Ahojte rodicom prislo rozhodnutie kolko budu dostavat prispevok od deti na dochodok. Odomna je najnizsi prispevok a z nicoho nic som sa stala najhorsou dcerou ktora prispieva iba 9,9 eur/mesacne , normalne ma to rozhodilo, ked ma konfrontovali. Podotykam som najmladsia a som na rodicovskej dovolenke, celkovo ma prekvapilo ze odomna vobec maju, kedze mam rodicak. Ako by ste reagovali? Este teraz iba cumim dopredu a neviem co povedat 😄
@adaluc338 v roku 2021 si asi na rodicaku nebola.
A ja by som pri takej vycitke pozrela na rodičov a povedala, že či si uvedomujú že máš najmenší plat zo všetkých súrodencov či ti neprispeju.🤣
Skús im vysvetliť, že ty im nič neposielas a že je to dané zákonom a zohľadňuje to tvoj plat v roku 2021. A že keďže teraz nezarabas tak o dva roky budú mať za teba nulu.
Uff, neviem si predstavit, ze by mi takuto vec raz rodicia vytkli 😳
Tak toto je iny headshot. Im povedz, nech ti ich daju, mas kilo kuracich prs pre malicke, na prikrmy. Otras.
Co maju hovorit nasi, ktorym na Slovensku s troch ostala len jedna dcera, takze od nas nedostanu 00 nic ze ano...
Mozu byt radi, ze im vobec nieco pride. Doteraz rodicovsky dochodok nebol a nemali nic. Toto by ma asi dost zamrzelo, keby mi to vytkne moja mama.
@diewcatqoo no z druhej strany rodiny sa to stalo, jedine dieťa zrušilo a bol hukot až na ulicu, nejak mu nesedelo ako to vlastne bude naozaj fungovať tak to nedal ale ze vždy pomohol aby ušetrili na to zabudli,, možno to bolo dobre aspoň sa ukazali
@anjelicek26 tak s tebou by sa jej rodičia ani nebavili, keď ani tých 9 eur im nevieš dať. 😉
@adaluc338 smutné, zrušila by som im to. Ak toto celé nepochopili a 9 eur sa im máli, tak nech ich nemajú.
@zuzulka558 😂hukot az na ulicu
Ja odpadnem🤦a moja mama mi tie eura chcela dať,že sa tak narobíme s bratom a ona ich má za nič. Tvoji rodičia sú není kompletní. Ja mám deti aby som z nich mala radosť a dala im to čo som za život nadobudla a nie preto aby som ich takto zhadzovala.
ja by som svojim deťom nevyčítala ani keby neposlali nič... predtým to nikdy nebolo a muselo byť...
@zuzulka558 je to smutne, taketo vztahy v rodine kvoli blbosti. Tych par eur predsa nikoho z biedy nevytrhne.
@drahomirrra ozaj nerobím si srandu 🤐 som nechápala ze kvôli pár euram toto dokážu a ako ale ušetrili ze sa pomohlo ani slovko
@zuzulka558 Ja som absolutne sokovana. Skutocne, aki vedia byt ludia…
@drahomirrra bohužiaľ pre pár eur tak útočiť na vlastné dieťa,,,ale ze skákali decko okolo na slovo keď bolo treba pomôcť alebo porobiť to je v poriadku, normálne naháňať z roboty ze treba pomáhať par rokov dozadu
tak to je inak úbohé🙉človeku sa rozum zastavuje
my sme sa smiali, že otec adoptuje zaťa, lebo od nás s bratom mu tiež toho veľa chodiť nebude 😀 a svokrovci si to teda nezaslúžia....
Manžel ešte minulý rok povedal ze toto je ako keby urobene aby sa rodiny a rodicia deťom poriadne rozhadali kvôli posratym peniazom nič ine
@adaluc338 v mojom okoli si to prispievanie rodicom kazdy zrusil, vratane mojho muza a jeho bratov. rodicom urobia raz mesacne velky nakup, poskladaju sa im raz rocne na nejaky wellnes, ale presne pre taketo hluposti, aby rodicia riesili a vedeli, ktore dieta kolko zaraba, urobi to viac skody ako uzitku.
@adaluc338 wow ja zasnem 🙈 ale tak predpokladam, ze ak mali takuto reakciu, tak ani predtym ste nemali idealny vztah 🤷🏼♀️
Ja som velmi rozmyslala, ci otcovi ten rodicovsky dochodok nezrusim kedze viac menej kaslal na mna cely zivot a vacsina veci bolo na mame (ta este na dochodku nie je). Potom som sa na to vykaslala a som si povedala, ze nech sa zadrhne s tymi 22e.
Ja som ale prekvapena, ze v diskusiach vela ludi pise, ze si nepraje aby ich rodicia vedeli kolko zarabaju, kedze je tam ale nastaveny strop na tych 21,80e, tak aj tak z toho nie je vidno kolko zarabam.
ako to je.. trapne :D teraz budu deti porovnavat podla vysky prijmu. kto toto vymyslel je totalny tupec, nic v zlom. Vysku odvodov/prijmov nema vediet nik,ani len vydedukovat podla "prispevkov"...
ak im to prekaza, zrus to. AK im chyba 10EUR, k dochodku, nim im nebranilo viac zarabat :D aby mali dochodok vyssi :D ja viem.. hnusna som :D ale naozaj, ja mam zarabat viac, aby viac dostali? nuz, kolko platili odovdy napr dnesni novodochodcovia? este ok.. ti starsi, ktori vacsinu zivota pracovali za komunistov.. rovnkao vsetci, nemozu za stav.. ale potom.. kazdy to mal vo svojihc rukach :D
Som mimo: to sa prečo ráta z roku 2021?
@zuzulka558 no pomoc,to keď svokra zistí, že od môjho jej pôjde zrejme najviac, tak už tam ani vodu z vodovodu nedostaneme 🙈😂
@milanemila nevidíš ale dá sa vypočítať manžel ten papier videl dal do kalkulačky a ukázalo mu presne
@ana82 🤣
Mam v rodine takých ako im to prišlo už si medzi sebou hovorili koľko im aké dieťa dalo, chore na grc to ma zostať v rodine rodicia a deti nikto iny
ufff rodicov si clovek nevybera 😔 ak sa im nepaci zrus im poberanie