Ahojte. Neviem ako ďalej. Situácia doma sa stále zhoršuje. Rodičia sa neustále hádajú, otec sa chová ako psychopat, vyhraža sa matke, že jej niečo hodí do hlavy keď sa mu niečo nepáči. Ona mu vyčíta, že skončil ako starý chuj rozvedený, pretože ho podviedla bývalá manželka. On sa vytočí pre každú chujovinu, a je schopný vás poslať preč, že tam sú dvere ak sa mi nepáči. Bol u psychológa kvôli práci a povedal, že on je normálny, ale ja nie som, keď som robila zo seba handru bývalému.
Chcel ma mať vždy pod kontrolou, nikde ma pomaly nepúšťal, lebo že sa bál. Ak sa od niekial vrátila matka, nebodaj mala padnuty lístok na hlave, alebo mu niečo nesedelo, tak ju označil, že sa chodí ku*vit.
Mňa si nikdy ako jediné dieťa nezastali, matka radšej zastávala tetine dcéri a oco len poukazoval na to ako henta, tamta lepšia než ja, že som pomalá...V minulosti povedal, že naozaj pojde na testy, či som jeho.
Tento stav trvá už niekoľko rokov, do veľa veci ma nútil a psychicky ničil. Že mi chcel len dobre.
S matkou som sa o tom bavila, že ona už nič k nemu necíti, po tom ako sa chová, že ho berie ako spolubývajuceho. Tatko tvrdí, že je rád, že nás má. Keď som navrhla, prečo nejdú do manželskej poradne alebo sa rozvedu, ona s tým nič nerobí, že ich drží len dom v ktorom bývame.
On už nám viackrát povedal, že sa radšej zoberie a nájde si nejaky byt a nebude nám blázna hrať, ktorý musí prerábať dom a že sa uz nevráti. Doteraz to nespravil.
Mne to už psychiku ničí, čo sa doteraz dostávam z ťažkého rozchodu, čo má bývalí vymenil a vkusne toto počúvať, že som robila zo seba handru a ich nadávky hádky, nedá sa to už počúvať.
Čo s tým robiť? Keď oni nechcú a nič z tým nerobia ?
Tak zachráň aspoň samu seba a odidi čím skôr preč
@simsalabim nemám kam odist, mám 19, ešte študujem a brigáda mi nevystaci....ešte k tomu mám psov, ktorych mi tiez vyčítajú
@gerber58 tak hned po skole odist. Nevkladat nadej, ze sa to zlepsi, oni sa nezmenia.
@gerber58 máš 19 tak zrejme už bude maturovať tento rok či ? Čo sa týka psov, ak si ich financuješ sama ok ale ak musia platiť veci okolo nich aj rodičia radšej by som im našla nový domov. To si koľko bola s bývalím priateľom ? Keď ti toľko vyčítajú? Na internát odísť psom nový domov by sa nedalo ? Dieta hádam nemáš.
@gerber58 dávajú ti pekný príklad ako má vyzerať manželstvo kde si dvaja emočne nestabilni ľudia budú celý život robiť zle.Ani z voza ani na voz.Nenavidia sa aj tak sú spolu. Ty utekaj preč a začni žiť svoj život.Teraz čítam koľko máš rokov tak sa snaz doštudovať, pracovať a nedať sa zatiahnuť do ich toxického vzťahu.
@gerber58 v 19 som už bývalá vo svojom dome, samozrejme na hypoteku a pracovala som. Vš som si urobila neskôr externé.
Máš milión možnosti- brigáda, práca, zdieľaný podnájom, podnájom s kamoškou.. internát...
Nech mi nikto netvrdí že sa to nedá. V takom prostredí by som neostala aj keby som musela prerušiť štúdium a ísť hoc do zahraničia za prácou.
Nemáš žiadne kamosky, ktoré by do toho s tebou išli?
Tých psov ti načo bolo? Až dvoch?
@30katrusa40 ešte musím pokračovať, ísť na vysokú. S nim som bola krátko, niečo cez rok. A psy, tých sa nevzdám, to by bolo to posledné čo by som im spravila. Nejak sa z toho budem musieť vymotať, alebo to trpieť dokým nenájdem niečo.
@simona20201309 nemyslím si, že je to tak jednoduché ako opisujete, hneď na seba vešať niekoľko tisícovú hypotéku...nemám kamošky, ktoré by išli so mnou do takéhoto niečoho. Prečo psov? Pretože vždy sme mali radi psov a nemali sme len jedného, vyčítajú mi ich keď ich to chytí, pre krmivo,lebo sú na mňa písaní...v brigade chcem pokračovať aj pocas sk. roka ale je tu ešte stužková, na ktorú ide každý a ja nemám na to ešte financie, keďže všetko ide do prerábok, a ani rodičia nechcú ísť. Robím si vodičák, ešte do toho som vrazila peniaze.
@gerber58 tak to som nevedela ze v 19 ides ešte do maturitneho ročníka. Netvrdím ze to musí byť hneď hypotéka, chcela som tým len poukázať ze všetko sa dá keď sa chce. Ale áno, najprv dokončiť SŠ. Jedine čo ti ostáva je brat to tak, že už len rok. A vydržať.
Ty im nemáš ako pomôcť keď sami nechcú. Hľadaj vlastné bývanie a školu rob keď na to budeš mať podmienky.
@gerber58 možno ho treba podporiť v tom nech ide z domu ak chce. Pri najbližších vyhrazkach sa ho opýtaj ci potrebuje pomoc s hľadaním bytu.
Chudata deti… ked maju takychto rodicov. Ja tomu nerozumiem ako sa niekto takto dokaze chovat k svojmu vlasnemu dietatu. Asi ti len poradim rok vydrzat a ist prec… najst si pracu, podnajom a externe urobit vs. Co najviac casu travit mimo domu.
@simona20201309 myslím, že bude stále bežnejsie, že maturovať budú 20-roční.
@letfenixa prečo?
@simona20201309 aj ja som maturovala ako 20r - mala 9r ZŠ a mala som 5r.strednu..
Stačí ak niekomu vychádzajú zle roky, alebo mal odklad +9rocnik a stredná tak to vyjde na 20..
Autorka, máš ťažkú situáciu, ale skús sa čo najviac teraz sústrediť na seba a štúdium.. asi to inak ako ignoráciou zatiaľ nepojde kým si na strednej a potom keď pôjdeš na výšku tak môžes skúsiť externé štúdium ak sa bude dať, nájdeš si prácu a osamostatnis sa.. tiež som nemala doma jednoduchú situáciu v takomto veku.. bohužiaľ osamostatnilo ma že mi zomrela mama hneď po maturite..
Teraz je hlavne aby si dokončila školu a potom uvidíš že sa bude dať aj osamostatniť, len ešte počkaj..
@gerber58 Nemas starych rodičov, pripadne tetu, uja, ktorym by si mohla vysvetlit čo sa doma deje a poziadat ich o prichylenie. Skus bezplatnu advokatsku poradnu, poradia ti, ci ako plnoleta mozes dat zalobu na sud o vyzivne. V tom pripade by si psíkom mohla najst novy domov, k vyzivnemu brigada, stacilo by na nejake byvanie v byte, kde budete napr. tri dievčatá. Vysokoskolaci takto by vaju bezne.
@gerber58 treba sa osamostatnit, co ine chces pocut? Nedaj sa vtiahnut do ich zivota. Uz mozes odist.