Ahojte, ani neviem, co chcem pocut, asi sa iba vyrozpravat a zistit, ci si zato mozem sama...
Mam brata, s ktorym som mala vzdy super vztah, vsetko sme riesili spolu, travili spolu vela casu.
Dlhe roky som pracovala v zahranici, aby som si kupila byt , co sa mi aj podarilo...lenze casom som si nasla muza, ktory ma svoj dom a nastahovala sa k nemu.
Byt vyuzival moj brat, kedze este len zacinal robit, nedali mi hypo, tak bol v najme (platil cisto iba naklady na byt, ani € nebolo pre mna do vrecka...ak by mal najom druhy, platil by o 120-150 € vyssiu sumu). Cize spokojnost bola aj na jeho aj na mojej strane, ze mi nikto byt nezdevastuje a on teda, ze ma nizsii najom.
No a problem nastal teraz, ked uz moze zobrat hypo a chce kupit byt. Takze ja som ho kupila za 70 tisic, lenze teraz sa take byty predavaju za 100 tisic v pohode. Tak som mu povedala, ze proste potrebujeme ho predat co najvyhodnejsie, lebo dokoncujeme dom a proste peniaze potrebujeme investovat do domu. Brat to berie, ze som mu podrazila kolena, lebo on si nemoze zobrat taku vysoku hypo, ze to neuvladze splacat ( pritom mne je uplne jedno, ci ho predam jemu alebo inemu). No a povedal, ze so mnou skoncil a nechce nas uz vidiet. Ja sa uz dlho kvoli tomu trapim, nemozem spavat, nechjutmi jest. Inu rodinu bohuzial nemam.
Pritom kolegovia mi povedali, ze to je jeho problem, ze nema na taky byt, ze to ho nemusi zaujimay, ze ja som ho kupila za tolko, ze mam sa riadit trhovou cenou. Co myslite vy?
Povedz mu ze sa predava za 100tis a ak chce tak mu ho mozes za tolko predat. Nechapem odkial on berie drzost a odvahu ho od teba pytat za 70. Ak sa sam neospravedlni po tomto co povedal, tak by som ho uz sama nekontaktovala. Najhorsie je takto prenajimat rodine, mohla si mat prijem z bytu (mozno odkladat na prerabky) a predat ho hocikomu, no to uz nevratis. Takeho brata ti netreba co mu mas rodicov robit a dat za zvyhodnenu cenu? Len mal benefity z teba a z tvojho bytu a ked mu uz niesi dobra tak uz nikoho nechce vidiet. Velmi detinske.
Takže brat roky používal tvoj byt v podstate zadarmo, nájom ti neplatil, len náklady za byt a energie a ešte teraz chce ten byt kúpiť pod cenu? Šikovný chlapec. Dobre si to vymyslel, ale nebuď hlupa, pomohla si mu už dosť. Predaj byt niekomu inému za trhovú cenu. Byty išli za posledné roky veľmi hore. Prečo by si mala ty zase prerobiť na ňom? Brat nech si nájde taký byť, na ktorý má peniaze.
Najväčie problemy bývajú vzdy s rodinou. Najmä, co sa týka financií. Dokončujes dom, peniaze treba. Ak mu ho predáš pod cenu, budes to ty alebo tvoj muz, ktorí budete musiet navýšiť hypo aby ste dom mohli dostavať. Tvoj brat mysli len na seba. Lacno (zadarmo) býval, teraz chce lacno kupit. Brat, ktorý svoj vzťah k sestre spodmienkuje nie je brat ale kus debila. Prepac. Ty pozeraj na seba a na svoju rodinu. On nech si kupi to, na co ma.
@janetinka27
@yvfkfk ach baby, moze si kupit druhy, jasne, ze si aj kupi, len ma teda dost mrzi ako sa zachoval a este vsade rozprava ako som ho chcela vyuzit a zarobit nanom a ze som iba na peniaze. Vysvetlila som mu, ze tiez potrebujeme tie peniaze, ze si uz nemozeme navysovat hypo a ze nam 30 tidic nespadne z neba. No on proste pocital, ze ked som sestra, tak mu dam zlavu 🙏 ale mne da kedy kto zlavu 20, 30 tisic??? To, kolko usetril za 5 rokov si preratat nevie, ze pouzival moj mabytok, spotrebice, vsetko...ved ja musim zas malovat, menit pracku, ruru...to nevidi...
Napisala som mu narovinu, ako sa citim, ze ho mam rada a ze ma to nici...ale on je takej chladnej povahy, ze neviem, ci sa este obmakcii.
Mam iba jeho, nase deti su jeho krsniatka, tak som plakala, ze ako teraz co im mam povedat a vysvetlit im to, ze nas uz nechce vidiet...
Jeho odpived bola, ze detom prist nezakazuje...
Tak som sa dockala...za dobrotu, na zobrotu
Ja som taka citliva povaha, strasne ma to trapi, ze nemam uz nikoho, nemame starych rodicov, mam iba jeho
Ako sa cez to preniest? Najradsej by som sa nadopovala liekmi, nech aspon v noci nerozmyslam, lenze mam babo, ktore kojim...ach Boze, smutno mi baby, citim sa tak osamelo zrazu 😢
Napis mu zratane cierne na bielom, kolko usetril tym, ze byval roky zadarmo a spytaj sa ho, co hovori na tuto sumu? Ci mu nie je trapne?
Popripade mu napis, ze odteraz sa nenechas vyuzivat ako si sa nechala vyuzivat doteraz, ked si poskytovala svoj byt bezodplatne.
Ale prosím ťa, jeho to prejde. Nenechaj sa využívať a nevypisuj mu citové výlevy. Tak bude na teba len viac tlačiť, lebo vie, že si citlivá. Nikomu peniaze z neba nepadajú. Tak hádam máš okrem neho kamarátky, možno nejaké sesternice, tety, strykov. Niekedy sú kamošky viac ako rodina.
@janickacrazy dakujem, no asi som spravila zo seba debila, ze som sa este aj vypisala ako sa trapim. Veru kamaratky nemam take ozastne, preto sa zrazu citim tak sama. Vzdy sme travili cas spolu aj s jeho priatelkou, velmi sme si rozumeli. Takze ma to dost tazi, ze sa to takto pokaslalo a ja som este z toho vysla ako debil, ktory chce zarabat na rodine 🙄
Peniaze stale rozhadaju rodinu. Ak by bol na tvojom mieste, mal problem s peniazmi, vzdal by sa 30tis eur v tvoj prospech? Asi tazko. Zle by sa mal citit on. Vyuzival ta on, nie ty jeho. Nech si kupi byt na aky ma, ty svoj mozes predat cudziemu. A urcite neplac kvoli nemu, nech si hovori co chce, komu chce. Akceptuj situaciu, ze sa takto vyfarbil. Emocie bokom, pouzi logiku. Chlapi na citove vylevy niesu,
v prvom rade moze byt rad, ze si mu ten byt prenajala, keby si prenajme iny byt plati urcite vyssiu sumu ako platil tebe. ked sa mu nepaci, nech si kupi iny byt a sam uvidim, ze to nie len tak
@komplikovana Veru mas pravdu asi, moj muz mi stale hovori, ze som blba, ze sa nad nim trapim. Ze sa mam na neho vykaslat, ze aj tak kazdeho iba vyuziva (to je pravda, to vidim aj sama ako chce vzdy vsetko vo svoj prospech). Ja som len teda sa citila uz ako bestia nejaka vypocitava 🙄
Tak si skús nejaké kamošky nájsť, máš deti, tak na ihrisku hádam dáke mamičky chodia, daj sa s nimi do reči a možno nájdeš spriaznenú dušu. Alebo v nejakom materskom centre alebo na baby plávaní. Nie je dobré tráviť všetok voľný čas len s jedným človekom.
Mala som to tiez tak, ze som sa citila zle, za ciny druhuch osob. Jednoducho som si nechala natlct do hlavy, ze ja som ta zla. Zivotne skusenosti ta ale naucia. Hlavu hore, bude dobre, mas super muza, ktory stoji pri tebe.
My sme tiez chceli predat rodine, spustili sme na tu davnu dobu 300 000 sk. Nakoniec sa tiez nasiel problem. Najlepsie je predat cudziemu. Nech sa kazdy stara sam. Brat si uz mohol nasetrit ked byval u teba. My sme predali nakoniec este o kusok viac ako sme im spustali. Postupne sa vztahy upravili. Bavime sa normalne.
Predaj si ho za tolko kolko je realna cena,to ze on nan nema je jeho problem,nech zhana mensi,neprerobeny alebo taky na aky ma. Peniaze potrebujes,a prist o 30 000e kvoli rodine,no neviem...a to spravanie nekomentujem,mal by ti ruky nohy bozkavat ze si ho nechala byvat len za naklady a ani euro navyse.
Netrap sa, ho to prejde. Bohuzial, rodina sa za peniaze vzdy pohada. U nas bol opacny pripad,ked muzovi umrela babicka, ostal byt trom surodencom(medzi nimi muzova mama). Moj ho chcel kupit,nechcel s mamou,aby byt isiel niekomu cudziemu,mali tam plno spomienok,chcel tam nechat mamu byvat. Ponukol na tu dobu 1850 000 sk, porovnal si podobne byty,tento vsak bol v uplne povodnom stave. Samozrejme, surodenci (okrem svokry)odmietli,ze chce lacno kupit, no hruza, citili sme sa vtedy hrozne, po celej rodine rozneseny. Tak sa na to vykaslal, nakoniec byt predali cudziemu cloveku za 1550 000 sk, a vsetci spokojni. Rodine niekedy nevyhovies 🤔
Za dobrotu na zobrotu. Tvoj brat je riadne vypocitavy, podľa mňa ťa chce týmto správaním psychicky vydierať. Nenechaj sa, ty si sa zachovala správne.
Suhlasim s kolegami.brat moze byt rad ze si ho tam nechala.neprides predsa o 30tis eur.keby ste mali nejaku aspon ustnu dohodu ze ked ho bude chciet kupit mu ho predas za to co si kupila tak by som to mozno zvazovala..ale nemoze ti mat za zle ze ho chces predat co najlepsie.ved nech si kupi taky byt aky dokaze splacat.pride mi to od neho strasne sebecke a egoisticke.doteraz si bola dobra a zrazu sa takto chova.neboj ved jeho to prejde.
Takto ti poviem, ja som zažila to isté. Môj muž mal brata a ten hneď po našej svadbe zavelil, že ja som zdedila byt po rodičoch a že on má dospievajúceho syna nech mu zadarmo dám v BA 3 izbový byt. Ja som povedala, že nedám, veď aj ja mám deti a vieš čo urobil, ohovoril nás po celej rodine aká som lakomá a odvtedy sa s nami ani nerozprával až do svojej smrti. Takže poučenie, s rodinou nikdy nič.
Pre boha živého, ty sa najmenej máš cítiť byť vinna v tejto situácii. Keď si spočítas ze mesačne si prišla o dajme tomu tých 120€ z nájmu, za 5 rokov je to niečo cez 7000€!! Dal by brat len tak 7000€ niekomu? Za dobrý pocit? Určite ze nedal, nechápem akým právom teda žiada od vás o ďalších 30 000€ zľavu. Už ste mu dosť pomohli. Ty tiež potrebuješ peniaze a na chodníku ich nenájdeš ako si asi brat predstavuje. Podala si mu prst a on chce stiahnuť celú ruku a ešte teba bude odsudzovať. Plus presne ako píšeš, opotrebenie bytu zas znášas len ty. Och. Hlavu hore a s bratom ktorý ťa vyciciava si treba spraviť raz a navždy poriadky. A ak to on bude brat naďalej tak ako berie, potom ti nemusí byť ľúto ze s takým bratom sa ti vzťah pokazí. Toto sa veru rodine nerobí, to co on spravil.
Ahoj. Keď sa k tebe brat sťahoval, tak ste sa bavili o Tom, že ten byt od teba neskôr odkúpi a za akú cenu? Ak nie, tak nemá právo sa na teba hnevať. Koľko býval v tvojom byte? A teda predpokladám že ešte stále býva a dúfam že si mu tam nedala trvalý pobyt.
Asi mu nepríde ani trošku blbé takto ťa zneužívať a hrať na city keď u teba býva..... To sú povahy ľudí, ktorí žiaľ idú cez mŕtvoly. By som sa ho opýtala či by on tebe predal byt pod cenu keby bola situácia opačná a on by potreboval na rekonštrukciu. A v momente ako by odpovedal "áno" by klamal. Je to sebec, ktorý by nikdy nepredal pod cenu keby sám peniaze potreboval.....
Hlavu hore, písomne ho informuje, že dávaš inzerát na predaj bytu ale že má prednostne právo na kúpu ale cena je pevna. A že teda tam budeš chodiť na obhliadku a ak nemáš kľúče od bytu tak nech ti ich dá, inak tam prídeš a vymeniš zámky a on od bytu kľúče nedostane.
Nic si nevycitaj, zneuzival ta a aj stale bude mat tendencie ta nadalej zneuzivat. Emocionalne ta vydiera, hajzlik neschopny. Predaj byt za trhovu cenu tomu kto na to ma a kto si je schopny na to zarobit.
A on nech si najde lepsi job, aby si mohol dovolit kupit tvoj byt za adekvatnu trhovu cenu.
Ahoj, netrap sa nad tym. Brat chce cisto prist k nehnuteľnosti za menej penazi na tvoj ukor. Ten byt si si ty zaplatila a on nemá nanho ziadne pravo. Nech si uvedomi,ze si mu vlastne ty urobila laskavost,ze mal kde byvat na urcity cas. Toto je cista manipulácia a vydieranie z jeho strany. aj on moze ist do zahraničia a si na byt zarobit. Nedaj sa citovo vydierat, raz to spravis alebo to nezastavis a budu to od teba stale pozadovat.
Spravila si niečo zlé, keď sa tak trápis? Práve naopak, roky si mu pomáhala bývať, aj za cenu finančnej straty.Co pre teba robil on? Ten byt predaj cudziemu a budeš mat pokoj. Rozumeli ste si, lebo z teba mali prospech, táto situácia ti len pomohla otvoriť oči. Máš manžela, dieťa postupne spoznáš ďalších rodičov cez deti, susedov... Netráp sa pre nevdacnika, takto súrodenecké láska ozaj nevyzerá.
ste úplne rozdielne povahy , ty si precitlivená a tvoj brat ..no ako to napísať nevulgárne vychcanec. Výlevmi nič nedosiahneš , len ťa ešte zatlačí hlbšie. Napíš mu dokedy sa má vysťahovať a že si mu už darovala 7000 EUR. A že keď ta nechce vidieť že teda ok, rozhodol sa tak sám . Dievča spamätaj sa , máš tam manžela a svoje deti a tých rieš a nie sebeckého brata . Nikomu nerastú stromy doneba a ver že ani jemu .
Určite sa riadit trhovou cenou a proste predat byt za co najlepsiu cenu..brat nech si vezme byt na aky ma...nema pravo sa odut ale mal by to chapat..
Ja este len jednu vec. Mas deti, a ak das nieco zadara inemu akoby si odoberala svojim detom...(bolo na to aj nejake porekadlo)...tak ked sa z celej situacie nebudes citis dobre, povedz si ze to robis pre deti, a to je spravne.
A tebe kto byt dal?? Brat?? Veď si drela ako mulica v zahraničí naň. Kupila si si ho a dala si mu ho v dobrej viere, že sa ti o byt postará. Nie , že si ho bude kupovať. On ak nemá na byt (koľko izbový ?) nech si kúpi garzonku alebo 1 izbak. Hold brat ma smolu dnes treba mať na 100000 niečo nasporené alebo ručiť niečim. Keď nemá žiaľ jeho problém. Za tie roky, čo býval zadarmo si mal nasporiť. A hnevá sa nato nepravom. Tebe ten byt nedarovali rodičia , ty si si naň zarobila sama.
Ja len toľko k tomu, že on so svojou povahou by ti v živote ten byt nedal za 70. A ani by ťa tam nenechal bývať len za cenu energií. Možno by ti spustil 20eur a tváril by sa aký je štedrý a všade by o tom rozprával. Ty nie si jeho mama, pekne mu vysvetli koľko si sa narobila aby si si mohla byt kúpiť, spocitaj mu koľko si mu darovala na nájom ktorý neplatil. Tomuto on bude rozumieť. To nie je veľmi pekný vzťah, keď ťa chce takto využívať. Asi si si o ňom robila trošku ilúzie. Ale ak niečo potrebuje počuť, tak pravdu a určite mu neustupuj.
a on si nemoze kupit iny byt? alebo uz u teba nieco prerabal? ved dnes sa ludia bezne stahuju, vezme veci, nabytok ak ma a pojde inam. ty si ho nepodrazila, vtedy ten byt sice stal menej, ale clovek aj menej zarabal. ale odvtedy narastli nie iba ceny bytov ale aj ceny vsetkeho. keby si ho kupila pred 20 rokmi za vymyslim si sumu 30 tisic, tak by ti mal dat 30 tisic? ved vtedy to bol majland.
skus sa s nim skontaktovat, ved je to tvoj brat aj byt, skus mu to vysvetlit a ked nie, tak mu odporuc, nech sa popyta on sam ako to chodi a mozno pochopi, ze mas pravdu.