Ahojte, máte s tým niektorá skúsenosti?
Stretla sa s tým niektorá?
Ako ste to riešili?
No mas to tazke, bud sa podvolite, lebo si neviete povedat svoje, alebo ich budete ignorovat
@owecka zacni tlakovat na rodicov, nech ti postavia dom....ze potom otehotnies s radostou.....😝
@obsadenemeno zabezpecenie tam hra ulohu v 50 percentach. Skor som nevyzreta a vyzera to tak ze sa prehupnem bez dietata do tridsiatky :/
1. Vás mali tlačiť do gramatiky najskôr
2. Asi máte 18 rokov
3. Snáď o svojom živote rozhodujete sama
4. Rozhovor o očakávaniach je super za hodnoty posťažovania sa a nie rozhodovania za deti
5. Čo diskusiou na túto tému chcete riešiť? Nik normálny dospelý neodpovie za Vás Vašim rodičom, že ok od zajtra sa snažím. Poslúchnem Vás.
Pre mňa diskusia typu nudím sa doma sama, už neviem, akú blbosť vymyslieť, aby som zabila nudu a čas.
@marlenka222 nenudim sa. Nevidim gramaticke chyby. Pisem spisovne. Nemajte obavu. Ja sa pytam na nazor -nie odsudenie. Pekny den.
Menší tlak od rodičov pociťujem aj ja..ja mam 32 pomaly..je to normálne chcú sa vnúčat dožiť majú 60 rokov...no neriešim to..pre mňa je dôležité mať pri sebe spoľahlivého muža niesom človek čo si dieťa urobí s hocikým a bohužiaľ tá pravá láska mi ešte nebola dopriata...po dieťati túžim už dosť dlho..no čo už..musím si počkať a oni tiež či sa im to páči alebo nie..
@owecka no a? Tak nech rodicia su urazeni a nech ta ohovaraju (nie je to v rodine bezne ale co uz s nimi, je to ich problem). Manipulovat tebou mozu iba ked sa zmanipulovat nechas. Dieta je velka zodpovednost, pokym sa na to necitis nechod do toho. Rodicom by som razne povedala, ze som svoj nazor na temu dieta uz vyjadrila a pokial ma nechcu nahnevat viac o tom nechcem pocut.
@owecka sak ked chce mama dieta, nech si ho s tatkom spravia nie???
ze urazeny, ohovaraju.....ná zjedli žabe riť!!! Mať dieta koli rodičom je hlupost, necitiš sa na to. Ano, ty porodíš dieta a mama bude mat ,,hračku,,...uz to vidim ako sa do všetkeho montuje, chudák to dieťa.
Tvoja mama vie,že život bez detí je prázdny ....tak "tlačí",ale nie preto,aby ti želala niečo zlé......to tlačenie by ma zaujímalo ako presne prebieha?revolver pri hlave?či?....lebo mať bezdetnú dcéru 30+ tak idem tlačiť tiež😉
@owecka
teraz som si opat precitala ze tlacia MAT deti, nie nemat.
no v zasade s nimi o tom nekomunikuj, je to len rozhodnutie teba a manzela. Dnes zeny bezne rodia okolo 35 rokov, uzivajte si s manzelom zivot, nemate sa kam ponahlat.
a na "tlak" reagujte blbovinami typu - vsak uvidime, ci pride nejaky bocian; ale mami... my radsej nejaku rozkosnu civavu; deti? to je co?!! neblazni mami...
@owecka ahoj, nas tak nepriamo tlacili svokrovci, po svadbe najviac, nedali sme sa a ono to postupne utichlo. NA dieta sme sa dali az 10 rokov po svadbe ked sme sa obaja na to citili
@akronop uz nastala zmena. Z expanzie na pressovu situáciu.
nuz ked mala moja mamapiznamky tak som jej povedala ak ma potrebu vychovavat nech si spravia este jedno dieta....
Sa čudujem, že to s nimi riešis.
Ja mam 35 rokov s mužom sme spolu 13 rokov a až teraz som tehu.
A som spokojna.
Keby sme mali deti skor uz sme davno rozvedeny a z deti v blazninci.
Aj na dieta treba psychicky dozrieť.
My sme boli prvych 10 rokov nedospely.
Či ťa budú s dieťaťom otravovať zaleži na tebe. By mi skusil niekto vnucovat dieta. Skusil 2x svokor, raz švagor, len treba pri prvej zmienke spacifikovat či ho mienia aj oni vychovavať.
@blunka pride dieta a aj tak sa zacnu problemy ;) ci ste spolu dva roky ci 13 situacia je pre vas ci tak ci tak nova....ty budes unavena a reagovat prehnane pridu choroby atd...dieta bude nonstop revat..to su situacie kedy sa aj flegmos prestane ovladat
Ja mam pocit, ze do toho tlačia tí rodičia, ktorý sa nudia, ich manzelstvo je vyhoreté alebo nie prave harmonické po tých ,,sto rokoch,, čo su spolu...nemaju nejake spoločné zaujmy, koničky, jeden druhemu sa odcudzili alebo ziju ako brat a sestra. Čest vynimkám...tak preto potrebuju svoju pozornost niekde zamerat a kedze na seba navzajom o to nemaju zaujem tam by sa museli aj sami menit tak začnu tlačit na deti ze nech to a hento a dirigovat im čo maju robit. Moji svokrovci chodia do kupelov, idu spolu na kavu, do divadla...zavolaju si priatelov, nehovorím ze su ideálny ale deti si odchovali a ziju uz aj svoje ,,veci,,. Samozrejme občas nam deti postrazia, ale iste nie štýlom, ze nas ako rodičov chcu nahradit alebo nam dirigovat čo ako.
Na druhej strane mám krstnú, ktorá má dve deti obe +/- 40r. Jeden syn je samotár a deti neplánuje (aj keď ona stále dúfa že stretne nejakú čo ho poblázni) a céra žila s rozvedeným, ktorý roky odolával založeniu si novej rodiny lebo on už dieťa mal. Ona čakala a dúfala až už je asi neskoro.
Takže treba aj tých rodičov chápať. No ale rozhodne ak sa na to autorka ešte necíti, netreba sa nechať do toho tlačiť.
@owecka Vsetkym do radu odpovedam, ze mame 2 macky, tie nam zatial uplne stacia 😀 Nas tiez tlacia, moja starka sa ma dokonca pravidelne pyta, ci pouzivame antikoncepciu :D V podstate ma nezaujima, co si mysli okolie, ked nam to vyjde, budeme mat dieta, ak nie, zariadime sa inak. Ja by som sa zo zdravotnych dovodov mala poponahlat, a ked este nemam 30, ale beriem to tak, ze clovek ma mat dieta, ked sa na to citi, a nie ked si to mysli jeho okolie.
Zivot je uz taky....vzdy je dovod komentovat.
Tehotna v 16- ke
Tehotna na výške
Tehotna 3 mesiace po nastupe do prace
Prve dieta az po 30- ke
Iba 1 dieta
Kedy druhe
2 chlapci...kedy dievca
2 dievcata...kedy chlapec
3 dievcata...chuda otec len na vlozky pracuje
3 chlapci...chuda mama bude mat len nevesty
Dieta po 40- ke
4 a viac deti ( veriaci alebo asocial...neviem posudit co je v spoločnosti brane horsie)
Proste ludom,okoliu,rodine nikdy nevyhovies nech robis cokolvek.
V tvojom pripade ak sa na dieta necitis tak nemaj dieta. Dieta ma pravo narodit sa do rodiny kde bude ocakavane,milovane a chcene a klobuk dole pred vsetkymi zenami,ktore kazde dieta prijali ako dar napriek tomu,ze mozno sa ocitli vo velmi tazkej zivotnej situacii a klobuk dole pred každým muzom kto pri takej zene stal a poskytol jej oporu.
@owecka Mám kamošku, ktorej mame tlačila na nu aj jej sestru, aby mali deti, lebo ona chce vnúčatá. Im to bolo jedno a nechali ju kludne čakať celé roky, vždy si z nej robili srandu. Jedna porodila nedávno ako 37ročná svoje prvé dieťa a tá druhá ešte nemá ani jedno. Proste to ignoruj! Je to len tvoja vec, kedy budeš mať dieťa. Nech si ohovárajú koľko chcú. U nás bola situácia opačná, ja aj sestra sme otehu v 22 a moja matka bola na porážku, že načo tak skoro. 😀 Rodičom raz človek nevyhovie.
@owecka nikto ťa nemôže do ničoho dotlačiť...je a bude to tvoje slobodné rozodnutie, je jedno či máš 18 či 40 rokov, každý to vníma inak, ja poznám 20 ročných čo chcú deti a poznám 35 ročných čo absolútne neprichádza do úvahy mať dieťa teraz, mne napr. gynekológ povedal, že do 30tky treba stihnúť 2 deti, vraj tak je to najlepšie, ale ako on môže vedieť čo je pre teba najlepšie? nepozná ťa osobne, môžeš snívať o tom, že chceš cestovať po ázii alebo vidieť všetky divy sveta alebo čo ja viem čo...proste si to tak neber, oni vedia aké je to mať dieťa, nechcú ti zle len oni posudzujú podľa seba, že ako to bolo dobre pre nich a mala by si ísť v ich šľapajách...možno je to zo strachu, že nebudú mať vnúča, nemajú zmysel života...a čoho sa bojíš?keď tak nástoja nepomohli by ti keby prišlo dieťa? ak niesi vyzretá nerieš to, mňa sa to nik nepýtal, nezažila som to a rodila som v 29tke, skôr teraz otravujú, že kedy bude ďaľšie...
Tiez nechapem ako tlacia. Ved odpovedz este dieta nechceme a bodka.
Co ti jeste nedaju,kym nebudes tehu?
Ja naozaj nechapem tie komenty ohladom gramatiky, mam pocit ze niektore zeny si sem prisli len vyhonit vlastne ego, nie poradit
@owecka ja ta uplne chapem, mala som to iste ale okrem mamy este aj zo strany svokry( svokra sa ma raz aj opytala, ci uz som dostala menzes...opytala sa to len raz a naposledy lebo dostala odomna taku ladovu sprchu asi ako este od nikoho) pritom mam 27 takze relativne dost casu... pri kazdej prilezitosti som pocuvala to iste, kedy uz budeme mat dieta a pritom nikoho netrapilo, ze sa nam nedari... tak ma raz dostali do vyvrtky, ze som im to raz a navzdy razne vysvetlila a odvtedy sa ma ani jedna na nic neopytala...konecne som otehotnela, este som ani neporodila a uz pocuvam, kedy druhe 💣 takze ludom nevyhovies a ani sa o to nesnaz, pretoze sa ti to aj tak nepodari... stale budu debilne otazky
@owecka riesila by som to velmi jednoducho. Povedala by som rodicom, ze o dieta sa budem starat ja a preto ho budem mat az ked sa budem citit na to pripravena. Viac by som to s nimi nerozoberala.