Robím dobre?

10. aug 2021

Uz sama neviem ci robim spravne. Predstavovala som si vsetko inak. Starsi syn autista ide od septembra do sukromnej skolky. Treba nam peniaze na auto nech ho mam ako vozit. Peniaze na delfinoterapie. Mladsi ma jeden rok. Sukromna skolka stoji 250 eur na mesiac. Po vypocitani nakladov plus toho kolko treba mesacne na odkladanie na delfinoterapiu my vyslo ze nam zostane veeelmi malo skoro nic. A tak uvazujem ist do prace dat aj mladsieho do tej istej skolky nanho treba 350 eur. Ja len neviem co by bolo najlepsie ako uvazovat v tejto situacii. Ziadam aj o predlzeny rodicovsky prispevok. Ak ho neschvalia prehodim to na mladsieho no to bude o stovku menej ako doteraz

salome123
10. aug 2021

Asi by som zvážila či sa vzdať škôlky alebo delfinoterapie.

tanickalab
10. aug 2021

Uf nie je to jednoduché, asi by som prehodnotila tú škôlku a radšej by som premýšľala nad tou delfínoterapiou.

kittykat22
10. aug 2021

ak nebudes mat delfinoterapie tak ti nebude treba auto. A tak ti ostanu peniaze na skolky + jedlo ... keby to takto fin. vychadzalo, tak to je idealne. Na delfinoterapie mozes dat peniaze aj neskor.

ofzuza
10. aug 2021

Nie je mi jasne preco chces davat dieta do skolky, ked mozes byt s mladsim doma a nemate na sukromnu

martinkatinka
10. aug 2021

Prehodila by som rodicak na mladsie. Ak budu obe v skolke,mozes pracovat a tym padom budes mat vyssi prijem ako z akychkolvek davok. Na starsieho mozes ziadat nejake kompenzacie ZTP.
Aj ty potrebujes byt medzi ludmi a psychicky ti to urcite prospeje, lebo starat sa o ZTP dieta urcite nie je lahke.

cimage
10. aug 2021

600e len za skolku? Ved to by si pracovala len na to+deti by neboli s tebou. Ja by som radsej ostala doma a nasla si skupinu podobnych mamiciek s ktorymi by som sa stretavala aby deti boli v kontakte aj s inymi ludmi.

pribinak
10. aug 2021

Poobzerala by som sa po lacnejších terapiach ako sú delfíny, napr psy, kone, vtáky
Je to veľmi drahé a neistý výsledok

Škôlka mize byt veľmi fajn, niečo nove sa naučí, zlepší sa komunikácia, …

makova333
10. aug 2021

Ja nerozumiem, preco ides riesit delfinoterapie a neriesis pre autistu specialnu skolku. Co da autistovi sukromna skolka? Dieta autista v predskolskom veku (tu predpokladam, ze diagnoza este nie je difinitivne stanovena) urcite nepotrenuje delfinoterapie ako hlavnu cinnost vo svojom napredovani. Potrebuje ine techniky.

makova333
10. aug 2021

@pribinak bezna skolka (aj ked sukromna) je pre dietatko s PAS absolutne nevhodna, nedostane tam podnety, ktore potrebuje, nema tam speci pedagogicky alebo liecebkarky. S dietatkom s PAS treba pracovat uplne inak ako s beznymi detmi.

pribinak
10. aug 2021

@makova333 fakt?

makova333
10. aug 2021

@pribinak fakt

pribinak
10. aug 2021

@makova333 teším sa s tebou

janickacrazy
10. aug 2021

Ja by som staršie dieťa dala do špeciálnej škôlky pre autistov, ak sa dá. Ak nie, tak do tej súkromnej a na delfíny by som momentálne zabudla alebo šetrila po malých ciastkach. Prípadne napísala do rôznych organizácií, ktoré vedia prispieť na terapie. Myslím si, že škôlka staršiemu len prospeje a ty s mladším môžeš byť doma. Ísť do práce by bolo možno fajn, ale čo ak ti budú deti často choré v škôlke? Moje teda boli dosť a vždy to bol problém kto s nimi bude doma.

thereisabear
10. aug 2021

Na príspevok na auto nemáte nárok?
Skúsila by som zatiaľ súkromnú škôlku iba pre staršieho, možno mu vôbec nesadne a budete musieť hľadať iné riešenie...

janeninka
10. aug 2021

Tiez by som sa skusila zamerat na dostupnejsie terapie

lija22
10. aug 2021

ako matka dietata s pas co uz ma co to prestudovane aj zazite odporucam delfinoterapiu zvazit. jo jo pekna dovolenka bude, a to je vsetko. dobre si premysli a ziadaj vysledky inych klientov. syn moze byt v styku aj s inymi zvieratmi a bude to kacnejsie. ahlavne, nemate na to ocividne

zuzanka.zuzu
10. aug 2021

delfíny nie sú nevyhnutné pre život 🙄 staršieho do škôlky, s mladším by som bola doma a užila si ho a nech si aj on užije teba lebo väčšina času ide asi na staršieho

autor
11. aug 2021

ABy som to nejako zhrnula. Mame odlozene 6000 cize nazaciatok aj na auto aj na delfiny bude len treba setrit na dalsie razy. Do specialnej pre autistov mi ho nikde nezobrali tak preto ide do sukromnej ale takej kde je malo deti ucitelky tri. Nevadi im ze je plienkovany neverbalny autista. Ano chcela som ho dat pre autistov no v specialno pedagogickom centre povedali ze si to mam rozmysliet lebo ze bude cely zivot onalepkovany. Vela informacii kazdy vravi inak. Do skolky ho kazdopadne chcem dat preto aby si zvykol na deti aby mal nove podnety a y sa nieco naucil. Doma sa uci akurat tak opakovat po mladsom. Ale dakujem pekne vsetkym za reakcie manzel nakoniec aj tajk nesuhlasil aby som sla fo prace ze mam ostat doma s mladsim takze sa to vlastne vyriesilo. A nemame istotu ze si starsi v tej skolke zvykne mozno ho bude treba z nej vybrat ja neviem co a ako bude. No chcela som ist do prace aj preto ze mi uz z toho vsetkeho preskakuje. Starsiemu riesime samozrejme logopedicku liecebneho pedagoga vsetko co treba. Psychiatricka diagnozu uzavrela ako detsky autizmus plus expresivna porucha reci

barborkabar
11. aug 2021

verím, že je toho už aj na teba dosť, že by ti prospelo ísť do práce, len no asi to nepôjde len tak v tejto situácii. Bohužiaľ poradiť ti neviem, ale chcem ti len povedať, že ti prajem veľa síl aby ste to všetko zvládli 🙂

autor
11. aug 2021

@barborkabar dakujem ti velmi pekne 🙂

vandicka7
13. aug 2021

Mate toho dost po pravde, no tu skolku by som teda nechala tak pre teraz, neda sa ale chodit aspon tak niekam ze na par hodin denne aby sa socializoval? Nejaky kruzok alebo co?