Rodinná oslava - vraj sme rodina ožranov

katarinkaa33
29. dec 2024

Ahojte,.idem sa opýtať na Vás názor. Včera sme mali väčšiu rodinnú oslavu. Mama oslavovala 50 rokov. Muž sa tam netešil, jasné brala som to. Oni v rodine vôbec neoslavuju, není na niečo také zvyknutý. Tak som sa s ním dohodla že pôjdeme spolu, však sme manželia, chvíľu posedí, potom pôjde na chvíľu domov a zase pride. Tak sa aj stalo, najprv nepil, potom keď prišiel druhý raz tak si už dal. Ja som si tiež dala. Dala som si niečo viac, ale v rámci slušnosti. Nič zle som nerobila, jedine tancovala so synmi. Áno bolo mi zle( klasická opica). A on od rána do mňa bije, že sme rodina ozranov. Že aký príklad budú mat naše deti a podobne keci. Prišli moji rodičia, doniesli ešte nejaké jedlo čo ostalo, a on jediné čo iné povedal ironicky a s odporom, že celú noc nespal, že som pretŕčala celú noc.

ssimusska
29. dec 2024

@katarinkaa33 možno by som to pochopila, podotýkam možno, keby on nepije vôbec. Napr. Ja ani priateľ nepijeme a mne osobne vadí keď je niekto v mojej spoločnosti pripitý alebo opitý.

doriiis
29. dec 2024

Obaja ste rovnako na hlavu.Nemate jeden druhému čo vycitat

katarinkaa33
autor
29. dec 2024

@ssimusska pije, bežné si dá a práve s mojím otcom si hocikedy vypije.
@ssimusska

kepassa
29. dec 2024

Kebyze by on nevypil nič tak este ze sa da pochopit,ze je clovek, kt.to vadí
Aj mne vadi alkohol celkovo by som ho vymazala z oslav .. ale nie, ked si hrkne a vycita tebe, ze si si hrkla tiez...
Jemu zjavne vadilo nieco ine a nevie si to chlapec poriesit a normalne s tebou odkomunikovat

loliki
29. dec 2024

@katarinkaa33 Netráp sa. Jedným uchom dnu, druhým von. On je z inej rodiny, iné zvyky.

0silvia0
29. dec 2024

@katarinkaa33 pretŕčala celu noc je preklep? Asi si sa mu hnusila, ked ta videl pripitu. Tazko povedat...

katarinkaa33
autor
29. dec 2024

@0silvia0 hej preklep, že som pregrcala celú noc. Negrcala som

luccija
29. dec 2024

@katarinkaa33 je divný.50 tka je len raz a snáď sa mohol normálne zúčastniť.On dáva synom aký vzor, že babka má oslavu a on ma s tým problém.
Zabavili ste sa, oslávili a muž nech sa s tým vysporiadať ako chce

0silvia0
29. dec 2024

@katarinkaa33 tak nabuduce aspon vies, ze muza nemas volat na rodinne oslavy, nezvlada ich ...

markusrasford
29. dec 2024

@ssimusska prečo ti to vadí? Keď vadí vstanem od stola a odídem. Predsa nebudem potom s opitým človekom za jedným stolom.

maciatkoe
29. dec 2024

Akurat vcera som videla film dennik alkoholicky. Tiez vravela, ze si len obcas vypije. Tym nevravim, ze si alkoholicka (nepoznam ta, tvoj muz ta pozna). Ale bez vetra sa ani listok nepohne. Pozri si film 🙂

markusrasford
29. dec 2024

@maciatkoe porovnať film s realitou...

maciatkoe
29. dec 2024

@markusrasford Ten film by kludne sa mohol stat v realite. Takze tak...

markusrasford
29. dec 2024

@maciatkoe keby si ho včera nevidela tak dnes nemáš čo napísať.

maciatkoe
29. dec 2024

@markusrasford Tebe som to nepisala. Tak mi nepis.

canany
29. dec 2024

No ak pregrciam celu noc, tak mi to nepride, dat si nieco v ramci slusnosti. Asi tvoj muz vie, kedy je dost a ty sa asi v ramci slusnosti nevies stopnut. Ad jedna ako dcera alkoholika ti mozem napisat, ze som sa neskutocne hanbila, ked foter slopal a hanbila som sa, aj ked si mama dala jeden fernet na oslavee. Uz som to brala inac. Ad dva ked beriem deti niekam, v zivote by som pred nimi nepila alkohol. Deti odkukaju vsetko a to zle sa na nich lepi rychlejsieako dobre.

zuzubb007
29. dec 2024

Ak si vypijes raz za rok na dakej oslave mám preto pochopenie, samozrejme nie tak, že si nepamätás na druhý deň, prípadne celý ďalší deň prelezis v tom má muž pravdu ak by to tak bolo, ak si dáš do nálady a na druhý deň fungujes ako nič je to v pohode, pokiaľ pijete častejšie ako na obrovskej oslave tak začiatok alkoholizmu tam bude, nikdo nevidí do Vás ako často kto pije, takže môže mať pravdu aj muž aj ty

markusrasford
29. dec 2024

@maciatkoe keď si vo verejnom priestore tak sa nečuduj ze ľudia reagujú. Veľmi silný argument si dala. Je dobre ze sa natacaju filmy a potom ľudia bez názoru môžu porovnať film s oslavou

maciatkoe
29. dec 2024

@markusrasford A posledne co ti napisem. Nie keby som vcera ten film nevidela, tak sem nepisem. Vyjadrujem sa v tychto diskusiach obcas. Za to tvoje meno je v diskusiach stale. Takze ty si ten co sa potrebuje vyjadrovat aj ked nema k comu 😀. Adios

ssimusska
29. dec 2024

@markusrasford vadilo mi to vždy, z každého kto bol opitý sa mi robilo zle. Ja som nikdy nebola na nejaké ožran party keď som bola mladšia, radšej dobrý tréning boxu alebo fitko. Neboj ja sa s takými ľuďmi už nestretávam aj keď sú rodina 😄

atinkaa
29. dec 2024

@katarinkaa33 ono je asi tazko napisat kolko je malo a kolko je viac...kazdy ma tu mieru niekde inde. On vas asi nevidel prvykrat myslim - teba ani tvojich rodicov, rodinu.

Pises, ze nikdy neoslavovali u nich doma nic, nepises, ze nepije a to ma zaujalo. 50tka vie byt aj celkom pekna a velka oslava a niekomu to moze prist luto, ze nieco take nikdy aj v zmysle mensich cisel nemal. Nikdy nevies ako to spracoval, pretoze u nas sa obvykle ludia nevedia rozpravat - tak mi napadlo, ci ta lutost, mozno aj sebalutost a zavist a zlost z toho nemoze byt za tym. Pokojne sa doma o tom skus rozpravat.
Mozno to zapadne.

Dalsia vec, nevies ako zvlada take to tvoje pitie, ktore sama komunikujes nieco viac v ramci slusnosti, neviem co je ''nieco viac'', teda aj toto si sama zreflektuj.

A asi sa skor rozpravajte o tom celom. Mna vzdy zarazi tu na MK, ako naraz ludia su zo seba prekvapeni, pretoze ono to naraz nie je - akoby sa videli prvyraz.

Teda bud si uz x krat pocula, ze nejde na oslavu a co sa mu na vasom slaveni nepaci. Alebo co sa mu nepaci, ked slavis ty....je mozne ze si pri vsetkom tom tancovani so synmi zabudla byt s nim a bol tam sam. Je hlupe ocitnut sa niekde, kde nechces a este vo finale tam byt uplne sam, mozno ho stve toto.
A ja chapem, ze prezentujes len vysek z vasej reality, pretoze chces podporu pre seba alebo sa ti nechce pisat o tom viac....no podla mna nejake podstatne body toho v com sa v piti a oslavovani nezhodnete vy dvaja chybaju - nemyslim si, ze clovek pride k nalepke ''rodina ozranov'', len tak - musi sa k nej prepracovat, v tomto pripade opakovane prepit, sklamat....

7miriam77
29. dec 2024

Ste dospeli ľudia, alkohol je pre dospelých, tak o čo ide?? Keď je oslava, tak sa väčšinou niečo popije, nielen na Slovensku,ale je to celosvetový trend. Kto nechce nech nepije, kto chce,nech si dá. Pokým človek nevyvadza, nie je agresívny 🤡, pre mňa za mňa, nech si dá do nosa. 50tka je len raz

markusrasford
29. dec 2024

@maciatkoe som nesmierne rád že človek ako ty ma tak pozorne sleduješ. Kľudne nemám stým problém. Rád ľuďom ako si ty poradím, pomôžem ale aj s kritizujem.

januska12323
29. dec 2024

@katarinkaa33 a to takto preháňa pri každej malej chybe?

rivini
29. dec 2024

@katarinkaa33 odkedy mam dieta, nepamatam si, pit tolko alkoholu, ze mi bude na dalsi den zle. Ak mas klasicku opicu, tak to asi neboli len 1-2 pohare vina za vecer. V „ramci slusnosti“ je pre mna pohar sektu pocas pripitku a to je vsetko. Za mna je tiez totalne nezodpovedne, ak rodicia neplnoletych deti piju na oslave obaja naraz. S muzom mame vzdy dohodu, kto si na oslave nieco vypije a kto ostane v stave, ze moze soferovat auto, ak by sa nahodou nieco stalo. Ak alkohol obaja, tak sa o dieta stara ina dospela triezva osoba. Deti mozu kedykolvek dostat horucku, spadnut nestastne a teda mat dvoch alkoholizovanych rodicov, no super. Cize z mojho pohladu ste ozranci obaja…

maciatkoe
29. dec 2024

@markusrasford Nesledujem ta 😀. Si mi ukradnuty. Ale tvoj nick je vsade. Tvoje rady si strc, mna nezaujimaju. Neotravuj ma uz. Viac ma laskavo neoznacuj. Si strasne otravny. Takze mne uz nepis.

misiak7777
29. dec 2024

@katarinkaa33 to označenie rodina ozranov by ma pekne nasrala, hlavne od človeka ktorý si tiež dá alkohol. Evidentne mu vadí niečo iné..
A že ti bolo ráno ťažko? No stane sa, a to človek nemusí byť opitý, jednoducho mu nesadne na žalúdok..
Druhá vec je, keď klame že si zvracala celú noc.. s čím má chlapec problém?

liaka
29. dec 2024

@katarinkaa33 tak sa treba správať tak aby sa muž za mňa nemusel hanbiť. Nevypila by som si na rodinnej oslave aby mi bolo zle a mala by som opicu. Ako si pamätáš, že si naozaj nevystrájala v noci?

atinkaa
29. dec 2024

@markusrasford ja neviem co si vybavujete ty s @maciatkoe, no ma svatu pravdu, ja poznam nielen film ale aj pozadie, je podla skutocnosti, je skutocne cesky dennik alkoholicky na internete a zacinala sice ako pubertiacka, no prepila sa systematickym pitim ako zena za tusim len rok pitia do liecebne (je to celkom rychle, pretoze obvykle je na to u zeny potrebny aspon raz taky cas 2-4 roky, u muza 5-7rokov)

Viac si vie kazdy pod jej menom Michaela Duffkova vyhladat sam. A ano je to smutny pohlad, tiez podla jej oka len trochu viac oslavovala a dobabrala si napriklad vlastnu svadbu, narodeniny dcery a tak....https://www.facebook.com/zapisnikalkoholicky/

a ano, ani v jej rodine to nikomu neprislo, dokonca ani medzi jej kamosmi, pohybovala sa medzi ludmi kde to bola norma, kym nelezala ako ona vravela pod schrankami a dieta v kociariku nebolo vedla nej. Ano je to prehnany opis, ale pravdivy. Hovori to o tom, ze ta norma u mnohych je vlastne patologia od prveho pohladu.

katarinkaa33
autor
29. dec 2024

@zuzubb007 áno bolo to tak do nálady. A čo sa fungovania týka, obaja sme ležali do 8 v postelí. Ja som stihla povysávať a popratat byť, naložiť umývačku, dať prať druhu práčku a on nasraty zatiaľ spí.