Rodinné hádky a boj 😥

simuska132
23. júl 2021

Ahojte takže prišla som si poradu co by ste robili na mojom mieste. Je to na dlho tak ze ďakujem všetkým ktorý si to celé prečítajú😇 Takže bývame s manželom a dcérkou v rodinnom dome ktorý je rozdelený medzi troch súrodencov, každý z nich má 1/3. My momentálne bývame vo svokrinej časti jej brat a sestra tu nebývajú no stále nám robia zle hlavne jej sestra. Svokra snami nebýva sme tu len my jej sestra vychovávvala môjho muža od narodenia kvôli tomu že svokra je retardovana a nemohol byť jej zverený tak si ho prisvojila jeho teta ale iba kvôli tomu že jej otec nebohý jej povedal že ak si ho neprisvoji tak ju vyhodí z domu. Lebo on uz bol starý a jemu nechceli zveriť dieťa. Keď mal muž 10 rokov zomrel mu jeho starý otec a jeho teta ho okamžite dala do destkeho domova. Ona sa odsťahovala lebo si jej dcéra zobrala hypoteku a odkúpili si dom vtejto dedine. No problém je v tom že stále nám robia zle do všetkého sa miešajú my vyrážame do domu a oni sa len starajú. Napríklad bola tu garáž ktorá bola v hroznom stave, padali s nej skrible skoro raz spadlo na malú tak sme sa rozhodli že tu strechu zmensime nakoľko to bol niekedy dom a bola vysoká, hned volala políciu a také.. jej zať prišiel na dvor lebo sa sťahoval aj svokrin brat nedávno ku nej tak skoro napadol manžela pred dcérkou, volali sme na políciu dostal pokutu. Potom im to nestačilo a svokrin brat mal na svoje meno elektrinu ale on ju bol zrušiť zmluvu no a tým pádom povedal že nikto nechce elektrinu s tochoto domu previesť na svoje meno. Takže nás prišli vypnúť, toto bolo úplne napriek... 😡 My sme mladý a pred tým sme bývalí v podnájme takže takéto veci som ani nevedela ze sa môžu stať, takže sme dva týždne nemali elektrinu a dokonca som musela platiť náklady za elektromer zapojenie atď... Chceli sme to podať ako trestné oznámenie lenže sa nedalo s tym nič robiť. Lebo to bolo na jeho meno... proste ja nechcem aby moja malá vyrastaala stále v hádkach a stresoch,,, Chceli by sme sa odsťahovať ale nemame kam 😢 Moji rodičia majú ešte troch synov a oni obsadili celý pozemok 😳😑 Proste neviem čo mám robiť Ja nepracujem lebo som pri malej a manzel pracuje za minimum ak by som mohla tak ný som tu svokrinu sestru alebo brata vyplatila s ich časti.. prosíme vás co by ste robili na mojom mieste ??? Ďakujem za každú odpoveď ❤🙏

zuzubb007
23. júl 2021

Odstahovala sa hocikam aj do podnajmu toto by som teda nezniesla, radsej by som si kupila zahradnu chatku za 30 000 a zila tam, nikdy byvanie s inymi nebude v pohode

margitaf
23. júl 2021

Na otázku čo by som ja robila v takom prípade je, že by som si nezakladala rodinu, kebyze nemám vyriešené taketo existenčné záležitosti ako je bývanie, a kebyze mam bývať v cudzom dome, tak by som doň isto neinvestovala vlastne prostriedky a bolo by to len dočasne riesenie
Ja si svoj život zbytočne nekomplikujem
To by som spravila ja

nikyball
23. júl 2021

@simuska132 predať im vasu čast, na ktorú majú predkupné právo a odísť kamkolvek

evora
23. júl 2021

Odsťahovala sa aj s rodinou. Máš ešte ďalšie dieťa okrem tej 5 ročnej? Ak nie, nie je dôvod byť doma. Keď budeš pracovať aj ty aj muz, môžete byť v podnájme. Stále lepšie ako život ktorý máte teraz. Pripadne s 2 príjmami si viete kúpiť byť na hypotéku. Kto chce, hľadá cestu ako, kto nie, hľadá dôvody prečo nie 🙂

elizabet173
23. júl 2021

@simuska132 na tvojom mieste by som sa snažila, aby sme ako rodina mali vyšší príjem, čiže tvoj muž nebude pracovať za minimum, ale nájde si lepšie platenú prácu, môže ešte aj brigádu k tomu a ty nemusíš byť s dieťaťom doma do troch rokov, ale môžeš ísť do práce skôr, alebo byť na rodičáku a aspoň roznášať letáky. A odsťahovať sa, boli ste v podnájme, môžete byť zase. Prepáč, nemali ste bývanie, nemali ste dobre platenú prácu. ale najprv ste si zbudovali dieťa. Rodinu nerieš, tam to v poriadku nebude nikdy, choďte odtiaľ preč, akú inú radu chceš počuť?

evora
23. júl 2021

A ešte sa porozprávať s mužom, ze pracovať "len tak na minimum" nestačí, ked ma rodinu a chcete žiť ako slušní ludia. Ja s mužom pracujeme obaja ma maximum od 19tky, aby sme mohli žiť podľa svojich predstáv. A ku tomu patrí aj to, že som s deťmi nebola doma 6 rokov, ale napr iba necelé 4. Keď mal syn rok a pol, išiel do jaslí a ja do roboty. Ale aj vďaka týmto obetam mame teraz to, čo máme... sediet doma, hádať sa s rodinou a čakať kedy mi spadnú pečené holuby do náručia nie je dostatočná činnosť, aby som bola slobodná a spokojná.

margitaf
23. júl 2021

@nikyball akú ich časť? Ja to chápem tak, že oni žiadnu časť nemajú Dom vlastní svokra s dvomi súrodencami a každý má 1/3,

tosomja
23. júl 2021

Tvoj muž musí zarábať normálne, nie za minimum. Dcéra má 5 rokov, môžeš ísť do práce, predpokladám, že chodí do škôlky.
A čím skôr sa odsťahovať čo najďalej od nich. A každý nech sa stará o svoju kapustu. 🙂

elizabet173
23. júl 2021

@simuska132 si robíš z nás srandu? Si doma s päťročným dieťaťom a si nešťastná z toho, že nemôžeš otehotnieť? https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/ako-na-otehotnenie-bez-menzesu/
Prepáč, ale čím rozmýšlaš? Do tejto situácie priviezť ďalšie dieťa?! No niektoré ženy ozaj majú taký život, aký si zaslúžia.

sashabb
23. júl 2021

@elizabet173 a ešte nedávno písala, ako to svoje prvé dieťa nezvláda 🙈 ach škoda slov

ciusinka
23. júl 2021

Na tvojom mieste by som nesedela doma na zadku pri skoro 5-rocnom rozmaznanom (pises v inej teme) dietati, ale dala by som dieta do skolky a ja by som si nasla pracu, tym sa vam aj navysi vas mesacny rozpocet a potom by som si hladala cim skor ine byvanie..

elizabet173
23. júl 2021

@sashabb tiež som si trúba mohla mrknúť jej iné témy a nie drať zbytočne klávesnicu.

evora
23. júl 2021

@elizabet173 Komentáre o tom, aké sú ženy na koňovi hnusne, nechapajuce, necitlive o 3....2.... Pripadne čakám zmazanie témy autorkou 😀 Lebo ved hej, my môžeme za to, že do roboty sa jej nechce, žijú ako socky s podobne trafenými, muža ma darebáka... ale v žiadnom prípade netreba nič so svojím životom robiť. Stačí sa postazovat a čakať na pochvalne komentare 😕

heleninamama
23. júl 2021

Úžasné rodinné zoskupenie, ako také ľudské mravenisko: nájdeš tam všetko - retardovaných, lenivých, zákerných, chamtivých, pomstychtivých, na mizine... Naozaj tam už chýba len to ďalšie bábätko!
@simuska132 Toto rieš ako prvé, už máš 22, takže musíš rýchlo otehotnieť a potom ešte aspoň 3x za sebou a všetky ostatné problémy sa vstrebú😂

elizabet173
23. júl 2021

@evora no práve a keby založila tému anonymne....v podstate by som jej poradila to, isté, čo v mojom prvom príspevku, ale to som ešte netušila. že práve toto ona nechce čítať.

saraxyz
23. júl 2021

@simuska132 kvôli čomu vrážate peniaze do domu, ktorý nie je váš? A predpokladám, že ani nikdy nebude. Nové bývanie začni riešiť a bude kľud.

elizabet173
23. júl 2021

@saraxyz som zvedavá, aké peniaze tam vrážajú, keď je ona doma päť rokov a jej muž robí za minimálku.

jaskolka
23. júl 2021

Sorry, ale bývate v neusporiadanom dome, vzťahy zrejme o ničom, máš 5 ročnú dcéru, ktorú nezvládas podľa minulých príspevkov a vo veku 22 rokov riesis, že kvôli brutálnej nadváhe nemáš menzes a nemôžeš otehotnieť? Muž robí za minimálnu a ty si doma, nerobíš nikde? Malá ma nejaký zdravotný problém, že si stále pri nej? Veď vy mate XY problémov, nie ze jeden... Postupne choďte na to. V prvom rade muž nech si nájde lepšiu robotu, dieťa do školky, ty do roboty, nájsť si podnájom, je možné, že potom aj schudneš a budeš môcť otehotnieť... Lebo takto riešiť všetko naraz (alebo vôbec) je úplne nonsens

nikyball
23. júl 2021

@margitaf prepáčte, nejak som to prehliadla.

Takže jedine si zabezpečiť vlastne bývanie

margitaf
23. júl 2021

@nikyball v tom ich zoskupení v akom existujú, sú po predošlých príspevkoch tieto záležitosti ešte to menej
Smutné, že do svojich sraciek furt ťahajú takéto pochybné existencie aj deti

abbey1
23. júl 2021

Problém je, že síce každý vlastní jednu tretinu, ale to neznamená, že je dom rozdelený na 3 časti. Každý vlastní z každého milimetra, centimetra tretinu. V podstate by ste mali mať súhlas všetkých vlastníkov pred každou rekonštrukciou.
Veľmi nešťastne bývate. Títo treba poriešiť. Utekať kade ľahšie.

zuzap33
23. júl 2021

@abbey1 nemajú asi kde utiecť, lebo je to očividne rodina, čo chce a žije so sociálnych dávok. Všimni si jej príspevky, 22 ročná, 5 ročné dieťa, nikdy nepracujuca, chce zas len otehotnieť, aby mala materskú. A muž na verejnoprospešných prácach. Nechcem vidieť ten dom a prostredie, v ktorom žijú

ktochytavzite
23. júl 2021

no chid hlavne pravovat. A najdite si vlastne byvanie.

zuzap33
23. júl 2021

Autorka už aj zrušila profil.....

karolinakr
24. júl 2021

@zuzap33 je škoda, že si ho zrušila, lebo takto pojdu z jedneho problemu do druheho až padnu na hubu a deti pojdu v šlapajach rodičoch ach jaj

margitaf
24. júl 2021

@karolinakr nejakú dobu som bývala v takej zaprdenej dedine na juhu Slovenska, jednoduchí ľudia, po väčšine mali viacgeneracne domy v osobnom vlastníctve, veľký pozemok, no dedina, niektorí si pestovali alebo co to dochovali, jasne krcmove kecy typu ako v BA super žije a tam majú peniaze, lebo auta a veľké domy, ale to, že sú tu všetci zadlzeni na dva životy im uniklo, každý deň na pive, cigarety, potom z nich vypadlo, že majú dôchodok 500e,ini nejakí murári, robili v meste, vyplácani týždenne na ruku, plus po vikendoch fusky po dedine, suma sumarum zarobili poľahky 800-900e ale nikdy nič nemali, ono ani nie je problém, že ma niekto malo peňazí ale to, že je finančne negramotny, a keby začali takéto pochybné existencie rozmýšľať, by prišli na to, že sa im super žije, koľko žien v ba ma dve práce a dieťa v 2rokoch v jasliach? Len niekto vie len ochkat a plakať nad svojím osudom, lebo nedostal všetko na striebornom podnose

karolinakr
24. júl 2021

@margitaf ano, presne, mna zaujalo ake maju problemy a že v inej diskusii chcela ist 2. decko si robiť Niektorí ľudia sú nepoučiteľní aj ked tu dostala studenú sprchu ale to by jej pomohlo v neskorsom veku zmeniť svoj postoj. Len toto potom bude učiť svoje deti to je horšie.Neviem, že pozeráš Nezletile maminky na MTV už druha seria ide. Tak to je program o veľkej prevencii, ked tínedžer otehotnie ake problemy nasleduju atď a tie dievčata sa maju na svojich chybach akože poučiť. Kukala som 1. seriu, potom 2. a každa baba mala po 1 decku v 16. No vratila som sa k tomu serialu po xy rokoch, skoro som padla na zadok. Tak dobre trištvrtiny mali v 25ke po 4 deti, každé iného otca, tak nielenže sa nepoučili, ešte verejne pred zrakom celej verejnosti padajú do tých sračiek zas a zas, tuším jedine Farrah Abraham zostala pri 1 decku a robila si televíznu karéru, ostatné ...Taka jedna tretikrat vydata, manžel v base, narkoman atd ajajaj...chodí si do Armády spásy pre jedlo, nedokončená maturita, na nože s matkou, s mužom, 3 dieťa na ceste Jenell sa volá ...

margitaf
24. júl 2021

@karolinakr a pritom by mohli žiť úplne normálne, ja mam 33 a teraz čakám prvé dieťa, som asi nejaká zaostala 🤣

denden77
24. júl 2021

@margitaf alebo len poznas pojmy ako "zodpovednost", "planovane rodicovstvo", ci "financne zabezpecenie".. tiez som rodila v 34 🤷‍♀️😁

jana_eyre_2
24. júl 2021

No z vysoka by som sa vykaslala na akúkoľvek tretinu, veď vzťahy tam nefungujú od detstva muža a vy sa tam do takého niečoho pristajujete? Nepredstaviteľné.. radšej každy rok sa stahovat do nového podnájmu ako toto...