Rodina okráda dôchodcov

2. jan 2025

Zdravím vas, su tu dnes celkom zaujímavé temy o pozickach, peniazoch a podobne, tak mi napadla jedna ohladom dochodcov.

Častokrát je počuť o tom, ako dochodca vyhodí tisíce eur z okna a podobne. Lenže hovorí sa o tom, že tie telefonáty su naozaj od niekoho z okolia alebo priamo rodiny. Veď kto cudzí by mal telefónne číslo na dôchodcu a ešte lepšie.. Kto cudzí by vedel akú hotovosť ma dochodca doma? Jasne, ze niekto z rodiny.. to len na margo toho, že rodina je najviac pritom najviac zla sa deje v rodinach

pribinak
2. jan 2025

🤣🤣🤣🤣🤣 ty mas koľko rokov?

autor
2. jan 2025

@pribinak 37 prečo?

januska12323
2. jan 2025

To sú organizované gangy a nie rodina.

viestta
2. jan 2025

Nie, vobec to nemusi byt rodina. Uz mi volal taky "doktor" ohladom vnukovej nehody. Dost dlho som ho natahovala a kazda veta co povedal bola ucelova aby ziskal co najviac informacii, ktore by potom pouzil. No ma smolu, ja vnuka este nemam, ale viem si predstavit, ze starsieho cloveka dokazu oblbnut
No a ked narazas na aktualne temy, tak slecna sa nechala oblbnut (sobasnym?) podvodnikom, manzelsky par "pozical" peniaze dalsiemu "kamaratovi".

autor
2. jan 2025

@januska12323 ale odkiaľ vedia kto ma kolko peňazí doma. Určite je to veľakrát aj niekto z rodiny

danieli
2. jan 2025

Tak byva este dobrym zvykom mat tolko odlozene, aby bolo na pohreb, takze myslim, ze skor odhadom pokus omyl

autor
2. jan 2025

@danieli nedávno bolo počuť o tom, ako dochodkyna vyhodila 100 000..neverím, že to nebol niekto z rodiny

viestta
2. jan 2025

Nie nevedia. Povedia, ze treba 10 tisic. Bud ich dochodca ma lebo ak povie, ze nema, tak idu kolko by mohol ihned, zvysok potom... A ak ich ma, tak povedia, ze to je to najnutnejsia, ale cela suma moze byt aj vyssia, napriklad 20 tisic...

masinka
2. jan 2025

@autor ono ked je to gang, tak maju zrejme nejakeho spriazneneho pracovnika v banke ktory im da echo ked dochodca vyberie vacsi obnos rovno aj s jeho adresou.

zuzinka888
2. jan 2025

Lebo dochodcov ovladnu strchom a casovou tiesnou. Pracuju organizovane- dichodcovia sami beskor potvrdia ze im vlastne vsetko prezdadia- na zacuatku sa ozve hlas- chrapot/ sustanie a dichodca pocuje zretelne slovicko- babka- babka to som ja. Aj sa babka opyta- to si ty Janko? Vola chlap. Ak by sa opytala to si ty Janka- telefonat prevezme zena a uz sa vezu. Nepytaju sikonretnu sumu. Pivedia ze potrebuju vacsi obnos a ze oni nemaju. A babka povie. Joj ja mam len 5tis(10tis) na pohreb( toto si osobne myslim ze 90% dochodcov nad 70 rokov si setri na pohreb- kebo je to generacia ktora nechce byt detom na obtiaz- a nie je im jedno ci s nimi po smrti bude.) A uz ich maju.

autor
2. jan 2025

@masinka ano aj to moze byt..alebo poštárka, postarkin syn, predavacka z miestnych potravin atd

pribinak
2. jan 2025

Rodina? Na to s špecializujú skupiny.

Minule v obchode v rade na pokladňu staršia pani rozprávala koľko ma doma lebo neverí bankám
Celkom slušná sumicka. Počul ju kde- kdo. Keby som chcela pošlem syna rýchlo za pani ktorá sa s níž rozprávala, že kde býva pani Ruzenka a ľahko zistím cislo a už len zavolať

Ale môže byt, že niekdy aj rodina vie pekne oklamať

Môj otec hoci je už osemdesiatnik, hovorí, že týmto by mail byt okamžite odňaté niektoré práva, napr voličske

tundra
2. jan 2025

Si úplne mimo....tato schema funguje vsade a ma stupajuci charakter...

januska12323
2. jan 2025

Nie oni nevedia koľko má dôchodca doma, tipuju, hádajú a dôchodca im to neskôr sám prezradí.

sasa1310
2. jan 2025

z 90 volaní chytí len dvoch, troch, kto má peniaze doma. A médiá píšu len o takých

ahhola
2. jan 2025

No nejaky tiperi su... Banker, postar, susedtstvo...a niekedy totalne na blind. 🥸

Tieto smejdoviny v 90.prebiehali takto-dosli niekam na lazy, pekne ohodeni olasski na dobrom aute a pytali pana domu. Starcek povedal, ze on je gazda. Z diplomatky vytiahli sek ukoristeny na poste s vyplnenou sumou. Samozrejme, oni maju len celu 5000ku,treba vydat.Starcek sa vybral do stodoly a za nim krpate decko, ktore nevidel, no on videl jeho skrysu. Dostal par tisic a prisiel o 400 000 uspor, v korunach.
Realny pripad. No sympatie boli na strane cigoriek. Lebo stary sedel na pol mione, detom nepomohol, sebe nedoprial. Aj mu bolo cudne, ze prisli cigani (tak to povedal), ale nechal sa oblbnut. 💫(Manzele Stodolovi, tiez Pripady.)

niekto2hy
2. jan 2025

Preco sa pytas take otazky anonymne?

napetra
2. jan 2025

Áno sú to gangy, ktoré telefonujú ľuďom, z množstva telefonátov sa im podarí oklamať 2-3 prípady.
Aj to sa stalo, že deduška poslali do banky vybrať peniaze.
Zamestnancovi banky to bolo podozrivé a keď mu dedo povedal načo peniaze potrebuje, tak hneď vedel, že ide o podvod. Dedo mal šťastie.
Podvodníci sú vynaliezaví a chytajú sa každého slovíčka, ktoré dôchodca povie, aj keď vôbec nevedia, či dôchodca má doma peniaze.

lukbe
2. jan 2025

@viestta jeeej, ten telefonát by som chcela pocuť 😂nenahrala si?

danieli
2. jan 2025

Ja ani netusim kolko maju nasi dochodcovia v rodine v skrini doma penazi, zo mna by nebol dobry zlodej, nemyslim si, ze by rodina chcela obabrat, ako myslienka, ze “peniaze ostanu v rodine” je pekna😂ale vidim to skor na cudzich a bez charakteru

viestta
2. jan 2025

@lukbe nie, ale dobre som sa zabavila

lukbe
2. jan 2025

@viestta to verím😂

oli18
2. jan 2025

@zuzinka888 ja som seniorka a mna este nik nezavolal. Asi vedia, ze mam peniaze v banke a dochodok nizky, z ktoreho nemam doma usetrene nic A dobru banku, ktora neposuva info o klientoch😄.

zuzinka888
2. jan 2025

@oli18 tak prave banky robia velku osvetu- mama bola vyberat peniaze na pomnik cca 5500€ a pracovnicka sa jej vypytovala- na co chce peniaze pouzit- ci jej niekto nevolal- a moja mama do krvy urazena - ze co sa stara, ze ona si peniaze moze minut na co chce- samozrejme ze sme jej vysvetlovali a dohovarali a pripomenuli tie pripady. Lebo vacsina z okradnutych dochodcov ma peniaze doma- lebo banke neveria a prave niekto za okienkom im ich moze " zachranit".

oli18
2. jan 2025

@zuzinka888 ja mam prestiznu banku a peniaze mozem vybrat az po ukonceni viazanosti. Mimo viazanosti bez sance. To, preco sa pytaju na ucel vyberu, sa moze vysvetlit rozne.

napetra
2. jan 2025

@oli18 Prosím, dúfam že to nie je tajomstvo, ktorá prestížna banka to je ?
Úprimne ma to zaujíma.

tundra
2. jan 2025

@napetra prestižna banka, je napr.Julius Bär,nema však pobočku na Slovensku.Od 250k fr/ € sa môzes stat klientkou...

napetra
2. jan 2025

@tundra Díki, ale predpokladám, že @oli18 má prestížnu banku s pobočkou na Slovensku, tak rada by som vedela, ktorá banka to je.

gab1sol
3. jan 2025

Žiadna rodina, žiadny spolupáchateľ z banky… Volajú rad radom komukoľvek. A niekto sa chytí. Ani nemusia vedieť, koľko doma majú, dôveryhodný dôchodca im to sám prezradí… a média informujú len o tých, ktorí sa chytia, čo nie je ani zďaleka ani 1% tých, na ktorých to skúšajú. Informujú len o tých, ktorých nachystajú.