Rodinné záležitosti

prosimpekne
Včera o 13:53

Ahojte.

prosim Vas,je normalne,ked svokrovci 2x do roka idu na dovolenku k moru (doprajem im,nech idu) ale od nas (respektive manzela) vyzaduju,aby opatroval,pretoze maju dost vela hydiny (teraz staci raz za den) ale pointa je,ze oni si objednaju dovolenku a ani im nenapadne nam zavolat,ci nahodou v tom termine nic nemame,ci by sa manzel mohol.proste nam oznamia ideme a hotovo.
plus k tomu este 2-3x do roka idu niekam na vikend a vzdy je to takto.
zacina mi to vadit,pretoze sme ako na spagatiku

aliziana
Včera o 13:56

však povedzte, "aha, aj my zrovna vtedy ideme preč", že čo potom spravia...

h2
Včera o 13:59

@prosimpekne Ale to je ich chyba. Ak by ste v tom termíne niečo mali aj vy, oni si to budú musieť zariadiť ináč. Mali sa vás opýtať dopredu.

colsami
Včera o 13:59

Zas ak to nemate 100km od domu a ak to znamena raz denne prist nakrmit zavriet atd... Tak by som z toho dramu nerobila. Normalne by som to pre rodicov spravila. A ocakavam ze aj oni pre mna. Samozrejme ak tam nahodou nieco mam a nedali vediet vopred tak v tom pripade "prepacte, v tomto termine nemozeme, lebo..." Vybavene.

januska12323
Včera o 14:01

Prečo to riešiš ty? Muž nevie povedať, že sa mali ozvať skôr lebo vtedy nemôže?

0silvia0
Včera o 14:02

@prosimpekne dosť dôležitá informácia je, ako ďaleko od seba bývate. Ak by to obnášalo nejaké ďaleké cestovanie, jasné, že by to človeka zaťažovalo. Ak ste kúsok od seba, tak je to normálne takéto vypomáhanie. Ak by ste mali v tom termíne aj vy, tak budú musieť osloviť susedov.

prosimpekne
autor

@januska12323 moj muz sklopi usi a vzdy vyhovie.

cacianka

pointa je - čo na to tvoj manžel ? jemu to nevadí že s ním takto zametajú ?
mňa by ani nenapadlo riešiť takéto bez nejakeho slušného dohovoru vopred. aby sme sa vedeli zladiť.

biba_18
Včera o 14:04

skôr to vidím tak, že svokrovci to vždy oznámia skôr než oni niečo naplánujú - takže autorka: plánovať skôr ako svokrovci, nič iné ti neostáva…

deti95060810
Včera o 14:05

a k tej hydine cestujete? či to má manž. poblíž...
máte aj vy z toho úžitok? lebo vieš okolo hydiny veľa roboty zas nie je, to nie je krava ktorú je nutné dojiť...

cacianka
Včera o 14:07

@prosimpekne tak rieš muža, nech nie je sraľo a slušne sa ozve. alebo sa ozvi ty, a bráňte sa. nie je podstatné či bývate 10m od seba, alebo 100m či 10 km, ale to že vás postavia pred hotovú vec ako chrapúni. verím že ste ochotní pomôcť, ale takéto jednanie je nedôstojne až chrapúnske. kľudne by som aj na skúšku klamala - jéééj vtedy nemôžeme, kúpila som pre nás wellnes, ako prekvapenie, ideme s kamošmi, máme veľkú zľavu.

januska12323
Včera o 14:12

@prosimpekne tak sa sťažuj u neho

luccija
Včera o 14:18

@prosimpekne možno su zvyknutí, že nikam nechodíte?

katkaseiner
Včera o 14:22

u nas je to rovnako...chodime sice len krmit macku ale 2x denne...no a ked my odideme, tak chodia oni kŕmiť papagaje a náš pes sa rovno k nim stahuje. Ako daleko to mate? My sme od nasich vzdialený len na 1km. Svokrovci uz neziju ale keby tam bolo treba denne chodit tak by mi to vadilo, ale len kvoli dialke (70km)

januska12323
Včera o 14:23

@luccija keby aj nikam nechodili je slušné sa najprv opýtať keď chcem nejakú pomoc.

yoxinka
Včera o 14:29

Problém nie sú svokrovci, ale tvoj muž, ktorý sa nevie ozvať a povedať nie. My si so svokrovcami postrážime čo treba, aj si pomôžeme, ale všetko si dopredu naplánujeme a dohodneme, aby všetci boli so všetkým OK.

bielasovicka
Včera o 14:33

Určite to nemajú ďaleko. To by od nich nevyzadovali tam chodiť kŕmiť každý deň, to si nemyslím. A není to určite 70 km. Kto už by toľko cestoval každý deň? A myslím si ze to jej mužovi vôbec nevadí a robí to rád, ved sú to jeho rodičia. Toto je problém len pre autorku, a skôr ze svokrovci.....🤷🏼 Pre svojich rodičov by to asi rada spravila.

pieksamaki
Včera o 14:34

@prosimpekne. Keď sme boli na dovolenke...platili sme za službu kŕmenia macky

bielasovicka
Včera o 14:37

A nemyslím si ze by sa minimálne syna nepýtali ci sa niekam nechystajú. Autorka pravdepodobne preháňa, ako skoro každá nevesta😄😄. V poslednej dobe tie témy o "hrozných svokrach" tu nejak moc pribúda.

prosimpekne
autor
Včera o 14:43

@bielasovicka neprehana...vzdy iba oznamia,ze vtedy a vtedy odcestuju a vybavene

prosimpekne
autor
Včera o 14:45

@bielasovicka nemame to daleko,cca 15km ale ide o princip.ja by som im takisto neoznamila,ze o 2 tyzdne idem na 10 dni prec,postarajte sa mi o zvierata

prosimpekne
autor
Včera o 14:45

@yoxinka to mi na tom vadi,ze sa neplanuje iba oznami

gribka1
Včera o 14:46

No veď povedzte, tak bohužiaľ my vtedy ideme tam a tam.

prosimpekne
autor
Včera o 14:46

@januska12323 presne tak.mam pocit,ze nas neberu tak,ze muz uz nie je sam ale ma zenu ,proste si s nami mavaju ako potrebuju

prosimpekne
autor
Včera o 14:47

@gribka1 moj muz nepovie,on nevie povadat nie v takomto pripade

sonula
Včera o 14:53

Tak ked nic nemate, preco by mal povedal nie? Vsak niekam chodte, nieco si naplanujte a hotovo. Alebo sa ich spytajte priamo, co by urobili ak by ste nemali cas. Mozno maju nahradu. KKs taketo pozachrbtove domyslacky neznasam. Nehovoriac o tom, ze vacsinou su podane len zakladne info a je za tym vzdy viac.

gribka1
Včera o 14:56

@prosimpekne No a čo by ste zrušili zaplatenú dovolenku?

h2
Včera o 15:00

@prosimpekne Tak 15 km nie je práve blízko, že by tam len vybehol.

bielasovicka
Včera o 15:18

@prosimpekne ale vadí to len tebe. Tvojmu mužovi nie. O tom ja hovorím. A nehovor mi, že keby ste v tom čase akurát išli na nejakú dovolenku, tak by ste tam nešli kvôli im zvieratám. Tomu neverím. Takže tebe to vlastne vadí len tak, a nemáš žiadny dôvod nato. Samozrejme ze by mohli oznámiť skôr, aby ste o tom vedeli, s tým súhlasím.

petraa2022
Včera o 15:33

@prosimpekne skuste im s manzelom povedat, ze to nechcete robit

hzn123
Včera o 15:34

@prosimpekne a prečo keď nič nemáte tak sa nepostarate o tú hydinu ? Ak niečo v Tom termíne už máte tak poviete že už niečo máte.Neviete komunikovať medzi sebou ?? Niekedy si myslím že ľudia si zbytočne niečo nafuknu aby vyvolali konflikt...toto je jeden prípad z nich🤣