Rodina ma neznáša a stále ide proti mne

dominikatomas
3. aug 2021

Problém už trvá viac ako 1rok a pol. Problém je v tom, že som spoznala priateľa s ktorým to už tento rok budu dva roky. Sú proti nemu od začiatku. Pretože môj ex namútil veľa zlej vody iba kvoli tomu, že nam to nevyslo. A ako sa dozvedel, že som s tymto terajším hadzal špinu kde sa dalo. A vysledok? SESTRY MI nadavju do vsetkch nadvakoch ,ktoré tu nebudem urcite uvadzat a zastavaju sa mojho ex. Dokonca aj mama drzi s nimi. Jeidny kto ma rozum je otec, ktorý to vidi inak a neberie to ako koniec sveta. S priatelom si rozumie. Snazili sme sa zakopat vojnovu sekeru tak sme sli na obed --isiel kvoli mne. Rozpravali sme sa a j smiali vsetko pohode, a hned vecer na to mi mama zavolala a zacala mi nadavat nie ste rovnocenni, co si myslim, je cudzi atd.... nechapala som, preco to stale nemoze vstrebat. Ja s nim chcem byt mame toho vela psolocneho ,doplname sa, pomahame si , ak sa da chodime na vylety alebo sa len prejs.. Lenze oni to nevidia. Sestr ma az nenavidia ,vinia ma za to, čo v durhej rodine sa berie ako normalna vec , ze je iny priatel a že to nevylso proste. Ale u nas sa to preziva ako druha svetova vojna. Je to aaz trapne. Sme s priatelom az na nervy.... Psychicky ma depatli cel rok a pol a bohuzail mam z toho psychicke problemy.... lebo som citiliva a strasne ma to boli preco ma tak neznasjau,ze som sa rozhodla zit vlastny zivot iny... keby vsetko bolo inak a´´boli b sme stastni, lenze oni nam to statsie chcu znicit.... uz neviem ako dalej.. vyhrotilo to az tak ,že nejdem na svadbe ani jednej sestre ,lebo po tom vsetkom si to ani nezasluzia. Podotykam , ze rodicom sme to povedali zoci -voci ,ze sa nezucastnime...... my sme preto urobili vsetko ale nepokoje su stale..ako sa mam uz tesit zo zivota , z nás dvoch a uz nerieist stale tu istu bajku dokola? neche dlasi ork pocuvat ako ma nenavidia a priatelovi a mne nadavaju do satanov atd..... urcite sa chstam si pobrat este nejake veci a budem u neho , ked u nas nemaju rozum. Dakujem za kazdu odpved aj za precitanie.

nairia
3. aug 2021

@dominikatomas to je celkom smutne, ze rodina ta takto osocuje len preto, ze tvoj ex na teba nakydal... na tvojom mieste by som obmedzila kontakty s rodinou na uplne minimum, chod k priatelovi a zi si svoj zivot... byvate niekde blizko? kolko mate rokov?

kittykat22
3. aug 2021

@dominikatomas a si si ista, ze niesi slepo zamilovana? Preco nemaju tvojho sucasneho priatela radi? Aky ti hovoria dovod?

whatever1
3. aug 2021

@dominikatomas Co konkretne majú proti tvojmu priatelovi? Pije? Fajčí trávu? Berie drogy? Nemá prácu? Má deti a neplatí na ne? Sedel v base? A koľko máš vlastne rokov, bývaš este s rodičmi? S bývalým ste sa mali brat? Ako na teba nadáva, čo konkrétne o tebe rozpráva?

lubkavargova1
3. aug 2021

Mam pocit, ze si nam nepovedala vsetko a celu pravdu...takze kde je pes zakopany?? Stale sponimas, ze nie ste si rovnocenny, ze ste iny...je tam problem narodnost, farba pleti? Lebo vtedy sa vyhrocuju vztahy do extremov...
A potom ak tvoj ex narobil nejaky problem v rodine, co nejako uskodilo rodine, tak tiez by som nebola nadsena na ich strane...mala som takeho podareneho svagra...mam rada svoju sestru, ale ked priviedla domov svojich napadnikov, tak vzdy mi vrtalo v hlave "co za kvietka si opat nasla a bacha na nich"...

brita7777
3. aug 2021

No teda, preboha. Neviem kolko mas cc rokov, si najmladsia v rodine ? Ano, mas pravdu, nemaju ti prave hovorit co a ako. Si zodpovedna za svoj zivot. Pozri si videa na youtube o narcistickej rodine, mozno to doplni nejake puzzle, specialne od Antonie Morgan, je to v slovencine. Z vlastnej skusenosti, snaz sa co najmenej informovat rodinu co a ako, detaily zo sukromia povedz radsej kamoske a pre priatelov klud by som vobec neriesila nejake spolocne obedy, zapacit sa a podobne, radsej si vy v klude zite bez nich a rodicov chod pozriet sama, ak chces.
Musim si uvedomit, ze niektorym ludom, aj ked su dajme tomu tvoja rodina, sa nezapacis a mozes sa aj na hlavu postavit. Vies kolkorat je za takymto spravanim iba zavist a neprajnost...Mozno ah sestre vraveli, tento nie henten ano, a co mame ? Mozno o tvojom otcovi sa tiez stari rodicia z maminej strany tiez vyjadrovali hanlivo. Vacsinou je to taky cyklus spravani, ktore su v rodine zakorenene a ak nehras ich hru, potopia ta. Skus tie videa a uvidis. Netrap sa hlavne.

janeninka
3. aug 2021

@dominikatomas cize nahprv idu s vami na obed, smejete sa a potom ti hovoria ako ta nenavidia a tvoj partner je satan?

elizabet173
3. aug 2021

@dominikatomas si dospelá, máš právo rozhodovať o svojom živote sama. Ale pozor! Prečo sa sťahuješ k priateľovi? Postav sa na vlastné nohy a snaž sa zabezpečiť si niečo svoje. Je fajn, že si rozumiete a ste spolu šťastní, ale napriek tomu sa môže stať, že vám to nevyjde. Potom sa vrátiš k rodičom? Budeš počúvať donekonečna, že oni to to hovorili?

elizabet173
3. aug 2021

@dominikatomas inak riešiš to už rok a pol. To ti toľko trvá odtrhnúť sa od maminej sukne? Prácu už máš? Či iba čakáš, kto ti čo v rodine prikáže ako desaťročnému decku? Veď už konečne dospej, začni sa správať ako dospelá a budú sa k tebe ako k dospelej správať aj ostatní

brita7777
3. aug 2021

@elizabet173 toto je absolutna nepravda, ak si z toxickej rodiny, oni ti nedovolia vyrast - v ich ociach myslene, si pre nich male decko a ako vravim, aj na hlavu sa mozes postavit, nepomoze.

brita7777
3. aug 2021

@janeninka bozemoj a nevies, ako sa dokazu ludia pretvarovat, drzat fasadu pred okolim akoze a potom doma peklo. Ved a co si myslis, ako funguju taki nasilnici dajme tomu ako priklad pretvarky, ved niektorym zenam to ani neveria, ved on je taky mily, taky - vzdy pomoze povie suseda, ano vedia sa pretvarovat, su herci a jednoducho majitelia dvoch tvari, tazko sa to chape ked pouzivas iba jednu tvar, alebo si to nezazila

elizabet173
3. aug 2021

@brita7777 nemá 18, nežije okrem rodiny vo vzduchoprázdne, študuje, má kamarátky, spolužiakov, priateľa. Odídem a vyriešené, nebola by ani prvá ani posledná, ktorá v takej rodine vyrastala a takto to vyriešila, aj tu mnohé o tom písali. Radili jej to už pred rokom a pol., motá sa stále v kruhu, myslím, že svojím spôsobom jej to vyhovuje, že nemusí zobrať starostlivosť sama o seba do vlastných rúk.

dominikatomas
autor
3. aug 2021

@nairia mam skoro 28 rokov a priatel byva dalej odo mna ale teraz som u neho

dominikatomas
autor
3. aug 2021

@whatever1 nema vysoku skolu a je o 7 rokov starsi a neda si skakat po hlave😀 to je ore nich problem

dominikatomas
autor
3. aug 2021

@brita7777 dakujem za precitanie aj odpoved. Videa si urcite pozriem

dominikatomas
autor
3. aug 2021

@janeninka ano boli sme na obede u nas aby sme si to urovnali a ale jej stale nieco vadi a uz aj nadavky takeho tyou padli

dominikatomas
autor
3. aug 2021

@elizabet173 ano mam pracu , a olanujeme byvat u priatela nic zle na tom nrvidim . Normalne chcrme zit a posuvat s avo vztahu dalej ako normalny ludia

kubkovamama
3. aug 2021

@dominikatomas rok a pol je dost aby ste to spoločne byvanie skusili.Ak je to vzájomne a nielen, ze ty chces ist k nemu...?Tak sa jednoducho zbal a prestahuj.Pracu mate,vek tiez,financie na bývanie a zivot ako taky asi nie su problém,tak co..Niekedy sa vztahy v rodine napravia az casom po rokoch,ked uz kazde z deti je na svojom.

katkami123
3. aug 2021

Na tvojom mieste by som doma už dávno nebývala. Navyše, nechápem, prečo ti vaši určujú s kým máš byť. Je to tvoj život, ty ho budeš žiť, nie oni, aby sa do toho starali. Tiež nechápem ako môžu dať na reči nejakého tvojho ex, ktorý je v podstate pre nich cudzí človek ako veriť vlastnej dcére. Ty sa tiež staráš do svojich sestier a ich vzťahov, keď sa oni tak starajú do teba?

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
whatever1
3. aug 2021

@dominikatomas Pokiaľ tvoj terajší partner nie je tyran, fetak, gambler, alkoholik, alebo zlocinec a lubite sa, tak tvoja rodina nemá žiadne morálne právo ti do vzťahu kecat. Len pre zaujímavost, v čom je podľa nich tvoj bývalí lepši?

dominikatomas
autor
4. aug 2021

@whatever1 ze ma vysoku skolu a moj nie, a ze je starsi o 7 rokov,

elizabet173
4. aug 2021

@dominikatomas keď si u neho, prečo ťa trápi, čo na to tvoja rodina? Keď začnú ziapať do mobilu, zložím, návštevy obmedzím na úplné minimum a žijem si svoj život. Nič zlé na tom, že si u priateľa nevidím ani ja, napriek tomu by som sa snažila zobrať si hypo aspoň na garsónku, môže vám vzťah nevyjsť, čo potom? A rodina sa bude na teba inak pozerať, keď budú vedieť, že máš kde ísť, aj keby vám vzťah nevyšiel. 7 rokov vekový rozdiel nestojí za zmienku a VŠ tiež nič nezaručuje, nie je za tým, že ho tvoja rodina neznáša ešte niečo?

dominikatomas
autor
4. aug 2021

@elizabet173 nerobim si poistne vratka ,,čo ak ma necha alebo nam to nevyjde tak garzonku", chcem it pritomnostou. My budeme bvat u neho doma, s jeho mamou aj rodinou vychadzam super. citim s atam ako doma 🙂 planujeme si posutpne prerabat podla nasich predstav a nemame v plane saa stahovat do bytu. Tam kde osm mam volnost a hlavne klud. Moja rodina je stresujuca a doma zmyslam negativne. A ano.nepaci sa aim ale dnesna doba je taka , že ked ludia psolu chodia tak uz ,,ziju spolu, pri sebe". ale nasi maju zastarale nazor ved je cudzi a ci sa to paci jeho rodine. Jeho mama a sestry mi povedali hned na zacaiktu ako zacali ti ekonflikty aby som vsetko spakovala a prisla k nemu byvat.Samy vidia, že doma mi to nerobi dobre. A tu mam klud staram s ao psov, choim do prace varim alebo upratujem. Tiez nic na tom zle nevidim al eoni vidia, lebo som ,,nechala super chlapa" , on chlap ani nebol iba velke dieta a zneuzil moju dobrotu... bol podlizavy tak is ziskal nasu priazen a bohuzial oni jej podlahli...a teraz somla, lebo som s avraj zmenila a chcem iný zivot. A nao chcem! chcem sa nazad smiat byt statsna potom trapeni aplacu co som musela kvoli nim zazit... akle uz sa nechcem dat zlozit . chceme bt s spriatelom spou rozpravame s ao veciach ako svadba, rodina a tak... s ex x ked paldo na lsovo svadba hned ma zbrzdil nema robotu resp. je cas a 5 a pol roka bolo na nic. ale nakoneic som rada. Lebo teraz je to ako ma byt 🙂

elizabet173
4. aug 2021

@dominikatomas ži si svoj život, nepotrebuješ k tomu súhlas tvojej rodiny. No napriek všetkému by som si hypo na tú garsónku zobrala, prenajala ju, aby sa splácala sama. Je tu more tém od žien ktoré si tiež nechceli robiť zadné vrátka a teraz aj s deťmi nemajú kam ísť. Samozrejme, že nikto nejde do vzťahu alebo manželstva s tým, že sa o pár rokov rozíde, alebo rozvedie, ale štatistiky nepustia, 50% manželstiev sa rozvádza, s partnermi bez svadby to bude podobné. Ty plánuješ prerábanie v jeho dome, ale to všetko mu ostane a ty budeš mať čo? Aj keby ste sa zobrali, nebude ti tam patriť nič, lebo ten majetok nadobudol ešte pred svadbou. Garsónku by som nekupovala jedine v prípade, že by ste sa zobrali a po svadbe riešili spoločné bývanie. Ak by ste zostali u neho, tak určite áno, v každom prípade je to super investícia, ktorú ti spláca niekto iný. Nebuď hlúpa, skutočne si tu vyhľadaj témy žien, ktoré tiež žili prítomnosťou a teraz tu chodia vyplakávať.

dominikatomas
autor
4. aug 2021

@elizabet173 noe som vobrc hlupa. A bex uraxky niektote zeny si zato mozu same narobia sa deti a potom hups. A do orerabania sa pojde postuone a urcite sa nestrasim vetami xnebud hluoa ved to skrachuje a kde pojdes potom a s drtmi? Nrviem vo bude o pol roka noe to kedy budu deti. S yakym trmpom by som sa velmi nrpohla. Zijeme hoavne peitomnostou a robi sa to ore nas aj bude. Obaj do toho invrstujeme.

elizabet173
4. aug 2021

@dominikatomas nikde som nenapísala, že si hlúpa, to by som si nedovolila, niektoré ženy si za to môžu samé, keď si narobia deti? Veď si ich nenarobia samé. A ani ich nemajú všetky v 25 rokoch, ale aj oveľa neskôr. Problém je v tom, že si ich narobia s priateľom do jeho bytu, alebo jeho domu a keď sa on po rokoch, rozhodne žiť s niekým iným, nastáva dosť závažný problém. Nemusíš sa ničím strašiť, ideš si stále svoje, do prerábania pôjdete postupne, ale majiteľom bude stále on, či? želám ti veľa šťastia, ja len že múdry človek sa učí na chybách iných, nemusí ich zažiť sám sa sebe. Je to samozrejme tvoja vec, ako si život zariadiš tak máš.

brita7777
4. aug 2021

@elizabet173 s tymto musim suhlasit, je to tak, ale clovek naozaj nemysli v tej chvili na zadne vratka, zda sa, ze na to clovek moze prist iba sam svojou skusenostou.

elizabet173
4. aug 2021

@brita7777 nemusí sa to predsa brať ako zadné vrátka, investícia do nehnuteľností je vždy dobrá investícia, rodinu to o financie veľmi neoberá, ak je nehnuteľnosť prenajatá, spláca ju niekto iný. A ak pár zostane spolu, je super, že majú niečo, čím môžu prispieť deťom na ich štart, alebo to predať a prilepšiť si na dôchodku, to je už jedno. My sme stavali dom ako manželia, nemala som dôvod ani ja, ani muž niečo takéto riešiť, ani jeden z nás nevlastnil žiadnu nehnuteľnosť. Ale žena, ktorá sa nasťahuje do nehnuteľnosti, ktorá je priateľova, alebo ktorú manžel vlastnil ešte pred svadbou je v podstatne inej pozícii, on vlastní nehnuteľnosť, ona nič. V prípade rozchodu, rozvodu si zbalí igelitky a odchádza. V prípade rozvodu manželského páru, kde sú na LV obidvaja, jej zostáva polovica domu, alebo bytu. Prípadne ak za zabezpečila tou garsónkou, nemusí sa vrátiť k rodičom, ale má niečo svoje. A nemusí to byť len garsónka, tá sa splatí rýchlo, dá sa potom hypo navýšiť a kúpiť napr. dvojizbový byt, prenajať a ide sa ďalej. Prerábať v priateľovom byte alebo dome, investovať do neho svoje peniaze, keď je na LV len on je šialenstvo. Milovať sa dá aj s tým, že človek stojí pevne oboma nohami na zemi