Rodičia berú naspäť darčeky svojim deťom

imriska986
22. máj 2024

Zdravím. Nastal čas kedy sa sťahujem od rodičov. Mám taký problem… keď som bola mala sme si s bratom a ďalšími sestrou prispeli na playstation veľkú čiastku, 300€ (ostatné rodičia, bol to ich darček nám na Vianoce) aj keď sme si 3/4 splatili samy… Teraz bojujeme s nimi, že nám konzolu nechcú dať ani za smrť. Vlastne sme si doplatili dosť veľkú čiastku a dostali to na Vianoce a aj tak nám to nechcú dat?

Nechala by som to tak, ale máme tam spomienky a veci do ktorých sa nedostaneme je to len na tom disku. Niekto nejaké rady? Je to na nervy. A o taký kus spomienok by prísť nikto nechcel.

stellariaaquatica
22. máj 2024

@imriska986 prečo vám to nechcú dať? Oni to hrajú?...

zic
22. máj 2024

Len taky napad (inac je to neskutocne)... ak by si si kupila novu PS a prihlasis sa, tak by ti to z cloudu malo vsetko stiahnut, nie?

anile12
22. máj 2024

@imriska986 kúpiť si externý disk a zálohovať tam aj keď neviem aké konkrétne spomienky myslíte, rodicia to možno nechcú dať len vám ak sa jedná teda o viac súrodencov aby ste si to tam vždy vedeli pozrieť.

imriska986
autor
22. máj 2024

@stellariaaquatica vôbec. Je to odložené pri telke. A ak si niečo zahrajú tak raz za rok :D

imriska986
autor
22. máj 2024

@zic bohužiaľ je to na pevnom disku, takže nie. Keby ano neriesim to

imriska986
autor
22. máj 2024

@anile12 No súrodenci sa to somnou snažia vymáhať. Spomienky sú tam len medzi nami súrodencami.

zic
22. máj 2024

@imriska986 ok, a nieco taketo by nefungovalo? Do google zadaj "how to transfer data from playstation hard drive"

imriska986
autor
22. máj 2024

@zic šlo by to len problem je že my nemáme ŽIADNY prístup k tomu, proste ani dotknúť sa :D

reanda
22. máj 2024

@imriska986 a nemaju tam aj rodicia nejake svoje 'spomienky', o ktorych vy neviete a ani nechcu, aby ste o nich vedeli? iny dovod mi nenapada, preco by vam nechceli dovolit sa ani dotknut vlastnej veci 😀
inak neviem, ake to mate v rodine vztahy, ale teda neexistuje, ked je nieco moje, aby mi rodicia zakazovali sa toho dotknut.. dotknem sa a hotovo, co ma pozenu sekerou? 🙄

janickacrazy
22. máj 2024

@imriska986 akože trochu nechápem aké spomienky tam máte uložené, ved playstation je len na hranie hier, nie?

jaskolka
22. máj 2024

@imriska986 tiež nechápem, ake spomienky sú uložené na playstation? Veď to je herná konzola, aspoň ja to tak poznám. Či existujú aj nejaké s nahrávaním ci niečo podobné?

guudy
22. máj 2024

@imriska986 ja este okrem tych spomienok v hernej konzole nechapem, ako si traja surodenci chcete podelit konzolu… priznam sa, ze vobec nerozumiem tvojej situacii. Mohla by si nam to tu objasnit viacerym 🙂

cimage
22. máj 2024

A ako si to chcete so surodencami podelit? Bude to u teba a surodenci budu chodit k tebe spominat? Ja si to neviem nepredstavit, ze o com je rec, lebo za mojej ery bolo playstation len playstation a hrali sme tam hry. Rodicia tam teraz mozno maju svoje sukromne spomienky 😉

januska12323
22. máj 2024

Spomienkovať môžete aj u rodičov keď ste na návšteve. Čo tam máte uložené najvyššie skóre a spomínate kto s kým kedy hral vtedy? Toto snáď dospelí ľudia nemôžu riešiť ako strašný problém.

hiro
22. máj 2024

@janickacrazy @jaskolka @guudy No co myslite co by tam tak mohlo asi byt? 🙂 Vy ste nikdy nehravali hry? Tipujem ze tam budu v roznych hrach highscore s ich prezyvkami, mozno screenshoty zo smiesnych situacii alebo rozne kratke zaznamy z hier. Mozno video z hry na klavir/gitaru ked sa im podarilo poslednu najtazsiu skladbu, hocico podobne...
(tiez mam na PC disku obrazky asi tak 27 rokov dozadu ked sme hravali zamladi hry po sieti a su to podobne spomienky)

jaskolka
22. máj 2024

@hiro no neviem, ja som nikdy v živote nič na hraciu konzolu nenahravala. Veď píšem, ze ja som žila v tom, že je to len na hranie. Nie na nahrávanie. Na to sme mali doma klasický videorekordér. Na konzole sme len hrali hry

30katrusa40
22. máj 2024

@imriska986 a zohnať takú istú verziu PSka a tu im dať?

rozculena
22. máj 2024

@hiro a toto mám akože oplakávať,keby mi to nechceli dať? Alebo ak som rodič,prečo by som im nedala takú somarinu?

janickacrazy
22. máj 2024

@hiro No ja som veru hry nehrávala, lebo už mám svoj vek a vtedy sme doma nemali ani počítať, ani hernú konzolu. 😀

lilitela
22. máj 2024

@imriska986 jeden rozumny dovod, preco vam nechcu dat tu konzolu? Nieco snad povedali, nie?
Nema nikto z vas kluce? Pockat kym rodicia odidu a vziat si to.

simca06022011
22. máj 2024

prideme so surodencami na navstevu, napojjime sa na to, a stiahneme z tade vsetko oc potrebujeme. A co, vyhodia vas od toho? poslem ich do teplych krajin, ze co robia dramy, ze si len skopirujeme svoje veci, ked ma vytocia , tak stlacim reset/delet a vsetko im vymazem a mozu sa potentovat. Inak ja som sa nikdy rodicov nepytala, ked sme si brali svoje veci z domu, zbalila som a odisla s tym...

guudy
22. máj 2024

@hiro nie, nikdy som nehravala hry tak ako to popisujes... Pre mna to neboli nikdy podstatne veci v detstve. Hravali sme sa spolocenske hry a behali vonku.
A klavir som mala normalne klasicke pianino.

hiro
22. máj 2024

@guudy No, co, smola. Prisla si o vela zazitkov. V tych davnych dobach kazdy behal vonku s kamaratmi a hral spolocenske hry - vsak do ine sa dalo robit vo volnom case? ;) To zazil kazdy. Este ist past kozy ked som bol u starej mamy, niekolko hodin ju strazit, pozerat ako letia mraky a lezu mravce 🙂 Ale malo ludi malo pocitac (a este menej niekolko dalsich niekolko rokov v minulosti) a tak je vela dospelych ukratenych o tieto herne zazitky ktore sa uz nedaju zopakovat.
https://www.boredpanda.com/old-vintage-christma...

guudy
22. máj 2024

@hiro nesuhlasim, ze som o nieco prisla. Mali sme hned po revolucii commodore 64. Ale hranie, ako ho popisujes, to naozaj nie…. A aj sme mali doma pc, aj internet cez modem. Ale teda neprezivali sme to s tolkym nadsenim ako ty…

Teraz mame doma xbox odhadom 12 r a len nan sada prach.
Nase deti maju 21 a 17 a nevyrastli na pocitacovych hrach.
Zato, ked sme na niekolkokrat vytriedili spolocenske hry doma, cast rozdali, cast odviezli do detskeho domova, ostalo nam doma uz ‘len’ 150 hier.
Btw, muz je matfyzak, deti obe kockate po otcovi. 😊

simca06022011
22. máj 2024

inak toto som nikdy nechapala a do dnes nechapem, kopec kamosiek malo taketo pripady doma, alebo stari rodicia napr. Ze nie to si nesmiete vziat a nieze si nieco budete brat, to je len tu u nas.. napr. ani knihu som si domov nemohla pozicat. A ked isla babka uz do DD tak sa pytam, ze kde su tie perfetkne knizky co u nej boli, zobrala by som dcere, nech sa to nestrati.. tak nemala ani prd, ani nevedela kam to dala. Ale ani dotknuuut sa. Samozrejme ked zomreli stari rodicia, nic sa nenaslo, nemame z bytu nic, haraburdy sa vyhodili, neostali ani len fotky. Moja mama je zase taka ze vyhadze vsetko, haraburdy necha. Cize tiez, moje veci co by sa mi zisli (a fakt ze som ich doma nechala minimum) uz nie su... ale haraburd za 2 obrovske dodavky sme stahovali z bytu do domu.
Na co to tam ma byt ulozene u nich v policke? dokedy? preco sa toho nik nemoze DOTKNUT?

tykat
22. máj 2024

@imriska986 to je nejaky truc od nich nie? kup niekde na bazosi taku istu a vymen kus za kus.

ullala
22. máj 2024

Mna by tiez zaujimalo, ako si chcete traja surodenci podelit jednu konzolu. Mne pride logicke, aby zostala u vasich pristupna pre vsetkych. Jedine, ze by ste odchadzali vsetci traja surodenci do spolocneho bytu 😀

ada12345
22. máj 2024

Vsak kupte rovnake a nenapadne vymente, ked nebudu doma. Ani to nezistia...a ked to zistia, tak uz maju smolu. Nechapem co je na takej blbosti take strasne dolezite.

lilitela
23. máj 2024

@ullala Vsak na to je jednoduche riesenie, par tyzdnov jeden, potom druhy, atd, to je uz na nich. Mozno ide skor o princip.

sidicek
24. máj 2024

@hiro chlap na mamickovskom fóre nás bude poucat, o čo sme prišli, keď sme nedrepeli cele detstvo na pc hrách 🙂