Zdravim... s mojim ex mam 4 rocnu dceru, s ktorou sa chce po 3 rokoch stretavat, mame navrhy na sud, on si dal upravu styku a ja som dala zakaz styku.. sud este nebol, nie je ani datum pojednavania kedy ma byt ale dohodli sme sa a uz dvakrat s malou bol, prvykrat sme boli na kupalisku a druhykrat ju mal 4 dni.. chce si ju bravat kazdy druhy vikend od piatku do nedele ako uviedol aj v navrhu, ja som mu navrhla stiahnut navrhy na sud a dohodnut sa mimosudne ale on chce aby som podpisala rodicovsku dohodu ktora je podla mna zbytocna.. mate s tym nejake skusenosti,?
@nicoll212 urcite by som to chcela mat "na papieri"
Ked to beriem z otcovej strany, pretoze taku situaciu mame my doma...moj muz to tiez vzdy chcel mat na papiery, pretoze matka ich dcery je dost nevyspytatelna osoba a bal sa ze by mu dceru hocikedy mohla "zakazat"
Rodicovsku dohodu musite uzavriet pred sudom, inak je to stale len papier. Takze na pojednavani povedzte (sudkyna sa aj tak spyta), ze ste uzavreli dohodu v takom a takom zneni, zaprotokoluje sa, vyda rozsudok, a mate to oficialne.
@nicoll212 rodičovská dohoda je najlepšie čo môžete urobiť. Budete mať ošetrené podmienky stretávania sa s dieťaťom aj platenia výživného a vyriešené to máte na jednom pojednávaní za 20min (dohoda podlieha schváleniu súdom, inak je nevymáhateľná). Ak jedna zo strán dohodu poruší (napr ti nebude platiť výživné alebo nevráti dieťa včas), tak sa môže druhá strana domáhať svojich práv súdnou cestou.
Zbytocna ani nie, vies hocico by sa stalo, mas proste papier. Ak by ti ju nahodou nechcel vydat na cas, ako ma. Zas ja by som to isto dala na papier