Je, normálne, ak sa rodina silou mocou snaží dostať k mojej zdravotnej dokumentácii bez môjho súhlasu.Porušuju takýmto konaním nejaký zákon?
Ak im lekár či sestra dajú info o tvojom zdravotnom stave bez tvojho súhlasu, tak oni porušia zákon
Ono, praktický ide o to, že sa mi snažia pripísať nejakú diagnózu, ktorá neexistuje, ale oni sú o nej presvedčený že ju mám.
Takže zrejme ide o psychiatrickú dg. Na základe čoho si rodina myslím, že danú dg máš a na základe čoho ty vieš s istotou, že ju nemáš?
Za takymito vecami casto stoji velmi dlha a pochopitelna historka, ktoru zakladatelka nepovie...
Mne ide, o to že sa nedokážem brániť vymislom, konšpiráciam a fabulaciam zo strany švagrinej na moju osobu. Neustále vymýšľanie diagnóz a rozširovanie týchto nezmyslov po rodine a známych, ktoré sa vôbec nezakladajú na pravde. Ona, je o Tom presvedčená, že to tak je a bodka. Nejdem, jej vysvetliť, že to nie je pravda, tak to ja klamem a zavadzam. Už to zašlo, tak ďaleko, že štve proti mne aj môjho muža.
S istotou viem, že nemám žiadnu psychiatrickú diagnózu nakoľko som viackrát absolvovala psychologické testy, osobnostné testy u klinických psychológov, ktorý nezávisle od seba vypracovali posudok, taktiež psychiatrické vyšetrenie, ktoré je nutnosťou k profesii, ktorú vykonávam.
Kriste,keď máš takú správu tak ju uverejní napr.na Facebook s komentárom akým zotres švagrinu.
No tak sa s nou nekasli, konfrontuj ju a razne jej povedz (kludne aj pred muzom a rodinou), ze pokial neprestane o tebe sirit nezmysly, tak podas TO za osocovanie, alebo co ja viem, aky paragraf sa na to hodi... a duplom, pokial sa snazi dostat k tvojim zdravotnym zaznamom!
to čo máš za rodinu? Švagriná má nejaký problém, alebo máš objemný majetok a potrebujú ti obmedziť spôsobilosť na PÚ? Ja by som podala TO za ohováranie. Presne ich správanie napĺňa skutkovú podstatu, informácie, čo šíria ťa môžu závažne poškodiť v osobnom, pracovnom živote.
Hneď by sklapla, keď by jej prišlo predvolanie na výsluch.
@anjelicek26 Tiež si myslím.
Ale takéto situácie reálne existujú, v 99 % ide o peniaze.
Prerus kontakt s takouto rodinou. Úplne. Koniec stretávania sa, telefonovania si, zrus sociálne siete
Všetkým to prospeje
Presvedčená môže byť o čom chce ak to šíri ako pravdu je to trestný čin ohovárania a poškodzovania dobrého mena, neviem presne ako to je. Zájdi na políciu a budeš mať od nej pokoj.
@anjelicek26 Keby, za tým stalo tisíc historiek, aké morálne právo im dáva dôvod k takémuto správaniu.Veď, predsa nemôžeš nikoho, napádať, osočovať, ohovárať a rozširovať o ňom nepravdivé informácie, len z toho dôvodu že ty si o Tom presvedčená a preto to musí byť pravda a bodka.
PODAJ TRESTNÉ OZNÁMENIE. NEVIEM, NAČO ČAKÁŠ.
.. ak je to take vazne ako vravis , tak podaj trestne oznamenie ..uplne vazne.. pochybujem , ze tam nejaky rozhovor pomze ..
Autorka proste smer policia, ina cesta nie je.
Áno autorka, existuje. Volá sa trestný zákon.
Normálne, urobila by som toto:
Prišla k bratovi domov, keď budú obaja doma. Sucho oznámila, že matka za života mohla so svojím majetkom urobiť, čo chcela. Darovacia zmluva je platná. Dom je tvoj. Že vieš o tom, čo švagriná robí, nemieniš to tolerovať a budeš sa brániť súdnou cestou. Že ju v dohľadnej dobe bude čakať pozdrav od právnika a to výzva, aby prestala so svojím konaním, napĺňajúcim znaky trestného činu. Túto doporučenú poštu do vlastných rúk by som jej odoslala. DO očí by som jej povedala, že toto je posledný raz, čo ju upozorňujem, mám dôkazy, mám svedkov a mám lekárske správy o mojom duševnom zdraví.
Že ak ešte nepočula o náhrade škody, môže začať šetriť. Brat by musel byť prítomný tiež. Ak má švagriná problém, nech rieši svoj rodičovský dom, svoje dedičstvá a svojich rodičov.
Hotovo. Následne by som sa zariadila podľa jej ďalšieho správania.
leukémiu teda nemáš? 🙄 už riešime majetky? zase na mesiac vymyslená denná téma?
@zuzanka.zuzu Neviem o čom píšeš? Zrejme si sa v niečom našla, ale ubezpečujem ťa, že v tomto mojom prípade sa nejedná chvála pánu Bohu o žiadnu leukémiu.
Tak podaj na ňu trestné oznámenie a bude po probléme.
Tak ako je to teda podla zakona? Kto moze nazriet do zdrav. dokumentacie? Podla mna len ty, max tvoj manzel. Ale ak ma svagrina kamosku v tej ambulancii, tak sa k tomu dostane. Vravis ale, ze podla lekarov si zdrava. Tak sa nemas coho obavat
@basska_b Veď, ale ma pochop, čisto z ľudského hľadiska, zy to konanie, je neetické a veľmi obmedzujúce voči mojej osobe. Ja , predsa viem , že nijako právne mi nemôže ublížiť , ale mňa osobne to uráža keď mi dáva nejaké nálepky a vypisuje otravné správy, kde sa vyhráža, ako ma zničí a že ja ešte neviem čo ona dokáže, aké má o mne info, dôkazy. Keď nereagujem, na šesť jej zmeškaných hovorov, tak takéto siahodlhé správy.Ked, ju zablokujem na mobile všade, kde sa dá tak telefonuje môjmu mužovi, po rodine, kde sa dá...
Toto co si opisala v tejto poslednej sprave je na trestne oznamenie, ak ta svagrina obrazuje, vyvolava ti, osocuje ta, klame o tebe atd riesila by som to asi u policie, lebo neviem, kde inde sa obratit.
Evidentne diagozu ma svagrina !
Výborne, k tomu môžeš ešte pridať vyhrážanie. Naozaj choď na políciu.
a tvoj muz jej nevie tiez nieco povedat, ked sa snazi ho postvat proti tebe? inak ano, ako pisu damy vyssie, podat TO
opakujem, všetky tieto SMS-ky si odlož, to máš jak vyšité trestné oznámenie, sklapne raz dva.
Veď snažiť sa môžu. Ak si dospelá a svojprávna osoba, tak sa k nej nedostanú. Zákon poruší lekár, ak im ho zverejní resp. ak im zverejní nejaké informácie. Na druhej strane, ja keď som bola chorá, tak najbližšia rodina, čiže rodičia a brat vedeli, čo mi je. Nenapadlo mi nehovoriť o tom s nimi.