Chcela by som sa Vás spýtať na názor - ideme na sviatky domov (moji rodičia), bude tam aj moja sestra. Práve dnes som dostala otázku od mojej mamy, viem, že sa pýtala iba mňa. “Doniesla by si si svoje veci pre dieťa?” Pozn. Všetko tam máme, len niektoré veci sú len raz. Tie by som si mala priniesť, ale moja sestra, ktorá má tiež rovnako staré dieťa si ich nosiť nemusí. Ako by ste sa zachovali? Ja to trošku beriem ako diskrimináciu mojej malej.
ja som vzdy nosila veci pre svoje dieta, ked sme niekam cestovali, ci k rodicom, ci k svokrovcom
plienky a take veci mate na mysli? nocnik si tiez nosime, nastastie mame velky kufor 😅😂😂
sestra cestuje z väčšej diaľky?
Neviem,ale veci pre deti si všade nosim svoje.
co tam mas a co by si mala priniest? ide o veci ako kocik? ze mas tam druhy svoj? alebo detsku stolicku? alebo tam mas tvoje - ale ze tvoje/vase oblecenie a plienky - ale bude ich pouzivat sestra?
Doniesla by som si tie veci a vôbec by som sa nad tým nepozastavovala ...
Pre mňa sú toto také "blbosti"...
@dskjhfdlkdjhl myslim skorej tie väčšie veci, ako je je jedálenská stolička, postieľka a podobne. Tiež sa teším na stretnutie s neterkou, ale proste ten pocit, že len my si máme tieto väčšie veci nosiť ma zaskočil.
@marci77 plienky mi nerobia problém, dokonca aj nočník berieme. Kufor je veľký ale aj darčeky sú veľké a je ich veľa 😂 berieme aj kočík.
@deti95060810 - nie, bývame rovnako ďaleko od rodičov.
To všetko tam máme znamená čo - že sú tam veci ktoré si kúpila ty?
Tak o jedalensku stolicku sa snad mozte podelit, ci? Positelku by som prezila..
tak sa dohodni so sestrou - ze ty beries stolicku, ci ona nemoze postielku cestovnu. a hotovo. ale naozaj to musite brat? postielku, ok, ale aj stolicku? idete na tyzden, ci na 3 noci?
Ja teda asi nerozumiem, ale to maju stari rodicia pre vnukov, ci to tam mas ty? Ak maju jednu postielku a jedalensku stolicku, to by som neriesila, to by som ani druhe nenosila. Take bezne veci ako oblecko, plienky, to by som zbbalila.
Ja som asi staromodna, ale par noci sa vyspi dieta aj s rodicmi na posteli a pri jedeni ho jeden rodic bude drzat na kolenach a druhy krmit. Ja by som z toho az taku vedu nerobila. Beriem kocik, plienky, oblecenie.
Ďakujem všetkým za Vaše odpovede, asi to beriem moc citlivo, keďže cítim nespravodlivosť sama na sebe a prenášam to na dcéru.
Jasné dcérka bude asi spať s nami aj keď to bude viac ako jedna/dve noci. Napapá sa u mňa na kolenách.
Len proste, neviem, som to brala tak, že tie veci tam máme, používali sme ich, a zrazu mi niekto povie, že je mladšie dieťa a nie sú pre nás, ale pre nich.
Tie veci tam mate-to znamena, ze ste ich kupovali vy?
Ja som taká babka s približne rovnako starými vnukmi a rovno ti napíšem.ze riešiš somariny.Babka má čo robiť vám všetko nachystať od upratania cez vypratie obliečok do postieľky po jedlo a koláče takže veci ako nočník.stolicka.plienky idú u nás úplne mimo mňa .nemám 4 ruky ani dve hlavy .Jedno spí v postieľke.druhe v kočíku alebo s rodičmi na posteli.u nás si dávajú prednosť.ze ty si svoje dieťa daj do postieľky.ty si zober toto pre svoje...riešiť niektorá toto čo ty tu teraz tak ma riadne sklame...
Mne by to tiez vadilo, kebyze ide o mojich svokrovcov. Muz ma brata a mladsie dieta ako my). Kazdopadne ta stolicka sa da posharovat, pripadne sa dohodni ty so sestrou, ze jedna berie jednu vec a druha druhu. A cestovna postielka je malinka skladna, ta vela miesta nezaberie.
@janinah my mame tiez u babky postielku, obliecky, nocnik, stolicku. Babka to kupila pre prve vnuca, aby sme nemuseli tahat veci, a ked chodia deti na prazdniny alebo presoavacku, nech to nemusime vzdy brat. Ale na nic je, ako to ma autorka, ze ak su zrazu deti dve, tak to treba nejako delit.
@janinah lenže moja mamina bude mať na všetko na pomoc mňa. Ja tam idem o pár dní skorej, upratovať, zdobiť, variť, piecť. O tom to nie je. Ja viem, že sa to dá všetko pozdielať, o to mi vôbec nejde. Len ten princíp.
A su to teda tvoje veci, ci kto ich kupoval? A ako stare su deti?
@queen_mary Ďakujem, že aspoň niekto sa vcítil do tejto situácie. Ono to nie je ľahké. ja to beriem tak, že najskôr ide o veci, ktoré dieťa nevníma, ale neskôr to môžu byť zásadné veci. Tie ju môžu zraniť, ak ju budú porovnávať.
@queen_mary sú to veci, ktoré sme buď priniesli my, alebo ich babka/moja mama dostala od kamarátky. Ale v čase očakávania našej malej. Deti majú rok.
Vy už ste ich používali, teraz ich bude používať sestra. Ja to vidím úplne spravodlivo.
Treba si vyrábať problémy, keď nie sú.
Asi sa dá na Teba spoľahnúť, preto Ťa mamka dopredu informovala, čo priniesť aby to mohla pustiť hlavy a riešiť ďalšie veci 😉
@ckocka spravodlivo? Naše veci?
Moja odpoveď by bola - vieš čo mami, netráp sa nad tým, neviem ešte čo zmestíme do auta, ale zavolám Janke (či ako sa sestra volá) a dohodnem sa s ňou.
Tak si veci ktoré si kúpila ty zober domov alebo povedz že nechceš aby ich sestra používala, a to čo mamka nazbierala ti nijako nepatrí, záleží len na nej komu ich požičia. Že ich dostala v čase keď ty si bola tehotná nie je argument preto aby si si ich privlastnila.
@ckocka Dobrá rada, ďakujem.
HM, čo ti na Tom vadí? Veď sa môžete s tými vecami prestriedať, stolička a neviem čo ešte. Postieľku by som neriešila, dieťa môže spať ak pri vás. Problém je asi inde, nie v tých veciach....to si radšej vydiskutij s rodinou. Prečo a cítiš ako sa cítiš...ako druhoradá.
Tiež máme so sestrou rovnako staré deti a u starých rodičov 1 stoličku a 1 postieľku, ale v živote má nenapadlo robiť z toho problém. Keď sme tam šli na sviatky, tak sme sa tešili že trocha zmeníme vzduch, poklebetime, pokocikujume spolu, oddýchnem si od varenia atď... Zobrala som zábranu na posteľ a jedno dieťa spalo na veľkej posteli, stoličku sme si striedali. Keď jej dieťa práve jedlo, starká vzala na kolená moje , ja som pokrmila , dali sme si pohárik vínka , koláčik a tešili sa že môžme byť spolu . Veď deti nebudú jesť vždy v rovnaký čas? Jedno spí kratšie, každé má iný režim či? Toto čo si tu popísala som nikdy nepovažovala za problém, ale samozrejme závisí aj od povahy sestry a vzťahov v rodine. Keby moje dieťa obeduje v stoličke a príde sestra, že si ho mám vybrať a ide obedovať jej tak to by mi vadilo a došlo by k hádke, ale u nás v živote k takémuto niečomu nedošlo, sestra by si ho nakrmila bez slova na kolenách alebo počkala, či ako to u vás so stoličkou nechápem že si ju nemôžete deliť.
Neviem ake veci mas na mysli, ale pre mna bolo vzdy samozrejme, ze detske veci sme viezli svoje a samozrejme, clovek sa aspon nauci minimalizovat, lebo tie male deti zase az tak nepotrebuju ziaden extra nadstandard. A nie, nebrala by som to ako diskriminaciu. Bola by som rada, ze moje dieta sa stretne s dietatom mojej sestry a v podstate, ze sa stretne cela rodina.