Robím 12tky. Kedy mám variť?

6. máj 2022

Ahojte.
Ja pracujem dva dni 12ky a dva dni volno.
Muz pracuje kazdy den 8 hodin, plus dochadza cca pol hodinu a vecer chodi po mna, co je vyse hodiny.
Zatial sa stravujeme cez menucka,no ide to dost do penazi.
No ja neviem kedy varit, ked pridem o pol desiatej vecer domov, rano vstavam o 5, posledne co chcem je ist varit.
Umyjem sa, najem a mozeme ist spat.
Ako by ste riesili varenie?
Cez tie volne dni? To ale nevydrzi tak dlho cerstve. Dakujem za rady.

mirkasmile
6. máj 2022

Navarim v deň, keď som pred nočnou, to mám aj na deň po nočnej.
Potom varím v deň, keď mám voľno a mám aj na deň, keď mám dennú 😀🤷

janai1
6. máj 2022

No a prečo nevarí muž? Ja keď mám 12 tak varí priateľ

autor
6. máj 2022

@mirkasmile ja ale nocne nemavam

h2
6. máj 2022

Navar cez voľné dni. Keď pracuješ, nech navarí chlap.

pribinak
6. máj 2022

Navar cez voľne dni a navar na viac dni a daj do mraznicky

autor
6. máj 2022

@janai1 lebo ma 3 hodiny medzi tym ako pride domov z roboty a kym ide po mna, a cca hodinu a pol venuje zahrade, zacali sme s dost velkou zahradou tento rok a len vyse hodiny to treba polievat, a tiez si chce ttochu oddychnut nie je robot

juliasb
6. máj 2022

Povedala si to pekne- muž nie je robot. A nie si robot ani ty.
K otázke- ja by som varila ten večer predtým ako ideš mat tie 2 služby. Ved na 2 dni ti jedlo v pohode vydrží, nemusí ani do mrazničky

pinkgirl
6. máj 2022

Cez voľné dni navar rôzne jedlá a urob z nich porcie do mrazničky, veď predsa nemusí byť každý deň polievka aj druhé jedlo, a keď budeš chcieť zmenu stravy tak choď do polotovarov - je to lacnejšie ako menu-čka: bryndzové pirohy, ovocné gule, držková/gulášová polievka, rýchlo máš pripravené aj cestoviny.

lululilien
6. máj 2022

Do zahrady zavlažovací systém.
Manžel môže varit jedlá pri ktorých nemusí stať: šošovica, fazule, polievky,... mäso v rúre so zemiakmi a zeleninou,...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. máj 2022

Dakujem vsetkym za rady, budem teda varit vi velkom dopredu 😀

maris5
6. máj 2022

Predpokladam, ze nerobis 7 dni v tyzdni. Cez volny den navarit, nieco zamrazit. Potom vyberat a muz keby aspob prilohu urobil na dalsi den ryza/zemiaky. Kuskus mas za 5 minut.

zuzana9393
6. máj 2022

Tiez by som varila v dni kedy som doma na viac dni. Pripadne niektore dni ti staci aj chlieb, parky atd.. Alebo skusit robit rychle jedla. Moj muz je vyuceny kuchar, sice sa zivi niecim uplne inym, ale je frajer na taketo rychle jedla 🙂 skus popozerat na nete nieco

kubkovamama
6. máj 2022

2 dni voľno?To máš super.Ja mám deň voľna po 12tke.A 3 deti.Cez víkendy,prázdniny atd 4 deti.Ako chces prosím ťa variť až budete mať deti??Na 2 dni dopredu je úplne normálne varit

thereisabear
6. máj 2022

Pomalý hrniec by nepomohol?

didi2102
6. máj 2022

Proste deň pred 12 večer a na dva dni, alebo keď tak nie tak rýchle veci po práci na ďalší deň, v podstate polotovary,ako guľky sladké ,šúľance, možno špagety napr a máte na ďalší deň

snezienkaaa82
6. máj 2022

A kde cpracujes? Susedia moc netvaria, stravuju sa v práci. Tiež robia na smeny, chvália si, nemusia varit

luccija
6. máj 2022

Veď si navar večer pred 12 tkou nejake maso na stave, či niečo čo sa dobre zohrieva a to si zober 2 dni do práce.Tebe ide o jedla v práci?muž nemá stravu v robote?Ale, keď už budeš variť tak nech si nosí.A po dennej určite nemáš večer chuť na teplé, ale dáš si len jogurt či maličkosť.Ked máš voľno var na jeden deň.

pinkgirl
6. máj 2022

Ešte by ti pomohol aj tlakový hrniec a ryzovar. S nimi si vieš rýchlejšie pripraviť jedlo.

bombulka1987
6. máj 2022

Presne tak, dopredu a zamraziť, len si vyskúšať čo sa dá mraziť, napr. cestoviny moc nie, omáčku zamraziť a toľko cestoviny čerstvé, to isté zemiaky - nachystať a zamraziť mäso, zemiaky čerstvé. Ryžu mraziť je ok. Tiež mysli na to, že treba mraziť po porciách, je blbosť zamraziť 6 dávok keď Ti treba jednu, alebo dve. My máme na to samostatnú mrazničku, no oplatí sa to. Držím palce.

buberova
6. máj 2022

A čo keby si navarila v ten druhý deň voľna na 2 dni, to máš pokrytý jeden pracovný deň a v ten ďalší pracovný deň si objednala menu? Aspoň polovicu ušetríš..

nadazdi
6. máj 2022

Spravila by som šošovicu, fazulu, gulas, kapustu, privarok hocijaký, segedín,perkelt, alebo len omáčku.. omáčku robím nivovu alebo syrovu, k tomu či si na panvici opečieš niečo za 5 minút alebo dáš len na cestoviny, ktoré sa varia 10 minút alebo ju dáš zapiect s hocičím, tie dva dni úplne v pohode vydržia v chladničke.. dobre jedla sa dajú jesť s chlebom alebo s knedľou, alebo cestovinou, varia sa samé.. ja keď robím šošovicu tak 1 deň len tak s chlebom, 2 deň s vajcom a na 3 deň to zohrejem, zahustim a spravím fasirky.. každý deň v podstate iné jedlo

marsmykkok
6. máj 2022

Na 2 dni sa dá urobiť jedlo čo je po odstátí ešte chutnejšie, nejaký guláš, kapustnica, sviečková, segedín, prívarok. Ked budeš mať chuť na niečo iné uvar na 1 deň večer pred prácou a 2 deň nejaké ľahké jedlo alebo polotovar nech urobí manžel- dá upiecť/ugrilovať stehná, špagety, polotovar buchty na pare, šúlance, pirohy a také. Možností je dosť.

marca12
6. máj 2022

Obidvaja pracujete,tak sa zrejme stravujete v robote,naco potom chces varit,komu? Na veceru si mus vie nieco vybrat s chladnicky. Pecivo so syrom,salamou,sunkou,natierky,vajicka a podobne.

vulka
6. máj 2022

Kamoška mala obdobie, kedy chodila na 4 dni preč z domu do roboty a varila vždy v sobotu. Aj niekoľko druhov jedál a porcie dávala do mrazničky. Tak mala vždy navarené.

kajulqa47
6. máj 2022

Moja mama má to isté robí 12tky,otec robí 8micky.. Stále je navarené, upratané.. Keď človek chce dokáže to, otec zvyčajne vari v sobotu, nedeľu a mamina cez týždeň. Jedlo máme na 2-3dni čiže nič hrozné, sme takto zvyknutý.. 🙂 treba myslieť na to že potrebujeme jesť a nie že mať každý deň niečo iné, potom človek vie aj ušetriť.

jaskolka
6. máj 2022

Veď keď ste v robote, tam nemáte možnosť stravovania? Ci práve tam tie "menucka" a chceš to riesit tak, že si vezmete jedlo z domu?

autor
6. máj 2022

@jaskolka ano presne tak, manzel nema v praci obedy, pracuje v kancelarii a ja pracujem v obchode v nakupnom centre

autor
6. máj 2022

@kubkovamama ked budem mat deti nebudem chodit do prace, teraz robim po dvoch rokoch preto si to este neviem dobre zorganizovat, a otazne je ci vobec nejake deti budu

autor
6. máj 2022

@buberova asi tak zacneme, dakujem