Ahojte. Prosim vas mam problem kt ma velmi trapi. Moja rodina aj priatelia odmietaju mojho priatela. Velmi sa milujeme je nam spolu krasne. Vsetci si myslia ze mi ublizuje. Lenze to neni pravda. Travime spolu vela casu. Velmi ma to trapi lebo chceme mat aj dietatko. Neviem co mam robit som z toho na dne. Tak velmi by som chcela aby sme fungovali ako rodina. Rodicia honnechcu ani vidiet. Co mam robit. Chcem byt uz konecne stastna :( dakujem
No nieco na nom nebude s kostolnym poriadkom, ked ho odmietaju dokonca aj tvoji priatelia 😲 Kolko mate rokov, ty aj priatel? Ako dlho ste spolu?
...laska je niekedy slepa...pochopila by som, keby si sa hnevala na rodinu, ze ho odmieta, ale ked uz i kamarati ho odmietaju, tak nieco mozno na tom predsa bude...nenapisala si dovody, ani ako dlho spolu chodite. Nie vzdy treba odmietat cudzie nazory, sice nikto nevidi do vasho vztahu tak ako vy, ale zase maju v mnohych veciach nadhlad a vidia veci, ktore zase mozno Ty nevidis...
Zijeme v malom mestecku kde sa siria uplne vymyslene reci. Bohuzial sa to neda vysvetlit. Obi kvoli tomu lebo som bola velmi blazniva chodila na kazdu akciu diskoteku vsade som bola a ked sme zacali byt spolu tak som sa usadila. Mrzi ma to lebo by mali byt radi. Nemusim byt vsade. Ja mam 21 priatel 23. A sme spolu tri roly. Teraz som na 2 mesiace od neho odisla lebo som sa nechala od odstatnych nahuckat. Ale uvedomila som si ze bez neho nemozem byt a sme zasa spolu.
@funky_diva asi maju na to dovod.... a vidia veci, co ty vidiet odmietas, lebo mas ruzove okuliare 🙂
A co mam robit mam sa na neho vykaslat aj ked citim a chcem nieco ine len aby boli oni spokojny? Ja neviem. Nemam uz naozaj na nic chut :(
@funky_diva ak ta rodicia zivia tak maju pravo, ale ak si s partnerom sama a byvate spolua rodicov nezatazujes myslim ze je to tvoja vec. Ale nemyslim ze to bude az tak ideqlny chalan ked po troch rokoch maju stale rovnaky nazor.
pises ze chcete spolu dieta, takze odporucam zacnite spolu zit, dajte tomu tak dva roky a uvidis ako to budete zvladat, aj kazdodenny zivot, aj hospodarenie, bezne zivotne situacie a na ostatnych sa vykasli 🙂 len nerob to ze sa tri roky vodite za ruky po veceroch a stretavate sa po diskotekach, naraz si od velkej lasky spravite dieta a o rok zistis ze toto nie je vobec to co si si predstavovala 😉
My uz sme spolu zili 1 rok 🙂 a po diskotekach praveze nechodime vobec. Radsej si urobime pekny vecer vo dvojici. A kvoli tomuto sa to asi ostatnym nepaci alebo neviem preco. Ano stiahla som sa. Ale preco nemozem byt aj ja statsna ?
@funky_diva Ak sa Tvojim priatelom nepaci len preto, ze Ta stiahol od nich prec, tak to boli potom divni priatelia...a v tom pripade by som si ich vobec nevsimala...len ci za tym nebude i nieco ine...
a tvojim rodičom a priateľom na ňom prekáž čo? že nechodíš na diskotéky? alebo vonku? alebo je v tom niečo iné?
@funky_diva priatelia su jedna vec, ich nazor si nemusis vsimat. Ale preco ho odmietaju rodicia? Aky nazor nanho maju?
@funky_diva kazdy vztah je risk, casom uvidis cisi sa dobre rozhodla niekedy clovek spozna pravu tvar az neskoro. Ale ste mladucky obidvaja a casom mozno pridu veci ktore ste si neuzili, bodaj by to pravda nebola, ale skusenost vo vzahu a vyburenost je nadovsetko. Vela stastia.
@funky_diva čas v spoločnej domácnosti ukáže kto mal pravdu....... často rodičia vidia pravdu.....a majú aj pravdu........ samozrejme si dospelá...... 🙂
Ze uz nezijem poburenym zivotom. Kenze ja som taka ze chcem mat rodinu. Co mam robit? :(:(:(:
@funky_diva urcite maju dovod na to, mysliet si, ze vam ublizuje. zrejme vy mate ruzove okuliare, ste zalubena. ale ked prvotny lubostny blues prejde, uvidite aj vy, aky v skutocnosti je. skuste sa pozorpravat otvorene s rodinou a priatelmi, ze co si myslia o nom a uvazujte o nom triezvo. pokial su naozaj proti nemu vsetci, tak urcite na tom neico bude. urcite vam chcu len dobre, tak by ste ich mali pocuvat.
Ja mam tiez takych rodicov, o tom ze mam priatela nechceli ani pocut, ani som im o nom nepovedala, povedali im to susedia. Ani ho nechceli vidiet, ani spoznat, nic, v hlave vymleto a zatemneno. Tak som im nic nepovedala a na druhy den po skonceni skoly sa zbalila a bez nejakej zmienky sa odstahovala k nemu. Potom ma hladali atd, az ked sa dozvedeli ze planujeme svadbu a cakame dieta zacali normalne rozmyslat. A vypracovalo sa to do takej miery, ze ja som hlupana a on velky dobrak...
@funky_diva preco ho nechcu tvoji rodicia? to je podla mna najdolezitejsie,,,ja som mala presne tuto situaciu dokonca moji rodicia sa mi na ulici nepozdravili,,,povedala som ze ja chcem padnut na hubu ale nechcem lutovat , ze som to neskusila,,,,nakoniec som padla,,,,a viac ako padla,,, ale skusila som to 😀 😀 😀 ak chces napis ip a drz sa
Hovoria ze je to despota a velky ziarlivec. Pritom ja som vacsi jak on. Tak ja neviem mam pocuvat druhych a vykaslat sa nanho a trapit sa. Alebo byt s nim a byt pohnevana d ostatnymi?
Uz len to, ze sama nevies, na ktoru stranu sa priklonit a riesis to na fore, kde Ta nikto nepozna a nic o vas nevie naznacuje, ze s dietatom treba urcite pockat - asi je potrebne vyriesit si najprv vztahy, uvedomit si, co vlastne chcete a az potom riesit taku zasadnu vec, ako je dieta. Nemate sa kam ponahlat, ste obaja velmi mladi. A ziarlivost nie je vobec sranda, moze urobit peklo zo zivota, zvrhnut sa na tyranie. Ak nielen rodicia, ale aj priatelia maju na neho rovnaky nazor, naozaj to moze byt tak, ze vidia to, co Ty nevidis. Alebo mozno nie a mylia sa - kazdopadne, ja by som poradila, aby ste si dali este cas a nevrhali sa do svadby alebo deti..
Mám reálnu skúsenosť ako rodič. Spočiatku išlo o zlý pocit, neskôr o poznanie. Dcére sme nebránili, len sme sa ticho trápili. Obaja sme boli a sme toho názoru, že presviedčaním a bránením by sme dosiahli pravý opak, takže sme ju nechali, aby zistila sama, v čom je chyba. Iba sme dávali veľký pozor, aby nešlo o extrémy typu fyzické ubližovanie. Našťastie nie je hlúpa a prišla pomerne rýchlo na to, že to nie je človek pre ňu. Bola veľmi mladučká, láska bola veľká, preto od zistenia k rozchodu uplynul istý čas, kým vzdala pokusy o záchranu.
Po preplakaných nociach vyslovila to, čo musela - vo všetkom ste mali pravdu, ja som to vedela, ale myslela som, že to zmením. Po čase sa aj od priateľov dozvedela, že od začiatku ich vzťah považovali za neperspektívny.
Takže treba dať dole ružové sklá a počúvať hlas ľudu a rodičov, ktorí isto nechcú nič zlé. Aspoň počúvať, vypnúť hormóny, zapnúť mozog a vyhodnocovať signály. A rozhodne sa nehrnúť do ničoho na truc všetkým a hlavou proti múru.
@funky_diva to, že je despota a žiarlivec si predsa rodičia a okolie nevycucali z palca, že? zrejme sa musel tak prejaviť a určtie nie raz. možno len ty ho tak nevidíš a už ho vlastne aj obhajuješ. a seba hodnotíš ako väčšieho žiarlivca. vlastne už na prvej strane tejto témy obviňuješ seba...neviem, ale nemyslím si, že tvoji rodičia by len tak z ničoho nič tvojho priateľa takto videli..
@funky_diva mna by zaujimalo najma to ublizovanie Ti. Ako Ti ma podla Tvojich rodicov a priatelov ublizovat?
@funky_diva
na zaklade coho hovoria ze je despota a ziarlivec?
Priznam sa, mne osobne take vztahy "smrdia", kde nefunguju vztahy aj okolo, kde sa mladi separuju, aby nemuseli mozno celit realite alebo hodnoteniu, ze radsej prec od neho... Pokial su tvoji rodicia rozumni ludia, mas s nimi pekny vztah a vies, ze su pre teba inspiraciou v zivote..tak urcite ti odporucam s nimi to dosledne odkomunikovat...
Spominas dieta, ale to by malo prist az do manzelstva, zreleho manzelstva dvoch zrelych ludi, ktori maju usporiadane zivoty a chcu spolu fungovat nastalo. Ja by som ti odporucila urcite teraz neist do dietata... mas 21, cely zivot pred sebou..a obycajne dievcata v tvojom veku si ho dost aj "posekaju"...
tak za 3 roky si musela zistit ci ma despoticke spravanie a ci je ziarlivy, nie?
@funky_diva to je tak trosku aj efekt romea a julie-zakazana laska,my dvaja proti ostatnym...aky si mala vztah s rodicmi pred tym ako si sa dala dokopy s frajerom?
mojho priatela tiez "kamarati" nemaju radi, z toho isteho dovodu - ze som s nimi prestala chodit tak casto von... no, bohuzial, radsej budem doma s nim ako pocuvat alkoholicke reci studentov (nic proti, studentsky zivot je fajn, len ja som proste trosicku dalej a nemam si s nimi o com pokecat)
@funky_diva ale preco si to myslia, maju na to nejaky dovod? je niaky pofiderny alebo iny?