Rodinné prídavky z Rakúska

kika7126
27. sep 2021

Dobry vecer,viete mi niekto poradit ohladom rodinnych pridavkov z rakuska? partner tam pracoval od 17.5 do 12.9 ja som nevedela,ze musim dat zastavenie pridavjov na slovensku a vybavit z rakuska. Pani na urade mi to po edala a ja som poziadala o zastavenie v auguste a teraz sa chcem spytat,ci sa to da spatne dostat(lebo tak mi to bolo povedane)a na rozhodnuti je aoisane ze zastavuju od 1.8

kiki68
27. sep 2021

@kika7126 riesit s rakuskym Finanzamt, v mieste kde pracoval. Idealne ak ma finanz online a handy signatur. Lahsie sa potom dostane k tym formularom a pod. Alebo si priamo napiste na prislusny Finanzamt, ze co s tym . Sice to trva dost dlho nez to spatne dostanete, ale mohlo by a o fungovat. Len naozaj to trva, moj muz je Rakusan a aj ked zijeme v At, tak to trvalo asi 3 mes od podania formularov. Aby vas to neprekvapilo.

liljana
28. sep 2021

Pridavky by ste mali dostavat podla bydliska. Ak s detmi byvate na sk, mate dostavat slovenske pridavky a Rakusko by malo doplatit rozdiel medzi rakuskymi a slovenskymi pridavkami.

kika7126
autor
7. okt 2021

@kiki68 dakujem za odpoved. Jedna pani co tiez zije v rakusku mi povedala,ze najlepsie je to podat do viedne aj ked bol pri salzburgu,tak teraz neviem. poslala mi zoznam co tam treba poslat(tak je tiho dost)uz to ypisujem a dufam,z3 pondelok to poslem.

kika7126
autor
7. okt 2021
kiki68
7. okt 2021

@kika7126 do Wien by som to nepodavala ( maju najdlhsie cakacie lehoty v Rakusku) , co mozem potvrdit. Malo by sa to myslim tam, kde je miesto pobytu

ejanjelik
7. okt 2021

@liljana pridavky su plsla toho, kde pracuju. Ak len manzel v at tak z rakuska ak on v at a ona na ak tak zo slovenska a rakusko doplaca