Robím chybu?

flower1506
23. jún 2020

Chcem sa opýtať či naozaj robím chybu ako mi manžel tvrdí keď ho upozorňujem napríklad to že si za sebou neodložil veci do prádla že neodloží tanier po sebe keď doje keď neuzatvorí za sebou skriňu keď niečo z nej vyberie. Myslím že to nerobím len preto že mi to vadí no je problém v tom že manžel mi nedokáže s ničím v domácnosti pomocť mame 1,6 mes dieťa a jednoducho nepomôže mi bože chráň aby som mu povedala poprosila či by nemohol povysavať kým ja navarím alebo okupem dieťa či by nemohol proste niečo čím by mi pomohol. Aspoň trošku. Veď predsa je to naša domácnosť nielen moja. Či? Neviem dnes mi povedal že len pi****m. Že mi stále niečo vadí. No mne nevadí on ani jeho prítomnosť som šťastná že je s nami že je pri nás no myslím že poriadok ako taký by mohol chlap zvládnuť a ja sa vyhnúť tomu že pi****.ze keď sa zmením ja zmení sa aj on?

ckocka
23. jún 2020

A ako by si sa mala zmeniť ty, aby sa zmenil on?

kitycat
23. jún 2020

Doteraz upratoval?

sissy27
23. jún 2020

@flower1506 nuž tak nechať ten tanier tam a keď nebude mať o 3 dni z čoho jesť, tak mu snáď docvakne, takisto keď si treskne koleno alebo hlavu o otvorenú skrinku či nenájde čisté ponožky...
Ale niekedy záleží aj na tom, ako veci povieš... je rozdiel povedať “zlato, hodíš prosím tie ponožky do špinavého?” a “božeeeee to si fakt nevieš tie ponožky po sebe odpratať???”

nickpick
23. jún 2020

@flower1506 strasne citat, toto ste si nevsimli pred dietatom? snad nezacal byt takyto neochotny pohnut prstom az ked sa narodilo? neviem ci tu dohovaranie a rozhovor pomozu, bud sa s tym zmierite, ze nic nerobi, alebo sa k nemu budete spravat rovnako, nevarte mu, neupratujte, neperte, ziadny servis, ziadny sex, ked otvori usta, spytajte sa ho preco stale p....e....

flower1506
autor
23. jún 2020

@kitycat áno povysával bez zbytočných kecov a pindania. Teraz sa mu už aj bojim povedať nech mi s niečim pomôže. Pretože vždy má k tomu čo povedať.

rachel36a
23. jún 2020

To co mas s prepacenim doma za chuja...neviem si prespdstavit zeby som muza prosila ci mi pomoze...tieto veci robi automaticky...ako sama pises je to nasa domacnost, nie len moja...a tiez ho stale napominam ze niekde nechal odlozene veci co tam nepatria...maleho okupe, da spat, vysava, nakupuje, a kolkokrat to robi preto, ze ja idem na kozmetiku , s kamoskou na kavu alebo jednoducho preto ze pozeram napriklad televizor

flower1506
autor
23. jún 2020

@sissy27 áno zo začiatku to bolo lááááska odlož si to veď čo z teba ubudne? No teraz keď už vie povedať on mne že len pi.... už to nejde tak pekne vždy :(

flower1506
autor
23. jún 2020

@nickpick áno on sa zmenil.. no nechápem prečo dokáže mne povedať zmeň sa ty a zmením sa potom aj ja... on vie že taký bol.. myslím že sa zmenil preto lebo vidí že nechcem si lichotiť ani nič podobne no navarené upratané opraté a manželka ho čaká s úsmevom na tvári no už nevladzem všetko robiť sama.

pribinak
23. jún 2020

Neodložil veci do pradla? To čo nie je v koši na pranie neoperujem. Odmietam zbierať veci po celom byte. Nemá opraté? Jeho problém
Nedal tanier do mycky? Tiež jeho problém, nech ich tam má aj 10.
Normálne sa opýtaj? Ideš vydať a umyť kúpeľnú, alebo ideš s dieťaťom na 2 hod na ihrisko?

katty2012
23. jún 2020

@flower1506 no skus menej rozpravat a viacej konat. upozorni len raz a ked budu aj nadalej ponozky na zemi, zdvihni ich a skovaj. rob to dovtedy, kym ziadne ciste uz mat nebude a bude musiet chodit v topankach na boso. ked bude tanier na stole, nechaj ho tam, aj druhy aj treti aj desiaty..

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
flower1506
autor
23. jún 2020

@ahoj0 podobne kým nebolo dieťa šlo to všetko fajn teraz chodí občas na týždňovky to je doma poriadok no keď je doma ako teraz týždeň je to horor dnes už som to nevydržala a spustila som na neho vlnu pretože nieje ochotný ísť ani von s dieťaťom ja sa s ním vláčil po vonku a prídem domov a on leží na gauči a to za cely deň nič neurobil

flower1506
autor
23. jún 2020

@pribinak áno? To super ja môžem povedať dnes som musela až zvýšiť nadmerne hlas pretože ja som bola s dieťaťom von volala som mu kde trčí tak dlho a on prídem domov a on leží na gauči. A až keď som mala skoro slzy v očiach sa postavil a šiel za dieťaťom von. Proste nemal sa k ničomu čo sa domu týka. Má na háku. Netreba ti niečo pomocť ale niečo iné.. to sa má ešte neopýtal asi. :( a keď poviem že sa musí naučiť tak chytí nervy a začne či som nejaká učiteľka alebo jeho matka aby som ho učila.

flower1506
autor
23. jún 2020

@ckocka on? Však je úplne iný vedel pomocť... vedel sa inak správať.. a teraz je to len o tom keď príde buď bude s malým poobede spať a to iste večer alebo keď poviem povysávaj nie proste.. a to že ja neviem ako sa mám zmeniť čo robím zle stále som taká istá

luccija
23. jún 2020

@flower1506 asi je z tyzdnoviek zvyknutý mať svoj bordel a pokoj.Chlao si vždy nájde čas hodiť sa na gauč.Nebudes otravovať, keď bude robiť, čo treba😀daj mu veci, ktoré bude robiť iba on.

ckocka
23. jún 2020

Kým budeš všetko robiť a zvládať ty, hoci s krikom, nemá potrebu sa účastniť. Tak to proste nerob, staraj sa striktne iba o seba a dieťa.

77daniela77
23. jún 2020

@flower1506 ....uplne ta chapem....aj u nas to je skoro tak isto....zapasim s tym uz 12 rokov a ziaden pokrok.....

luccija
23. jún 2020

@flower1506 chlapi to berú tak, že si doma a máš si to porobiť😅on je konečne doma a chce oddychovať.Som rada, že už tieto hádky máme za sebou a iné pred sebou.A pravda je v tom, že keď je v robote aspoň nerobí bordel a máš svätý pokoj a nie, že ste 2 a jeden je utahany a druhý nevie čo od nudy

flower1506
autor
23. jún 2020

@luccija hah :D to čo by bolo keby som mu dala len niečo čo bude robiť iba on :D keby vysával povie že je to ženská robota ja sa mám starať o domácnosť a on prosím pekne bude zarábať peňááze to by bola odpoved :D

sunny8
23. jún 2020

Prepáč vysávať by mala naozaj žena ! A malo by sa to robiť každý ak nie každý druhý deň ak je reč o naozajstnom poriadku. A riad by mal byť tiež výsostne ženská vec muž by mal dokázať odniesť tanier do drezu a utrieť za sebou omrvinky (aspoň to) a prádlo do koša ehmmm reálne nepoznám muža ktorý to robí. Môj otec to nikdy nerobil a ani môj ex manzel .. nedal do koša ale ku kosu na zem a otec nechá hocikde. 🤦

martina1201
23. jún 2020

@flower1506 skús sa porozprávať s ním niekedy v kľude a povedať mu ako to vidíš a cítiš. Že tebe síce nerobí problém upratať ale viac času by vám na seba ostalo keby prispel aj on svojou troškou k poriadku a že dieťa rastie a kopíruje čo robia rodičia. Ak si otec nebude upratovať raz môže stupit na lego hračky lebo jeho dieťa ich neuprace.... A to je iná bolesť.....

flower1506
autor
23. jún 2020

@luccija áno a pozná len telefón alebo televízor a ja neviem čo skôr :/ :D

ckocka
23. jún 2020

@sunny8 No a potom sa čudujme.

sunny8
23. jún 2020

@ckocka čomu ? .. nemám syna ale vidím ako matere vychovávajú synov. Dievčatá robia všetko a synovia nemusia nič tak preto ani nič nevedia 🙂 ale mne osobne je lepšie keď si všetko urobím sama a poriadne než to má urobiť muž a musím to po ňom dokončiť

flower1506
autor
23. jún 2020

@sunny8 tak pardon ja budem mať rozrobenych 20 robot áno? Dieťa plače a on bude sedieť a bude na telefóne??? Teraz mám pocit akoby písal nejaký chlap. :D

ckocka
23. jún 2020

@sunny8 A myslíš že to je správna "výchova"?

rachel36a
23. jún 2020

@sunny8 co sme v stredoveku...ze vysostne zenska praca?

luccija
23. jún 2020

@flower1506 tak s takým bulom a nazormi nepohnes.Ma voľno mal ísť s Vami von, alebo ty vysávať a on byť s dieťaťom vonku.Nenechaj všetko hodiť na hlavu sebe!Tak nech kúpe.
Niekedy si chlapi myslia, že priniesť peniaze je vsetko čo sa týka rodiny, domacnosti

flower1506
autor
23. jún 2020

@sunny8 ako vychovávajú synov?? Čo vy môžete do toho keď syna nemáte??? ....

midori123
23. jún 2020

@sunny8 prepac, ale az nadvihlo zo stolicky. To ako myslis toto fakt vazne?? Pri mojej povahe by som toho chlapa ud*bala stolickou🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️