Rodinné návštevy

20. aug 2022

Ahojte. Chcem sa iba spýtať, či by ste brali nejako osobne keby človek, s ktorým žijete už dva roky, vzal vás k sebe domov predstaviť rodičov, boli aj oni u nás na návšteve, on u nás tiež pozná celú moju rodinu, chodí pravidelne na návštevy mojej rodiny ... Vás nechce vziať na návštevu k svojej tete a ujovi? Nepýtala som sa prečo chce ísť sám, nemienim sa v tom rýpať, iba povedal že teraz pôjde sám na hodinu a inokedy môžeme ísť obaja. Pritom tí ľudia ma už videli, síce iba tak na 5 minút v obchode, ale príde mi to... Ja neviem, divné? U nás je to tak, že tie rodinné väzby medzi najbližšou rodinou sú silné takže oslavy, alebo bežné návštevy sú vždy so všetkými, aj tými ktorí oficiálne ešte nepatria do rodiny. (Bez manželstva, detí) Nejako to neprežívam, nejdem z toho robiť kauzu akurát mi je to zvláštne. Že žijeme spolu, máme spoločnú domácnosť a toto mu napadne, že ide sám. A ešte ma nenormálne vytáča to oslovenie, že tvoja kamarátka, veď oni sú kamaráti ...no ja si neprídem ako nejaká jeho kamarátka 😂😂😂 prosím vás, čo by ste si mysleli vy? Mne aj napadlo že nabudúce keď ma budú volať na návštevu k našim, tak poviem že vieš čo, pôjdem sama, ty pôjdeš nabudúce 🤔😂

babovka2321
20. aug 2022

Ja by som bola rada, lebo som introvert, neznasam chodit na navstevy a neznasam aj navstevy u nas doma :D ale chapem, ze v beznych rodinach to funguje inak.

autor
20. aug 2022

@babovka2321 ja som zase taká že rada spoznám, rada sa porozprávam, príde mi to ako taký... Jeden zo znakov toho, že je to vážne a nie len nejaké vodenie za ručičky 😅

kaktusik007
20. aug 2022

asi ma s nimi ksefty, ktore chce riesit bez tvojej pritomnosti.

autor
20. aug 2022

@kaktusik007 o tom pochybujem, bol tam naposledy pred 2 rokmi 🙂

sense
20. aug 2022

Absolútne nič, nie s človek ktorý si na tieto veci potrpí. Ako keby ma nepredstaví rodičom by som si niečo možnoyslela ze nie je v poriadku. My spolu s mojim tiež žijeme už nejaký ten rok a teda moje tety a ujovia ho nepoznajú a ja tiež nejak estra netúžim poznať celú jeho rodinu, stačí ze poznám rodicov

viestta
20. aug 2022

No neviem, my sme už rodina a úplne bežné chodíme jeden bez druhého na návštevy. Aj k rodine aj ku kamarátom. My dokážeme fungovať aj každý sám.

jazula
20. aug 2022

Vôbec by som to nebrala osobne, iné by bolo, keby ťa rodičom nepredstavil po dvoch rokoch..asi s nim chcú niečo prebrať a myslí si, že sa budeš nudiť 🤷🏼‍♀️. Čo ma zaskočilo, je oslovenie kamarátka, to by sa ani mne nepozdávalo, rovno by som mu povedala, že priateľka, partnerka kľudne, ale určite si viac ako len kamarátka 😉.

autor
20. aug 2022

@jazula že pôjde iba na hodinu a príde, že nabudúce pôjdeme spolu. Reku mne to je jedno, iba mi to prišlo divné oproti našim zvykom ale beriem to 😅 inak tuším že toto ma zakorenené v sebe tá generácia 40+, mladší už povedia rovno kde mám chlapa, drahého, priateľa a pod. To mi príde lepšie stráviteľné ako kamarátka, reku s kamarátkou asi nebyvas a nespis, síce no...😂

marca12
20. aug 2022

Reku tiez používa len starsia generecia 🤣 a pouzivas to aj ty

panelacikova
20. aug 2022

autorka: ako kamarátku ťa predstavuje tvoj partner alebo ťa tak oslovujú tá teta s ujom, ktorých ide navštíviť sám?

jazula
20. aug 2022

Asi tou kamarátkou myslia “polovička, ale nie manželka” 😁. Čo už s nimi, kým ťa tak on nenazýva, tak kašli na to 🙂.

denda007
20. aug 2022

Boze zas to tak neprezivajte tragicky, ved nejde za byvalou

janetinka27
20. aug 2022

neprezivas to, nejdes z toho robit kauzu,ale aj tak si to musela zavesit na kona.
no tak tam pojdes s nim nabuduce.

jaskolka
20. aug 2022

Tou kamarátkou si pre neho ty? Alebo kto vás tak volá? Jeho rodina?
Lebo ak áno, tak príliš vážne to nevyzerá, ja som svojho kamaráta by určite ako súčasť rodiny nebrala.
Z návštevy uja a tety by, som problém nerobila, skôr to "kamarátka a oni sú kamaráti" mi znie fakt čudne

autor
20. aug 2022

@jaskolka používa to myslím hlavne jeho rodina, akože mojej mame to tiež občas ujde ale tu mám odvahu opraviť že s kamarátmi nebývam 😂 no a čo sa týka jeho strany tam je to častejšie, aj čo sa týka takého všeobecného vyjadrovania ako keby neexistujem ... Jeho mama ok, ale širšej rodine to akosi nejde vypustiť z úst že priateľka 😅

jaskolka
20. aug 2022

Tak neviem, lebo keby mňa môj partner po dvoch rokoch vzťahu a spoločneho života uvádzal ako kamarátku, tak by som dosť premýšľala, či vôbec to berie ako vážny vzťah. A asi by ma to aj urazilo
Mňa manžel po troch mesiacoch vzťahu predstavoval ako priateľku alebo dokonca už ako nastávajúcu(brali sme sa po necelom roku)
Ja ako kamarát, kamarátka mam zafixovanych ľudí ku ktorým nemám extra dôležity vzťah, proste sú v mojom živote.
Si si istá ze oni vás (a hlavne on) berú vôbec ako partnerov? Ci len ako takých spolubývajúcich? Lebo to nie je len oslovenie to je aj istý status, aký máš

jaskolka
20. aug 2022

@jazula práveže aj on ju tak volá,vyjadruje sa o nej len ako o kamarátke, dokonca ešte častejšie.

deti95060810
20. aug 2022

budú niečo rozoberať čo nie je pre teba...
Inak tiež som svojho ex nebrala ku mojim rodičom... Choval sa sproste, vyvolával hádky...

autor
20. aug 2022

@jaskolka prepáč ale neviem kde si vyčítala že on mňa tak predstavuje, veď píšem že jeho širšia rodina ma tak tituluje, nie on😅 on povie normálne že moja priateľka

jaskolka
20. aug 2022

Napísala si, že čo sa týka "jeho strany" tak je to častejšie. Tak z toho som porozumela, že aj on ta tak volá.
Ok, potom je to poriadku