Mam uz vlastnu rodinu, domacnost, avsak casto som velmi smutna kvoli tomu, co sa deje u mojich rodicov. Zijeme v jednej dedine.
Niekolko x do mesiaca sa velmi hadaju, potom su utrapeni, ticha domacnost, niekedy ku mne domov chodia vyplakavat, vypisuju mi - hlavne mamina. ked mi opisu co sa udialo, tak kedze som tam nebola, netusim, kde je pravda, lebo pribehy sa nezhoduju.
Myslim, ze u nich prebieha vzajomne psychicke a financne tyranie - z oboch stran. Odkedy sa pamätam, boli hadky za peniaze. Otec zarabal viac, ale netusi co kolko stoji, lebo velke nakupy robi vzdy mama. Mama vyhadzuje jedlo, mina strasne vela vody, podla otca hospodari zle ( za vodu platia oni 2 tolko, ako my doma 4ia)
maju celkom dobru financnu situaciu, celkom dobre zdravie, vnucikov… (velmi mi je luto ze si nevazia svoj cas a zivot)
Casto mi placu a stazuju sa. srsi z nich nenavist, nevazia si jeden druheho. Otec vravi ze citi ze sa blizi infarkt, mama casto spomina ze sa nervovo zruti…
otec ohovara svoju zenu pred svojou rodinou, posmieva sa jej praci, jej vyzoru, ze pribrala.
mama je k otcovi direktivna, vsetko chce hned, prekruca, je vybusna, nema rada jeho rodinu, nemaju spolocne hobby.
Mamina ma citlivu povahu, neznasa kritiku, nevie si spravit srandu a byt trpezliva, otec ma problemy zo srdcom, a zacinajuce problemy dochodcu, zabuda, je niekedy agresivny, niekedy apaticky. vela sleduje politiku a rozculuje sa, casto ho trapi dna, vacsinou po vinku. :(
vyhybaju sa jeden druhemu. nechapem, na co su spolu. odkedy ostal otec na dochodku, rapidne sa to zhorsilo.
Stale si poviem, ze kasli na nich, su dospeli, ale da sa to?? ked mi mama place do telefonu?? ked ma otec slzy v ociach ked pride za vnukom a tvrdi ze vsetkom ok a viem ze mi hrdinsky klame??
na rozvod nemaju peniaze a odmietaju odist z domu do podnajmu. odmietaju poradnu. koncim s nimi, komu niet rady, tomu niet pomoci… koncim ale ako?? odcerpava mi to energiu. ako sa mam k tomu postavit???
Boli to. fajnovo mi zarabaju na traumicku do buducna smer psychoterapia… idu sviatky radosti a pokoja. Chcem s nimi travit cas ale asi to budem musiet okresat :(
U nás je to veľmi podobne, celý život sa hádajú... Normálne rázne treba povedať, že to musia riešiť sami, nech sa pred tebou nehľadajú a o tých hádkach ani nechceš vedieť, ty za nich problémy nevyriešiš a nechceš robiť rozhodcu. Ak začnú na túto tému, rázne povedať, ze mamy, oci, prosím, nepokračuj, nechcem to počuť, musíte si to v diskutovať, na moju psychiku to zle vplýva, takže nechcem to počúvať.
@bethharmon88 Nabuduce, ked ti niekto z nich napise so staznostou na toho druheho, tak napis "Nehnevaj sa, ja som dieta vas obidvoch, mam vas obidvoch rada a nedokazem sa postavit na stranu jedneho proti druhemu. O vsetkom sa rada porozpravam, ale manzelske problemy rodicov riesit neviem, nechcem a nebudem, je vela inych moznosti, ktore mate." A ak este pridu dalsie take spravy, tak uz nereagovat.
Takto žije každé druhé manželstvo, ktoré spolu toľko vydrží.Moji rodičia podobne, ale nie až také divadlo.Mame sa všetko mali, že otec len TV pozerá a čo má robiť?ona koľko stihne a musí a on len sedí a oddychuje.Dnes som jej zložila telefón už som ju nemohla počúvať.Otec ani nestihne niečo spraviť, lebo ona sa do všetkého hrnie, aby mu mohla vynadať, že všetko si musí sama spravit😭sto krát ho pošle do obchodu, susede muž aj vymaloval, aj hrantiky na dvor spravil.Som z nich unavená a, keď počujem mamine zase len sedí pred TV to, že ona pol dňa číta o vojne na NB recepty nevadi...keď som dnes na niečo oponovala povedala mi, že či nemôže mať svoj názor a nemám z nej robiť nesvjpravnu.
Muž mal ísť s babami kúpiť ryby ako každý rok mama už poslala otca nikto nevie prečo pritom vedela, ze to je ich aktivita.Zlozila som telefón a veľmi som nahnevaná.
Skoda no…fakt nemaju realne problemy, tak hluposti riesia.
@bethharmon88 zvykli si,ze im robis rozhodcu a oni si tak ventiluju svoje nezhody. Pri najblizsej prilezitosti ich posli do manzelskej poradne,jednoducho im povedz,ze uz mas toho dost s nezaujimaju tak ich skriepky,ze ty im tiez nevesias na nos tvoje manzelstvo. Ked sa budu pred tebou hadat chod do inej miestnosti,odid z bytu...
Ok, baby už napísali. Blokovať ich výlevy.
Ale ako to že nemajú peniaze na rozvod. 66 €.
Dom predať, € rozdeliť a nech idú od seba.
🤔… napadla ma jedna z možností (ak sa dá?) - “zamestnaj ich”. Áno, proste každého osobitne: napr. mama “potrebujem” zobrať/pomôcť s deťmi… otec “mohol” by si ísť/vybaviť… hmm 😉
@bethharmon88 stopnúť ich, že to nebudeš počúvať, nech si zaplatia terapie u psychológa
A že rozvod je dahy? To je len výhovorka. Predaj dom, kúpiť dva menšie byty
@marianarem suhlasim a este by som im skusila nastavit zrkadlo - spisat, ako ich vnimas, dat im to precitat a spytat sa, ako by mohli korigovat spravanie jeden voci druhemu. Inak moji svokrovci sa tiez isli zozrat, ked boli obaja na dochodku. Ked svokor zomrel, mala som pocit, ze sa svokre velmi ulavilo.
Úplne ako keby si písala o mojich rodičov. A ešte ma moja mama posiela že choď za ním a presvedč ho že to a to. Pretože sa sami nemôžu dohodnúť. Žijú len tak pri sebe a rozvod nie pretože sú pobožný. Ale sama popravde neviem čo s nimi.
Nemali by ta tym zatazovat. Zeru jeden druheho, tak nech sa zozeru, teba by mali vynechat.
Oni uz asi oni nebudu
Oni asi už od seba nepôjdu. Čo tak skúsiť sa s rodičmi (každým zvlášť) porozprávať v tom zmysle, aby teda žili pokojnejšie len "vedľa seba" ako spolubývajúci. Aby jeden druhého neúkoloval, nekritizoval, nekomentoval, každý si robil svoje veci ako uzná za vhodné a oslovovali sa slušne (ako "cudzieho" spolubývajúceho) len za účelom spoločných praktických vecí. Možno by to prospelo vám všetkým a ukľudnilo negatívne emócie.
@bethharmon88 uz si im zrejme povedala, ze ti to ublizuje, ak nie tak im to povec, ak si im to uz povedala, povazujem za dobry napad to co som tu citala, ze zamestnat ich.
@zmrzlinka2021 ano, ale odmietaju sa vzdat domu, ani jeden nechce ist odtial prec. a ani jeden nevie vyplatit druheho. zozeru sa tam. co uz
@simsalabim skusim si ich naposledy posadit za jeden stol, len pre moj dobry pocit. ale pochybujem, ze to pomoze. lebo su spolu 38 rokov, ked doteraz nedokazali zlepsit vzorce spravania, pochybujem uz
@lenicka999 viem , ako sa citis. vidim ze vela manzelstiev zial takto “nefunguje” a predsa su…
@madeincssr
pekna predstava, toto by chcel aj otec presadit, ze zit vedla seba, ale to sa ako da?? mama ma sama zrotavatorovat zahradu?? sama si opravit auto aby mohla chodit do prace??
a otec co bude jest, ked nedokaze uvarit ani parky?? manzelstvo je prave o tom, ze doplnat sa.
minuly rok takto fungovali asi dva mesiace, ze nevsimali si jeden druheho, co to slo. mame svietila kontrolka oleja na aute, ignorovala to. otec videl flaky oleja pred domom. nechal to tak, motor sa zadrel. hadka ako svet, ze mama znicila auto.
@bethharmon88 ale veď toto sú práve tie praktické/technické veci, s ktorými si vypomáhajú (môžu vypomáhať) aj "len" spolubývajúci. Či aj toto sú zdroje ich hádok?
@madeincssr videla si film vojna Roseových?Od lásky k nenávisti je len kúsok
ahojte. pribeh mojich rodicov mal
smutny koniec.
mamicka v maji zomrela. otec sa kaja. chodi na hrob kazdy den. zrazu bola pre neho aj pekna, aj mudra, aj mu chyba. ide sa zblaznit vo velkom dome sam. odisla nahle, bez nejakej vaznej diagnozy.
uz mi nebudu vesat na nos ich vztahove problemy. Pan Boh ich rozdelil. mamicka sa citila nemilovana… zomrela na zastavu srdca.
otcovi nezavidim jeho trpku samotu…este ze ma vnukov.
aj taketo pribehy pise zivot.
@bethharmon88 je mi to veľmi ľúto, úprimnú sústrasť 🖤.
Aj mne je ľúto stratu tvojej mami. Človek si uvedomí čo mal až keď to stratí.
@bethharmon88 akoby si moju mamu opisala. Historionska porucha osobnosti ako vysita.
No nic, obmedzit stretavanie, nerobit im sudcu.