mamičky chcela by som sa vás opýtať či aj vo vašich rodinách bývaju nezhody kôli surodencom ,matkam a iným príbuzným. mňa hnevá to ked matky aj svokry robia rozdiely medzi dcerou a synom aj ostatnými deťmi,niektorým by dali všetko na svete,a od nas čaka že budeme stale iba pomáhať,takisto čo sa týka dedenia tí čo robili najväčšie problemy dostali najviac ,zrejme sa od nás samostatnejšich očakava že sa budeme pretlkať sami a nepotrebujeme pomoc....a niekedy by stačilo aspoň sa zaujímať o toho druheho či nemá nejaké starosti a či s niečim nepotrebuje pomôcť..no ale su zvyknutý že sa nesťažujeme ale doma sa preto hádame.. a to nehovorím a najmladších surodencoch,tí vždy budú sedieť na trone a žiť na úkor iných....viete ako s tým zatočiť?
@angelinkaa samozrejme, že robia rozdiely aj medzi deťmi aj medzi vnúčatami - samozrejme, že samostatnejší ostanú vždy na chvoste, lebo však vždy si nejako poradili, tak si aj v budúcnosti vždy nejako poradia. Prakticky som si už na to zvykla a moje dieťa si to už všimlo a čuduje sa, prečo mňa majú radi menej .... pravdupovediac neviem na túto otázku presnú odpoveď, lebo sama neviem, prečo je tomu tak. U nás na tróne nesedia tí najmladší, ale vždy sedeli tí prvorodení, ktorí žili istí čas ako jedináčikovia a naučili sa dožadovať sa pozornosti od rodičov už v útlom detstve...my mladší sme nosili a dedili všetko po nich...kupovalo sa všetko predovšetkým tomu najstaršiemu prvorodenému.
@angelinkaa Napriek tomu, že starších uprednostňovali pred nami mladšími, nezávidíme. Teší nás, keď sa im darí. Horšie je, keď sa darí nám mladším viac ako starším. To už je problém.
Nik u nas nerobi rozdieli, dokonca aj svokra ma rada mojho syna co neni jej vnuk, ked sme u nich tak furt sa s nim rozprava, mazna ho, dokonca kvoli nemu isla nakupit a navarit omacku😉 , aj napriek tomu ze svokra zije s priatelovou sestrou a malou necitime ze by niekoho odstrkovala alebo mala menej rada=)
Ja som jedináčik. S čistým svedomím môžem povedať a oficiálne, že nie som rozmaznaná! V živote som nemala značkovú vec - žiadnu, ani topánky, ani tepláky ani kabelku. Proste si na to nepotrpíme ale potrpela si ma mama parádiť, pekne a nie draho. Nepotrebovala som k tomu drahé oblečenie. Vždy mi rodičia kúpili všetko, ale tým, že mi nič nechýbalo, som bola až moc rozhadzovačná. Kamarátkam som v škole porozdávala žuvačky, ledva sa ušla jedna mne 😀, ale bola som rada, že som mohla niečo podarovať. Aj teraz: Ak nás niekto zavolá na návštevu hneď balím do tašky: víno, bonboniéra, hračka, oblečenie pre bábätko....toť môj jedináčikovský príklad!
Ale poznám rodinu, ktorá má 4 deti. Mama upečie koláč, plech položí na stôl a kto si koľko uchytí...neverili by ste akí dokážu byť súrodenci sebeckí........
Naša dcérka zatiaľ nemá súrodenca, ale tiež ju vedieme k tomu aby sa vedela s každým podeliť, ale ona to zobrala tak vážne, že až mi jej je ľúto. Tiež rozdá aj posledné, je na rade či už na húpačku, alebo kolotoč a pustí pred seba deti, ktoré prišli posledné alebo sa tam drzo votreli....niekedy ma až "mrzí", že ju asi nevychovávame do tejto doby, kde si musí všetko vydupať!!!
moja mama rozdiel nerobi , vsetky moje deti dostanu rovnako , moja sestra deti nema, ja ich mam 5 🙂 🙂 🙂 🙂 ale svokra ta ma radsej deti svojej dcery, nase lubi tiez, ale s nimi je malo, lebo nema cas ☹ ☹ ☹ ☹ a to od nas byva 15 minut peso 🙂 🙂 🙂 🙂 jednoducho moj muz je najstarsi a vraj sa im velmi nevydaril, ale pri tom je ten najl;epsi muz a otec 🙂 🙂 🙂 🙂
Moja mama rozdiely nerobi, kasle na vsetky vnucence rovnako 😀 Aspon si krpci nezavidia 😎
Moja mama rozdiely nerobí a svokra áno. Moje deti vidí len na Vianoce, inak nemá záujem, 😝 ...
nie,moja mamka ma len jedno vnuca a to moje dievcatko a svokra ma sice vnucata ale tie su uz velke takze ma teraz radost hlavne z nasej malej....a aj preto ze je to jedina vnucka....
jasne, ze robia. ja som vzdy po hube dostala ked som niecoc vyviedla a segra vzdy vyviazla bez
Tak moja svokra rozdiely robí a parádne - nielen medzi vnúčatami, ale aj medzi vlastnými deťmi... 😖 Môj manžel bol najstarší, dokonca istý čas živil celú rodinu a teraz je na chvoste... 😒 Naša dcérka je prvé vnúča a záujem žiaden, dokonca na oslavu menín sme ich volali trikrát, trikrát ju odvolali, nakoniec prišla len svokra, svokor mal iný asi dôležitejší program.... 😕 Už mi to žily netrhá, našťastie, ani manželovi... 😎 Pritom manželova sestra sa nám stále sťažuje, že k nej mama (moja svokra) chodí neustále za vnúčaťom a nevie sa jej zbaviť... 😀 😒
moja matka rozdiely nerobí, tá neznáša ani nás deti, ani vnúčatá ☹
Moja mamina nas ma 2 deti a teraz uz aj 2 vnucence.....rozdiely nerobi ani pri nas ani pri nasich detoch.....to uz ale nemozno povdeat o svokre.... ☹ ta ma deti 2 a 3 vnucence ale bohuzial tie 2 od dcery su prednejsie....mojmu syncekovi dokonca povedala ze su cudzi ked sa rozplakal ked ich po dvoch tyzdnoch videl...aj to aby ho videli musim im ho zaviest ukazat......paradox je to, ze svagrina byva na rovnakej ulici ako my a dokonca musia obist nas dom aby sa k nej dostali....spocitala by som na prstoch jednej ruky kolko krat sa' zastavili aby sa na maleho pozreli a to uz ma pol roka..... ☹
ja mam 31,brat ma 30 segra 29...moja mama rozdiely robi,,stale povie:: ty aj tvoja sestra ste moje zlato...ale moj syn je diamant!! takze si mysim,ze to je paradny rozdiel...ked nieco chcem ja,,tak povie,nie,,ked on,,tak hej,,,viem,ze lubi aj nas,,ale vidime,,ze predsa je tu rozdielll 😝
@angelinkaa a co s tym dievcata?? Ako sa s tym vyrovnavate?? Co hivirite detom?? Preco to tak je?