Dobrý deň, v rodine môjho priateľa sa necítim komfortne. Sú to takí jednoduchsi ľudia, srdeční, ale mne vzdialení tým, ako a o čom sa rozprávajú, ich reakciami, postojmi a názormi. Co mi vadi hlavne je, ze takmer nikdy sa na nič neopytaju, o nič sa nezaujímajú ohľadom mňa a priateľa co mame nove, nedá sa s nimi porozprávať a viesť normalna rozvinutá konverzácia. Stale rozprávajú o sebe, resp.,,to svoje" a keď aj nieco poviem , málokedy reagujú záujmom, pýtanim, aby sa niečo o mne dozvedeli. Sú veľmi pohostinní ale keď aj niekedy slusne odmietnem, ked napr nechcem zviest na stanicu, nie velmi to chapu, idu si svoje.Verim ze to myslia dobre a toto je zrejme ich spôsob prejavenia sympatií, ale mne to vadí. Neviem ich neporovnavat so svojou rodinou, ktorá je empaticka, neustále sa pýta a zaujíma, co mame nove a podobne. Je to rodina môjho priateľa tak by som chcela s nimi nejako vychádzať, ale zakaždým keď sa s nimi stretnem sa cítim neprijemne až cudzo, neviem sa naladit na tu ich vlnu. Ako s tým pracovať?
Doslova vydržať stretnutie a žiť si po svojom s priateľom. Hlavne ze s nim ti je dobre a o tom to je😉
@simi8658 tak ja neviem, podľa písaného s priateľom ešte nebývaš, možno ste ešte spolu krátko, takže pre nich cudzia si… To, že majú menej empatie, to je povahová črta, proste takí sú… Ale zaroveň sa k tebe asi správajú dobre, takže nejaká úcta voči tebe tam je… Možno to chce viac cmasu. Alebo si na to len zvyknúť.
S manželom si berieš aj jeho rodinu, takže úplne by som to ako niektoré nebagatelizovala, že výdrž tu chvíľku. Vsimaj si ich postoje k životu, ich riešenia rôznych situácii lebo neskôr sa budú snažiť ovplyvňovať život tvojho manžela a môže to byť katastrofa hlavne vtedy ak je niekto neintelugentny a presadzuje svoje názory do životov iných. Nehovoriac o zsahovani do výchovy detí... čítaj, je tu veľa článkov. Nekoj tak dlho, nechaj vyplakať dieťa, dieťa napchavaju kadecim za chrbtom lebo oni to tak robili a vôbec im nevadí, že dieťa má alergiu a môžu ho zabiť.
No hold, nic s tym neurobis, su to jednoduchsi ludia. Musis sa im prisposobit, ak si u nich a skceptovat takych, aki su. Pisat tu este budes, ked pridu deti, ich vnucata. Az potom uvidis tie rozdiely.
@simi8658 ja som štýl ako rodina tvojho priateľa a osobne mi vadia ľudia štýl tvoja rodina. Aj rodina môjho partnera všetko komentujú rozoberajú, všetko ccu vedieť, prečo začo na čo. Aj partner mojej mami je taky ze musí vždy o všetkom vedieť a furt sa vypytuje. Takže trávim s nimi len najnebyhnutnejsi čas, rešpektujem icj aký sú a poviem len to co chcem. A nemyslím si o sebe ze patrím k jednoduchším ľuďom. Alebo nemala záujem o druhých len nemám potrebu sa stále na všetko vypytovať. Spýtam sa zo slušnosti ako sa majú a áno stačí mi odpoveď dobre, alebo nie dobre a jednou max dvoma vetami prečo nie dobre.
@simi8658 ja mam takeho svokra,zije v zahranici,chodi sem raz rocne,za cely rok sa neozve,neopyta na vnucata,nic a nikto ho nezaujima,ked pride rozprava len o sebe,na vnucata ani nepozrie.ale ked odide,tak je plny FB aka bola "lovely" navsteva,a ako mu budu vsetci chybat.zo zaciatku mi to vadili,ale uz som si po tolkych rokoch zvykla.pride-odide a zase o rok.
Svokra,ta je zase ako vegeta,o vsetkom musi vediet,stale sa zaujima...a teraz neviem co mi vadi viac 😃
Na túto vlnu sa proste nenapojíš. Si iná, úplne inde. Tu sa dá jedine si zvyknúť z úcty k priateľovi.