Rodinnému príslušníkovi chcem dať zákaz vstupu do domu

16. jún 2024

Prosím vás,ako postupovať,keď chcem zakázať rodinnému príslušníkovi vstup do domu ktorým som ja vlastník.V tom doma nežijem,no darovali mi ho rodicia pred niekoľkými rokmi.Ziju tam rodicia.Surodenec je alkoholik a psychopat.Robi hanbu celej rodine.Nezije tam,má tam len trvalý pobyt.Spolu s priateľkou pijú.Rodicom vyvolávajú,nadávajú na každého atď.Proste typický alkoholické spravanie-psychopaticke.Kto zažil alkoholika,chápe.
Vyvoláva mne,sestre...nadáva,vyhráža sa,rodičom tiež ubližuje a to hlavne psychicky no tiež porozbijal nejaké veci v dome atď. K mame sa správa ako k handre.😔Sam nič bedokazal za celý svoj život,každému všetko závidí a skratke ide o psychopata.
Ako postupovať,keď ako majiteľ domu to môžem celé zastaviť a ukončiť tie jeho otrasne výstupy a pod.Zakazat mu vstup do domu.
Ďakujem za každú radu.

smutok20
16. jún 2024

V prvom rade mu zruš trvalý pobyt v Tvojom dome.

maranco
16. jún 2024

Prvý krok ísť na obecný úrad a zrušiť mu v dome trvalý pobyt.
Vymeniť zámky ak má kľúče od bráničky, domu.
A potom pravidelne volať políciu ak sa dobýja do domu.

gribka1
16. jún 2024

A kto ho do domu púšťa?

januska12323
16. jún 2024

Ako vlastník si mal už dávno zrušiť trvalý pobyt, pri rozbitých veciach volať políciu a jednoducho ho nepúšťať dovnútra.

taynee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minenkak
16. jún 2024

@taynee rodičov má právo ísť navštíviť,ale nemá právo vstúpiť do cudzieho domu

taynee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minenkak
16. jún 2024

@taynee len vieš toto ,že tam vyrastal a je to rodičovský dom ,to aj keď niekoho rodičia predaju dom ,nemá tam to dieťa právo chodiť a v tomto prípade ,asi ani tí rodičia niesu nadšení ,že príde ozran na návštevu

matullienka
16. jún 2024

@taynee len je otázne pri jeho správaní či rodičia o takú návštevu stoja.

Asi by som to riešila, že pri konflikte by som volala políciu. Podala TO ideálne ak napadá rodičov aby to TO podali oni. Ak ti dom darovali darovacou zmluvou aby ju nenapadol v prípade dedičstva, netuším do akej doby sa môže napadnúť. Keď budete mať v rukách zápisy od polície budete mať aj dôkaz, že jeho správanie odporuje dobrým mravom.
Každopádne ako vlastník mu zruš trvalý pobyt

taynee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minenkak
16. jún 2024

@matullienka nemôže to napadnúť nieje to jeho majetok,teraz presne toto môj foter riešil,(dostal dom od rodičov a presne súrodenci alkoholici s tým nesúhlasili ,aj na súde to bolo a nedá sa to proste vyriešiť,tie ostatne deti na to nemajú nárok ,lebo to ani nebolo v dedičstve)a nič sa nepohlo,je to absolútne nevymožiteľné

matullienka
16. jún 2024

@minenkak tak potom o problém menej

januska12323
16. jún 2024

@taynee nikto mu nezakazuje stretávať sa s rodičmi, na cudzí pozemok by ale vstupovať nemal bez súhlasu majiteľa.

kitycat
16. jún 2024

Cislo do bloku, vymenit zamky? 💁‍♀️

Kto mu otvara dvere ked dojde?

maranco
16. jún 2024

Ako sa k tomu stavajú rodičia vadia im vôbec návštevy syna? Boja sa ho?

ekira1
16. jún 2024

@taynee a myslíš, že mu to nepovedali? Zrejme tam chodí ako do holubníka. Zakázať vstup mu tam nikto nemôže, má tam trvalé bydlisko. A je úplne jedno, či to bol alebo nebol rodičovský dom. To absolútne nič neznamená.

ekira1
16. jún 2024

Zrušiť trvalé bydlisko, vymeniť zámky, volať políciu, nahlásiť vlámanie, ak sa do domu dostane, napadnutie ak zaútočí na rodičov, krádež ak niečo zmizne..

mariska1989
16. jún 2024

Prečo tam na trvali pobyt? . Ako píše vyššie prvom rade zrušiť trvali pobyt . Druhom rade zamikať a nepustiť ho dnu , nedvyhať mu telefón . A keď ty si zdedil .ostatných si vyplatil ?

matullienka
16. jún 2024

@mariska1989 on nezdedil veď rodičia ešte žijú, treba čítať rodičia mu dom darovali

mariska1989
16. jún 2024

@matullienka ja čítam práveže. To že to dali za živá neznamená že druhý nemajú na nič nárok . Dotyčný bude otravovať tam stále a všetko podľa mňa vedie k tomu že dotyčný chce čo mu patrí je to dedičstvo za živá určite s doživotným právom

gribka1
16. jún 2024

@mariska1989 No veruže, ak je to už darované, on nemá na nič nárok.

matullienka
16. jún 2024

@mariska1989 ak mu darovali s tým, že tam majú doživotné právo tak tam majú právo rodičia dožiť. Tí tam žijú. Bolo to darované nemusí nikoho vyplácať

mariska1989
16. jún 2024

@gribka1
@matullienka takže vy by ste boli spokojné keď by rodičia darovali chalupu za živá a vám by súrodenec nedal ani len cent?
Samozrejme že tam majú právo dožiť o tom to je že ty čo darujú deťom chalupu tam rodičia dožijú

Tu ide skôr o niečo iné ten čo tam na trvali pobyt chce prachy

minenkak
16. jún 2024

@mariska1989 ako za čo dávať peniaze ,veď rodičia prepísali svoj majetok ,nie majetok niekoho iného

matullienka
16. jún 2024

@mariska1989 chcieť môže, ale nárok na ne nemá. Pokiaľ rodičia nie sú zbavení svojprávnosti môžu so svojím majetkom nakladať ako chcú. Či je to spravodlivé je druhá vec, no teraz úplne nepodstatné. Ten človek po zrušení trvalého pobytu nebude mať do nehnuteľnosti žiaden prístup a na ňu ani nárok

gribka1
16. jún 2024

@mariska1989 Už sa stalo, a nedá sa s tým nič urobiť. Či si spokojná či nie, každý môže so svojim majetkom robiť čo chce. Aj všetko predať a odsťahovať sa do Afriky a dožiť tam. Či je to etické a spravodlivé?

minenkak
16. jún 2024

Prečo by malo byť nespravodlivé,že niekto prepise svoj majetok na niekoho,veď ten človek si nato zarobil sám

mariska1989
16. jún 2024

Poznám už 3 ľudí ktorý zdedili teda dostali darom dom , byt za živá svojich rodičov . Jeden vyplatil súrodencov lebo vedel že by sa to patrilo že tam žili v chalúp všetci 3 až ma aj pokoj . Samozrejme nemusel lebo majitelia nehnuteľností si môžu robiť s majetkom čo chcú . Ďalší dvaja sa naťahujú so súrodencami lebo však to není dedičstvo ale dar . Áno všetko je z právneho hľadiska ok zdedil dom nemusí dať ani cent . Z ľudského hľadiska isto nie . . Tiež ma čaká že sa dom bude prepisovať na mňa teda skôr na moje dieťa a nemusela by som bratov vyplácať ale idem im dávať aby náhodou po pár rokoch nebolo že ja som dostala chalupu a oni nič . Takže možno sa všetko nevyrieši že sa zruší trvali pobyt ale isto to je vec ktorá mala byť urobená hneď ale pokoj nebudú mať dlho . Alkoholik má v hlave úplne niečo iné a pôjde si za svojim

gribka1
16. jún 2024

@mariska1989 Načo vlastne prebieha darovanie, aký to má zmysel, ak sa nakoniec aj tak vyplatíte. Prečo sa nečaká na dedenie. To je predsa najspravodlivejšie riešenie. Jediný dôvod by bol, ak by podarovaná osoba chcela zveľaďovať a investovať do nehnuteľnosti a všetci by dospeli k dohode.

matullienka
16. jún 2024

@mariska1989 alkoholikov nikdy nevyhovies. Keby mu aj dal peniaze preleje dole gagorom a o mesiac príde vykrikovať znova. Keby rodičia chceli aby súrodenca vyplatil nič by na neho nepreisovali a dom by išiel do dedičstva