Rodinné problémy

liuska1992
19. jún 2023

Ahoj potrebujem vediet váš názor. Byvala som u rodičov,otec vždy ked pil tak sa s nami hádal,nemá rád môjho manžela.Vzali sme hypo a odstahovali sme sa nábytok a všetko co bolo v ich dome bol môj tak som si vsetko vzala.Ostal im prazdny byt.Vzala som ich ksebe kym si dajú vsetko doporiadku.Zacali hádky aj v mojom dome ale medzi mamou a ním . Keďže mám malé deti nedovolila som aby zjapali pred nimi.Otec opyti sa samozrejme nedal a pustil sa aj domna.Bolo neskoro večer,nebolo s ním rady zavolala som polícii nech odíde z môjho domu.Kedze bola vonku zima a on sa posadil a spal za mojim domom sla som poňho bolo mi ho ľúto som taká citlivka.Bolo dobre ked bol triezvy.Potom sme sa zase pohádali a odišli obaja domov.Dali si doporiadku ale.nie celkom ten byt.Otec pracoval ale zili biedne.Kedze ich zivot je oco sa opiť a hádky, mama zas kupovať si hlúposti.Zomrel mi brat v 17 asi preto su taký neviem ale aj pred bratovou smrtou sa hádali.Nezaplatili elektrinu a mama to vyuzila a citovo ma vydierala nech ich vezmem späť ze nechce byť v tme plakala prosila.Vzala som ich zase pol roka bolo dobre a z doteraz.Otec vzal vystupz práce. Hádky medzi nimi su koli ženám mama žiarlivá vzal výstup asi zo 4 zamestnaní. Dostavali teraz 70 eur ona mi dávala 25 a otec celý ten porok tych 70 prepil ani len deťom nič a to som ich ja živila. Pred vcerom dostal 150 eur 50 okamzite prepil.Zo zvyšných 100 chcel aby som mu objednala dotykový mobil a zvyšok že mi dá.(najlacnejsi mobil cca 80eur)cize by mi dal mozno 15 eur.Tak som to odmietla.Siel z nova dokrcmi a opil sa.V ten deň teploty,ked prisiel tak som sa ho opytala naco išiel do krčmy, nech si ide lahnut a ziadne hadky lebo je maly chorí. Zacal na mna kricat silno ma strcil a nadával tak som ho schmatla a vyprevadila von z dvora.Zacal vrestat aj na ulici vsetci susedia vyšli von.Pustil sa aj do susedky musela som zase volať polícii.Isiel domov mama zostala u mňa.Za vsetko moze ona.Teraz je doma sám nemá čo jesť teta mu nesie jedlo.On stále pije a bojím sa.aby si neublížil.Mam výčitky ak sa zabije bude to moja vina lebo som ho vyhodila.Mama stale hovorí nema co jesť on sa zabije.Vola ju domov ona nejde.Chce byť primne ma tu pohodu.Ale ona ma vyprovokovala stále do mna hucala,vyhod ho len pije a hada sa somnou.Vybuchla som a teraz chce aby som to olutovala tak to naznačuje.Ale manžel ho uz nechce u nás.Som veľmi citliva aj keď mi ubizuje uz dlhe roky mam ho rada a mám veľké výčitky.Hlaven preto ze sa opije a urobí si niečo co robiť?urobila som chybu ze som ho vyhodila?Ďakujem za nazor.

pribinak
19. jún 2023

Urobila si chybu že si ho zas a zas vzala spat

januska12323
19. jún 2023

Ty nie si citlivá ale hlavne hlúpa.

liuska1992
autor
19. jún 2023

@pribinak ale keď ta moja mama vie veľmi citovo vydierať vzdy podlahnem.Zomrel im moj jediny brat preto mi ich je ľúto vzdy ale oninsa nigdy nezmenia hlavne môj otec

matullienka
19. jún 2023

@liuska1992 koľko majú rokov? Mamu by som rázne upozornila, že ak s tým neprestane môže si zbaliť veci a ísť za ním a že toto bola moja posledná pomoc. Oni sú obaja paraziti, ktorí iba využívajú tvoju dobrotu

liuska1992
autor
19. jún 2023

@matullienka otec 55 mama 54

mikadooo
19. jún 2023

@liuska1992 nech ti prepíšu ten ich dom s právom dožitia a ty im za to budeš platiť elektrinu, aby teda nemali tmu 🤷. V žiadnom prípade by som si ich k sebe nesťahovala. Kúp im dve postele, nech majú na čom spať a hotovo. Postarala by som sa fakt minimálne, len natoľko, aby mi dali pokoj. Sorry, možno som krutá, ale oni sú teda tiež dobrí sebci, nič iné si ani nezaslúžia.

matullienka
19. jún 2023

@liuska1992 sú to ešte stále ľudia v produktívnom veku, prečo mama nepracuje a otec tiež? Hajde do roboty obaja a budú mať z čoho aj platiť bývanie aj žiť.

0silvia0
19. jún 2023

@liuska1992 este maju takmer 10 rokov do dochodku, sedia na zadkoch a vymyslaju kraviny.
Pomoct im najst pracu, rano vstavat, upratovat, a hned im zivot pojde lepsie. To preco matka sedi u teba? Ma svoju domacnost, nech sa stara.
Chudak tvoj muz, takychto toxickych prizivnikov mat na krku. Jasne pravidla a nech normalne funguju a prestanu parazitovat.
Nie su jedini, ktori prisli o dieta.

nikdenikto
19. jún 2023

Máš toxických rodičov dievča. Ano, stala sa vám v rodine tragédia keď tvoj brat zomrel, ale to im nedáva právo a tebe povinnosť takto žiť. Nech vyhľadajú lekársku pomoc ak sa s tým ešte po rokoch nevysporiadali. Rodičia sú pomerne v dobrom veku, prečo nepracujú?

Len si daj pozor, nech nezničia tvoje manželstvo. Tvoj muž toto doma nebude znášať večne.

liuska1992
autor
19. jún 2023

@0silvia0 Tam u nich v dedine ho vraj od 1 vezme starsota do.obecnej firmy.Mama odmieta odist vraj bude pri ňom trpieť.Budu jej chýbať vnúčatá a smeruje k tomu ze ka bude pracovať dajú mi peniaze a nech ho vezmem naspäť. Mama mi pomáha s deťmi striedame sa.s odprevadzanim starsieho syna mam ešte 3 a 1 ročne deti.Ale.poradila by som si aj sama len uz nech mám pokoj citim sa zrelana psychoatriu koli nim.ma nič nebaví stale plačem ze som ho vyhodila a.moja mama sa rehoce ale ani ju nedokážem vyhodit ona sa vyhráža ze sa otravi ak ju vyhodím zblaznim sa z nich ale ak odide za nim uz nedovolím aby sa vratili nigdy mám toho dosť

pribinak
19. jún 2023

@liuska1992 nevyhovaraj sa, buď má niekto v rodine zdravý rozum alebo nie

liuska1992
autor
19. jún 2023

@mikadooo eletrinu majú spoločnú s tetou ta to zaplatila elektrinu uz majú ale moja matka nechce odísť jej sestra ju tiez presviedca nech sa nevracia a ze vraj nech ju prihlásim tu ved ze aj tak mi pomáha s detmi

matullienka
19. jún 2023

@liuska1992 no len ty pekne krásne pošli mamu za nim. Evidentne si ani ona neváži čo si pre nich urobila a stále robíš. Dovidenia pomohla si koľko si mohla ale rodinu si nimi rozbiť nenechaj. tvoj muž musí mať nervy z ocele, že toto trpí

0silvia0
19. jún 2023

@liuska1992 tak ty si posledna, na ktorej zalezi? Tvoje potreby nie su dolezite? Mama sa rehoce? No fuj, to je otrasne spravanie. Viem ze nemas srdce matku vyhodit, ale pre pokoj vasej rodiny, nech to urobi tvoj muz. Uz naozaj stacilo.

matullienka
19. jún 2023

@liuska1992 nikoho neprihlásil a nech si láskavo hľadá robotu aj ak u teba zostane. Jej nie je trápne, že na tebe parazituje?

0silvia0
19. jún 2023

@liuska1992 nech si ju prihlasi jej sestra. Co vam kto ma co rozpravat do toho, koho mate prihlasit doma?
A tvoj muz je ochotny vas vsetkych zivit?

nikdenikto
19. jún 2023

Autorka a neboj sa, tvoja mama ani tvoj otec si nič neurobia, keď sa ti tým vyhrážajú. To sú také typické lenivé narcisy.

amelie2017
19. jún 2023

Len dokedy to vydrzi tvoj muz. Aby si nesla aj ty s detmi do toho domu spolu s rodicmi..ja mam tiez kadejaku rodinnu situaciu, ktoru nechapem, ale toto by som si voci manzelovi nikdy nedovolila.

liuska1992
autor
19. jún 2023

@amelie2017 ja viem uvedomujem si to len ked mi každý hovorí "mamu otca mas len jedných ak sa im niečo stane budes to veľmi ľutovať ako si sa k ním spravala"

matullienka
19. jún 2023

@liuska1992 ty si sa správala ako dobrá dcéra, pomohla si keď to najviac potrebovali ale je čas postaviť sa na vlastné nohy. Hádam teraz nemáš pre pána povinnosť živiť a pomáhať im do konca života. Pre pána sú to mladí ľudia v najlepšom veku. Len žiaľ sú to aj neskutoční sebci, ktorí vidia len seba. Veď nech si ich ti múdri čo ti to hovoria vezmú k sebe a uvidia ako dlho to vydržia

tykat
19. jún 2023

@liuska1992 tvoj muz musi byt svaty ked tento pijacky cirkus toleruje. 🙏

kandelabra
19. jún 2023

@liuska1992 a ja sa cudujem, ze tvoj muz si este neurobil v dome poriadky. Ze ty si taka naivna dusa a nechas so sebou zametat je nepochopitelne, ale ze on ich este nevyhodil a toleruje toto cele? Ma peklo v dome a nici mu to rodinu, o tom ako to musia deti vyrastat v takom prostredi ani nehovorim. Ja na jeho mieste by som ti dala rozvodove papiere do ruky a ultimatum, ze bud skoncili tvoji rodicia s akymkolvek byvanim vo vasom dome, alebo konci manzelstvo a deti z tohto toxickeho prostredia beriem prec.
Inak tento pribeh tu citam uz minimalne tretikrat. Neviem teda ci aj to pod starym nickom si bola ty alebo niekto iny, ale pribeh ako cez kopirak.

marca12
19. jún 2023

@liuska1992 pane boze strasne,akych mas rodicov. Cudujem sa,ze tvoj muz netrva na sukromi a trpi tam tvoju mamu. Musi sa mama vratit k ocovi a nech sa staraju,su dospeli,este relativne mladi,najst si robotu a zit. Nie cakat pomoc od teba. Spravila so dobre,ze si ho vyhodila. Ak citis lutost,mozes ho navstivit,vysvetlite si to. Ale neber ho k sebe.

mandarinka555
19. jún 2023

@liuska1992 Okamžite prerušiť kontakt aj s mamou, aj s otcom...obaja sú sociopati...A ty ich ešte živíš? Si vadná?

alex49
20. jún 2023

Ja by som za ocinkom smarila kufre pri prvom alkoholikom výstupe. Ty nie si spasiteľ, nemôžeš donekonečna riešiť problémy rodičov. Mame povedz, že do konca mesiaca sa sťahuje. Môžete sa navštevovať, ale na neutrálnej pôde.

limoncino
20. jún 2023

No toto sa aj ťažko číta...
V prvom rade, kašli na reči ľudí okolo o Tom, ako si budeš vyčítať a bla bla... Chcela by som tých mudrlantov vidieť ako by dojato čakali kým príde opitý otec z krčmy.
Ty si spravila maximum čo si mohla, neviem čo viac by si ešte mala spraviť. Nenechaj sa využívať ani keď to sú rodičia. Sú to ešte mladí ľudia, čo sa o seba musia vedieť postarať a nie parazitovať na dcere

jaskolka
20. jún 2023

@liuska1992 nechápem tvojej "logike" správania. Vzali ste si hypotéku na vlastný byt, tipujem, aby ste nemuseli žiť s rodičmi a znášať otcov alkoholizmus a mamine vydieranie
A ty ich potom zoberieš k sebe? To aky malo potom zmysel?
Áno, sú rodičia a rodičia. A sú aj toxicki, hrozni rodičia od ktorých je najmúdrejšie sa odstrihnúť. Toto je asi tvoj prípad, čiže na tvojom mieste ich pošlem oboch preč, nech sa starajú (alebo nestarajú) sami o seba. Nie sú to podľa tvojich slov nejakí nevládni 80 roční starci,len proste "parazity" takže kde je problém?

ruxandra
20. jún 2023

Ja myslim, ze si pre nich urobila uz dost a oni sa k tebe spravaju ako k handre. Normalne si dupni, ze dokym si nenajdu pracu, tak ich nevezmes spat, ved to je aka hanba v 50tke nepracovat, ja by som sa pod zem prepadla, keby moja mama v tomto veku nepracovala :( a otca alkoholika by som v ziadnom pripade do svojho domu nepustila, bud sa da liecit alebo nech si zije ako chce. Ty naozaj nie si povinna sa o nich starat, ked by mali byt schopni sa o seba postarat. Je mi to fakt luto akych mas rodicov, ale nenechaj si nimi nicit zivot. Takto sa rodicia k detom spravat nemaju :(

markaterka
20. jún 2023

Dievčatá zbytočne jej tu radíte.. ona ich nikdy neodstrihne. Len týmto spôsobom príde o manžela, to je isté. Toto nebude jej manžel trpieť dlhodobo. Moja svokra tiež pred pár rokmi, samé vyhrážky, že ona si niečo urobí. A aha, už nie sme v kontakte dva roky a stále nič. To majú len silné reči.

danica2711
20. jún 2023

ty si slabá, asi je najvyšší čas, aby do hry rázne vstúpil tvoj muž a milých príživníckych svokrovcov raz navždy vyprevadil domov. Sú svojprávni, relatívne mladí, nepíšeš, že by mali zdravotné problémy (okrem otcovho alkoholizmu), tak nech si žijú svoj život a nech si naň aj zarobia. Ty si do nich investovala už dosť - citov, času aj peňazí. Ak budeš takto pokračovať, zničíš si vlastnú rodinu, myslíš, že tvojmu mužovi to nevadí? A že deťom to robí dobre?