Rodičovská dohoda, nechcem ju podpísať

nicoll212
27. aug 2019

Zdravim... s mojim ex mam 4 rocnu dceru, s ktorou sa chce po 3 rokoch stretavat, mame navrhy na sud, on si dal upravu styku a ja som dala zakaz styku.. sud este nebol, nie je ani datum pojednavania kedy ma byt ale dohodli sme sa a uz dvakrat s malou bol, prvykrat sme boli na kupalisku a druhykrat ju mal 4 dni.. chce si ju bravat kazdy druhy vikend od piatku do nedele ako uviedol aj v navrhu, ja som mu navrhla stiahnut navrhy na sud a dohodnut sa mimosudne ale on chce aby som podpisala rodicovsku dohodu ktora je podla mna zbytocna.. mate s tym nejake skusenosti,?

tasticka59
27. aug 2019

Zbytocna ani nie, vies hocico by sa stalo, mas proste papier. Ak by ti ju nahodou nechcel vydat na cas, ako ma. Zas ja by som to isto dala na papier

veronikaszabova
27. aug 2019

@nicoll212 urcite by som to chcela mat "na papieri"

vierka0508
27. aug 2019

Ked to beriem z otcovej strany, pretoze taku situaciu mame my doma...moj muz to tiez vzdy chcel mat na papiery, pretoze matka ich dcery je dost nevyspytatelna osoba a bal sa ze by mu dceru hocikedy mohla "zakazat"

sonnenshein
27. aug 2019

Rodicovsku dohodu musite uzavriet pred sudom, inak je to stale len papier. Takze na pojednavani povedzte (sudkyna sa aj tak spyta), ze ste uzavreli dohodu v takom a takom zneni, zaprotokoluje sa, vyda rozsudok, a mate to oficialne.

sissy27
27. aug 2019

@nicoll212 rodičovská dohoda je najlepšie čo môžete urobiť. Budete mať ošetrené podmienky stretávania sa s dieťaťom aj platenia výživného a vyriešené to máte na jednom pojednávaní za 20min (dohoda podlieha schváleniu súdom, inak je nevymáhateľná). Ak jedna zo strán dohodu poruší (napr ti nebude platiť výživné alebo nevráti dieťa včas), tak sa môže druhá strana domáhať svojich práv súdnou cestou.

joysi
28. aug 2019

@nicoll212 pokial to spravne chapem...3 roky nemal o dieta zaujem a teraz uz ano? Co ho osvietilo, ze ma dieta? On chce upravu styku a ty zakaz styku? No napriek tomu si mu dcerku uz dala na 4 dni? :-/

nicoll212
autor
28. aug 2019

@joysi Tie 3 roky fetoval, mal na krku viac trestnych cinov a caka ho basa.. ale ked som videla ze je cisty, ze ma priatelku ktora ho drzi tak som mu ju dala, ona ma tiez deti

joysi
28. aug 2019

@nicoll212 do KENDE_RICI.... ☹ :-/ teraz neviem co mam "povedat" bud vsetka cest, ze si taka ferova aj napriek tomu aky pohnuty zivot tvoj ex mal..mu dcerku das, alebo "bez tvojej pritomnosti mu dcerku nedavaj"! Viem, ze kazdy si zasluzi druhu sancu, ale..... ☹