Môj brat je leňoch, pracuje iba občas, využíva mama hotel, ale viac menej rodičom prispieva. V domácnosti pomáha. Čo ma naštvalo, v sobotu sme boli gratulovať krstnej k narodeninám a zvrtlo sa to na nadávky na môjho brata. Ja najlepšie viem aký brat je, ale aby ho niekto nazval k***tom, to je už silná káva. Furt sa starajú do môjho brata a už som ich ja musela poslať tam kde slnko nesvieti. Neviem čo sa starajú do našej rodiny.
Hmm, precitaj si prvy riadok svojho prispevku... urazas ho rovnako... alebo proste len "pises fakty"...to, ze si rodina to lepsim nerobi, ako ked ho uraza niekto iny...stale je to o tom istom... skus radsej dat pokec s bratom, co sa da zlepsit...
Si sa predviedla ako inteligentná osoba. No nič už. Aspoň je ďalšia osoba na debatu keď tam nebudeš
Čo vlastne chceš? Najskôr na neho pindas a potom keď niekto povie nahlas pravdu tak sa urazis?
@pribinak Tak povedať že je leňoch, kým aj je, je jedna vec. Ale nadávať mu tak vulgárne pred rodinou sa mi ok nezdá.
@anjelicek26 Tak ako píšeš, to sú fakty. Ale nemá to prečo riešiť celá rodina. Inak som s ním už hovorila, aj naši.
A my s tým čo máme?? 😃 Nechápem pointe tvojho príspevku 😁 keď to bratovi prekáža, nech si problém vyrieši s rodinou 😉
Hm, nehovorím že je to ok, ale ty si si zrejme tiež nedávala servítku pred ústa
Mimochodom vaši čo? Asi nič, keďže si nič nenapísala
@mell27 Nič s tým nemáte.
Tak načo tu píšeš? Brat nemá jazyk? 😃
Kolko máš prosím ťa rokov, 10?
@pribinak Tak mňa zarazilo to ako sa vyjadroval strýko. Takto nech si oslovuje vlastného syna. Ani neviem načo to tu píšem. Len ma to vytočilo.
ja ťa chápem ...asi máš brata rada, no pokiaľ pomáha a prispieva - tak nevidím dôvod aby sa do neho niekto navážal..koľko ma brat rokov ????
@mell27 Máš pravdu, zbytočne tu píšem. Som rozčúlená a bez rozmyslu som to sem hodila. Tak sa ospravedlňujem.
@irusa Prispieva, ale nechce sa mu robiť, nikde nevydrží. Vyzerá to, že si ho zastávam, to ale nie je pravda, ale toto musia riešiť rodičia a nie že strýko ho bude takto urážať pred celou rodinou. Brat má 22.
Ja som strýkovi vynadala, ale nie vulgárne, len som mu povedala, že keď sa oni takto v rodine oslovujú, tak to je smutné, ale že o môjho brata si hubu otierať nebude.
Strýko nie je taká cudzia rodina, aby nemohol mlademu"lenochovi "vytmavit, čo si myslí o tom, že 22 ročný zdravý chlap sa váľa doma.
A ver tomu, že niekedy práve vyčistenie žalúdka od takých" cudzích "ľudí pomôže a dotyčný si vstupi do svedomia. Najbližšie okolie totiž môže mať už na háku, že mu dohovaraju.
Takže keby mu tak vynadal niekto cudzí ba ulici budiz. Ale ak ide o jeho krstného rodiča, tak sa rozčuľujes trochu zbytočne a prehnane.
A ty mu naopak nemáš čo nadávať (strýkovi) keďže si jeho neter a tipujem, že mladšia od neho, aj podľa veku brata asi 40 mat nebudeš .(povedat "hubu otierat nebude" už je mierny vulgarizmus, takže áno, bola si aj ty vulgárna.
no to určite nemá riešiť rodina na okolo....má 22 rokov a je to jeho život, pokiaľ nikoho svojim štýlom neobmedzuje, tak nevidím dôvod niečo riešiť..ja poznám osobu dievča má 22 a nevie si ani chleba odkrojiť....a je mi to jedno pokiaľ jej neschopnosť nezasahuje mne do života
@irusa ale strýko je "rodina" nie je to osoba z 5 kolena, a ak majú blízke kontakty (píše, že boli gratulovať krstnej, čiže pravdepodobne je to jeho žena, a sú v blízkom kontakte)
Stdyko ho nezmlatil, ani nič také, len možno už tiež nemohol pozerať na to, že mladý chlap hlivie doma.
Ja som môjmu synovcovi raz strelila aj facku. Vyrástol pri nás, sme vo veľmi blízkom kontakte.
@jaskolka no vieš aké peklo by v rodine nastalo, ak by som skritizovala manželovú neschopnú lenivú neter ????? tiež ma 22 ...nič neurobí, nie je schopná ani riad umyť...vôbec nič ...raz som jej povedala a také peklo sa spustilo, že som myslela, že ma svokrovci so švagrovcami zabijú
@irusa no tak ver tomu, že u nás by, som osobne takú neter ja sfliaskala a nijake peklo by nebolo lebo keď som tej neteri menila plienky a hrala s nou na piesku mam nárok ju aj "usmerniť"
Ale to sme my, proste je to veľmi blízka rodina.
Nie je to niekto z 5 kolena, ale "rodina" a tak to sa aj berie
@jaskolka Súhlasím s tebou. Rozdiel ale je mu to povedať chlapsky medzi štyrmi očami a povedať to zámerne pred celou rodinou s cieľom strápniť. A o tých vulgarizmoch nehovoriac.
@irusa no možno by tiež práve takáto vec pomohla, keby niekto iný z rodiny trochu "zasiahol". A potom nevieme celý kontext, ako k tomu vulgariznu od stryka došlo. Nemyslím, že visli dnu a vyblafol to na neho. Ktovie, aká bola debata, ake mala grády, či už tam bol.aj alkohol - (možno aj u autorky) a prečo to zašlo až k takým vyjadreniam.
Ale práve také "strapnenie" môže niekedy skutočne pomôcť. Chlapi jednoducho majú iný slovník, pre nichv"ko***) veľmi často ani nie je nadávka, ale bežné vyjadrenie, hlavne ak už je trosku alkoholu tam.
Nevravím, že je to správne, ale každá minca má dve strany
@jaskolka Nehnevaj sa, ale ja nepijem ani brat, tak nás z tohto láskavo vynechaj. Spýtal sa strýko sám od seba či už ten k**ot má stálu prácu.
Ja síce takéto pomenovávanie vulgarizmami vôbec nemám rada a nepoužívam, ale vedu by som z toho nerobila. Mladému to môže pomôcť. Mal príležitosť sa už v tom momente vzmužiť a strýkovi sám niečo povedať. Nemyslím, že za 22 ročného by toto mala riešiť staršia sestra, nie je to nič vážne, stačí sa sám za seba slušne postaviť. A možno mu to zahanbenie pomôže motivovať sa do nájdenia riadnej práce a nadobudnutia pracovných návykov. Na začiatok aj taká hanba môže byť fajn motivácia.
Možno sa tvoji rodičia na neho permanentne sťažujú a tak strýko len použil slovo ktoré použil
Ja by som to tak strašne na tvojim mieste neprezivala
A čo my tu s tým poriešime? Veď nech to brat nerieši, rodina nech sa stará o seba a keď rodičom nevadí aký je tak čo?