Ahojte je tu nejaka baba ktorej polovička pracuje v rodinnej firme a čas nákladov je kupovaná z firmy partnerovej rodiny ? Ako sa staviate k týmto veciam. Napr taká kúpa autá a pod nakolko mám to stále tak v hlave že je to niečo firemné patriace aj jeho rodine aj keď to nepriamo kúpil partner mne. Dosť sa mi to protiví a necítim sa komfortne s užívaním takých veci. Ako by ste sa k tomu postavili ? Viete pre prípad až by vam raz jeho rodina niečo vykrikovala.
Vobec by som to neriesila, zbytocne riesit take veci,normalne si uzivaj auto.
Zbytočne sa tým zapodievaš, že čo by bolo ak. Proste buď rada, že viete takto lacnejšie a jednoduchšie využívať veci a dostať sa k nim. Nehľadaj problém tam, kde nie je.
Pracujem v jednej firme, kde chodia členovia rodiny + frajerky, manželky , ... Majú auta kúpené na firmu a nikto nijak nerieši , všetci vedia,že to je na firmu, ale vo firme sa vôbec nevyužívajú, využívajú ich osoby, ktoré si ich kúpili ,ale napísali na firmu , lebo je to zrejme výhodnejšie 🤷 nikto to vôbec nerieši a nikto sa na to nikdy nepozeral spôsobom ako opisujes.
Firme sa koli odpisu daní oplatí každých pár rokov kúpiť auto... Preto keď firma prosperuje na spravidla viac áut ako potrebuje.
Je super ze ta beru ako súčasť rodiny a ze ti poskytnú auto. Ja osobne by som to vôbec neriešila a bola rada ze nám na com jazdiť.
Pozri ty ich predsa o auto neprosíš, ani si si nehľadala frajera za účelom získania auta, je to ich DOBROVOLNE rozhodnutie.
Co sa týka vykrikovania, keď chce niekto psa bit palicu si nájde... Čiže keď je raz niekto typ co vyhadzuje ostatným na oci každú pseudo krivdu tak si nejaký dôvod k tomu nájde aj bez auta.
Keď sa takto necítis komfortné a je ti to proti srsti jednoducho si kúp auto za svoje a máš pokoj ... Nebude ti nikdy nikto nič vykrikovať
tak auto, keď je napísané na jeho firmu, tak nekúpil tebe, akurát ti ho dal na používanie. Okrem toho, je to len PARTNER, takže do jeho peňazí ťa veľké nič
Ja mám s.r.o. a logicky mám auto kúpené na firmu. Muž má síce svoje, ale bežne jazdí aj s mojím. Nevidím na tom nič zvláštne. Divné by bolo kúpiť auto ako fyzická osoba, ak mám firmu. Okrem toho, auto nie je tvoje, len ho využívaš. Aj keď ho kúpil akože tebe. Možno sa skús zamerať na pre život dôležité veci a nevenovať zbytočnú pozornosť týmto veciam. Navyše, ak z neho raz bude manžel, tak budeš súčasť rodiny.