Rodinný problém

mariamagdova
2. apr 2022

Ahojte ani neviem ako mám začať ale už bude v apríli rok ako môj brat spadol na stavbe z 4,2m výšky na betón mal operovanu hlavu aj chrbticu. Z hlavy mal vybratu kosť a všili mu ju do brucha aby neodumrela, mal opuch mozgu ktorý postupne odpuchol v nemocnici strávil 56dni. Sme polosiroty 32rokov pomáhame si celý život a Ľúbime sa. Mamka je samozivitelka, tak som sa rozhodla že pomôžem bola som doma na rodičovskej ktorá mi skončila minulý rok v septembri. Lenže ja som sa dočasne presťahovala k mamke manžel pracoval v zahraničina keď bol doma takmsom brata brala k sebe.Este bol taký že mi oznil byť s bratom pomôcť mu a tak bol tri mesiace preč v zahraničí baby som ja pomohla bratovi. Ale nebude o manžela, ale o svokru ktorá mi povedala že jej sa nepáči čo robím, že ona pôjde za farárom v dedine a povie mu všetko o mne a mi povedala že ja mám zabudnúť na svoju rodinu keď som sa vydala a nech moja mamka dá výpoveď v robote a sa stará o neho. Mne opatrovateľský neuznali na chleba nemali...a ona sa mala starať????finančne som pomáhala nevychádzalo im ale to som robila rada ale ide o to že ako mi svokra povedala nepáčilo sa mi to. Teraz chce odomna aby som jej vybavyla lekára ktorý zachránil život bratovi stali sa z nás kamaráti je to veľmi dobrý človek, lekár však mi povedal čokoľvek budem potrebovať mám sa ozvať pomôže mi klobúk dole písala som dakovny list nemocnici primarovi aj riaditeľovi zaslúžil si to. Ale moja svokra si zaslúži pomoc??? Keď mi potom povedala ako bol brat u mňa dva krát a tretí neprišiel lebo ochorel on aj mamka tak išla s ním na PN a potom mi svokra povedala že ona vo svojom dome nechce cudzie bacily že môj brat je pre ňu cudzí človek a ona si nepraje baby aj moja mamka tam chodila spať že na návštevu môžu prísť ale majú ísť domov. Ja som jej povedala že jej nepomozi.....lebo nie dal telefón na seba a min

cacianka
2. apr 2022

Prepáč, oprav to a napíš trochu zrozumitelnejsie.
Bývaš u svokry ?

mariamagdova
autor
2. apr 2022

@cacianka písala som na mobile....áno bývam u svokry ale domček je náš ako manzelov

cacianka
2. apr 2022

@mariamagdova upresni,
Aj ja píšem na mobile, chýba sa stane, tak si dávam pozor na text. Keď chces dobré odpovede, napíš dobrý text, pred odoslaním skontroluj a hlavne napíš podstatné okolnosti.

dzulli1980
2. apr 2022

Keď sa na to pozrieš racionálne, bez emócií, Tvoja svokra si pomoc nezaslúži ... pretože v okamihu, ako by si poskytla pomoc jej resp. tomu, pre koho pomoc žiada, opäť by si bola "tá najhoršia" a ak by tá pomoc nevyšla, zas by si bola "tá najhoršia" ... za mňa nie ... toto sú ľudia, ktorí využijú a následne zneužijú ... tiež mám muža, dieťa, na druhej strane mám mamu, súrodencov ... nikdy by som sa ku svojej mame, ku svojim súrodencom neotočila chrbtom ... svokra je pre Teba cudzí človek, a tá Tvoja, podľa toho, čo píšeš, si pomoc nezaslúži ... môj muž, rovnako ako Tvoj, nikdy nemal problém, keď som pomáhala mame, súrodencom ... nenechaj sa zneužívať.

tosomja
2. apr 2022

Skús napísať ešte raz. Oddel vetu bodkou, čiarkou, nech vieme kde je začiatok, kde koniec, kde pointa. Nedá sa z toho vyjsť.
Čo tvoja svokra potrebuje? Je vážne chorá? Bez ohľadu na to, ako ublížila, pomohla by som, ale nedoprosovala sa lekárovi. Opýtaj sa ho, či môžeš poskytnúť jeho kontakt svokre, a nech si rieši svoju diagnózu s ním sama ako s lekárom, nie ako s tvojim kamarátom, či známym.
Iné som nepochopila kto čo s kým kde a ako...

cacianka
2. apr 2022

@mariamagdova tu si odporuješ, bývaš u svokry ale dom je váš či tvojho muža, 3 rôzne verzie

cyberk
3. apr 2022

Nepadla si na hlavu aj ty? Ten text sa strasne cita 🙈

0silvia0
3. apr 2022

@mariamagdova tak ako je pre svokru cudzi tvoj brat, tak isto je svokra cudzia pre teba, od tohoto by som sa odrazila v komunikacii s nou. Ostatnemu som moc nerozumela.

eskop
3. apr 2022

@mariamagdova ja nechápem textu 😅

michellemary
3. apr 2022

Nesmierne zmätene píšeš...

lapalma
3. apr 2022

Majka, si dobrý človek, keď pomáhaš bratovi a mame.
Bývaš so svokrou v dome ? Máte spoločnú kuchyňu ?
Ak áno, je možné, že jej tvoj brat na dlhodobom pobyte prekáža. Aj mamkine návštevy na prespávanie. Skús sa na to pozrieť z jej strany....
Neprestávaj bratovi aj mame pomáhať, zaslúžia si to.
Ale venuj sa aj manželovi a svojej novej rodine - tam patrí aj svokra.
Ak sa ti vyhrážala farárom, len sa pousmej a rob si svoje. Pomôž svokre s lekárom, buď k nej milá - je to kresťanská zásada - ukáž svokre, že si naozaj veriaca a rovnaká k všetkým naokolo.
Raz sa aj bratovi polepší a nebude potrebovať tvoju pomoc. Ty zostaneš v dedine aj dome so svokrou. Mysli na to....buď silná 🙂

rora
3. apr 2022

@mariamagdova svokre treba razne vysvetlit, ze rodine sa chrbtom otacat nebudes a za fararom kludne moze zajst, dufam ze je normalny a vycisti jej zaludok. Ak sa jej raz nieco vazne stane, bude tiez rada ze sa o nu bude mat kto postarat, pokial vsak neprestane s takouto nenavistou, ostane sama

amelie2017
3. apr 2022

Mna zarazilo, ze ty mas zabudnut na svoju rodinu, ale manzel nie a moze byvat so svojou mamou? Ako mam dost.

mariamagdova
autor
7. apr 2022

@lapalma ďakujem pekne za vaše slová, ale ja vždy pomáham a viete čo mám za to nič....ani slovo ďakujem ale skôr dostanem odpoveď nechcite vedieť akú....brat bol umna dva krát na dva týždne nikoho neobťažoval ale to je tiež kresťanská povinnosť. Môj manžel nechal svoju sestru u nás bývať s dvomi deťmi slobodná mamička 12rokov je s nami a bola aj vyplatená z domu....on sa ako kresťan zachoval. Svokre chodí sestra aj na 4dni príde spí u nás nikdy v živote by som si nedovolila povedať, že nemôže u nás spat všetko je o inteligencii človeka. Moja máma dva krát v živote umna spala keď mi spadol brat na stavbe a to ju aj svokra vyháňala do očí jej povedala neprešlo ani 24hodin od bratovi úrazu bojoval na are o život a ona sa takto zachovala vy by ste to spravili? A potom ešte raz keď brat išiel na operáciu hlavy to som ju mala nechať samu doma plakať trpieť???ja necítim žiadnu vinu pomohla by som celej rodine ak by trebalo len ide o to že nie je spravodlivé čo robí. Nevadí Pán Boh nenahlivy ale pametlivy. Ďakujem za váš názor budem mať na pamäti.

lapalma
7. apr 2022

@mariamagdova .... Majka, tvoja odmena je dobrý manžel a krásne dievčatko 🙂 ... buď múdrejšia ako svokra a nedaj sa vyprovokovať k neuváženej reakcii. Súdiť nás bude iba Boh. Nič zlé si neurobila, zaslúžiš si skôr obdiv ako kritiku. Posielam ti objatie 🙂

mariamagdova
autor
7. apr 2022

@dzulli1980 ďakujem pekne aj ja som si to uvedomila je mi to ľúto ale mne nik nepomohol keď som potrebovala pomoc postraziť dieťa jej vnučku tak mi odpovedala ja neviem čo bude do vtedy možno ochorel....atď vyhovorky ako nakoniec postrážila, ale to zopár krát ja ju vždy beriem zo sebou.

mariamagdova
autor
7. apr 2022

@lapalma Ďakujem pekne vážim si vaše slová veľmi ma potešili. Je mi ľúto že v rodine nepoznajú slovo láska, pomoc, objatie, ľudskosť. A základné slová ani nehovorím ďakujem aj svokre vadilo, keď som jej ďakovala a má upozornila, aby som jej toľko nedakovala ona si to nepriala chápete???ja nie ...aj moju dcéru upozorňovala a ja som jej na to odpovedala, aby sa mi namiešala do výchovy, že ja chcem mať slušne vychované dieťa. Ďakujem za objatie♥️♥️♥️

mariamagdova
autor
7. apr 2022

@lapalma áno bývame spolu a chybu som spravila máme aj spoločnú kuchyňu, všetko spoločné ale to už neskoro ľutovať, len si treba vážiť čo máme doma. Na manžela nemôžem povedať udal sa na nebohého svokra zlaté ♥️♥️♥️ inak pravdu neboli by sme spolu keby ma matkinu povahu. Boh mi dáva trpezlivosť, pevné nervy a používam obe uši jedným dnu druhým vonku😃naučila som sa žiť, ale niekedy aj mne pohár pretečie a si poviem svoje

mariamagdova
autor
7. apr 2022

@cacianka dom je manželov svokra býva s nami on zdedil po otcovej smrti my sme vtedy spolu len boli pár.

mariamagdova
autor
7. apr 2022

@amelie2017 Tak to je smutné keby bolo naopak nedovolila by to. Jej dcéra býva s nami slobodná mamička a šikovní a keď chcela dať synovu druhú polku domu vydieral ho že buď prepise dcére alebo ju nechá dlhšie bývať s nimi a prepísala mu, ale s takou ťarchou a raz mi povedala, že je zvedavá ako sa k nej zachováme, keď skončí ultimátum....

janulienocka
7. apr 2022

@mariamagdova Nerozumiem celkom, tvoj manžel zdedil po otcovi dom, ale ved predsa svokra ešte žije takze je to hlavne jej dom, či?
Postavili ho svokrovci?

mariamagdova
autor
7. apr 2022

@janulienocka Áno postavili ho, ale to neznamená že keď ho postavila a zdedil manžel tak je jej?podľa vás je jej? podľa mňa nie už je náš aj sme si ho prerobili spoločne. Súrodenci sú vyplatený, manžel zaplatil otcov pohreb aj svokra dostala nejaké peniaze za dom.

cacianka
8. apr 2022

@mariamagdova tak potom je pánom domu tvoj manžel a ty si jeho pani. Zdedene, zaplatené, vyplatené, tak čo si preboha nárokujú ?!
Žiadne také že ustupovať do nekonečna, pomôcť, podporiť ale nie do aleluja. Váš dom, váš majetok, vaše pravidlá, keď to aj tu na koni tisíce krát riešili a presne toto radili, tak sa aj vy podľa toho postavte ku všetkým vo VAŠOM dome. Milovať blížneho, robiť kompromisy, dohodnúť sa ok, áno tak to má byť, ale nie úplne na váš úkor.
Tomu textu o 20.47 vôbec nerozumiem, napíš to zrozumiteľne a bez preklepov, vtedy vieme lepšie poradiť