposob ako si to ty spravila🙂moja mama napriklad k nam nechodi casto, lebo ma doma 2 psov a ti sa neznasaju s nasim.Ked ich necha doma samych stekaju...a mama tu sedi ako na ihlach, lebo sa uz musi ponahlat.Chodime k nej prevazne my, lebo chcem zavarame, robime dzem.Byvame blizko a rada tam idem aspon je zmena.Keby Ti svokra klopala v sobotu o 9 na dom tiez by si radsej chodila ty tam🙂ale chapem co tym chces povedat...ale toto, ked nepridete vy, tak ani my mi pride take detinske kto z koho.Nech ide ten komu to viac vyhovuje, alebo nech kazdy sedi doma

autor
14. aug 2022

@katkami123 priamo povedané presne.

katkami123
14. aug 2022

@luccija
Tam ide o to, ze my sme cestovali hodiny a cestovanie a malé dieťa sú galeje. Každý takýto výjazd mi ubral rok života. Čosi pospali, možno hodinu aj pol a ďalšie 2 hodiny rev, neutíchajúci. Lebo nechceli byt v autosedačke, potom na diaľnici som zas ja tŕpla, keď neboli, potom zas chceli pochytat celé auto, nedalo sa, nudili sa, no katastrofa. Svokrovci toto nepoznali, lebo oni zas naopak vo vlaku mohli aj s niekym iným porozprávať ako iba doma medzi sebou, vlaky mali zadarmo, nás len benzin vyšiel 80€ A to ešte nehovorim o tom, ze pobaliť pre malé dieťa všetko / fľaše, sterilizátor na fľaše, parný stroj na prikrmy, lieky, teplomer, lebo čo ak… to bola katastrofa…

luccija
14. aug 2022

@katkami123 tak to ano s malymi detmi najlepsie doma ako vsetko balit a nemat svoj komfort

katkami123
15. aug 2022

@luccija
Áno, teraz to riedim tak, ze cestovať áno, ale až keď budú staršie, múdrejšie… do 3 rokov neodporúčam vôbec dlhé cesty.

autor
15. aug 2022

Škoda moja mama ešte pracuje a nemá moc čas byť s nami ,ale som rada príde sama od seba sa opýta na nás . Čo svokra to len muža sa pýta aj na také veci čo on nevie. Ale veď nech .

zu2za3na
19. aug 2022

@katkami123 pana beka ja som nemala ani sterilizator ani stroj na prikrmy a som tu.moja sestra napriklad balila aj nocnik a to sme mali dva....no čo už

katkami123
19. aug 2022

@zu2za3na
A čo teraz? Nepochopila si pointu. A tá je, ze vždy sa cestuje 2 dospelým ľuďom ľahšie ako niekomu s malými deťmi či už so sterilizatorom a strojom na prikrmy alebo bez.

sinusoida
21. aug 2022

@domi4545 super, teším sa, že niekto má podobný názor ako ja. Rodina je dôležitá, človek si to uvedomí viac, keď "začne starnúť", vtedy sa hodnoty posunú ešte viac. Samozrejme ja tiež tolerujem názory iných, aj keď ich nezdieľam.