Rodičia sa budú hanbiť, keď sa rozvediem

sfet
26. máj 2022

Začnem takto, už dlhšiu dobu uvažujem o rozvode, ale teraz to spravím. Partnerove cholerické výbuchy sa stupňujú, je to psychopat, co nechce s tým nič robiť, nechce sa liečiť, asi mu to vyhovuje, preberala som to s ním x krát a nič sa nezmenilo. Navyše sa vyjadruje vulgárne ako nikto iný a vie, že to neznášam a robí to aj tak, navyše malé dieťa to vidí a to mi vadí asi najviac. Lenže! Naši sú zásadne proti. Lebo čo by ľudia povedali, museli by si narýchlo niečo vymyslieť, ale čo! Keby som ja bola v ich koži a jednalo by sa o situáciu mojej dcéry, tak to čo by si tetka Mara a tetka Anča pomyslela, to by bolo to úplne posledné, co by mňa trápilo. Ale oni nie. A mama začala, že si nikdy nemyslela, že sa rozvediem - no ja som si zase nikdy nemyslela, že budú takto uvažovať, že nikto okrem bratranca, ktorý je kapitola sama o sebe sa nerozviedol, je to daň za to, že som nechcela byť sama. Akoby som bola prvá aj posledná rozvedená. A že to bude hanba, všade na úradoch sa už nepodpíšem slobodná alebo vydatá, ale rozvedená. Rozvedená!! taká hanba. Navyše - budú mňa nútiť, aby som bývala s nimi, to nemožem, vidíte prečo nie, navyše by sme bývali od ex 300 km dalej a ex bude chciet pravidelný osobný kontakt s malým, čo mu nebudem odopierať. Taká sviňa nie som. Najprv som chcela, ale čo by z toho kto mal? To by sa skomplikovalo a potom tie reči. Síce mi to finančne vyjde len tak tak, ale keď nebude ex škrt, tak to dáme nejako. Ale ako sa ubrániť ich rečiam? Už mnňa napadlo aj rozvod zatajiť a povedat tak po roku, dvoch, ale to je tiež blbosť, to by mi neodpustili. Raz so im zatajila, že som potratila hneď na začiatku v 7 tt, povedala až po 5 rokoch, no tí mňa išli rozniesť na kopytách, že prečo som im to nepovedala?

pribinak
26. máj 2022

@sfet nič sa neboj sa, prežijú to.

2-3 dni tá budú ohovárať, ale potom sa udeje niečo zaujímavejšie a každý na tvoju aféru zabudne

andrea_82
26. máj 2022

je to tvoj život, rodičia nech si žijú ten svoj. Máš vôbec na výber? Veď predsa kvôli nim nezostaneš s mužom, ktorý ti nevyhovuje. Tiež si myslím, že to časom rozdýchajú. Len sa nedaj presvedčiť, musíš byť vo svojich rozhodnutiach pevná (čo sa týka rozvodu aj bývania).

1angelika
26. máj 2022

sú ľudia čo to majú hlboko v sebe zakorenené, že podstatné je kto si čo cudzí myslí . Je to smutné ale ty musíš byť silná, povzniesť sa nad lamentovanie rodičov a urobiť si čo je dobré pre teba a nie pre nich. Prípadne by som ešte im povedala, že sa cítim zle, že im viac záleží na druhých ako na šťastí vlastnej dcéry.

laurita285
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alenah31
26. máj 2022

@sfet prečo svoje potreby a pocity kladieš až za potreby iných? Momentálne si na prvom mieste dieťa a ty - ak sa vieš s ex dohodnúť ostaň v blízkosti ex - teraz riešte veci vy dvaja, zariadite sa a potom to oznám ďalej ak chceš - už ako hotovú vec. Nemáš prečo tajiť, že si rozvedená - no ak to sama nechceš tak to nepovedz. Si dospelá, svojprávna, oni ti účty platiť nebudú, o dieťa sa tiež staráš ty. Ak sú im reči ostatných prednejšie ako ty a ich vnúča - ja ti neviem. OK - každý sme nejaký. V prvom rade si niekde v pokoji sadni a utrieď priority - seba a syna . vaše potreby daj na prvé miesto. Rozvod je vážna rozhodnutie, veľa vecí sa zmení. Ak ti majú ich reči ešte pridávať starosti - tak ich načas vypusti, kontakty s nimi udržuj na minime, zasa nie úplne ich odstrihnúť - to nie je dobré ani pre teba ani pre vnúča a koniec koncov ani pre nich. Asi budeš musieť byť múdrejšia ta a nie oni. Hlavne držím palce.

sissy27
26. máj 2022

@sfet tak nech sa hanbia, to je ich problém. Snáď nebudeš kvôli tomu zostávať v nefunkčnom vzťahu.

petricka22
26. máj 2022

@sfet ach jaj, to su reci… namiesto toho, aby ta podporili, tak ta vydieraju. Si uz dospela, zi svoj zivot, rob, co je najlepsie pre teba a tvoje dieta, kaslat na tieto dedinske klepy. Neboj sa, raz sa s tym zmieria.

tosomja
26. máj 2022

@sfet nečítala som všetko. Ale tak ako si sa vydala, sa môžeš aj rozviesť. 🙄 Čo koho do toho?! Určite sa nechaj deptať, týrať, ubližovať decku, len aby tvoja mama nechodila po kanáloch, lebo čo povedia ľudia??.
A čo povedia potom, keď ťa zbije, keď ťa vyhodí na ulicu, keď bude biť aj vaše dieťa? To tvoja mama sa nebude hanbiť, že ti nepomohla? Asi nie, tak kašli na nich, a urob tak, aby si neľutovala jedného dňa, keď už bude neskoro.
Mne mama hovorila joj, moja, rozveď sa, načo ti takého muža atď. A keď som jej povedala, že mami, rozvadzala sa, tak rýchlo zmenila verziu, že len pekne sekaj dobrotu, aspoň máš strechu nad hlavou, nebije vás, nepije atď.
Bála sa, že sa jej jasačkujem aj s dcérou k nej. Ale mýlila sa, mám svoje a som šťastná. 😉🍀

h2
26. máj 2022

@sfet Nikdy v živote som nepočula, aby sa niekto na úrade podpisoval, ako rozvedená.
Cudzí ľudia toto oveľa menej riešia, ako si tvoji rodičia myslia. A navyše, v dnešnej dobe?! To už fakt nie je nič výnimočné. Nechápem ani, prečo by im mali vôbec o tebe niečo hovoriť. "Ako sa má tvoja dcéra?" "Ďakujem, dobre." Koniec debaty.

melanta
26. máj 2022

Netráp sa rodičmi, ktorých trápi viac to, čo povedia iní ako to, že ich dieťa a vnúčence žijú v chorom prostredí. Držím ti palce.

alexandra2010
26. máj 2022

do tvojho zivota sa nikdo nema starat. budes raz to sakramentsky lutovat ze si chcela inym vyhoviet a nie sama sebe.

vroni
26. máj 2022

Ubezpec rodičov, že ty sa za nich hanbis úplne rovnako. Na tetke od susedov im záleží viac než na vlastnej dcére a vnúčati. A ze keď sa tak strašne hanbia, radšej nebudete chodiť, aby na nich susedia škaredo nekukali. Nech ich trochu prefacka realita. Inak sa mi mari, že si sa tu pred rokmi pýtala, čo máš zostať s priateľom a väčšina ti radila, že nie. Skus pouvažovať aspon teraz. Rodičovská podpora je určite veľmi fajn. Rodičovské dirigovanie (co si pomyslia susedia, budeš bývať u nás atď) je úplne mimo a treba ho stopnúť už pri počiatočných fázach.

snehulienka3
26. máj 2022

@sfet Ja len chcem povedať ,že tlieskam,že sú tu i ženy čo sa nenechajú týrať a chcú sa rozviesť a nemajú len výhovorky prečo sa to nedá a to i napriek tomu,že im vlastní rodičia hádžu polená pod nohy 🙂

sfet
autor
26. máj 2022

@vroni už som sa tu radila, ale možno to bol už teraz bývalý, taký mamičkár. Doteraz je sám pod nadvládou matky, čo už nevie bez jej zvolenia a požehnania ani myslieť.
Rodičovská podpora je fajn (ale k nim by som bývať íst nemohla, to by bolo z blata do kaluže, od psychopata k zastaralým názorom), hlavne keď sa rozvádzala suseda nad nami, tak hovorila, že dobre robí, bude jej tak lepšie, no ale keď to isté chcem ja, no tak už je zle. Pamatám, že v lete boli u nás a my sme sa s mužom trochu pochytili tuším ohľadom upratovania a otec si mňa zobral na stranu a že nech som ticho, necho ho poslúcham, lebo mňa vyhodí, nájde si inú, rozvedie sa so mnou, a vtedy mi napadlo, že by to nebolo také zlé, len tú inú dopredu ľutujem. On to totiž dokáže super maskovať. Na verejnosti sa ku mne správa ako najvzornejší manžel, sem tam som si všimla závistlivé pohľady okoloidúcich, ale zavrú sa dvere a jeho vulgarita a ponižovanie nemajú konca kraja. Nejedenkrát som mala v ruke mobil, že naozaj zavolám políciu, to keď sa mi v amoku začal vyhrážať, že mňa vyhodí z okna, lebo už nevie, ako sa mňa zbaviť.
Ja viem, že rozvod výhra nie je, myslím v pravom zmysle slova, v deň svadby som neuvažovala, že sa rozviediem (ale to ani nikto), ale neberiem to ako koniec sveta. Myslím, že všetkým sa uľaví a syn získa fungujúceho rodiča, ktorý sa mu bude musieť venovat, ked uňho bude a aj matka bude spokojnejšia.

modraslamka
26. máj 2022

jezis boze take zmyslanie mam aj ja najradsej.
Jak moja babka: ta dedo ma bil hej ale co dakedy sa nerozvadzalo a sama s detmi de by som bola a co by ludia povedali tak radsej som cusala nech je rodina pokope.
A mne radila to iste, partner byvaly alkoholik vsetko na salame ale co ostatni su este horsi! dakto je lakomy abo robit nevie tam bud pri nom! co povedia ze budes mat druheho frajera.
Ta do p...
Ona v tvojom pripade, oni - rodicia s nim ziju, ci ty?
ty!
ide o teba, tvoje stastie, rodicia vidia len na chvilku co pridu na navstevu aky je super, mily pozorny bla bla ale ostatok nevidia ako sa trapis.
Nebud hlupa!
Rozved sa.
Kasli na to co si myslia ostatni, je to tvoj zivot.
Ludia stale budu ohovarat, vzdy si nieco najdu, ci budes robit dobre alebo zle.
Drzim palce!

ninka99865
26. máj 2022

👏 kašli na ostatných a všetky tie čo tu denne píšu s akým debilom žijú by si mali brat príklad. Držím prsty do nového života 🍀 si bojovníčka

31silvia12
26. máj 2022

@sfet vobec sa nenechaj odradit..ja som bola pred par rokmi na to rovnako, moj ex by si mohol s tym Tvojim ruku podat..by si rozumeli..ja som tiez naskor ustupila nasim(mame a sestre), ved predsa neoberiem syna o otca..ale prd makovy..vydrzala som ledva rok..to sa jednoducho nedalo..az som si raz povedala, ze som tu len raz a urcite nechcem takto zit..nebolo to lahke..moju mamu aj sestru postval proti mne..este aj po rozvode chvilu byvat s ex..to bol masaker..ale som tu..zvladla som to..nakoniec moji najblizsi pochopili co je to za vola a odvtedy stoja pri mne..ja mam novy zivot..o akom som snivala a teraz viem, ze mam pri sebe toho praveho..drzim palce..aby si sa odhodlala aj ty..ved zijes len raz!!!🌷

miskaska
26. máj 2022

Moji starkovci, strasni malomestiaci...nakoniec sa im rozviedli vsetky deti. A prezili to.

solange7
26. máj 2022

@sfet no este aby ta trapilo, co si nejaky trtko z 300km vzdialenej viesky o tebe bude mysliet. Nechapem co maju vobec rodicia za zmyslanie, co to pojdu vyhlasit do dedinskeho rozhlasu?
Nechapem preco ides zdelovat vobec tieto informacie rodicom vopred.

sfet
autor
26. máj 2022

@31silvia12 to som si tiež vypočula, že či mi nebude ľúto synovi brať otca. Ale veď mu nikoho nejdem brať, manželia už nebudeme, ale rodičmi zostávame naďalej, nech se deje, čo sa deje. A viem, že s malým sa bude chcieť stýkať, aj na dovolenky si ho bude asi brať. Práve naopak - občas sa zabarikáduje doma vo svojej miestnosti, mňa s malým vystrnadí inde, lebo malý stále niečo chce, behá a robí hluk, ako každé normálne dieťa, tak sa bude musiet snažiť, keď na to bude sám, nech sa stará. Aspoň uvidí, že to nie je brnkačka.

denithestrange1993
26. máj 2022

@sfet ziadneho rodica netesi rozchod/rozvod ich dietata,ale este menej by ich malo tesit,ze ich dieta zije so psychopatom. Podla mna rozvod je dnes bezna vec,aj ked smutna ale bezna. Ty musis zit zivot pre seba a svoje deti a nie pre mienku dedincanov-co by povedali?! 😱 Na toto sa uplne vykasli. A dalsia vec ako casto chodis po uradoch? Podla mna nie na dennej ani tyzdennej baze,a volajaka kolonka,no boze...

mandzula
26. máj 2022

Kašli na iných, ži pre seba.🙂

31silvia12
26. máj 2022

@sfet ved toto..moj ex si vydupkal, aj ked proti mojej vôli striedavku..no ked mal syn 15, povedal ze chce byvat iba so mnou a k nemu bude chodit kazdy druhy weekend..no to bolo randalu okolo..ked ho viezol ku mne mu povedal, ze cestou naspät to napali do stromu..ano..toto povedal svojmu decku..dalsi problem bolo vyzivne, kedze ho dovtedy neplatil kvoli striedavke..vyratoval, vyratoval..az som mu povedala, ze ked nebude davat kolko chcem, pojdeme na sud..hned v ten mesiac poslal 😁..vedel, ze by mu sud vymeral o dost viac vdaka zarobku..tak si to rozmyslel..netreba sa bat..naozaj nie sme fackovacie babiky, zijeme len raz a preto treba urobit vsetko preto, aby si clovek zil takym zivotom aky si zasluzi..

bosorka2302
26. máj 2022

znama mala taky problem s rodicmi , ale oni su Orava, takze hlboko veriaci cely region. Nakoniec to prezili ale roky tajili v dedine ze sa im dcera rozviedla

nikaeli
26. máj 2022

Každý má právo byť šťastný, AJ TY.
Žiješ s človekom, ktorý ti ubližuje, chceš takto žiť (prežívať) ďalších 30? 40? rokov? a čo tvoj syn?

mandzula
26. máj 2022

Inak rodičia sú teda riadni pokrytci a sebci, názor cudzích ľudí je pre nich dôležitejší ako šťastie vlastného dieťaťa.

mk22
26. máj 2022

@sfet rodicia majú veľmi zastaralé názory, je to tvoj život tvoje rozhodnutie.
Nemusíš nikomu nič hlásiť.
Aké podpisovanie ze rozvedena😀 nikoho to nikde nezaujíma

eeffka
26. máj 2022

@sfet nuz...ja by som sa hanbila za rodicov, ty sa nemas za co.

mimka1402
26. máj 2022

@sfet Moja mamka sa rozviedla v čase, kedy rozvod bol tabu a ohovárali ju kade tade. A neľutuje to nikto. Svet stále stojí a nikto neumrel. Vďaka tomu rozvodu dnes žije šťastne a bez neustáleho stresu. Rodičia to časom spracujú a ak nie, stále budeš na tom lepšie. Majú veľmi zlý postoj. Ale to neznamená, že si máš nechať ďalej ničiť život!
Ja som na svoju mamu pyšná, že sa tak rozhodla a urobila to aj napriek tomu, že ju odhovarali od toho. Lebo nik s nami nežil a nevidel to, čo sme zažívali my, za zatvorenými dverami.

cacianka
26. máj 2022

Nedaj na blbé reči kohokoľvek, nechodia v tvojich topánkach ...
Skús nahrať nenápadne mužove výbuchy, aspoň zo 3 rôzne a raz pustiť rodičom. Ak ani potom nenájdeš v nich oporu, nič im nehovor.
Ale konaj v každom prípade, ani ty ani dieťa si nezaslúžite utrpenie