Rodina môjho priateľa

simi8658
25. jún 2024

Dobrý deň, v rodine môjho priateľa sa necítim komfortne. Sú to takí jednoduchsi ľudia, srdeční, ale mne vzdialení tým, ako a o čom sa rozprávajú, ich reakciami, postojmi a názormi. Co mi vadi hlavne je, ze takmer nikdy sa na nič neopytaju, o nič sa nezaujímajú ohľadom mňa a priateľa co mame nove, nedá sa s nimi porozprávať a viesť normalna rozvinutá konverzácia. Stale rozprávajú o sebe, resp.,,to svoje" a keď aj nieco poviem , málokedy reagujú záujmom, pýtanim, aby sa niečo o mne dozvedeli. Sú veľmi pohostinní ale keď aj niekedy slusne odmietnem, ked napr nechcem zviest na stanicu, nie velmi to chapu, idu si svoje.Verim ze to myslia dobre a toto je zrejme ich spôsob prejavenia sympatií, ale mne to vadí. Neviem ich neporovnavat so svojou rodinou, ktorá je empaticka, neustále sa pýta a zaujíma, co mame nove a podobne. Je to rodina môjho priateľa tak by som chcela s nimi nejako vychádzať, ale zakaždým keď sa s nimi stretnem sa cítim neprijemne až cudzo, neviem sa naladit na tu ich vlnu. Ako s tým pracovať?

gribka1
25. jún 2024

Na túto vlnu sa proste nenapojíš. Si iná, úplne inde. Tu sa dá jedine si zvyknúť z úcty k priateľovi.

kamatopo
25. jún 2024

Doslova vydržať stretnutie a žiť si po svojom s priateľom. Hlavne ze s nim ti je dobre a o tom to je😉

0silvia0
25. jún 2024

@simi8658 nemusis sa naladovat, staci respektovat inu vlnu

gab1sol
25. jún 2024

@simi8658 tak ja neviem, podľa písaného s priateľom ešte nebývaš, možno ste ešte spolu krátko, takže pre nich cudzia si… To, že majú menej empatie, to je povahová črta, proste takí sú… Ale zaroveň sa k tebe asi správajú dobre, takže nejaká úcta voči tebe tam je… Možno to chce viac cmasu. Alebo si na to len zvyknúť.

mantilka
25. jún 2024

S manželom si berieš aj jeho rodinu, takže úplne by som to ako niektoré nebagatelizovala, že výdrž tu chvíľku. Vsimaj si ich postoje k životu, ich riešenia rôznych situácii lebo neskôr sa budú snažiť ovplyvňovať život tvojho manžela a môže to byť katastrofa hlavne vtedy ak je niekto neintelugentny a presadzuje svoje názory do životov iných. Nehovoriac o zsahovani do výchovy detí... čítaj, je tu veľa článkov. Nekoj tak dlho, nechaj vyplakať dieťa, dieťa napchavaju kadecim za chrbtom lebo oni to tak robili a vôbec im nevadí, že dieťa má alergiu a môžu ho zabiť.

simi8658
autor
25. jún 2024

@mantilka
Oni sú skôr takí, že sa do ničoho nestarajú, teda aspoň neviem o tom, nič sa nepytaju, bývame spolu už dlho, sme spolu 8 rokov, skôr ten nezáujem mi vadi, furt len oni..asi niektorí by to ocenili, no mne sa to zdá také akoby som tam bola len do počtu

oli18
25. jún 2024

No hold, nic s tym neurobis, su to jednoduchsi ludia. Musis sa im prisposobit, ak si u nich a skceptovat takych, aki su. Pisat tu este budes, ked pridu deti, ich vnucata. Az potom uvidis tie rozdiely.

sense
25. jún 2024

@simi8658 ja som štýl ako rodina tvojho priateľa a osobne mi vadia ľudia štýl tvoja rodina. Aj rodina môjho partnera všetko komentujú rozoberajú, všetko ccu vedieť, prečo začo na čo. Aj partner mojej mami je taky ze musí vždy o všetkom vedieť a furt sa vypytuje. Takže trávim s nimi len najnebyhnutnejsi čas, rešpektujem icj aký sú a poviem len to co chcem. A nemyslím si o sebe ze patrím k jednoduchším ľuďom. Alebo nemala záujem o druhých len nemám potrebu sa stále na všetko vypytovať. Spýtam sa zo slušnosti ako sa majú a áno stačí mi odpoveď dobre, alebo nie dobre a jednou max dvoma vetami prečo nie dobre.

simona92101
25. jún 2024

@simi8658 ja mam takeho svokra,zije v zahranici,chodi sem raz rocne,za cely rok sa neozve,neopyta na vnucata,nic a nikto ho nezaujima,ked pride rozprava len o sebe,na vnucata ani nepozrie.ale ked odide,tak je plny FB aka bola "lovely" navsteva,a ako mu budu vsetci chybat.zo zaciatku mi to vadili,ale uz som si po tolkych rokoch zvykla.pride-odide a zase o rok.
Svokra,ta je zase ako vegeta,o vsetkom musi vediet,stale sa zaujima...a teraz neviem co mi vadi viac 😃

hopsas
25. jún 2024

@simi8658 to isté u rodiny môjho muža ..ja si myslím že oni doteraz netušia ani koľko mám rokov, ani koľko mám súrodencov, ani na akú školu som chodila..skrátka nezáujem hovoria len o sebe...zvláštne..zvyknúť sa na to nedá, rešpektovať áno

domkakvet
26. jún 2024

@simi8658 asi nie si dlho tu na konovi, ale keby si precitas ine diskusie, tak by si bola rada, radsej rodina ktora sa nestara a mozno nie su taki ako by si chcela, ale dolezite je respektovat, nicim ti neublizili.