Rodinný člen zrejme podľahol sekte

majka_7778
28. feb 2024

Ahojte, potrebovala by som sa opýtať..veľmi blizsky člen rodiny( nechcem menovať)žiju spolu s manzelkou a maju 2 čerstvo dospelé deti, ale zrejme podľahol sekte, alebo neviem ako by som to mala nazvať ..volá sa to,že metafyzika. Má s tým niekto skúsenosti? Doslova prestal mať záujem o svoju ženu,nemôže sa ho ani dotknúť, chce zrejme odísť od rodiny,ale to ešte nevie na 100%. Chodí tak raz za 3 mesiace na nejake seminare kde strávi pomaly cely vikend. Odmieta sex,stále pozerá nejaké zvláštne videá v ruskom jazyku a odmieta sa v domácnosti o tom baviť.Nechce sa už s nikým poriadne stretávať, ani chodit na dovolenky.Avšak k detom je dobry,ma ich rad ale z nicoho nic tu zenu uz nechce,že s ňou rozviazal všetky dohody, čaroval nad kávou niečo.. avsak povedal ze o deti sa postara. ( rodina je na tom financne velmi dobre,zacalo sa to cele pred rokom a pol) Prosím ak s tým ma niekto skusenosti tak povedzte,lebo je to šok pre celú rodinu kedže predtým bolo všetko super.

blazargandalf
28. feb 2024

Je mi ľúto počuť, že vaša rodina prechádza ťažkým obdobím. Je dôležité si uvedomiť, že situácie, keď niekto príde do kontaktu s rôznymi novými náboženskými alebo filozofickými presvedčeniami, môžu byť náročné nielen pre samotného jednotlivca, ale aj pre jeho blízkych.

V prípade, že sa niekto pripojí k nejakej metafyzickej skupine alebo sekte a začne meniť svoj životný štýl, môže to spôsobiť napätie v rodine. Môže byť užitočné snažiť sa porozumieť jeho presvedčeniam a spôsobu myslenia. Niektorí ľudia prechádzajú touto fázou ako súčasť osobného hľadania alebo transformácie.

Je však dôležité dbať na komunikáciu v rodine. Možno by ste mohli pokúsiť hovoriť so svojím blízkym členom otvorene, bez súdov a vypočuť si jeho pocity a myšlienky. Pokúste sa získať jeho dôveru a vyjadriť svoje obavy ohľadne zmeny jeho správania.

Ak je to možné a ak existuje vážny dôvod na obavu o jeho bezpečnosť alebo pohodu detí, mohlo by byť užitočné vyhľadať pomoc odborníka, ako je psychológ alebo terapeut, ktorý môže poskytnúť poradenstvo a podporu.

Zároveň si uvedomte, že je dôležité rešpektovať individuálny výber a slobodu každého človeka. Ak je to možné, podpora a komunikácia môžu byť kľúčom k prekonaniu ťažkostí a obnoveniu vzájomnej rodinnej väzby.

hipuska
28. feb 2024

Ja by som poradila, zabezpečiť okamžite všetky finančné prostriedky, auta, byt. Byť v strehu, aby si nezobral pôžičku

pribinak
28. feb 2024

Ak je naozaj v sekte, tak treba zachranit z majetku čo sa dá. Zvážiť rozvod, lebo pokial sú manželia a majú spoločný majetok, tak majú aj spoločne pasíva - dlhy

cosmic_origin
28. feb 2024

Tieto ruské konšpiračno-spirituálne videá sú fakt strašné. Ja to mám s istým rodinným príslušníkom podobne, našťastie nie až do tej miery, že chce opustiť rodinu. Ale nič nepomáha, žiadne argumenty, presviedčanie, nič. Tak som na to rezignovala. Niekedy mám pocit, akoby ten človek, ktorého som poznala umrel.

negymama
28. feb 2024

presne to som chcela napisat, co tu bolo napisane. snazit sa zachranit, previest majetok a financie. Lebo to dobre financne zabezpecenie sa moze metafyzicky preliat do metafyzickej sekty ako "dobrovolny dar" clena.

eri28
1. mar 2024

Určite to nie je sekta!!!!!