Ahojte, s mojim snúbencom sme spolu 5 rokov a od začiatku nášho vzťahu ho moji rodičia nemusia. Po čase sme spolu so snubencom bývali v prenájme cca rok kvoli nezhodam s rodičmi a po čase sme chceli kúpiť dom. S Rodicmi sme uzavreli mier a požiadali sme ich o založenie domu keďže sme nemali našetrene s tým že keď dom skolaudujeme založím náš dom. Súhlasili všetko prebehlo v poriadku. No odvtedy k nám chodia pomáhať ale tak že majú nejaký nápad na zlepšenie ovplyvňujú ma aby som to odsúhlasila aj keď je partner proti tomu. Povedia toto a toto vám treba urobiť. Napríklad kúpiť a nastiepat drevo alebo urobiť stierky a musí to byt v co najkratšom čase. Obaja chodíme na smeny do práce 12hodinove tak nemáme šancu to stíhať. Ak to nie je spravené prídu že oni to urobia pomôžu. A potom ohováraju snubenca že je neschopný a lenivý. Vraj je to v podstate ich dom keďže nám pomohli. To nám ale nikdy do očí nepovedia .momentálne som medzi dvoma mlynskymi kolesami. Môj snúbenec to už nedáva cíti sa ako platiteľ ich nápadov a ocakava že im poviem rázne nie. Naopak moji rodičia ho vykresľuje ako úplného niktoša ktorý nič nerobí a je drzi. Musím si vybrať jednu stranu ale koho? Mam rada oboch ale keď budem konfrontovat rodičoch budem zla aj ja. Naopak snúbenec sa so mnou rozdiel alebo sa
s nimi pohádali.
@maria3r tvoj snúbenec ma pravdu a mala by si povedať rázne nie. Keď to tak necháš ist ďalej, bude to len horšie a budú ti do života zasahovať aj v iných veciach. Aby to potom neskončilo tak, že snúbenec toho bude mať dosť a odíde.
Tvoji rodicia vidia, ze si sa pustila do riskantneho planu s clovekom, s ktorym nie ste ani manzelia. Oni zalozili svoj dom a ten vas je pisany na koho? Kto je dlznik na hypoteke? Kto bude zapisany v liste vlastnicstva?
Jasne, ze vas tlacia do toho aby ste cim skor dom dokoncili a oni sa stali vylucnymi vlastnikmi svojho domu, bez toho aby nad nimi visel damoklov mec zalozneho prava pre banku. Tvoj priatel je bud naivny alebo velmi vypocitavy, ak vyuzil zaruku tvojich rodicov na to, aby staval dom. Ty si len naivna, ked si myslis, ze tvoji rodicia ti chcu zle a nenavidia tvojho partnera. Mozno oni vidia to co ty nevidis, lebo nechces alebo nemozes. Keby ste vy nemohli splacat svoje dlzoby, z akehokolvek dovodu, oni pridu o strechu nad hlavou, tu strechu nad hlavo, ktoru budovali cely zivot. Toto by si si vzala na svedomie?
@maria3r musis si vybrat jednu stranu. A musis rodicom povedat, ze stop, ze si to spravite podla seba. Hotovo a bodka. Mozno by nebolo odveci sa aj po 5 rokoch zobrat aby vas brali vazne a aj tvojho priatela.
Takto kebyze zalozis moj dom, tak asi tiez chcem, aby si mala co najskor hotovy svoj a zalozila si ten 🤷🏼♀️ asi mali predstavu, ze tvoj partner sa bude vediet postarat o teba a pripadne aj o vase deti a namiesto toho, ste si vymysleli ze idete stavat dom, ale vlastne uspory ziadne 🙈
Tvoj snubenec nemusi byt zly clovek, ale uprimne ja by som ho ako tvoj rodic tiez mala za neschopaka. Pravda je aj to, ze rodicia by nemuseli vnucovat svoje predstavy domu, ked to ma byt vas domov nie ich.
Tak vôbec nerieš dom s nimi? Urobte čo najskôr všetko čo treba… a nabudúce si 2x rozmyslí, či budeš chcieť obdobi pomoc. Ja mám lepšie vzťahy ale toto by som rodičom ani starým rodičom nespravila..
@sasa1310 vsak ja viem. Preto sa pytam kto je dlznik na uvere a kto bude uvedeny na LV, ked dokoncia. A este je aj to dolezite kto ten uver splaca. Ak "snubenec" splaca hypo a slecna taha zvysok nakladov na domacnost, tek ked dokoncia moze sa je stat, ze bude mat trt makovy a bude stat s igelitkou pred rodicovskym domom, lebo nebude mat kde byvat.
@maria3r prosim ta dievca, co za hluposti tu pises. Ak by bol dom hotovy, tak mate kolaudaciu za par tyzdnov, nie , ze rodicia maju rok, dva pockat. Alebo ten dom nie je hotovy. Co vybavujete na SU, ked ste kupili rozostavanu stavbu, nesposobilu na kolaudaciu? Necakate na SU ale kym dokoncite dom. Vy cakate na seba a tvoji rodicia cakaju kedy konecne dokoncite aby sa zbavili zalozneho prava na cudzi dom.
@maria3r Takéto veci sa nerobia pred manželstvom, že sa založí rodičovský dom. Však tvoj úžasný snúbenec mohol založiť dom svojich rodičov, prečo tvojich?
Nemala si ako dcéra na to pristúpiť. A za ďalšie, každý si kupuje takú nehnuteľnosť na akú má. Mali ste si kúpiť na začiatok menší byt a ten založiť, a nie založiť rodičovský dom s cudzím človekom bez manželstva.
A ešte ty splácaš a on čo robí? Nič neplatí?
@maria3r tlacia aby bol dom hotovy aby sa zbavili zalozenia ich domu. No a ak treba robot stierky tak nech ich urobia?
Ci preco ich nespravil? Siel po 12ke do krvmy a potom spal do obeda?
A pokial mate mury, tak uz sa da prenasat zalozne pravo ci sa nieco zmenilo?
Tu je na koni tvoj snubenec, ako si nam povedala 5x
a čo jeho rodičia? Pomáhajú nejako? Napríklad s drevom. Nespomínaš ich, zatiaľ sú zlí len tí Tvoji a ich pomoc.
@maria3r
S kym planujes žiť v budúcnosti?
S priateľom?
S rodičmi?
Podľa toho si vyber