Caute, uz ste sa stretli s tym, ze rodic ktory ma vela penazi, setri na svojom vlastnom dietati ale dokonca tak, ze sa to tyka jeho vzdelania? Minule som pocula ako jeden otecko (rodicia su rozvedeni) nechcel svojmu synovi na ZŠ zaplatit doučovania (pritom jeho synovi to neslo a mal zle znamky) , mama ho na doucovanie dať chcela no nemala peniaze a tak ich pytala od otca. On si zije dost slusne ma vela penazi je podnikatel. No nema vyssie vzdelanie, ledva ukoncil strednu tak asi si mysli ze vzdelanie nie je dolezite. NO ale pointa je ta, ze ten otec nepovedal ze nezaplati doucovanie ale vybabral s tym tak, ze nahuckal vlastne dieta, aze doucovanie je hlupost, znamky nesu dolezite, to ti netreba vediet a normalne to dieta povedalo doma ze ono nebude chodit na doucovanie ani ziadne kruzky lebo ocko povedal ze to je hlupost a to netreba. No uz ste sa s niecim takym stretli? Ze dokonca bohatsi rodic setri takto na dietati? Pritom tie kruzky aj doucka su dost lacne.
Druhý rodič platí výživné, takže nie je povinný platiť za doučovanie.....Netvrdím že je to správne, ale je to naozaj na dobrej vôli druhého rodiča na čo "na viac"okrem výživného prispeje, dokonca nemusí platiť nič naviac.....Matka môže požiadať o zvýšenie výživného...
Nestaraj sa do toho
@mogaa trochu zle som to napisala, to dieta je v striedavej starostlivosti , a matka vlastne navrhla to doucovanie kedze dietatu to neslo a malo horsie znamky. Tym padom ona ho niesla aj platila za doucovanie a kruzky. Ked vsak bol na 2 tyzdne u otca, on tieto douxovania a kruzky platit nechcel, a povedal.ze to je hlupost. Cize dieta chodilo na kruzky a doucovania len pocas toho ako bol u mamy, tym padom mu to aj tak nestacilo lebo to nebolo pravidelne ( 2 tyzdne bez doucovania ked v skole sa uz brala nova latka je dost)... takto som to myslela. Cize mama cjcela presvedcit otca aby ho aj on bral na tie doucovania a kruzky a on to takto zakamufloval ze to je hlupost a nahuckal dieta aby tam samo nechcelo chodit
@matapo ano toto poznam, presne si pamatam este u nas na skole to tak bolo, ze spoluziaci ani Desiatu nemali! Rodicia im nedali ani desiatu ani peniaze do skoly, a chudaci pytali od nas rozky.. od nas co sme aspon desiatu mali..
@tehulka2011 staram sa do toho kedze ide o niekoho z mojej rodiny, a je mi smutno ze sa zanedbava jeho vzdelanie. Prosim ak nemas ziadnu realnu skusenost, nic k teme tak sa ty do toho nestaraj. Vdakaa
Skús napísať o aký predmet ide a ktorý rocnik
Trochu som to zle napisala v uvodnom prispevku - ten otec ziadal od matky, ze ked ona chce aby ich dueta chodilo na doucovanie, tak nech ONA mu posiela peniaze na doucovanie aj počas tých tyzdnov keď je u otca.. pritom ked je u nho ma sa o nho starat otec. Cize matka zas nemala tolko penazi aby platila doucovania este aj pocas tych tyzdnov kedy je u otca, kedze od neho nedostava vyzivne ale su v striedavej starostlivosti pritom jeho otec je dost bohaty....
tiez som nazoru nestaraj sa do toho...su aj lepsie rodiny, ktore zazeraju po nas, lebo nasim ubohym detickam nevenujeme k mature byt, a su horsie rodiny, na ktore budeme zazerat my....lenze takto sa budeme len osocovat navzajom donekonecna....hold v tejto rodine vzdelanie nieje priorita, a rodicia maju pravo vychovat dieta podla vlastnych hodnôt....maly ak bude mat neskôr chut urcite sa presadí. zijeme v krajine, kde je vzdelanie bezplatne....chvala bohu.
@nistika tu vsak ide o to že jeden rodic hucka dieta aby sa neucilo, ze je to hlupost chodit na doucovanie a na kruzky ( aj ked ma zle znamky uz na zakladnej skole, a matka si vsimla ze tie doucovania mu velmi pomahaju a mal.lepsie znamky). No otec uz len z principu, ze tie doucovania navrhla mama, tak naschval nechce ho tam brať, nosit pocas tyzdnov ked je u nich. Nechce ich zaplatit ani ho tam zobrať a rozprava mu aka je blbosť sa ucit a ze to nebude potrebovať. Cize tu ide o to, ze jeden rodic zanedbáva svoje dieta co sa tyka skoly zatial.co druhy rodic nie. Tu nejde o byt za maturitu ako si ty popísala...
Myslite, ze matka moze dat navrh na zrusenie striedavej starostlivosti ak je to takto pre dieta nevyhovujuce?
zrusenie striedavej starostlivosti kvôli doučovaniu s matiky alebo čomu??? mam otazku....rozpravala si sa aj s dotycnou o danej situacii? alebo robis plany za nu?
@nistika áno veď ona mi o tom všetkom povedala, že toto robí otec jej dieťaťa, hucká ho že šak načo krúžky načo doučovanie, ved to nevadi že maš 4ky 5ky.. že jr to proste blbosť a tak dieťa kopíruje jeho správanie a hovorí že už na doučovania ani počas toho ako je u nej nechce chodiť lebo že ocko povedal že je to blbosť tam chodiť. ..
Ja jej ani neviem poradiť či sa to dá nejak upraviť, tá striedavá starostlivosť...
Myslíte že to robí naschvál aby takto robil zle matke? Cez dieťa? Ale nevidí že takto len dieťaťu škodí
asi to vidi a je mu to jedno....to sa stava casto v rozvedenyc rodinach...ohrdnuta polovicka hucka dieta proti druhej polovicke a je tak zaslepena vlastnou pomstou a spravenim na just, ze ju nezujima dopad na dieťa....nieje to prvý prípad ani posledný. preto vravim nestarajme sa.....nic s tym nespravis, akurat mas nervy na cely svet....maly ked vyrasti, rohodne sa mudrejsie...a mozno aj nie ale nie tvojou zodpovednostou.
@nistika och. Je to hrozné. Ja ani neviem čo jej mám poradit, ja som jej povedala aby s jeho otcom nič neriešila a dávala ho na doučovanie aspoň v tom čase keď je u nej, že aspon to mu pomoze...
Ďakujem za názory.
navrhnut moze kazdy co chce, cize aj matka zrusenie striedavky
skus jej odporucit aby zohnala lacne doucko...nejakeho strasieho studenta a pod....co sa tyka financii by to mohlo pomoct....ale tie ostatne veci to nevyriesi
@nnnuuunnn vďaka a myslis ze by ju dali do jej starostlivosti ak popise tieto dovody? Mozno by sa aj dalo nejak dokazat, ze ma horsie znamky.pocas pobytu u nho a dokonca vzdy ked dostane poznamku ZE NIECO ZABUDOL, zabudol spraviť projekt, zabudol nieco priniest zosit ucebnicu, nemá domacu ulohu vzdy je to keď je len u otca. Vyzera to ako keby to dieťa ani vobec neiresil, neucil.sa s nim ani nic, ani ulohu ani tasku nekontroloval..
@nistika to doucko bolo najlacnejsie v meste co nasla.. ale i tak aj kebybstalo to doucovanie 3 eura on ich nezaplati. Ona by mu aj poslala tie peniaze ked je u nho , nech tam aj tak ide, no on sa ohradil že ho na tie doucovania ani neodvezie.
No nič , s takým sa asi nič poriešiť neda, vidím to tak na asi len to , že mu zintenzívni doučovania mama počas tých týždňov keď je dieťa u nej a neustále mu bude prízvukovať že sa musí učiť aj u otca .
Ja som jej navrhla aj aby mu vždy volala nech jej ukáže že má spravené úlohy vtedy keď je u otca, ale vraj často sa stane že dieťa ani telefón nedvihne, že nepočul, nedvíha alebo ho má vypnutý, ako keby mu ho otec vypímal že si u mna tak teraz nevolaj s mamou...
Ano stretla moj ex svagor takto magori deti. On zbroji proti matke deti a neuvedomuje si,ze tym skodi jedine detom.
@marca12 a magorí ich takto cez školu?
Moj ex svagor sa s detmi neuci,lebo to je uloha ich matky,jeho to nezaujima a presne tak to je. Ked su decka u neho ani ciarku nespravia a robi to naschval,aby bola vinna ich mama. Chori ludia. S takym sa nijako nedohodnes,maju obrovsky vplyv na deti a zakaz komunikovat s mamou. Kym boli male a chceli volat s mamou,povedal im,ze mama nedviha alebo si vymyslel,ze ich nechce. Teraz,ked su starsie,nesmu volat s mamou a to vedia,aky cirkus by otec robil,on je psychopat,tak ani nenapisu radsej. Velmi smutne,ze takito otcovia su.
Striedava starostlivosť je vhodná iba v rodinách, kde sa vedia rodičia 100% dohodnúť, majú na zasadne veci vrátane vzdelania dieťaťa podobný názor a dieťa vychovávajú jednotne. Inak je pre dieťa nevhodná a ako matka by som to zrušila.
Ale ak to nie je tvoje dieťa, nestaraj sa do toho. To si musia vyriešiť oni dvaja. Huckaju dieťa jeden proti druhému, tu nevyhrá nikto. A najviac prehráva dieťa.
@marca12 on mu vraj aj začal take rozpravať, proste uplne ako.protiklad toho čo normalny rodic povir dietatu, cize uc sa, chod na dobru skolu bud mudry snaz sa, budes mat dobru pracu atd. A on? Uplne vraj opak, syn jej doma rozprával pritom je na Zš!! Ako jemu skolu netreba, ze aj jeho ocko mal zle znamky a ma teraz vela penazi (no ale to nevidi ze jeho ocko klame svojich zakaznikov, obera ich o strasne peniaze podvodmi... ale na vonok to vyzera ze je frajer). No a proste tenro chlapec je teraz vo fáze že sa nič nechce učit, chodit na ziadne doučká lebo vsak ocko povedal že je to hlúposť a aj tak mi to do života netreba...
@hettinka ja sa do toho staram lebo jeho matka je moja rodina a ona sa mi s tymto problemom zverila, ze už je zufala a nevue co robit, dokonca mna chcela poprosiť aby som motivovala jej syna lebo ja chodím na vysokú, ze ako ho motivovať aby sa učil. Preto sa do toho starám lebo sama ona ma do toho zatiahla. Preto som aj sem napísala , či sa s týn už niekto stretol že by rodič toho robil dieťatu a pomstil sa tak matke alebo ja neviem. Proste rady ak to niekto zažil a ako to vyriešil.
@marca12 vsimaju si to aj ucitelia? Jeho mame volala už triedna že sa s ňou chce porozprávat lebo vidi velke zhoršenie u syna.. neviem ja som jej povedala aby toto povedala aj jeho ucitelke, ze proste toto sa u nich deje.. aj ked neviem ci to ucitelka pochopi
zrejme píšeš o sebe a tvojom dieťati, inak ťa po tom nie je nič. Myslieť si môžeš hocičo
@elizabet173 no je ma po tom lebo ma poprosila o radu/pomoc. Deti nemám a dufam že toto nikdy ani riešiť takéto problemy nebudem. Ale dík za nazor , týmto si veľmi pomohla v diskusii s radou
...je to smutne, ale zial stava sa ☹ tak ako niekto setri na strave, niekto na vzdelani, niekto na obleceni,...Nechapem ludi co potreby vlastneho dietata odsunu na vedlajsiu kolaj, doslova kaslu na ich buducnost aj na ich buduce zdravie ☹ A bola by si prekvapena, ze ich je velmi vela a nie len otcov ale aj mam a nie len v rozvedenych rodinach. Syn ma 4 z 15 spoluziakov, kde ich rodicia dolova kaslu na nich - na svoje deti, je im jedno ci maju patky a skola im absolutne nejde, je im jedno ci cely den presedia s telefonom v ruke a je im jedno ze sa napchavaju len chipsami ☹ ani len namahu si nedaju zeby im spravili desiatu, skratka na desiatu len same blbosti. Nevidia v tom vobec dolezitost. Ani tu potrebu vzdelania, ani tu potrebu sportoveho vyzitia, ani potrebu ovocia, zeleniny a vyvazenej stravy. U dcery v triede to iste. Je to velmi smutne ☹